Dodaj do ulubionych

Odpryski codzienności 35 :)

02.04.12, 00:57
Otwieram wiosennie !!!
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 02.04.12, 09:15
      Ha ha ha wiedziałam,że zaraz zjawi się Kranik i nowy wąteczek załozy big_grin

Dokończę dyskusję o Budapeszcie.
      W maju powiadasz? Ja do 15 maja odpoczywam u Asicy na kanapie big_grin
      Więc dopiero po jestem wolna.
      Jezuuu,małżonek mnie ukatrupi wink

PS.Asiczko,ja żartowałam z tą Twoją kanapą.

• asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 02.04.12, 09:54
        A, to mentalnie przestawiamy sie na czerwiec. Do czerwca malzonkowi ukatrupianie przejdzie.

To mylimy teraz jak zrobic, zeby dobrze bylo - bez trupow.

Nasz Kranik jak Zawisza.
        • jan.kran Re: Odpryski codzienności 35 :) 02.04.12, 11:39
          U mnie jak zwykle sporo sie dzieje.
          Syn polecial na 10 dni do ojca na Reunion.
          Mloda za miesiac wraca konczyc studia w Monachium po dwoch semestrach w Oslo.
          Moja lista spraw do zalatwienia jest dluga ale walcze.
          A poza tym jest przyjemniesmile
          • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 02.04.12, 19:59
            Kraniku,pomimo tylu spraw,nie planujesz jakiegoś małego urlopiku?
            np.w Budapeszcie? wink

Asia,Ty planuj bo pewnie na dłużej chcesz.
            Ja bym wpadła na 3,4 dni.
            • jan.kran Re: Odpryski codzienności 35 :) 03.04.12, 12:25
              Budapeszt to moje marzenie... Jedno z wielu.
              Jednak w tym roku PL , dwa razy i Paryz jesienia.
              Moze jeszcze wcisne Monachium i Warszawe.
              Wszystko to wyjazdy glownie ze wzgledu na Rodzine i Przyjaciol...
              K.
              • monhann2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 03.04.12, 13:57
                A wiecie, ze ja ostatnio myslalam, ze chcialabym do Wiednia i Budapesztu!!!! Cos w tym jest! Ale nam sie chyba w tym roku juz nie uda, bo dla nas to cala wyprawa i nie da sie "ino" na weekend, a szkoda! Ale jak Wam sie uda ten Budapeszt zgrac to swietniesmile
              • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 03.04.12, 15:34
                he he ja też o Paryżu jesienią.
                Jeżeli uda mi się upolować tanie bilety to wrzesień,październik polecę.
    • sylwek07 fajnie sie czyta 02.04.12, 17:00
      ze sa wyjazdy,ktos na kogos czeka,beda spotkania,rozmowy i wiele ,wiele....

a umnie nic..ani zle ani tez dobrze--nijako zebym powiedzial ..od tak sie zaczale wiosna
      • jennifer_e Re: fajnie sie czyta 03.04.12, 17:16
        a ja juz nie wyrabiam!

mialo byc tak spokojnie, wakacje w ukochanych Pirenejach, pojutrze krotki wielkanocny wypad do Paryza.
        a tymczasem wyskoczyly dwa wesela w PL w odstepie 3 tygodni, wiec caly maj i czerwiec latamy w te i spowrotem hehe.

a oprocz tego, czym sie nieskromnie pochwale, to otwieram druga wystawe mojej ceramiki w Londynie big_grinDD
        urwanie glowy wiec przez nastepne dwa tygodnie!
        szkliwienie i wypalanie juz prawie zakonczone, czekam jeszcze na ostatnie dzielka.
        kto bedzie w okolicy to serdecznie zapraszam na londynski Southbank.

tymczasem w pracy nudy jak diabli, internet mi sie konczy do czytania, stad niespodziewane uaktywnienie ;o)

pozdrawiam wszystkich serdecznie!
        (duch z przeszlosci hehe)
        • thorgalla Re: fajnie sie czyta 03.04.12, 18:08
          > a oprocz tego, czym sie nieskromnie pochwale, to otwieram druga wystawe mojej c
          > eramiki w Londynie big_grinDD
          W takim razie proszę mi dokładnie napisać adres i czy w dniach 8-15 maja wystawa nadal będzie otwarta i czy będzie można osobiście z artystką (czyli z Tobą) porozmawiać.
          • jennifer_e Re: fajnie sie czyta 03.04.12, 18:48
            thorgalla napisała:

> > a oprocz tego, czym sie nieskromnie pochwale, to otwieram druga wystawe m
            > ojej c
            > > eramiki w Londynie big_grinDD
            > W takim razie proszę mi dokładnie napisać adres i czy w dniach 8-15 maja wystaw
            > a nadal będzie otwarta i czy będzie można osobiście z artystką (czyli z Tobą) p
            > orozmawiać.

eh thorgalla,
            niestety to jest tylko jeden weekend festiwal od 20-22 kwietnia sad
            mozliwe, ze po festiwalu (jak mi cos zostanie hehe!) czesc prac pojdzie do takiej galerii/sklepu gdzie byly wczesniej. ale jeszcze nie wiem.
            jesli tak bedzie to chetnie moge sie pojawic w okolicach ;o)
            • jan.kran Re: fajnie sie czyta 04.04.12, 00:58
              Thorgalla ja zawsze latam wszedzie norwegian. W zeszlym roku kupilam bilety na wrzesien do Paryza z Oslo, tam i zpowrotem za 1800 NOK z jednym bagazem.
              Teraz mozesz kupic na wrzesien pazdzienik ponizej tysiaca.
              Jak sie tylko namowie z moimi paryskimi przyjacioleczkami to kupie teraz.
              • thorgalla Re: fajnie sie czyta 04.04.12, 09:35
                Ja też latam Norwegianem do Polski a właściwie latałam bo kiedy zlikwidowali połączenie z Warszawą.Co do Paryża to easyjet okazuje się tańszy w tej chwili i jak trafię jeszcze na jakąś fajną obniżkę to będzie ekstra.Chyba,że Ryanaira upoluję za parę euro ale z przesiadką.
                • thorgalla Re: fajnie sie czyta 04.04.12, 09:39
                  Chociaż muszę dodać,że jeżeli Budapeszt wyjdzie to być może Paryż sobie odpuszczę bo w grudniu chciałabym całą rodzinę na Gran Canarię zabrać.
              • greentea2 Re: fajnie sie czyta 04.04.12, 14:58
                A mnie sie tak strasznie chce do Paryza. Jezdzilam dosyc regularnie, a teraz tak daleko, chlip.
                Uwielbiam to miasto.
                • jan.kran Re: fajnie sie czyta 04.04.12, 15:32
                  Ja mieszkalam dwa lata w Paryzu i mam tam moje miejsca i ludzi))) Po kilku latach przerwy pojechalam ponownei , podreptalam po starych sladach , odwiedzilam przyjaciol i postanowilam ze dopoki dam rade to co roku pojade do Paryzasmile)))
                  • greentea2 Re: fajnie sie czyta 09.04.12, 19:01
                    Tez bym tam sobie pomieszkala chetnie, tez mam swoje miejsca. Stesknilam sie za francuskim jedzeniem, tutaj takiego niet. Chce mi sie pasztetow i kaczekwink
                • monhann2 Re: fajnie sie czyta 09.04.12, 17:48
                  greentea2 napisała:

> A mnie sie tak strasznie chce do Paryza. Jezdzilam dosyc regularnie, a teraz ta
                  > k daleko, chlip.

Daleko! Tez mi coswink))) A co ja mam powiedziec? Wy tam w starej dobrej Europie to wszedzie bluziuchno macie, i taniuchnosmile
                  • greentea2 Re: fajnie sie czyta 09.04.12, 19:00
                    Taniuchno?smile
                    Czuje sie strasznie odizolowana od swiata tutaj, bo to nie jest wielki swiat niestety.
                    Pojechalabym gdziekolwiek tak mi sie chce, ale to nienajlepszy moment na wycieczki ze wzgledu na finanse wlasnie, ech.
                    • tamsin Re: fajnie sie czyta 10.04.12, 03:22
                      tez myslalam, ze tam w Europie to macie fajnie, wsiasc w samochod czy godzine samolotem i juz nowe miejsce, nowa cywilizacja a koszta niewielkie. mnie chodzi po glowie i to juz okropnie dlugo i okropnie uciazliwie: Peru i Ekwador, a konkretnie to napalilam sie na Machu Picchu i Galapagos. Moj M. najpierw tylko w glowe sie pukal (dla niego wszystko od Meksyku i nizej to kartel narkotykowy i porywania - nie wiem jak on przezyl nasz pobyt w Meksyku wink ale ostatnio dochodzi do rozumu i powiedzial, ze jak wszystko zorganizuje to pojedzie.
                      • greentea2 Re: fajnie sie czyta 10.04.12, 14:21
                        Mnie rowniez te dwa miejsca sie marza, ale jeszcze torche czasu minie zanim pbede mogla wyruszyc na taka wyprawe, z dziecmi troche trudno.
                        Gdybym teraz miala leciec na krotkie i bliskie wakacje wybralabym Maroko.
                        • tamsin Re: fajnie sie czyta 11.04.12, 04:40
                          moglybysmy zebrac chetne i wynajac lodke do plywania od wyspy do wyspy, podobno grupowo latwiej zarezerwowac cos smile moja koleznka z pracy miala family reunion na takiej lodce po Galapagos Islands, rodzina byla w wieku od trzech lat do ponad siedemdziesiat no i pewnie pol wieku planowali te wakacje.
                          Ja na krotkie wakacje nie mam jakos pomyslu, zwykle gdzies na wiosne wypadamy ale cos w tym roku slabo mi to wychodzi.
                          • greentea2 Re: fajnie sie czyta 12.04.12, 23:54
                            Swietny pomyslsmile
                            Pamietam, ze oferty na Galapagos, ktore kiedys widzialam byly raczej drogie wiec jak organizacja zajmie kilka lat to i kasa sie uzbiera mozewink
                    • monhann2 Re: fajnie sie czyta 12.04.12, 19:47
                      Greentea, a Ty w Rzymie teraz rezydujesz? Prawda? No to nie tak daleko, pewnie, ze z Belgii, czy Londynu bylo wygodniej. Od nas to wszedzie daleko i drogo, niestety. Nawet loty po Kanadzie sa przerazajaco drogie i dlatego czesto nie latamy lokalnie. Najczesciej (bo najtaniej wlasnie i najwygodniej) latamy z Buffalo lub z Niagara Falls(to tuz za granica i od nas rzut beretem) na Floryde, bo loty po USA sa stosunkowo tanie w porownaniu z tymi po Kanadzie. Tez juz mi sie chce gdziessmile Na pewno cos dalej w przyszlym roku bedzie, byc moze jakis rejs statkiem, bo nigdy jeszcze nie bylam a przy tym mozna sporo pozwiedzac, bo taki statek zawija do wielu portowsmile

Tamsin, to realizujcie ta Ameryke Pld, bo to musi byc dopiero przezycie!
                      • greentea2 Re: fajnie sie czyta 12.04.12, 23:58
                        No wciaz rezyduje, ale do Paryza maz mnie nie pusci, bo to nie tylko lot i hotel, ale tez i zakupy, a to chyba moje ulubione zakupowe miejsce obecnie wiec wiadomo czym sie konczywink
                        Bilety beda coraz drozsze na pewno ze wzgledu na paliwo. Tutaj mamy najdrozsze w calej Europieuncertain
                        • thorgalla Re: fajnie sie czyta 13.04.12, 07:54
                          O Zielona Herbatko we środę będę całkiem blisko Ciebie bo w Pizie i okolicach.
                          Ale do Rzymu to się niestety nie wybieram (jeszcze).
                          • greentea2 Re: fajnie sie czyta 13.04.12, 10:29
                            Bardzo ladnie jest w Pizie. Bylam dwa razy na wakacjach niedaleko i czasami wpadalam.
                            Wieza w realu wyglada nierealnie i nie ze wzgledu na to, ze jest krzywa, wygladala mi na nowa i wyszorowanawink
                            • thorgalla Re: fajnie sie czyta 25.04.12, 18:20
                              No i miałaś rację.
                              Te 3 budyneczki czyściutkie jak nowe,trawka elegancko przycięta,idealnie zielona.Wieża krzywa tak jak powinna.
                              Nuda big_grin
                              • greentea2 Re: fajnie sie czyta 27.04.12, 20:08
                                Bardzo smiesznie ta wieza wyglada taka wypranawink
                                Pogode faktycznie mialas kiepska, od wczoraj juz latowink
    • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 06.04.12, 22:22
      Wesolych Swiat i fajnego odpoczynku.

https://i413.photobucket.com/albums/pp215/ylva51/Easter/paasplaatje243.jpg

Tym, co beda pracowac w Lany Poniedzialek, (Syswia, do ciebie pije) plynnej pracy.
    • greentea2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.04.12, 20:06
      Snilo mi sie w nocy, ze monhann zorganizowala zlot w Kandzie na 8 maja. Prawie kazdy potwierdzil przybycie. Strasznie sie przejelam, ze jak ja to teraz zalatwie, ze bilety bede pewnie drogie na tak krotko przed wylotem i co z wiza, za malo czasu, no i taka dluga podroz w obecnym stanie moze byc niewskazana. Ciekawe co to sie wydarzy tego 8 majawink
      • tamsin Re: Odpryski codzienności 35 :) 28.04.12, 02:28
        ja bym sie wyrobila na 8 maja do Kanady, oby tylko nie do Vancouver czy jakies innej Alberty, bo nie chce latac wink Tak wczoraj zastanawialam sie gdzie chcialabym pojechac na wakacje i nic mi do glowy ciekawego nie przyszlo. Od tygodnia wprowadzili bezposrednie loty do Tokyo tym nowym 787 i obadalam ceny, wcale nie najgorsze ale niestety 16 godzin lotu i "lost in translation" szybko ten plan skasowalo. Chyba potrzebuje tydzien na jakims bialym piasku.
        • monhann2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 01.05.12, 16:26
          hehehe dziewczyny! Fajny sen Greentea, calkiem realny! Przeciez Kanada to nie wyprawa na ksiezycwink Tamsin, Japonia zawsze byla moim marzeniem, jak dotad niespelnionym. Doszly jednak do mojego "bucket list" inne kraje i raczej nie mysle, ze uda mi sie to wszystko zrealizowac przed smierciawink))) Ale pomarzyc mozna, co nie? Poki co niedlugo lecimy do Waszyngtonu. Czy uwierzysz tamsin, ze ja jeszcze tam nie bylam? Niestety Bialy Dom nie jest obecnie dostepny do zwiedzania dla Kanadyjczykow, niby zawiesili tymczasowo ale kto ich tam wie. Ale nadrobimy zwiedzaniem Smitsonianssmile Wiem, ze bylas, zwiedzalas? Ktore polecasz w szczegolnosci?
          • tamsin Re: Odpryski codzienności 35 :) 01.05.12, 18:15
            bylam trzy razy w Waszyngtonie a i tak wszystkiego nie zobaczylam sad kazde muzeum jest warte zobaczenia, kolejki do niektorych sa dlugie (najdluza byla do national archives), no i w ogole przygotuj sie na dobre chodzenie, ale metro maja bardzo dobre i praktycznie wszedzie mozna dojechac i potem chodzic od..do... oprocz muzeum zobacz tez cmentarz w arlington, troche szkoda ze nie uda ci sie dostac do WH, ja pamietam ze musielimy prosic naszego kongresmana o wejsciowke i dostalismy ja na ...8 rano!
            aha, ja mialam zawsze takie szczescie, ze ile razy bylam w DC to upal byl niesamowity nawet w kwietniu, nie wiem co tam za pogode maja wink
    • ewka5 Re: Odpryski codzienności 35 :) 18.05.12, 17:16
      Kran, odbierz mail, plissss albo wejdz do iwy.
    • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 20.05.12, 17:46
      Właśnie ochrzczono bezimienną duńską księżniczkę
      Athena Margueritte Francoise Marie
      Trochę dziwne jak dla mnie.
      Matka jest/była Francuską więc 3 ostatnie rozumiem ale skąd im Athena wyszła?

Za dwa dni w Szwecji chrzciny,prawda Asia?
      Ale imiona już znane.
      • tamsin Re: Odpryski codzienności 35 :) 21.05.12, 04:24
        A ja czekam na jakies blizsze wiadomosci o euro 2012, bo u nas tylko cos bekaja o olimpadzie. Narazie tylko maskotke znalazlam, przyznam ze im sie udala...
        https://i.pinger.pl/pgr402/a67581570014bfd24ce38602/oficjalna_maskotka_euro_2012.jpg
        • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 21.05.12, 09:31
          Tamsin,ukradłam obrazek
          • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 21.05.12, 10:46
            Ja tez, na chrzciny tez sie przyda.

Buzka.
            • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 22.05.12, 00:48
              zaraz zaraz, jakie chrzciny? ominelo mie cus?
              • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 22.05.12, 01:53
                My sie z Thorgallka na księżniczki scigamy. Kazda ma swoja.
                Moja Estelle juz duza, ale jeszcze nie poganka.

https://www.gp.se/image_processor/1.948186.1337356239!/image/3046825173.jpg_gen/derivatives/wide/3046825173.jpg?maxWidth=440
                --

https://s4.tinypic.com/2z40pdi_th.jpgpo prostu, prosto z mostu..
                • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 22.05.12, 09:40
                  A to moja księżniczka Athena
                  https://3.bp.blogspot.com/-lq5jdvhdOpQ/T7lWaGlPcPI/AAAAAAAA3O8/oroU0vfrlLY/s1600/855048--637x0-1.jpg
                  • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 24.05.12, 12:21
                    Bardzo ladne - obie.

A ja sie chcialam ujawnic wink byc moze bede miala swoja prywatna ksiezniczke albo ksiecia... kto to wie wink Ostatecznie ksiaze tez moze byc.
                    w samo Boze Narodzenie
                    • jan.kran Re: Odpryski codzienności 35 :) 24.05.12, 14:27
                      Cudna wiadomosc , gratulacje !!!
                    • tamsin Re: Odpryski codzienności 35 :) 24.05.12, 15:48
                      Syswia gratulacje! jakbys nie miala pomyslu na imie dla nowego ksiecia/ksiezniczki to smialo pytaj, cos doradzimy smile

• syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 26.05.12, 01:25
                        Mamy juz imie dla dziewczynki: Ela (troche uklon w strone Elzbiety, troche Elli Fitzegarld, a w sanskrycie oznacza Ziemia)
                        Miejmy nadzieje, ze nie bedzie to chlopiec, bo bedziemy miec zagwozdke.
                        • asica74 Re: Odpryski codzienności 35 :) 26.05.12, 11:49
                          Jakie piekne imiesmile)))))) moja Ella sie na pewno ucieszy, ze bedzie miala niemal imienniczkesmile
                          • asica74 Re: Odpryski codzienności 35 :) 26.05.12, 11:49
                            ps. jak sie czujesz?
                            • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 19:39
                              Rzeczywicie! Kompletnie zapomnialam!

Niestety, niespecjalnie, ale spodziewalam sie tego.
                        • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 01:32
                          Gratulacje Syswia.
                    • thorgalla Re: Odpryski codzienności 35 :) 24.05.12, 16:40
                      Jak w wigilię wyjdzie to koniecznie Ewa albo Adam musi być big_grin
                      Gratulacje wielkie
                    • asica74 Re: Odpryski codzienności 35 :) 25.05.12, 09:52
                      Syswia gratulacje! 24 grudnia rodza sie fajni ludziesmile (moj maz i kolexanka)
                    • marta_to Re: Odpryski codzienności 35 :) 25.05.12, 18:26
                      Syswia - gratulacje smile jakos przypadkiem Cie znalazlam, nie wiem, czy pamietasz dawno, dawno temu bylam na pikniku zorganizowanym przez Kasie tora999 ale Ty wtedy nie moglas byc...
                      alez to dobra wiadomosc!!
                      pozdrawiam
                      • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 26.05.12, 01:22
                        niestety, nie pamietam, ale mysle, ze jeszcze bedzie okazja
                        gszie mieszkasz?
                        • marta_to Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 14:28
                          sama tez bym nie pamietala, to juz jakies 7 lat minelo... ciekawam, czy rozmawiasz z Kasia? mam nadzieje, ze wszystko dobrze u niej; jakos ostatnio probowalam odszukac starych znajomych i natknelam sie na stare posty...
                          mieszkam w polnocno-zachodniej czesci Toronto, Islington-Steeles

pozdrawiam
                          • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 19:40
                            Tak, oczywiscie - utrzymujemy bliskie kontakty.
                            Ja mieszkam w Markham.
                    • greentea2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 13:51
                      Gratuluje, fajny termin!

Ja znow w sierpniu i drugi chlopakwink
                      • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 18:21
                        Gratki Greentea! Imie juz macie czy pomagac?
                        • greentea2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 18:56
                          Z imieniem bylo ciezko, bo nasze ulubione juz wykorzystalismy pierwszemu na drugie i troche glupio powtarzac. Poki co stanelo na Vincent Dante i raczej sie nie zmieni.
                          • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 19:41
                            Pieknie!
                            W Polsce beda usilnie przeinaczac na Wincenty dopoki sie nie przyzwyczaja. Wiem, bo mam kolege. Fajny facet tak jak jego imie.
                            Green, dwoch chlopakow pieknie sie chowa. Sie siwieje od kazdych dzieci, jakos nie da sie urwania glowy przeskoczyc.

Ela jako Ela, nie Elzbieta ten mi baaaardzo sie podoba. To do Syswii oczywiscie.
                            • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 19:43
                              wink Tak jest! Ma byc Ela, bo ma byc 1. wymawialne 2. miec znaczenie w obu kulturach
                              • asia.sthm Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 19:49
                                Zgadzam sie, Janek i Ela brzmi znakomicie. Pieknie jak w pierwszej czytance, a potem na cale zycie.
                              • greentea2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 20:20
                                Bardzo ladnie. Po prostu Ela czy Elizabeth?
                            • greentea2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 20:17
                              Problemu z Polska nie bedzie, bo bardzo rzadko tam jezdzimy, a znajomi na pewno nie bede przeinaczac na Wincekwink
                              Ja mam tak, ze nie zdrabniam imion dzieci, czasem tylko w rozmowie z kims z Polski mowie Julek.

Julian nie moze sie juz doczekac na brata, liczy dniwink Szkoda, ze taka duza roznica wieku bedzie, za pozno sie zabralismy za to.
                              Mysle, ze z chlopakami jest latwiej, pierwszy nam sie udal to i drugiego chcielismysmile
                      • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 27.05.12, 19:41
                        wink trzymaj sie cieplo!
                        • monhann2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 04.06.12, 17:06
                          Syswia, serdecznie gratuluje. Nie wchodze tu czesto wiec jestem, jak zwykle spoznionasmile Na FB chyba sie jeszcze nie chwalilas, bo nic nie widzialam a czesciej tam bywamsmile)) Fajne swieta bedziecie mieli!!!

Greentea, Tobie chyba tez jeszcze nie gratulowalam a wiec robie to za jednym zamachem? Na kiedy masz termin? Fajnie dziewczyny, lubie takie wiescismile Super imiona wybralyscie
                          • greentea2 Re: Odpryski codzienności 35 :) 04.06.12, 18:03
                            Ja mam na 17go sierpnia wiec cale wloskie upalne lato przede mna, ciezko bedziesmile
                          • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 05.06.12, 02:43
                            Bo ja jeszcze sie malo komu w realu chwalilam. W pracy jeszcze tajniakuje, bo nie widac. Jakos nie mam parcia na chwalenie sie nie-rodzinie i nie-przyjaciolom.
                            • sylwek07 Re: Odpryski codzienności 35 :) 05.06.12, 07:42
                              a znajomym i rodzinie powiedzialas syswia?
                              znane sa mi przypadki ze ktos bliskiej rodzinie nic nie mowi i nie mowil
                              ale to chyba zalezy od danej osoby..jak kto ze wszystkim
                              • syswia Re: Odpryski codzienności 35 :) 06.06.12, 00:41
                                powiedzialm blizszej rodzinie tzn rodzicom, tesciom, bratu, bratowej i babci
                                znajomym tym, z ktorymi mam regularny kontakt
                    • gherarddottir Re: Odpryski codzienności 35 :) 23.06.12, 11:58
                      Syswia gratulacje wielkie smile))
                      • gherarddottir Re: Odpryski codzienności 35 :) 23.06.12, 12:00
                        Gratulacje Greenteasmile)
    • sylwek07 1 czerwca zycze 01.06.12, 07:36
      wszystkim dzieciom tym malym i tym duzym duzoo zdrowia,pomyslnosci ,aby je ktos kochal i aby same kochaly smile
    • sylwek07 nowe kierunki wizzair 20.06.12, 08:07
      www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120619/LUBLIN/120619399
    • sylwek07 LATO :) 21.06.12, 08:00
      jestem ciekawy jak znow ta swinia co kiedys dala linka Asia big_grin
      • asia.sthm Re: LATO :) 21.06.12, 11:48
        Swiniak dopiero jutro zatanczy smile
        Wesolego Midsommar wszystkim.

www.youtube.com/watch?v=Lbh3uAZ4WUM
        • tamsin Re: LATO :) 24.07.12, 02:34
          u nas lato wyjatkowo suche i gorace smile ale slyszymy ze Grecja moze sie wyprowadzi z eurozone a kto wie co za nia! troche to nie poreczne dla przecietnego turysty z ameryki, ktory znowu bedzie musial sie zmagac z drahama i innymi lirami wink
          • sylwek07 Wyspa Ikara 26.07.12, 08:09
            www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wyspa-ikaria-chce-sie-przylaczyc-do-austrii,265542.html
            • tamsin Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 02.08.12, 05:03
              jakby olimpiady w ogole nie bylo! u nas niestety sprawozdania z olimpiady sa beznadziejne, takie liczydla medali.. czasami jak zobacze team USA ktory zajmuje 20 miejsce ale nie wiem kto wygral, to mnie szlag trafia. ceremonii otwarcia tez nie ogladnelam, nawet nie pamietam dlaczego...
              • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 02.08.12, 17:10
                Jak mozna takiego otwarcia nie widziec!?
                Obejrzyj koniecznie . Bylo pieknie! Londynianki powinny spuchnac z dumy.

W Youtubie masz w odcinkach cale 5 godzin.
                • tamsin Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 02.08.12, 18:15
                  no to ja sobie te 5 godzin dodam do obowiazkowego ogladniecia CALEGO filmu "Gandhi", razem prawie 9 godzin bede miala do zabicia wink super na dlugi lot np. do Australii!! (pewnie zleci jak z bicza trzasnal wink
                  • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 02.08.12, 18:55
                    Aj tam, zaraz do Australii. W odcinkach masz jak z Liverpool do Dublina, - 6 razy dziennie i ponoc samolot nabity. Wiem z pierwszej reki ;D
                    • tamsin Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 03.08.12, 02:43
                      no to zostawie sobie te otwarcie na non stop z Liverpool do Dublina, nie wiem co tam ciekawego do zwiedzania, ale jakby mnie diabli tam ponioslo, to bedzie jak znalazl, szczegolnie na szesc lotow dziennie wink
              • izabelski Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 07.08.12, 09:05
                ogladnij ceremonie otwarcia, bo byla bardzo interesujaca
                u naz za to mamy 26 kanalow na kablowce do ogladania Olimpiady - jak cos sie dzieje to na zywo jest na jednym z nich
                atmosfera super w Londynie - taki karnawal sportu
                w H Parku darmowe telebimy
                w inych miejscach sa platne

nawet na eleiminacyjnych meczach wszystkie mozliwe bilety byly wyprzedane (oprocz tych co to zarezerwowane dla Elyty i wkurzaly puste siedzenia jak kazdy by sie pokroil za kolejny bilet!)

bedzie smutno jak sie skonczy, ale jakos te 2 tygodnie zblizyly narod smile
                • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 08.08.12, 22:51
                  Mnie strasznie ciekawi dlaczego medalistom wreczaja takie mikroskopijne bukieciki. Pewnie zeby im sie zmiescily do hotelowej szklanki, tej do mycia zebow na przyklad.
                  Praktycznie nawet.
                  • kan_z_oz Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 09.08.12, 13:52
                    A mnie ciekawi dlaczego dzisiaj wreczajac te male bukieciki, mala starszawa i mocna pomarszczona kobitka zdecydowala sie ucalowac tylko zdobywcow zlotych medali z AU w kajakach? Do tego dwa razy, co nie jest w duchu ani Australii, ani GB...oprocz tego to ja kibicuje.

Kan
                    • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 10.08.12, 17:01
                      Moze miala osobisty stosunek?

To nasza para krolewska na polfinalowym meczu w pilke reczna. Pomoglo, bo Szwecja z trudem pokonala Danie 24:22.

https://www.dn.se/Images/2012/08/10/kungabild500.jpg
                      • tamsin Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 11.08.12, 04:28
                        strasznie rozwrzeszczany ten wasz krol, dobrze ze Estelki tam nie ma bo by sie chyba poplakala.
                        • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 12.08.12, 09:30
                          Ooo dopiero dzis pokaze co umie, dzis gramy o zloto w finale z Francja.
                          Tez sie podre, a co!
                          • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 12.08.12, 17:49
                            nie pomoglo = 21:22

Jakie to zycie bedzie po olimpiadzie?
                            • tamsin Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 13.08.12, 18:59
                              przegapilam ceremonie zamkniecia, cholerka musze dodac sobie do ogladniecia na dlugi lot wink
                              • asia.sthm Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 14.08.12, 03:25
                                ot i uzbieralo sie, tym sposobem musisz poleciec dookola swiata. Ulatasz sie jednym slowem ale bedziesz na bierzaco.

Zakonczenie bylo tez przewysmienite.
                              • monhann2 Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 14.08.12, 22:08
                                Kurde, tez nam sie przegapilo. A chcialam zobaczyc Spicetkiwink A wszystko przez wysmienity serial "Breaking Bad", w ktory sie wciagnelismy jak w narkotykiwink)) No i walkowalismy kolejny odcinek 4 sezonu zamiast pamietac o tak waznym wydarzeniu
                                • tamsin Re: Olimpiada a tu nikt nie kibicuje 24.08.12, 23:34
                                  monhann a ja mam pytanie (kanadyjskie), czy u was tak homarami/lobsterami obrodzilo w tym roku? nie wiem czy kanadyjskie czy z Maine ale wlasnie zjadlam dwa, wstydze sie przyznac ale wczoraj tez dwa i przedwczoraj tez, moj M. jest w Baltimore, wiec wlasnie to sobie na obiad kupuje, ostanio to taki feast to pamietam przezylam w Montrealu, na sniadanie nawet je jadlam, hahaha
    • thorgalla kolejny królewski slub 25.10.12, 13:45
      Własnie przeczytałam,że szykuje się ślub w rodzinie królewskiej.
      Piękna Madeleine wychodzi za mąż.

A co ona właściwie robi w NY?
      • asia.sthm Re: kolejny królewski slub 26.10.12, 09:38
        pracuje dla Childhood Foundation i robi tam dobra robote.

W lecie bedzie slub, tralala.
        • thorgalla Re: kolejny królewski slub 26.10.12, 13:45
          Ale fajnie big_grin
          Będzie czekanie na kieckę.
          Jankes szwedzkim księciem
          • asia.sthm Re: kolejny królewski slub 26.10.12, 19:47
            taki podszywany jankes, bo urodzony w Londynie, no ale ktoz by sie czepial drobiazgow.
            Krolewskie rodziny musza byc mieszane. Ksiezniczka juz sie amerykanskiego akcentu nabawila, szybko jej to przyszlo, hi hi.
            • jan.kran Re: kolejny królewski slub 28.10.12, 14:39
              Madelaine wyjechala do Stanow po pierwszych zareczynach oficjalnych ktore sie jej z hukiem rozpadly a tam znalazla nowe szczesciesmile
              I zmienila totalnie kolor wlosow ledwo ja poznalam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka