Dodaj do ulubionych

Szpital miejski

03.12.04, 15:33
Witam,
Jestem w 25tyg ciąży, mieszkam w Koszalinie, ale zależy mi by rodzić w
Szczecinku, bo z tego miasta pochodzę.
Chciałabym zasięgnąć opinii na temat szpitala miejskiego, a konkretnie chodzi
mi o oddział położniczy i noworodkowy. Bardzo proszę o opinię i informację na
tematy: który ginekolog jest najlepszy, jakie jest podejśćie pielęgniarek do
pacjentek, jak wyposażony jest oddział. Czy istnieje możliwość załatwienia
znieczulenia zewnątrzoponowego przy porodzie naturalnym bądź cesarskiego
cięcia na tzw."życzenie", jeśli tak to w jaki sposób?
A może ktos chciałby opowiedzieć o swoich doświadczeniach na tym oddziale.
Z góry dziękuję za opdowiedzi.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • tropikalna Re: Szpital miejski 04.12.04, 20:46
      Hej, ja też jestem w 25 tc, moze nawet spotkamy się na porodówce:). Szczerze
      mówiac ile ludzi tyle opinii na temat szpitala, ale z tego co wiem nawet moja
      koleżanka która mieszka obecnie w Koszalinie zdecydowała się rodzić w
      Szczecinku drugie dziecko. POwiedziała mi że poziom opieki jest nie do
      porówniania...Oddział jest wyremontowany, pielęgniarki ponoć bardzo miłe i
      dobrze opiekują się ciężarnymi.To już nie te czasy kiedy kazano chodzić po
      korytarzach w koszulach po pępek. Można mieć swoją bieliznę i ubranka dla
      dziecka, można tż skorzystać ze szpitalnych. NIe wiem jak jest ze znieczuleniem
      i cc, ale dowiem się bo też mi zależy na tej wiedzy. W moim przypadku(mam
      krókowzroczność) wystarczyłoby skierowanie od okulisty na cc i wiem, że kłopotu
      nie ma. Wiesz, ginekolodzy też chcą mieć pewność, że nic się nie stanie. Jeśli
      chodzi o ginekologa to nie wiem który jest najlepszy. Tak jak powiedziałam-ile
      osób tyle wypowiedzi. Jedni mówią ze ordynator Wiśniewski jest najlepszy, inni
      że jest świetnym ginekologiem a położnikiem już gorszym. Inni chwalą p.Żyłkę bo
      młody i nowoczesny. Jeszcze inni chwalą p.Jandę. Trudno powiedzieć, a prawda
      jest taka, że każdy lekarz jest dobry dopóki nic się złego nie dzieje. Jeśli
      chcesz chętnie porozmawiam z Tobą na gg - 7777599 to moj numer. Pozdrawiam.
      Beata . PS wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem? Ja chyba chłopczyka :)
      • aga_koszalin Re: Szpital miejski 04.12.04, 22:23
        Hej, dzięki, że odpisałaś,a ja już myślałam, zę na te forum to nikt nie
        zagląda - a tu proszę taka niespodzianka...Niestety nie uzywam komunikatora gg,
        a jedynie skype, bo dzięki niemu można również rozmawiać pod warunkiem, że obie
        strony mają głośniki i mikrofony. Jednak bardzo chetnie nawiąże z Tobą
        znajomość i jeśli tylko masz ochotę to poniżej podaję mój adres mailowy:
        agnieszka_markiewicz@o2.pl.
        Pozdrawiam i do następnego.
        Agnieszka i 25tc Maluszek - niestety jeszcze nie znamy konkretów -:(
      • rtvpl Re: Szpital miejski 01.12.05, 23:21
        Ta Wasza pogawędka jest tematem politycznym. Szpiotal szczecinecki to typowy
        prowincjonalny szpitalik ze swoimi problemami, ploteczkami, i ukladzikami. Tak
        jak w maglu. Tu w/g mnie mogą robic tylko opatrunki np. na rozbite kolana.
        Poważniej: wykonczyli moja teściową, ojca i matke. O/wewnetrzny to całkowite
        nieporozumienie. A do tego walka pomiedzy lekarzami. Onecnym dyrektorem a byłym
        ordynatorem chirurgi walczącym o fotel burmistrza. Obu panom polityka je.. e w
        główki. Pacjenci są tym przeraażeni ( potencjalni też). Wiecie, cała sużba
        zdrowia jest CHORA.
        Obywatele to jest wszystko chore.
        Podobnie jest we wszystkich szpitalikach dziwnego województwa szczecińsko-
        szczecińskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka