ag.ni 21.10.04, 19:43 skad sie wziely wasze nick'i? Moj banalnie powstal z polaczenia imienia i nazwiska, ale wiecie co , lubie go! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka888 Re: Niedyskretne pytanie :) 21.10.04, 19:47 moj nick, po trosze pod wplywem ksiazki. "Myszka" wpadla mi na powaznie do glowy po przeczytaniu "Poczwarki" D.Terakowskiej. I uzywalam myszki w roznych postaciach (dodajac rozne ogonki, myslniczki itp) w roznych miejscach. A na gazecie jest z 888, bo 8 to moja ulubiona liczba ale pojecia nie mam, czemu wstawilam ja potrojnie Odpowiedz Link
asica74 Re: Niedyskretne pytanie :) 21.10.04, 20:00 EHM! moj nick? od imienia, zywczajnie, az za zwyczajnie. Chcialam miec asie lub asia, ale juz bylo zajete (z liczby as na tym forum, wnioskuje, ze chyba asia z numerek 158 bedzie dopiero wolna), a ze jeszcze bylam w podlym, wrednym nastroju, to wzielam asice... a numerek? coz, czasami mam 74 lat... Odpowiedz Link
ag.ni Re: Niedyskretne pytanie :) 21.10.04, 20:04 asica74 napisała: > EHM! moj nick? od imienia, zywczajnie, az za zwyczajnie. Chcialam miec asie > lub asia, ale juz bylo zajete (z liczby as na tym forum, wnioskuje, ze chyba > asia z numerek 158 bedzie dopiero wolna), a ze jeszcze bylam w podlym, wrednym > nastroju, to wzielam asice... a numerek? coz, czasami mam 74 lat... hehe te 74 latka to masz do spolki z calym rodzenstwem Odpowiedz Link
mulinka Re: Niedyskretne pytanie :) 21.10.04, 20:04 a moj to zdrobnienie imienia, czasem mowi tak do mnie maz nikt wczesniej nie mowil i...spodobalo mi sie Odpowiedz Link
semantics Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 00:12 hmm, ale nie smiejcie sie.. temat do egzaminu magisterskiego wybralam sobie zz semantyki a ze to angielski... Odpowiedz Link
semantics Re: Do Asi.sthm:-))) 22.10.04, 15:54 Asia, dziekuje za wsparcie ) Aha - zasmiewam sie z Tych Twoich sygnaturek!!! Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 18:10 no oczywiście mogłabyś być rocznik 1974! Odpowiedz Link
alex113 Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 03:44 Imie, ktore zawsze chcialam miec i moja szczesliwa liczba (zaczelo sie od tego ze to byl numer pokoju w akademiku, na pierwszym roku) Odpowiedz Link
kendo Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 10:12 podobnie mialam ja,gdy wybieralam , wszystko co chcialam bylo zajete lub mial byc nr.2, tego nie chcialam, wybralam KENDO dawny rodzaj walki samurajow, obecnie sa kluby uczace tej techniki, szpady zastapili dlugimi kijami bambusu.... Odpowiedz Link
dorrit Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 10:55 Tato nazywal mnie i nazywa "dori" i taki nick chcialam, ale byl zajety, a nie chcialam byc "doriktorastam"; "dorrit" tez mnie nazywa, wiec ten zostal. Odpowiedz Link
semantics Do Kendo 22.10.04, 15:56 hih wiesz kendo, a ja na poczatku myslalam ze to takie spolszczone "can do"= potrafie ) Alem bym dostala takim kijem bambusowym.... Odpowiedz Link
asica74 Re: Do sematics 22.10.04, 16:15 oj, to ja juz nie bede sie rozwlekac, ze twoj nick bardzo mnie zastanawial...:-0 Odpowiedz Link
semantics Re: Do Asi sthm 22.10.04, 16:27 No widzisz- czyli nie tylko ja uwazam ze semantyka to taki zajmujacy temat!! ) A tak serio- wzielam zeby miec przed oczami to co teraz powinnam robic- czyli uczyc sie, ale wtaki sposob, tu na forum tez sie z semantyka oswajam ) Odpowiedz Link
syswia Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 15:20 Moj powstal kilka lat temu. Moj dobry kolega ze studiow sie pomylil przy adresowaniu jakiejs koperty z materialami dla mnie i tak juz zostalo. Mam tez drugi nick sto kobiet - powstal zainspirowany ksiazka, ktora dostalam od kolezanki o stu najwybitniejszych kobietach na przestrzeni wiekow. Ksiazka niezwykle inspirujaca - kobiety emigruja nie od dzis, a dzisiejsze problemy, z ktorymi sie spotykami na codzien i od swieta, wcale nie sa takie dzisiejsze, jak by sie wydawalo... ))) Odpowiedz Link
alex113 Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 17:09 Aha, ..... ja pamietam sto kobiet z forum kuchnia, na ktorym przesiadywalam sporo ubieglej zimy Odpowiedz Link
kinky5 Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 18:30 slowo kinky uslyszalam gdy po raz pierwszy siedzielismy z moim "przyszlym" ukochanym + znajomi w pubie w Hamburgu- byl to poczatek trwajacego do dzis procesu tlumaczenia mi angielskich slow, wyrazen. Na dlugo dlugo zapomnialam o tym smiesznym slowku az ogladnelam film z Johnem Cusackiem "High Fidelity" gdzie pojawila sie nazwa zespolu " Kinky Wizards"... i tak kinky trafilo do poczetu moich ulubionych angielskich slowek...a poniewaz jest smieszne i sympatyczne wiec zostalo moim nickem.A 5? Bo urodzilam sie 5! Odpowiedz Link
mulinka Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 18:10 lubisz Sienkiewicza? czy moze orzechy? Odpowiedz Link
alex113 Re: Niedyskretne pytanie :) 22.10.04, 18:16 ... hmmm .... to raczej jej rodzice lubili Sienkiewicza ) Odpowiedz Link
mijaczek Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 20:41 Moj nick...hm... Jestem Mia, a moj dobry kolega ma cudny dar nadawania ludziom pseudonimow [dzieki niemu moj brat to Brajdek, pewnie juz po wsze czasy]. Mnie nazwal Mijaczkiem. Spodobalo mi sie to bardzo, bo jako zdrobnienie od Mia brzmi bardzo slodko. No wiec jestem Mijaczek. :o) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 20:54 Wyaj Mijaczku czy twoi rodzice mieli jakies sentymenty ze skandywii ? Mia to szwedzkie imie i wymawia sie wlasnie Mija. A Mijaczek jest przepiekny. BTW kto zgadnie skad moj nick, phiiii Odpowiedz Link
asica74 Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 20:59 od imienia i od sktotu miasta, w ktorym mieszkasz??? moze nie do konca ze mnie taki mopsik? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:03 Asiu, mopsikiem sie bywa, a nie jest na stale )) No takie szyfry rozszyfrowac.. ))) Odpowiedz Link
asica74 Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:04 a medal dostane? ps. dzis jest bohdan ze slonecznikiem, chcesz? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:09 Chcem bohdana chcem !! Medal dostaniesz tym razem ze szczyrego zlota ! Odpowiedz Link
tamsin Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:21 kiedy zaczniesz rozsylac te bohdany na zamowienia?? bo mi tutaj slinka tez leci az wstyd sie przyznac Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:57 Przez ocean ci nie przepcha, za daleko niestety. Odpowiedz Link
asica74 Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 22:02 a co nie doszlo?! jakas awaria musi byc, czy co?!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 22:18 Do mnie doszlo dziekuje, pychota. Oooo bohdan najmilejszy ! Do Tamsin nie dojdzie, za daleko ma hi hi Odpowiedz Link
tamsin Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 22:20 hmmmm....ja wlasnie opracowuje sztuke robienia pierogow leniwych! wiec niedlugo wam zakluje w oczy!!!! jak do tej pory to osiagnelam stan ciapki i szczescie psa, ale kiedys mi sie uda a wtedy cichojta dziouchy bo to beda najlepsze leniwe na swiecie!!!!!!!!!!!!!!! bohdany nawet sie schowaja ) zobaczycie.....tylko paru lat mi potrzeba.....!!!! Odpowiedz Link
mijaczek Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:00 No wiec nic ze Skandynawia nie mam wspolnego, no moze oprocz tego, ze moj narzeczony jest pol Szwedem [jego mama Szwedka], a co do Twojego nicka - moze Twoje nazwisko jest tak dlugie i trudne dow wymowienia, ze dla autochtonow jestes Asia Something [zamiast nazwiska]. Moje nazwisko jest taka katorga dla Amerykanow, ze nie zdziwie sie jak mnie tak ktos kiedys nazwie :o) Pozdrafiam! Mia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:06 Mijaczku, ja faktycznie mam piec spolglosek pod rzad w nazwisku, ale to jednak Stokholm Odpowiedz Link
mijaczek Re: Niedyskretne pytanie :) 25.10.04, 21:15 hmm... a taka MONDRA chcialam byc :o) hihi Odpowiedz Link
monari Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 02:24 Kiedy znalazlam forum zastanaialam sie jaki nick sobie wybrac. A ze siedzialam w kuchni to moj wzrok padl na butelke Balsamic Vinegar of Modena firmy MONARI Federzoni Do nabycia w your neighbourhood grocery store Odpowiedz Link
tamsin Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 02:29 Monari a ja kiedys gleboko sie zastanawialam na znaczeniem twojego nick'a ) cos mi chodzilo po glowie "Monar" bo chyba taka organizacja byla w Polsce i sie zastanawialam czy moze tam dzialaczka bylas, a tutaj prosze, odpowiedz na polce w sklepie ) Odpowiedz Link
magdalena18 Re: Niedyskretne pytanie :) 17.11.04, 15:11 Odpowiadasz na : monari napisał: > Kiedy znalazlam forum zastanaialam sie jaki nick sobie wybrac. A ze siedzialam > w > kuchni to moj wzrok padl na butelke Balsamic Vinegar of Modena firmy MONARI > Federzoni > Do nabycia w your neighbourhood grocery store To pewnie z tej samej butelki wzial sie nick Balsamic albo robicie zakupy w tym samym sklepie !!! Moje nicki, a mialam ich kilka biora sie od imion, ktore mi sie podobaja a numerek jest przypadkowy. Odpowiedz Link
tora99 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 07:50 na innym forum nie chcial mi wejsc moj ulubiony maga, niestety byl juz zarezerwowany. wiec sprobowalam z tora, jako ze w toronto mieszkam, i zadzialalo. potem na forum gazety zostalam przy nim, tylko ze dodalam 99 -bo sama tora byla zajeta. cyfry wzielam sobie z chmor. Odpowiedz Link
tora99 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 07:52 oczywiscie chmura przez "u" a nie "o"... przepraszam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 10:22 Nie ma za co )) My tu lubimy takie kwiatki, Jak u nas dzis pochmornie.. az chmorne me lico. Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 12:41 moze dlatego ze lubie stokrotki?? a moze nic innego nie przyszlo mi w tym momencie do glowy?? nie pamietam... ale pamietam, ze z tym myslnikiem w srodku, to tylko dlatego, ze przeczytalam, ze w nicku ma byc przynajmniej jedna liczba i znak, ale patrzac na nicki innych, to chyba nie zrozumialam pisanego tekstu polskiego... (i co tu mowic o angielskim...) Odpowiedz Link
asica74 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 13:29 masz przeciez zdjecie jak bylas mala, i zbierasz stoktotki! sama widzialam! A z tym niezrozumieniem , to sie nie przejmuj. Mopsik tez tak ma. Czytam czasami cos i nie rozumiem. Albo jeszcze lepiej: czytam cos i nie moge znalesc, czegos co mnie interesuje. Powiem wam historyjke: zdawlam ci ja na studia i jak przyszlo do ogloszenia wynikow, to szukalam siebie na liscie i lzy mi stanely w oczach, bo mnie nie bylo. Przeczytalam cala liste nazwisk chyba ze dwa razy i zrozpaczona pojechalam do domu. A dwie godziny po przyjezdzie do domu, moja kolezanka zadzwonila z gratulacjami, za zdanie egzaminow i przyjecie mnie na studia. Ja po prostu nie widzialam siebie na liscie. Co gorsza, mam tak do dzisiaj... Odpowiedz Link
blue_jay Re: Niedyskretne pytanie :) 26.10.04, 20:21 blue_jay to nazwa pieknego niebieskiego ptaszyska, ktore spiewac nie umie, ja tez glosem nie grzesze, a poza tym niebieska, bo lubie niebieskosci i a jay to pierwsz literka mojego imienia tez, wiec sie wszystko pieknie poskladalo Odpowiedz Link
mijaczek Re: Niedyskretne pytanie :) 17.11.04, 15:34 No blue... my juz doszlysmy do tego, ze wiele wspolnego mamy, a teraz jeszcze z tym glosem... moze ten sam slon nam na ucho nadepnal? :o) hihi! Ale uwazajcie! Na panienskim i tak bede spiewac! Hihi Spiewac kazdy moze...troche lepiej lub troche gorzej...ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi :o) Odpowiedz Link
englishinter Re: Niedyskretne pytanie :) 17.11.04, 16:17 O ja jestem zla na siebie o to "englishinter", bo logowalam sie za szybko i chcialam zeby to bylo cos co bede pamietac, a to juz moj 5-ty adres internetowy, wiec wykorzystalam czesc innego adresu ktorego uzywam do korespondencji ze studentami (international students of English). No, i tak wyszlo, przypadkowo. Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 07:39 Moj nick to zlepek PONa w rodzaju meskim i zenskim - mialo byc poniponka ale jakos tak mi "i" umknelo i wyszlo jeszcze ciekawiej. Bardzo czesto moj nick odczytywany jest jako pomponka....Ciekawe, bo mialam dlugie wlosy, ktore zwiazywalam z kucyk, czyli pompon ;O) A co to PON? bardzo prosze: www.ponklub.com.pl/Standard.asp www.banciarnia.com/images/jubka_1.jpg Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 12:37 Jaki piekny ten PON Ponponko.!!!! Ja chce takiego PONa , Poniutka !!!! Odpowiedz Link
asia9111 Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 15:38 Hej!!! jestem absolutnie zakochana w ponach, i od lat przyjaznie sie z ludzmi, ktorzy pony do USA sprowadzili i do akceptacji przez American Kennel Club doprowadzili (ale mi sie rymnelo ) nawet pamietam urywanie sie z pracy i latanie coroczne na wystawe Westminster Kennel Club w madison Square Garden w NYC i spedzalam najwiecej czasu w otoczeniu milosnikow ponow! Sama pona nie mam, bo za duzo nie mam mnie w domu, ale jak tylko wroce do PL, to zamierzam dzileic zycie z ponem lub ponka... jak fajnie ze od tego Twoj nick! Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Niedyskretne pytanie :) 25.07.05, 16:11 Ja samam nie mam PONa ale kupilam takowego mojej mamie. Wabi sie Amor Goral z Banciarni, w skrocie Moruś. Juz 9 latek mu stuknelo a nadal pelen werwy i ochoty do hasania. PONy sa bardzo popularne w Holandii i Finlandii. Widzialam tez piekne zdjceia na amerykanskich stronach. Kiedys na wystawie w Zakopanem zobaczylam stosownych rozmiarow Gorala w oryginalnym stroju goralskim, w kapeluszu i cipaga wraz z pieknym podhalanczykiem i PONem. Kiedy podeszlam pochwalic pieski Goral okazal sie rodowitym Holendrem spod Amsterdamu Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 13:14 u mnie to bardzo logioczne - mieszkam w Skandynawii a tatus mial na imie Gherard wiec jestem gherarddottir Pozdrawiam Odpowiedz Link
roseanne Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 13:23 tylko mi nie mowcie ,ze nie znacie serialu o tym tytule zlosliwa, wredna, ale przy okazji za dzieci swoje dala by sie pociac. ot, roseanne Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 13:58 znam i lubie te zlosliwa i wredna Roseanne. Kobieta z charakterem ))) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 15:59 a moj nick to od imienia Sylwek a cyferka to mialo byc 007 ale te 07 to chyba od Borewicza 07 zglos sie )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 17:03 Watki o nickach to moje ulubione watki)) Przerobilam je na kilku forach i naprawde niezwykle ciekawe jak ludzie sobie te pseudonimy internetowe wybieraja... Nawet wiem ze ktos pisal prace naukowa o nickach. Slowa nick nie lubie ale nic lepszego nie przychodzi mi do glowy. Jan Kran wzial sie spontanicznie i na zasadzie zartu. Do tego moje panienskie nazwisko ma tylko trzy litery i mimo ze juz od wielu lat nosze nazwisko po mezu to bliscy znajomi uzywaja nadal mojego panienskiego nazwiska przerabiajac je i zdrabniajac na sto sposobow)) Kran przylgnal do mnie jak druga skora , gdy spotkalam znajomych internetowych w realu to nie uzywali mojego pieknego starozytnego imienia tylko mowili : Kranie )) Jan powoduje wiele zabawnych nieporozumien... Kiedys na czacie jakas panienka zaczela mnie podrywac))) Kran)) Odpowiedz Link
bibi1 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 17:42 a moj Kubus mowi bibi na autka, spodobalo mi sie i sobie zapozyczylam Odpowiedz Link
daisy123 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 18:07 Moja przyjaciolka podarowala mi skarpetki , na ktorych jest pysk krowy ze stokrotka i napis Daisy cos tam. To daisy mi sie spodobalo, bo krotkie a 123, bo daisy bylo juz zajete wiec wystukalam sobie trzy cyferki pod rzad. Odpowiedz Link
malpka108 Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 18:48 Czesc dziewczyny, zajmujacy temat z naszymi nickami. Jestem malpa w chinskim horoskopie, a ze dosc dobrze pasuje do mnie, wiec tak jakos sobie o tym pomyslam. Niestety somo "malpka" bylo juz zajete, wiec wybralam jeden ze swoich wymiarow, na szczescie nie jest to moja waga) Pozdrawiam Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Niedyskretne pytanie :) 26.03.05, 19:49 Elka to moje imie, moj tata zawsze na mnie mowil Bella Poza tym tocze sie czesto jak belka, bo mam kolka a jak dlugo nie chodze o kulach to tyje. Nie da sie ukryc. Nawet jak duzo cwicze to i tak moje upper body zawsze jest wieksze niz reszta wiec czy jestem chuda, czy gruba to i tak zawsze gruba Czyli w sumie - elagrubabela Elka Odpowiedz Link
tintaja Re: Niedyskretne pytanie :) 27.03.05, 15:21 Tintaja to imie jakie nadalam mojej starszej o 4 lata siotrze jak byla mala, bo nie umialam wymowic 'Justyna' Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Niedyskretne pytanie :) 27.03.05, 15:43 Moj nick to nic oryginalnego, moje imie i poczatek nazwiska panienskiego, proste. Pozdr Kinga Odpowiedz Link
neeki Re: Niedyskretne pytanie :) 28.03.05, 17:51 moj to zdrobnienie imienia, tyle ze juz takie byly wiec musialam pokombinowac z pisownia Odpowiedz Link
triskell Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 09:40 Lepiej późno niż wcale... Już w kwietniu, jak tylko wstąpiłam na łono Partii, któraś z Was pytała mnie o znaczenie słowa Triskell. A ja ciągle chciałam coś na ten temat napisać, ale zawsze mi to jakoś umykało. Kilka dni temu Kranik na czacie znowu zapytała. No to napiszę . Triskell albo triskel albo triskele albo triskellion to nazwa celtyckiego symbolu, potrójnej spirali. Na przykład takiej: www.3ntini.com/triskell.htm (strona po włosku, ale są obrazki, zresztą wpisując Triskell w google images można sobie obejrzeć i inne wersje). Symbol ten już od kilkunastu lat, nie znając jeszcze jego nazwy, często rysowałam przy swoim podpisie. 10 lub 11 lat temu pojechałam do Bretanii, tam po raz pierwszy usłyszałam tą nazwę i ... wiedziałam, że moje imię znalazło mnie . Triskelle spotyka sie w wielu krajach, jedne z najstarszych, takie trochę nieporadne i nieregularne, znajdują się w irlandzkim Newgrange, ale spotkać je można w tradycji wielu krajów celtyckich i nie tylko, aż po Bliski Wschód. Jeden z popularniejszych wzorów tego symbolu pochodzi z Book of Kells. Co ciekawe, w zależności od kraju spotkałam się ze spiralami i prawo- i lewoskrętnymi. Jeśli chodzi o znaczenie symbolu, to jest kilka interpretacji. Najczęściej spotykana (i mi najbliższa) jest ta, że triskell jest symbolem cyklu narodziny-życie-śmierć. Każdy z tych etapów stanowi osobny cykl (symbolizowany przez spiralę) a jednocześnie wszystkie razem też tworzą ciągłość, w której żaden z etapów nie jest początkiem ani końcem i każdy prowadzi płynnie do następnego. Inne interpretacje, z którymi się spotkałam: - Jak wszystkie symbole oparte na planie koła, triskell mógł byc używany jako symbol solarny (tak jak np. swastyka, zanim stosunkowo niedawno zaczęła być kojarzona z czymś zgoła innym). - Słyszałam taka interpretację, że spirale są symbolem trzech żywiołów będących w ruchu (Powietrze, Ogień, Woda), ze statyczną Ziemią pośrodku. - Oraz taką, że triskell jest symbolem tych trzech żywiołów, które uznawali Celtowie (Powietrze, Ziemia, Woda). - W Bretanii triskell jest symbolem celtyckości tego regionu i jego kulturalnej niezależności od reszty Francji. I jeszcze wyjaśnienie mojego nicka na yahoo (triskell_strix) - Jego druga część jest pierwszą częścią łacińskich nazw dwóch moich ulubionych gatunków sów: Strix nebulosa (puszczyk mszarny) i Strix aluco (puszczyk). Triskell bez dodatków był już zajęty. Odpowiedz Link
kociaszek Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 10:22 kociaszku mowilam do mnie mama jak bylam mala...banalne... staram sie, zeby moje nicki kojarzyly mi sie jakos, bo zapamietanie wszystkich hasel, loginow, kodow etc doprowadza mnie do rozpaczy...czasem sie boje, ze nadejdzie taka chwila, ze zeby wstac rano i zaczac funkcjonowac, trzeba bedzie sobie wklepac jakis pin...mialam taki koszmar wlasnie ktoregos razu po tym jak zapomnialam (typowe zacmienie) pinu do bankomatu i prawie zzarlo mi karte Odpowiedz Link
annah11 Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 10:30 Moj nick to poprostu imie plus inicjal mojegonazwiska 11 zawsze bylo ze mna w roznych sutuacjach od dziecinstwa, to gdy sie okazalo ze samo annah zajete i pierwsze wolne to z nr 11 to powiedzialam hurra i juz jest moj nick na wszystkie fora. Pozdrawiam a Odpowiedz Link
viki2lav Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 10:35 viki2lav= viki 2 la vendetta w wydaniu skroconym (zemsta), dlaczego?, bo wszystki viki i viKingi byly zajete, ( czasem ktos czyta "wykitula", czasem viki to love...) Odpowiedz Link
tamsin Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 15:41 Viki to Vlad, tak ja czytam ) zadnej vendetty ani lav, Vlad i juz! Odpowiedz Link
tiffany7 Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 14:03 Na tym watku jeszcze nie bylam; tiffany7 sie wzielo od mojego ukochanego love story "Breakfast at Tiffany's". Dla mnie caly ten film jest magiczny. A "7", hm.. ktos mnie ubiegl, wiec musialam cos dorzucic - szczesliwa liczbe Odpowiedz Link
mon101 Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 14:18 Jeden z szefow nazywa mnie zartobliwie "monster", a moja grupe "controler monsters" ,ze niby gnebimy go naszymi "dead lines" i innymi wymaganiami. Uzywamy wiec "monster" jako password w wielu miejscach, a wiecie jak trudno zapamietac rozne hasla."Monster" w calosci wydawalo mi sie jednak dwuznaczne, wyrwane z kontekstu, postanowilam wiec je skrocic. No i okazalo sie ze Monik jest pewnie wiele, wiec dodalam 101. Wrocilam wlasnie z Taipei i tam najwyzszy budek nazywa sie Taipei 101, ma 101 pieter i jest narazie najwyzszym budynkiem swiata. Teraz troche zaluje tego Mon. bo jest banalne, podziwiam inne wspaniale nicki... Odpowiedz Link
asia9111 Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 15:43 moj, jak widac, jest taki bez fantazji,,,tylko poniewaz za kazdym razem jak chcialam sie wbic w GW, to mi wracalo, ze taki to juz uzywany (zaczelam od banalnego asia czy joanna) i w koncu komputer sie odezwal i kazal wybrac z takimi, lub takimi cyframi na koncu. No wiec 9111 bylo 1sze na liscie, przycisnelam, i..juz..i tak ise zostalo.. Odpowiedz Link
marta_midwest Re: Niedyskretne pytanie :) 13.07.05, 17:30 moj tez bez fantazji, prawde mowiac nie lubie go ale chyba nie mozna juz zmienic, prawda? choc bardzo bym chciala. jest z czasow kiedy probowalam gazetowych "randek" (bez efektu zreszta), chcialam ze by bylo jasne gdzie mieszkam. a i tak dostawalam wiadomosci od gosci z Polski, pewnie poszukiwaczy zielonej karty Odpowiedz Link
melba_piszczykowa Re: Niedyskretne pytanie :) 21.07.05, 10:35 hm melba uzywalam od poczatku przygody z inernetem (jakies 8 lat temu) a wprost zaczerpnelam z ksiazki chmielewskiej gdzie byla taka bohaterka. oprocz tego slowo melba oznacza deser lodowy z owocami wiec nad czym sie tu zastanawiac brac gdy sie rejestrowalam znow w zeszlym roku mialam na stanie kota piszczyka, a ze samo melba bylo zajete.... no to melba piszczykowa Odpowiedz Link
samo Re: Niedyskretne pytanie :) 21.07.05, 18:23 Mój nick pochodzi jeszcze ze starych czasów kiedy miałam fiśka na punkcie wszystkiego co związane ze sztuką, nowojorską bohemą i kontrkulturą."samo"- tak podpisywał się Jean Michel Basquiat.Przeczytałam książkę, obejrzałam film i tak mi się spodobało :o) Konto na gazecie założyłam jakieś 6 lat temu i nie chce mi się już nowego robić- a propos: też jestem Marta i tez z Midwest :o) Odpowiedz Link
viki2lav Re: Niedyskretne pytanie :) 22.07.05, 08:46 Liloom, zartujesz chyba, ladny jest ten nick, kobiecy! Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Niedyskretne pytanie :) 21.07.05, 22:37 lol - laughing out loud ndm - nowy dwor maz. 21 - na forum Nowy Dwor Maz. zaczelam pisywac jako gosc, i podpisywalam sie lol... nazywali mnie Lolek (mysleli, ze jestem "on"). Potem byl (na tym samym forum) spis ludnosci - tj. chcielismy policzyc, ile osob pisuje, i byl plan, by nadac sobie/wybrac sobie numerek. Wybralam 21 (- a co!). Potem ktos inny sie podpisal jako gosc lol21, wiec zdecydowalam sie zarejestrowac, by nikt sie za mnie nie podszywal. Ale jak zarejestrowac sie probowalam, to okazalo sie, ze lol21 juz jest, wiec dodalam ndm (miasto, skad pochodze)... Ot, i cala historia. Odpowiedz Link
liloom Re: Niedyskretne pytanie :) 21.07.05, 23:07 a moj to jeden z nikow, przy ktorym zatrzymalam sie na dluzej, a bylo to juz daaaawno temu, potem dla odroznienia z innymi roznie pisanymi leeloo, lilu, liloo z numerkami i bez doszla pierwsza literka mojego imienia. kiedys lubilam ten nick, teraz tez wydaje mi sie banalny. Odpowiedz Link
kotorybka Re: Niedyskretne pytanie :) 25.07.05, 15:41 Ale fajny wątek, sama czasem się nad tym zastanawiałam... No więc mam tendencję do tłumaczenia wszystkiego dosłownie na polski i odwrotnie (czy ktoś inny też tak ma?), czasem to śmiesznie wychodzi, np. on his last legs: na ostatnich nogach, cat's got your tongue: kot cię złapał za język (to akurat chyba się używa??), you're all thumbs: masz same kciuki, put your thinking cap on: załóż myślącą czapkę, obudzić się z ręką w nocniku: wake up with your hand in the potty, i wiele innych których sobie na razie nie przypominam. Ta tendencja przedłuża się do domowego akwarium, gdzie angelfish to aniołek, a catfish (jeden z moich ulubionych okazów) to oczywiście kotorybka - no i tak już zostało... K ******* A oto mój Matti-mam już 9 miesięcy! Odpowiedz Link
triskell Dosłowne tłumaczenie idiomów 26.07.05, 00:32 kotorybka napisała: > No więc mam tendencję do tłumaczenia wszystkiego dosłownie na polski i odwrotni > e (czy ktoś inny też > tak ma?), czasem to śmiesznie wychodzi, np. on his last legs: na ostatnich noga > ch, cat's got your > tongue: kot cię złapał za język (to akurat chyba się używa??), you're all thumb > s: masz same kciuki, Ja też często tak robię . Ale najśmieszniejsze jest, gdy jakiś tłumacz-idiota robi to nieświadomie, po prostu dlatego, ze nie zna idiomu. Oglądam Ci ja sobie kiedyś w polskiej TV jakiś film, bohaterowie siedzą przy stole, w pewnej odległości od siebie i w pewnym momencie jedna osoba ni z gruszki ni z pietruszki mówi do drugiej "Ciągniesz mnie za nogę!". Po podłodze się ze śmiechu tarzałam. (Dla nie-anglojęzycznych: "You're pulling my leg" = "Żartujesz sobie ze mnie") Odpowiedz Link
kotorybka Re: Dosłowne tłumaczenie idiomów 26.07.05, 02:39 Niezłe, też sobie pośmiałam ******* A oto mój Matti-mam już 9 miesięcy! Odpowiedz Link
iwo19 Re: Niedyskretne pytanie :) 25.07.05, 16:48 No coz,oczywiscie mam na imie iwona,iwona byla zajeta ,wiec chcialam iwo69 (data urodzenia),zalogowalam sie ale potem zpomnialam hasla i jakos nie moglam juz wiecej wejsc.musialam wiec przyjac co mi komputer wybral ,aby zapamietac wybralam 19 gdyz moze i chcialabym miec tyle lat teraz(chociaz niekoniecznie) ale wiedzialam ze mam szanse zapamietac gdyz nasz wiek zaczal sie 1900.Takze w starych postach moze nawet i na tym forum moze natknelyscie sie na iwo69.Szkoda ze nie moge do tego wrocic lubilam moj nick. Odpowiedz Link
thorgalla Re: Niedyskretne pytanie :) 25.07.05, 22:24 No tak,juz tyle czasu bywam na lonie Partii a nie wpisalam sie do tego watka. Wybaczcie. Thorgalla to oczywiscie sfeminizowana wersja imienia Thorgal. Wstawilam drugie "l" bo brzmi to francusko (ojczyzna Asteriksa). Kim jest Thorgal to kazdy milosnik komiksów wie, wychowalam sie na tym komiksie i czytam go nadal: www.thorgal.pl/ Cudownym zbiegiem okolicznosci zamieszkalam w Skandynawii i postanowilam,ze takie wlasnie imie nadam swojemu synowi w przyszlosci.I nikt mnie od tego nie odwiedzie!! Odpowiedz Link