Dodaj do ulubionych

fale ostre

14.11.07, 09:13
3 tyg po porodzie miałam atak toniczno-kloniczny z przygryzieniem języka,
ukruszeniem zęba i innymi typowymi...
po badaniu EEG wyszło źle, widoczne były zmiany napadowe w części skroniowej
mózgu, po 4 miesiącach miałam kolejne badanie i również wyszło złe, są jakieś
ostre fale theta-alfa o zakresie do 120hz, foto stymulacja i Hw nasilają
wyładowania,czy to oznacza ze mam padaczkę, że muszę brać leki?
Obserwuj wątek
    • oazowiczka2 Re: fale ostre 14.11.07, 13:24
      Witaj. Ja po pierwszym ataku również miałam zmiany napadowe w części skroniowej
      po jednej jak i drugiej stronie. Po kolejnych napadach zmiany mam już gdzie
      indziej ale również występują u mnie ostre fale theta-alfa. A jeżeli miałaś
      tylko jeden atak to nie oznacza, że masz padaczkę, mi po pierwszym ataku leków
      nie włączyli mimo iż były typowe zmiany w mózgu do epi. Dopiero przy drugim.
      • biedroneczka2432 Re: fale ostre 14.11.07, 16:04
        dziękuje oazowiczko, po jakim czasie wystąpił u Ciebie drugi atak?, i jaki to
        był?, ja np czasami mam naprężanie mięśni, tak mi np noga śmiesznie skacze w
        bok, albo sama stopa, albo skacze mi palec u reki. dzieje mi sie coś takiego jak
        np czasami zdrowi ludzie maja podczas zasypiania, z tym że ja to mam podczas
        aktywności.
        jakie leki dostałaś?
        ja oprócz zmian w części skroniowej mam tez w linii środkowej mózgu
        • oazowiczka2 Re: fale ostre 14.11.07, 19:33
          drugi atak wystąpił u mnie po dwóch miesiącach... później to już nie było
          zaciekawie bo w ciągu jednego dnia miałam trzy, i kilka dni pod rząd to samo.
          Atak u mnie polegał na tym, iż traciłam przytomność, były silne drgawki całego
          ciała ( jak to sie mówi - rzucało mna) bezdech, śliniotok....
        • oazowiczka2 Re: fale ostre 14.11.07, 19:34
          drugi atak wystąpił u mnie po dwóch miesiącach... później to już nie było
          zaciekawie bo w ciągu jednego dnia miałam trzy, i kilka dni pod rząd to samo.
          Atak u mnie polegał na tym, iż traciłam przytomność, były silne drgawki całego
          ciała ( jak to sie mówi - rzucało mna) bezdech, śliniotok.... a dostałam na
          początku depakine, ale zmienili mi na orfilil
          • biedroneczka2432 Re: fale ostre 15.11.07, 09:40
            dziękuję za odpowiedz. Czy wiesz jaka jest przyczyna Twojej choroby?
            • oazowiczka2 Re: fale ostre 15.11.07, 15:00
              u mnie padaczka jest pourazowa... niestety...
              • kropka_a Re: fale ostre 21.12.07, 17:29
                Dlaczego niestety? Czy to oznacza,ze ją się trudniej leczy albo gorzej
                przebiega?Napisz co miałaś na myśli:).Ja tez mam epi pourazową..
                Pozdrawiam:)
                • miloiwo Re: fale ostre 29.12.07, 12:55
                  Hej. Czytałam gdzieś że w epi pourazowym nie rezygnuje się z
                  leczenia - to chyba to smutne, ale z kolei pourazowa dobrze
                  przytrzymana lekami daje prawie pewność ze to przytrzymanaie będzie
                  działać cały czas. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka