Dodaj do ulubionych

samochód 7-miejscowy

09.11.12, 19:23
Wiem, że był wątek o samochodach, ale po pierwsze nie można się dopisywać, a po drugie dotyczył też 5-miejscówek. Interesują mnie wszelkie Wasze opiniesmile
Obserwuj wątek
    • alki_80 Re: samochód 7-miejscowy 10.11.12, 12:41
      Ja mam citroena c4 grand picasso i polecam bo fajnie się nim jeździ, ale ja mam 3 dzieci i 6-7 fotel używamy sporadycznie. Auto jest dla mnie super. Minusem są fotele tylne, które nadają się raczej dla dzieci lub niskich dorosłych. No i po rozłożeniu nie ma za dużo, a prawie wcale miejsca na bagaż. W moim przypadku super jest to, że fotele chowane są w podłodze i mam duży bagażnik, a jeśli jedzie z nami siostrzenica to w sekundę mam dla niej fotel wink
      • helufpi Re: samochód 7-miejscowy 10.11.12, 13:15
        Akurat ten model to jedyna 7-miejscówka, jaką zdarzyło mi się w życiu jechaćsmile Reczywiście jest dość fajny.
        • dadema Re: samochód 7-miejscowy 10.11.12, 14:46
          nasza rodzinka 2+4, mamy opla zafirę i też jesteśmy bardzo zadowoleni
          • monia111175 Re: samochód 7-miejscowy 11.11.12, 09:26
            mieliśmy forda galaxy--niestety zajumali nam z pod bloku,na dodatek w mikołaja,teraz mamy citroena c4 grand picassosmile
            • tamcia35 Re: samochód 7-miejscowy 11.11.12, 10:22
              Niezmiennie polecamy vw sharan ( lub odpowiedniki prawie identyczne ford galaxy lub seat alhambra) , możliwość dowolnego układu siedzeń bo każde jest montowane osobno, dużo miejsca , wygodne , nawet podróżując w 3 rzędzie siedzeń jest wygodnie i sporo miejsca, moi synowie o wzrostach około 175 cm jeżdżą tam z nami na długich trasach i nigdy nie skarżyli się na ciasnotę. Zdecydowanie więcej miejsca niż np w oplu zafira. Szczerze polecam , pozdrawiam .
              • basha Re: samochód 7-miejscowy 11.11.12, 22:49
                ford galaxy, bardzo fajne duże, bezpieczne auto
                • patrytka Re: samochód 7-miejscowy 12.11.12, 08:24
                  mielismy opla sintre a potem sharana
                  zdecydowanie lepiej jezdzilo mi sie sharanem,wspanialy samochod,rozgladamy sie znowu za takim bo w hondzie dzieciakom z tylu jest poprostu ciasno
    • martiks Re: samochód 7-miejscowy 12.11.12, 12:30
      ja jeżdże Dacią Logan. Jest już na rynku jej następczyni - Dacia Lodgy. Zalety? Mało pali (4,8/100), mieszczą się 3 foteliki z tyłu. Wady? mało prestiżowa, haha wink
      • pstrabiedronka Re: samochód 7-miejscowy 12.11.12, 13:47
        Ford Galaxy - uwielbiam nasz samochodzik smile
    • mama-osama Re: samochód 7-miejscowy 14.11.12, 15:10
      My całą rodziną (2+4) jeździmy niezbyt często i w tym układzie zafira się sprawdza. Ale gdybyśmy tak codziennie mieli jeździć gdzieś w szóstkę to zdecydowanie galaxy. W zafirze przy wszystkich rozłożonych fotelach praktycznie nie ma bagażnika.
    • elgosia Re: samochód 7-miejscowy 14.11.12, 22:01
      Polecam "trojaczki". Ja mam seata alhambrę.
    • pa-trynka Re: samochód 7-miejscowy 15.11.12, 11:33
      jako fanka amerykańskich samochodów polecam chryslera grand voygera lub town&country (wersja na rynek amerykański), używane są w naprawdę przyzwoitych cenach a części w polsce sporo. przestronne, duży bagażnik, trzeci rząd ma przyzwoite fotele a nie atrapy. amerykańska wersja ma też specjalne zabezpieczenia w pasach bezpieczeństwa dla dzieci, których nie ma w europejskiej wersji. honda odyssey (też produkowana na rynek amerykański), z kolei ma chyba isofixy w każdym fotelu w każdym rzędzie - echh rozmarzyłam sięsmile
      • donkaczka Re: samochód 7-miejscowy 12.12.12, 22:23
        a ja bardzo polecam sprawdzenie testow zderzeniowych chryslera, sa beznadziejne i firma nic z tymnie robi, mimo krytyki z kazdej niemal strony
        testy ncap sa fatalne, szkoda, bo samochod bardzo przyjemny

my mamy galaxy
        i pokochalam forda za podgrzewana przednia szybe smile w zimie bezcenne
        • afroddytta Re: samochód 7-miejscowy 07.01.13, 15:42
          Dokładnie, ten samochód znalazł się bodajże na liście najgorszych/najmniej bezpiecznych samochodów 2012 sad , największe zagrożenie dla kierowcy. Jeździliśmy takim samochodem na urlopie i ogólnie fajny, znajomi dla rodziny 2+4 mają wersję z jakimiś schowkami pod podłogą i podobno sporo bagażu tam można naładować.

Ogólnie jeżdzimy Sharanem (obecnie 3 dzieci w drugim rzędzie) i największy dla mnie minus to brak przesuwanych drzwi, ogólnie samochód ok, choć miejsca za dodatkowymi fotelami nie ma wiele (podobnej wielkości jest Toyota Previa i ma przesuwane drzwi). Poza tym Toyota Sienna (8 osobowa) to znacznie większy samochód, 3 miejsca w 3 rzędzie chowane w podłogę i gigantyczny bagażnik, nawet po rozłożeniu 3 rzędu bagażnik jest spory (chyba największy z 7-8 os. samochodów, pomijam busy typu Vito smile).
          • pa-trynka Re: samochód 7-miejscowy 09.01.13, 08:38
            jeżeli chodzi o chryslera town&country to nie mogę się zgodzić. co do bezpieczeństwa to należy popatrzyć na testy zderzeniowe: 4 gwiazdki na 5 to nie jest źle, zarówno w wersji europejskiej (lancia voyager - ta sama produkcja tylko znaczek inny), jak i amerykańskiej. oczywiście dotyczy to chryslera po liftingu tj bodajże po 2008, te z 2006 np rzeczywiście mają słabe wyniki. honda odyssey ma lepsze wyniki niż chrysler, a toyota sienna - też fajne autko (najbardziej popularne auto familijne w usa wg wielu statystyk) -ma gorsze wyniki niż honda czy chrysler, więc nie tylko bezpieczeństwo decyduje tam o kupnie.
            a ja wciąż marzę o odysejismile

• kotiki Re: samochód 7-miejscowy 07.12.12, 22:00
      od miesiąca mam volvo xc90 7 miejscowe. tylny rząd siedzeń mieszczą się dwa duże foteliki a środkowy (siedzi siedmiolatka) nie trzeba nic montować bo jest tam taka wbudowana już sprytna podstawka. ostatni rząd jeszcze nie wytestowany ale super szybko się składa i rozkłada więc fajnie bo nie potrzeba nic wymontowywać . bardzo fajny bezpieczny samochód. polecam. mąż siedział i siedział jak wybierał , przeglądał i rozpatrywał i wygodę i awaryjność i bezpieczeństwo. pali jak na taką masę normalnie bym powiedziała. warto się zastanowić
      • bratnig Re: samochód 7-miejscowy 12.12.12, 19:26
        Jeśli chodzi o auta rodzinne to jest to bez wątpienia bardzo dobra propozycja, wygoda,prestiż, dużo miejsca, dobre prowadzenie się samochodu, spory bagażnik itd.
      • alki_80 Re: samochód 7-miejscowy 07.01.13, 17:14
        Zakochałam się w nim jak je parę lat temu pierwszy raz zobaczyłam wink
        • guderianka Re: samochód 7-miejscowy 08.01.13, 11:14
          przymierzamy sie do zakupu renault scenic (grand)
          • jol-a83 Re: samochód 7-miejscowy 08.01.13, 12:05
            Ja sobie chwalę renault espace, 7osobowy. Sama mam dwójkę dzieci, ale nie raz jeździliśmy w 7. Ja polecam, pzdr
    • maly_ksiaze Re: samochód 7-miejscowy 08.01.13, 16:04
      Widziałem niedawno na ulicy SSangyong Rodius, poszperałem w netcie i...wudaje się być całkiem całkiem. Wnętrze jak w grand voyagersmile

