Dodaj do ulubionych

Muszę się wygadać;/

11.08.09, 15:08
Dawno mnie nie było na forum:)no ale muszę się gdzieś wyżalić. Na epi choruję już 2 lata. Od 2 lat również nie ma poprawy ciągle mam ataki i duże i małe. Teraz jestem na Symli 200mg na dobę. Wcześniej brałam karbagen przez tydzień, ale uczulił mnie, odstawiłam na jeden dzień i sruu kilkanaście ataków pod rząd;( To było w maju. Od tej pory małe ataki mam codziennie, pod koniec lipca jeden duży. Od 2 tygodni jak rano wstaje jest mi niedobrze, boli mnie głowa, czasami wymiotuje;/ a od kilku dni mam chyba jakieś omamy węchowe, czuje spalenizne, w sumie jakby ktoś gumę palił;/ od tego też robi mi się niedobrze i tak w kółko. A do neurologa ide 3 września bo teraz moja pani neurolog <świetna kobieta swoją drogą> jest na urlopie.
A do tego zaraz wyruszam do chirurga bo od jakiegoś miesiąca bolą mnie kości udowe;/ w niedziele praktycznie nie ruszyłam się z łóżka;/
Kurde czy to ja jestem jakaś taka wybrakowana?;/
I trochę mi lepiej;]
Obserwuj wątek
    • oazowiczka2 Re: Muszę się wygadać;/ 11.08.09, 16:37
      Oj Katarzynko pamiętaj ja też jestem jakąś kosmitką ;] w końcu jesteśmy "siostrami bliźniaczkami" tylko Ty jesteś ta gorsza ;o) hihi. Za niedługo pójdziesz do neurologa to może zwiększy Ci dawkę leku i już nie będziesz miała tych mikloni. 3m sie stara!
    • qbishtal Re: Muszę się wygadać;/ 12.08.09, 14:49
      Tu generalnie wszyscy są jakby z innej planety :P
      i co z tego
      Nie wiem jak Cię pocieszyć...poprostu Cię pocieszam :))
    • gosiash Re: Muszę się wygadać;/ 18.08.09, 00:03
      Jak Tobie sie chce rano wymiotowac to moze Ty w ciazy jestes, a gume
      moze rzeczywiscie i kto pali?
      Co do kosci udowych to sie nie wypowiem. Miesnie mozna jeszcze jakos
      wytlumaczyc, ale kosci? Jak juz sie dowiesz to napisz, bo to jednak
      ciekawostka. Ja tylko nie zapomne, jak poszlam do lekarza bo mnie
      tak w okolicy ostatniego zebra bolalo i tenze lekarz powiedzial, ze
      pewnie mi sie zebro podwinelo!!!! No, myslalam, ze z krzesla spadne.
      Pytal mnie oczywiscie, czy uprawialam jakies sporty intensywnie. No,
      to od razu wiedzialam, ze z choinki sie urwal, bo moj jedyny sport w
      tatmtym okresie to bylo przelaczanie kanalow pilotem (akurat pisalam
      prace magisterska, a ze najlepiej pisalo mi sie pozna noca, to w
      dzien szukalam natchnienia w telewizji).
      Wrzesien juz niedlugo, wiec miejmy nadzieje, ze leki Ci dobierze i
      wszystko sie unormuje :)
      • katarynka_91 Re: Muszę się wygadać;/ 18.08.09, 10:56
        Taa ciąża wykluczona, chyba że jestem wiatropylna:D, co do kości to dostałam skierowanie do ortopedy, bo wyniki krwi wyszły trochę niefajnie. Przedwczoraj znowu wylądowałam na sorze tylko dlatego, że ciśnienie skoczylo mi w kosmos;/ no, ale leczę się niedojże neurologicznie to jeszcze kardiologicznie i nefrolgicznie. a 26 pazdziernika ide na zabieg ablacji i już mam stresa:)
    • bld1 Re: Muszę się wygadać;/ 21.08.09, 10:00
      a jak często wymiotujesz?.. Moj syn tez doś często wymiotuje a
      lekarka mowi ,ze może to byc własnie rodzaj napadów... Chyba masz
      żle dobrane leki. Tak myślę.. Czasem długo trwa zeby wybrac właściwe
      o optymalnej dawce.. Te zapachy ktore czujesz ,też jak najbardziej
      mogą miec podłoże epi. O takich objawach wileokrotnie słyszałam (z
      wyjatkiem bóli kości)od lekarzy leczących syna. Literatura medyczna
      też to podaje.. Pozdrawiam!
      • katarynka_91 Re: Muszę się wygadać;/ 21.08.09, 13:23
        Zazwyczaj rano mam nudności, czasami budzę się w nocy i tez śmierdzi jakby palił ktos gumę<taki charakterystyczny smród>, od tego robi mi się niedobrze i wymiotuje chociaż nie zawsze. Nigdy wczesniej tak nie miałam;/ Ogólnie chodzę osłabiona, ciągle chce mi się spać i boli mnie głowa;/ Wydaje mi się, że leki mam dobrze dobrane, bo do tej pory mnie nie uczuliły a biore je od kwietnia i praktycznie nie mam skutków ubocznych, ale na razie biorę małą dawkę i zwiększy mi ją neurolog we wrześniu.
    • irenas55 Re: Muszę się wygadać;/ 03.10.09, 22:16
      Ja stawiam tu pierwsze kroki.Chciałabym pomóc.Na epi choruję 37 lat.Byłam
      nastolatką gdy wystąpił atak, który z opisu pasował do padaczkowego.Jestem teraz
      na tegretolu ,clonazepamie i lamotriksie Na zmiany organiczne biorę
      mobemid.Zapachy były przyczyną niejednego ataku.Nawet w Kościele zapach kadzidła
      nie był mi wskazany.Był okres,że drażnił mnie swym zapachem własny pot.Wkoło
      czułam tylko smród.Te omamy węgchowe chodzą za mną do dziś i często prowokują atak.
      • irenas55 Re: Muszę się wygadać;/ 03.10.09, 22:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka