veronik7
09.11.07, 12:30
Witam!
Choruję na epi od wczesnego dzieciństwa. Jestem w siódmym mies. ciąży i panicznie boję się, że gdy zacznę rodzić dostanę ataku. Ginekolog powiedział, że takie kobiety przygotowuje się do naturalnego porodu i oczywiście jak coś się stanie to będą ciąć. No chyba że będzie wskazanie od neurologa, to zobaczy. Na razie ginekologicznie jest ok, poza tym że od 5 mies biorę Fenoterol (na bóle). Neurolog powiedziała że nie może mi napisać że są wskazania bo generalnie padaczka nie jest wskazaniem w naszym kraju. Ona jednak na moim miejscu chciałaby mieć cesarkę (gdyby to chodziło o jej dziecko).
Nie miałam napadów od trzech lat (kilka razy już było blisko). Jednak wcześniejsze razy były okropne (kilka napadów pod rząd, pogotowie itd). Znam swój organizm i wiem że w trudnych sytuacjach nie mogę na niego liczyć. Bardzo boję się że dziecku coś się stanie (niedotlenienie jest takie niebezpieczne!!).
Nie wiem, czy w tej sytuacji zdecydować się od razu na płatną cesarkę. Bardzo proszę kobiety, które mają dzidzie napiszcie jak było z Wami. Dziękuję i pozdrawiam.