Czy ktoś miał do czynienia z tym autem?
      • orlando Re: Rodius 08.01.13, 17:50
        Kupiliśmy tego koreańczyka z pewną nieśmiałością, gdy byliśmy rodziną 2+3+1(babcia), teraz jesteśmy liczniejsi jeszcze o oczko smile Samochód jest super, szczególnie w długie trasy. Wygodny dla pasażerów i przyjemny w prowadzeniu (pod maską flagowy diesel od Mercedesa) z całkiem pojemnym bagażnikiem. Regularne 7 miejsc w środku w układzie 2+2+3 z czego środkowa para foteli obraca się o 180st. Jedyny mankament to nieco za krótkie fotele. Nam podoba się dodatkowo jego tytuł najbrzydszego samochodu któregośtam roku wink Mimo, ze mamy większy samochód, to na trasę zawsze wybieramy Rodiusa.
        Z nostalgią wspominamy również Multiplę, naprawdę rewolucyjne i wygodne auto dla 6 osób. Mankament - nieco za płytki bagażnik.
        • maly_ksiaze Re: Rodius 09.01.13, 15:43
          A jak ze spalaniem w rodiusie?(szczególnie w trasie) i z tak zwaną awaryjnością?
          • orlando Re: Rodius 30.01.13, 15:57
            Przepraszam - dopiero teraz tu wracam... Ad rem: spalanie w trasie ok. 10,5/100, to jest opłata za 2,8tony smile i konstrukcję na ramie. Ale komfort jazdy subiektywnie wysoki.
            Co do awaryjności - Rodius zaczął nam kwękać, gdy... stał prawie rok bezczynnie. Wtedy siadł jakiś czujnik. Poza tym - bez zarzutu. A troszkę na liczniku już mamy, bo -jak wspomniałam wcześniej - lubimy go w trasie, mimo, że mamy jeszcze drugi samochód, bardziej niby wypasiony wink
    • mgnienieoka Re: samochód 7-miejscowy 20.01.13, 19:58
      nie wiem jaki przedział cenowo rocznikowy Was interesuje
      My zdecydowaliśmy się na hyundai trajet, dopiero co kupiony więc jak bedzie zobaczymy, ale warto poczytać w necie o nim
      • aintha Re: samochód 7-miejscowy 27.01.13, 22:58
        A my na VW Sharana... Nowsze roczniki mają przesuwne drzwi smile, ale nie mają obracanych krzeseł...
        ---------------------------
        https://lbym.lilypie.com/fQ5Bp1.png|https://lb4m.lilypie.com/3xzyp2.png|https://lb2m.lilypie.com/X919p1.png
    • agnes_eve71 Re: samochód 7-miejscowy 29.01.13, 14:53
      My jesteśmy wygodniccy. Mamy 15-latka, 13-latkę, 4-latkę i niemowlaczkę (teraz ma 2 miesiące). Jeżdzimy Hondą Odyssey. Wcześniej mieliśmy Chryslera Grand Voyagera ale był w dieslu się psuł sad za to miał fotele chowane w podłogę - mega! Przed zakupem Hondy rozważaliśmy Toyotę Sienę. Według nas jest jeszcze fajniejszy od Hondy. Nawet bagażnik otwiera się w Toyocie na pilota. W Hondzie nie. A jest to rzecz wygodna jak się ma zajęte dziećmi ręce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka