mickey13 06.11.04, 12:59 ...ale sie ciesze!! Jade za 4 dni do Polski! W sumie tylko na kilka dni, ale zawsze COS!! No i tak sie zastanawiam co sobie przywiezc...paczke pierogow, barszcz..Mniam! HuuRRRRaaaaaaa!!! Ktos z Was tez sie wybiera??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azja_pl Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 06.11.04, 13:45 ja tez, ja tez! najprawdopodobniej we wtorek i zostane minimum 2 tygodnie ) juz sobie obmyslam, co fajnego bede robic, jesc, kupowac... na pewno pojde do mojej ulubionej fryzjerki, ktora mi zawsze cos fajnego na glowie wyczaruje. a jak wroce do Niemiec, to po fryzurze nie bedzie sladu, bo tu woda twarda i dla moich wlosow nielitosciwa. ale nic to! Odpowiedz Link
mijaczek Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 06.11.04, 16:00 Zazdroszcze wam. Tyle. Plakac mi sie chce jak sobie pomysle, ze najprawdopodobniej swieta spedze tu, a obiecalam rodzicom, ze bedziemy z nimi. Najgorsze jest to, ze nie umiem im powiedziec, ze raczej nas nie zobacza... Mia Odpowiedz Link
mulinka Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 06.11.04, 16:23 Mijaczku, rozumiem tez to mialam, czekajac na zielona karte ( i tez zwlekalam z mowieniem ale masz wspanialego chlopaka i jestes z nim szczesliwa a tu okres Swiateczny jest wesoly i...domki takie sliczne warto zobaczyc a nastepne Swieta juz beda z Rodzicami usmiechnij sie! ) Odpowiedz Link
mijaczek Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 06.11.04, 20:54 Tylko, ze ja juz spedzilam jedne swieta w Stanach i to byl koszmar... Odpowiedz Link
dradam1 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 06.11.04, 21:21 mijaczek napisała: > Tylko, ze ja juz spedzilam jedne swieta w Stanach i to byl koszmar... A masz juz "zielona karte " ? Bo jezeli masz to radze zastanowic sie nad odwiedzeniem na Swieta kraju, w ktorym mieszka Swiety Mikolaj, czyli Kanady ! Wiesz o tym, ze posiadacze "green card" mieli ( i o ile jest mi wiadomo maja nadal) prawo do odwiedzenia Kanady na okres do 182 dni za jednym zamachem. Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link
azja_pl Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 15:42 ale przeciez Mikolaj mieszka w Laponii??? czyzbym przez cale zycie byla w bledzie? niemozliwe... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 16:13 Mikolaj pomieszkuje w paru miejscach. Tu tez www.santaworld.se/docs/sagosida.asp?sida=31&huvud=3 Odpowiedz Link
tamsin Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 23:28 Mikolaj na pewno mieszka pod kolem polarnym, jak sie zaadresuje list na kolo polarne, na sto procent dojdzie ) Odpowiedz Link
frankie36 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 08.11.04, 05:30 W Holandii Mikolaj przyjezdza statkiem parowym(stoomboot) z samej Hiszpanii i przywozi ze soba pomocnikow tzw.Zwarte Piet(Czarny PIotr ?) Odpowiedz Link
mijaczek Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 06.11.04, 23:55 Bo wtedy bylam jeszcze operka i w dodatku to jeszcze bylo u mojej pierwszej rodziny, ktorej nienawidzilam, i mielismy jechac do matki mojego hosta, tylko, ze nie pojechalismy, bo 5 minut przed naszym wyjsciem dostalismy telefon, ze ona wlasnie... zmarla. No i byla kicha wielka. A bylo tyle sniegu, ze nie pozwolili mi nigdzie pojechac, wiec swieta spedzilam rozmawiajac ze wszystkimi w Polsce przez gYgY :o( A co do zielonej karty, to jeszcze jej nie mam, bo jeszcze nie wyszlam za maz! Pzdrf, Mia Odpowiedz Link
asica74 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 00:09 mickey, troszke zazdrosze, ale nie zlosliwie. Ja jestem tak zadno w PL i zawsze ktrotko... pozdrow wszystkich i usciskaj! Odpowiedz Link
blue_jay Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 16:35 ja tez dostalam na urodziny bilet lotniczy od meza.. w pracy zalatwilam sobie urlop na cale 3 tygodnie i lece do domu na swieta, tylko mam zrobic kilka makowcow i pierogi przed wyjazdem Odpowiedz Link
mickey13 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 22:45 No jasne, ze usciskam!!!! Jade sobie teraz, ale obawiam sie, ze na swieta nie dotre.... Czy ktos z Was spedzla swieta we Francji? W prawdzie bede spedzac z moim mezem (woow, pierwszy "malzenskie" swieta!!!)i jego rodzinka, ale na 1000000% i jeszcze wiecej bedzie mi brakowac mojej polskiej rodzinki(( Buuuu Odpowiedz Link
angieblue26 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 13.11.04, 09:17 Mickey, ja juz bede trzecie swieta z kolei spedzac we Francji (( Odpowiedz Link
claudia207 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 16:59 Tylko pozazdroscic. Ja bywam w Polandii srednio raz na 5 lat (( Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 22:21 wybieram sie na swieta, tesknie za rodzina, przyjaciolmi, jedzonkiem, wszystkim oprocz zimna! nie lubie spedzac swiat w Londynie. w ostatnim roku tu bylam i jakos przezylam, ale w ogole nie bylo swiatecznie! Odpowiedz Link
mamakubusia11 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 07.11.04, 22:30 tez bym sobie chetnie do Polski pojechala.Juz 2 lata tam nie bylam. Na mnie takie wyjazdy dzialaja jak ladowanie baterii.Wyslijcie chociaz kartke kobitki.... Odpowiedz Link
mulinka Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 08.11.04, 02:33 fajnie, ze jedziecie Dziewczyny ja tez tesknie, zwlaszca do bab i babskich pogaduszek ale...po tygodniu na ogol mam szczerze dosc i marzy mi sie powrot tyle, ze niestety jeszcze nie zdarzylo mi sie byc wylacznie towarzysko zawsze cos zalatwiam i...to jest prawdziwy koszmar, dlatego chce wracac (hmmm, ladnie napisalam - wracac! - to chyba juz TU jest moj dom) ) Odpowiedz Link
szpulkaa Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 08.11.04, 13:52 fakt, za kazdym razem kiedy jade do Polski to mam mega plany: pojde tu, odwiedze tego, obejrze to, zjem tamto... etc... potem zwykle brakuje mi na wszystko czasu i jest powod, zeby znow jechac! mickey, standardem jest przywozenie z Polski polskich zupek, suchych kielbas. no i nie wiem, czy lubisz, ale to, czego nie ma we Francji to chrzan i galaretki w proszku! nieocenione skarby...)) Odpowiedz Link
mickey13 Szpulkoo!!!! 08.11.04, 17:57 Jest chrzan we Francji, nawet w takim samym sloiczku jak w PL! Wczoraj jadlam!!!!! Odpowiedz Link
szpulkaa Re: Szpulkoo!!!! 10.11.04, 10:06 ha! no to moze Francja polubi nasza narodowa przyprawe! czasem widywalam polskie produkty: chrzan, ogorki, barszcz czerwony i krowki w Auchanie na polkach z ... egzotyczna zywnoscia!)) ale niestety nie byly to moje ulubione marki i smak mialy taki sobie... moze i to sie zmieni Odpowiedz Link
frankie36 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 08.11.04, 18:02 Wiecie co ja juz w POlsce nie bylam 3 lata,i za krajem tak za bardzo nie tesknie,za rodzina tak ,ale gdyby tutaj przyjechali,tez byloby dobrze. Odpowiedz Link
mickey13 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 08.11.04, 18:12 Ja nie tesknie za krajem pt "Polska", ale za rodzina, przyjaciolmi, znajomymi, miejscami gdzie bywalam, spedzilam dzicinstwo, studia, moj dom i jego otoczenie...To wszystko to sa wspomnienia, jakze mi drogie)) Odpowiedz Link
maja92 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 09.11.04, 18:12 Tez jade w niedziele i..........wcale sie nie ciesze, bo to business trip;-((. Cieszylam sie latem, jak pierwszy raz od 5 i pol roku jechalam na wakacje cala rodzina. Zawiedlismy sie strasznie i juz nie tesknimy;-(( Przylece w niedziele do Bydgoszczy - odwiedze Tate. W poniedzialek rano juz do pracy w Poznaniu. Sroda wieczorem z powrotem w Dublinie - i na to sie ciesze, ze zobacze moje dzieci i Pana M. Bo juz za nimi tesknie, chociaz jeszce nie wyjechalam) Ja juz chyba sie przestawilam - moj dom to Dublin - Polska to kraj dziecinstwa i gdzie coraz wiecej osob z mojej rodziny na cmentarzu lezy;-(( Przyjaciol mam tutaj. Ci, blizsi z Polski mieszkaja w Holandii i sie odwiedzamy czesto. Inni juz nie mieli czasu dla nas, gdy odwiedzilismy Polske;-(( Jestem Polka - uwielbiam polskie jedzenie - ale tesknie za Dubliniem, bo tam sa moi Kochani... Odpowiedz Link
tamsin Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 09.11.04, 18:17 Maja a co sie stalo, ze taki zawod? ja w Polsce bylam jakies 10 lat temu jezeli nie 11??? Odpowiedz Link
maja92 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 11:57 tamsin napisała: > Maja a co sie stalo, ze taki zawod? ja w Polsce bylam jakies 10 lat temu jezeli > > nie 11??? %%%%% Ah wszystko;-(((( Szkoda gadac: ludzie, miejsca, ekonomia;-((((( Pojechalismy szczesliwi jak cholera, ze nareszcie wszystko i wszystkich zobaczymy i dzieciom pokazemy, a wrocilismy kompletnie wyleczeni z tesknoty. Moj M. to do tego stopnia, ze jak proponuje mu, ze moze moze w przyszlym roku kupimy male mieszkanie kolo mojego taty, to on na to, ze w Hiszpanii bardziej sie oplaca i caly <estate management> bardziej wiarygodny niz polski....;-(((( Eh moze za dluga nasza przerwa byla?? Moze gdybysmy jezdzili co pol roku, to tak drastycznie bysmy wszystkiego nie odczuli?? Nie wiem;-(((( Na pewno za dwa lata wywioze chlopakow w Tatry i do Krakowa, by im piekne miejsca pokazac, ale na tej samej zasadzie jezdzimy w Alpy i po Szkocji;-(((( Cos ucieklo, zginelo..... nie wiem jak to nazwac.... Polska niby moj kraj, ale nie moj....... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 12:23 Maja, a ile twoi chlopcy maja lat? Faktycznie warto poczekac z podrozami zeby dzieci byly na tyle duze, ze docenia i beda pamietac wrazenia. Ja swoim pokazalam Tatry jak mieli chyba 10 i 12 lat. Do dzis z luboscia opowiadaja i sie chwala kolegom,)))a mi kapie kropla miodu na serce. Odpowiedz Link
maja92 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 12:45 asia.sthm napisała: > Maja, a ile twoi chlopcy maja lat? > Faktycznie warto poczekac z podrozami zeby dzieci byly na tyle duze, ze docenia > > i beda pamietac wrazenia. Ja swoim pokazalam Tatry jak mieli chyba 10 i 12 lat. > Do dzis z luboscia opowiadaja i sie chwala kolegom,)))a mi kapie kropla > miodu na serce. %%%%% Moi chlopacy maja 7 lat i 3.5 roku. Remiemu (starszemu) sie w Polsce podobalo bo byly wakacje (nie bylo szkoly - hurra!!). Dla niego Polska to goracy kraj i wiem, ze by chcial pojechac znowu w przyszlym roku, ale nie ze wzgledu na to, ze to nasz kraj rodzinny, ale na to ze bylo cieplo i z dala od szkoly - przypuszczam, ze Grecja lub inny cieply latem kraj skojazyl by mu sie tak samo i tez tam chcialby wracac)) Jono - mu bylo obojetne, tylko narzekal na komary - w Irlandii ich nie ma, a przynajmniej jest ich tak malutko, ze sa niezauwazalne) Tak jak snieg dla Remiego to Francja (Alpy) i tyle!! - uwielbia Francje, bo nie ma szkoly i bo jest zimno i jest snieg. Jezeli probuje sie mu tlumaczyc, ze latem we Francji jest cieplej niz w Irlandii, to nie wierzy. Coz swiat w oczach siedmiolatka. Polska - hot country Francja - cold country Emocje zwiazane z Polska mamy tylko my z Panem M. Dzieci tylko podziwiaja widoki))) Polskiego jedzenia tez nie chca jesc;-(((( Odpowiedz Link
asia.sthm Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 14:17 Dzieci sa takie szczere w ocenie prawda? Remi chyba juz bedzie umial docenic Tatry w lecie czy w zimie. Jono jak mowisz jeszcze za maly ale niebawem zainteresuja sie. Moi uwielbiali chodzic po W-wie sladami mamusi: szkola, gorka w Jordanku, drzewo z ktorego mama nie umiala zejsc, plot, po ktorym mama ciagnela patykiem idac do szkoly, park gdzie nauczyla sie jezdzic na rowerze itd itd Maja, nastepnym razem powinno byc lepiej )) No a te komary faktycznie niech szlag trafi Odpowiedz Link
maja92 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 14:55 asia.sthm napisała: > Dzieci sa takie szczere w ocenie prawda? > Remi chyba juz bedzie umial docenic Tatry w lecie czy w zimie. > Jono jak mowisz jeszcze za maly ale niebawem zainteresuja sie. > Moi uwielbiali chodzic po W-wie sladami mamusi: szkola, gorka w Jordanku, > drzewo z ktorego mama nie umiala zejsc, plot, po ktorym mama ciagnela patykiem > idac do szkoly, park gdzie nauczyla sie jezdzic na rowerze itd itd > > Maja, nastepnym razem powinno byc lepiej )) > No a te komary faktycznie niech szlag trafi %%%%% Latem pokazalam Remiemu moja szkole i gdzie mieszkalam u mojej babci) Chyba byl jednak troche za maly, bo wszystko wydawalo mu sie jakos surrealistyczne i nie bardzo chcial wierzyc)) Jedynie ciesze sie, ze zlapal kontakt z moim tata i bardziej z tesciami (tescie nas odwiedzili - moj tata nie) i teraz wie, ze ma Dziadkow i kuzynostwo. Kiedys nie mial tego poczucia przynaleznosci do jakiejkolwiek wiekszej rodziny. Bede z nim jezdzila do Polski jak dlugo sie da, bo przypuszczam, ze jak bedzie mial 16/17 lat to bedzie wolal jechac z kumplami do Hiszpanii))))))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 15:17 Swoich wysylalam pojedynczo na wakacje do babci i cioci wlasnie zeby utrzymac te nawiazane we wczesnym dziecinstwie wiezi. Dzieciom to potrzebne. I masz racje przyjda czasy ze beda spedzac wakacje w swoim gronie ) Jednak my do tej pory sie rozdzielamy i np ojciec bierze jednego gdzies do Hiszp. pograc w golfa, drugi wyrazil chec pojechania ze mna do Pl zaraz po swojej maturze. Trzeba korzystac poki chca )) Odpowiedz Link
kinky5 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 10.11.04, 23:57 Niech mnie ktos przemyci....... ja chce do MAMY!!!!!!!!!!!!! dobra wiem...jestem swiezo po slubie i z malzonkeim powinnam spedzac swieta.....i byloby super.......gdyby ktos zaczarowanym olowkiem wymazal jego rodzine. Z tesciowa na czele, bratowa na drugiej pozycji.... Rece mi opadaja..... Odpowiedz Link
kendo Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 13.11.04, 18:22 a ja wczoraj wrocilam.. witam ponownie pozdrawiajac Wszystkich milunio) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 13.11.04, 18:34 Tjaba Kenduniu, jak ci bylo i ile przybylo ? )) Odpowiedz Link
tamsin Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 13.11.04, 18:37 no wlasnie Kendo, jakie tam wrazenia z Polski, i jak jedzonko, bo to wazne Odpowiedz Link
kendo Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 13.11.04, 18:40 ciesze sie dziewczyny z Waszego przywitania ano zdziebko przybylo, "zarlam" jak nie w siebie,ku radosci mojej Mamy, wiecznie nazeka,przyjedziemy wychudzone a wyjezdzamy rumianiutkie hi..hi,hi.. wizyta byla raczej robocza niz odpoczynkowa usch,,ale przezylam. posmakowalam dawne smaki dla przypomnienia, nasycona wrocilam. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 13.11.04, 18:48 Nie ma jak w domu ) Idzcie zobaczyc bernenskie cudo Gianki www.psy-bernenskie.prv.pl Odpowiedz Link
myszka888 Re: czesc kendo!!!!! 14.11.04, 04:08 Dolaczam sie do powitan Heeej! Ja jedna z tych mlodszych forumowiczek )) Odpowiedz Link
gianka Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 14.11.04, 09:56 Jakby to dziadpstwo - tak wygodnie rozpostarte teraz na moich kolanach, probujace walczyc z klawiatura, wiedzialo, ze zostalo okreslone mieniem vel cudo, to juz na pewno musialabym sie z nim na poslania zamienic dziekujemy za reklame! Odpowiedz Link
frankie36 Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 14.11.04, 04:41 Kendo witaj,fajnie,zes z wychudzonej zrobila sie zarumieniona)) Odpowiedz Link
kendo Refranki/stOkrotko/myszko 14.11.04, 11:19 dzieki za przywitanie dziewczyny.... ach i chwale sie,ze zaniedlugo znow jade,ale na ktociutko na spotkanie z forumowiczka,az nie moge sie doczekac ** milej niedzieli wszystkim. PS;.. lubie bardzo maslanke, wiec opijalam sie codziennie bialym trunkiem, meteczke lososiowa obowiazkowo posmakowalam, chalwe zakupilam i Michalki miniam,mniammmm...) Odpowiedz Link
mamakubusia11 Re: Refranki/stOkrotko/myszko 15.11.04, 00:34 o rany! a ja juz zapomnialam, ze cos takiego jak maslanka wogole istnieje. Teraz to narobilas mi smaka. No i co ? Chyba do Polski po maslanke trzeba jechac? Odpowiedz Link
dorkalesk Re: HUUURRRRAAA!!! Jade do PL 15.11.04, 00:47 oj zazdoroszcze szczegolnie tych pierogow bo barszcz w kartonie ciagle mam )) Tylko pogratulowac ! opowiesz jak bylo? pozdrawiam Odpowiedz Link
maja92 Kendo, 18.11.04, 12:10 Wlasnie wczoraj w nocy wrocilam i przywiozlam cala pake Michalkow))))))) Jedyne co robilam w polsce przez 4 dni to ZARLAM)))) Rany, jeszcze jeden dzien i bym pekla)))) Wspaniale restauracje sa w Poznaniu - musze przyznac))))) Odpowiedz Link