Dodaj do ulubionych

czy to grzech...

28.11.04, 20:17
...kupic dwie pary butow w identycznym fasonie, ale w roznych kolorach?
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:18
      zalezy jakie kolory, bo jezeli jeden jest w bialym, to tak, jest to grzech wink
      • asica74 Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:21
        jedne sa czarne, a drugie rozowe...

www.piedaterre.com/lad_cas_grace.asp#
        sama sprawdz... czuje sie jak zloczynca, przysiegam
        • tamsin Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:24
          ladne smile) ale dlaczego nawet bez najmniejszego chocby obacasiku???? aha, te 85
          funtow to troche drogie te buciki w UK....hmmm a w ogole czy my wszystkie wiemy
          jakie wysokie jestesmy? ja sie przyznaje ze 168 cm smile)
          • asica74 Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:50
            obcasiku niet, bo mam takie jedne na obcasikach i przezywam mordege jak w nich
            chodze, nad czym z kolei boleje niemozebnie, gdyz lubie wysokie buty.

W ogole to kupilam te dwie pary gdyz przy moim rozmiarze (ok, stanik juz wiecie,
            teraz kolej na buty 40-41 albo 8 lub 9, co przy szerokiej stopie i wysokim
            podbiciu) bardzo komplikuje sprawe, gdy chce kupic cos ladnego i wygodnego.

A ze ostatnia pare butow kupilam chyba dwa lata temu (nie dlatego ze nie chce,
            po prostu tu w UK buty sa cholernie waskie i nic nie pasuje), to pomyslalam ze
            kupie dwie pary...

dziekuje za rozgrzeszenie (gianka, kupilam je za wlasne pieniadze, wiec nie
            musze ich chowac przed M)

aha mam 172cm (w wysokich obcaszch 182!!!!) smile
            • gianka Wszak Ty wiesz... 28.11.04, 20:52
              Wszak Ty Asica wiesz, ze to zart byl z tym bookowaniem. Niech Ci sie nosza :-p

A jesli chodzi o te Twoje problemy butowe, to wpisuje Cie na liste "czolenek"
              do zakupienia, ktora otworzyly tamsin i mulinka smile Pozdrowionka!
              • tamsin Re: Wszak Ty wiesz... 28.11.04, 21:03
                Tak, ja czekam na te wloskie czolenka wink) moj ostatni zakup butowy to gumiaki,
                ale znalazlam ich zdjecie na necie, takie wlasnie kupilam:

Moje Walonki
                • asica74 Re: Wszak Ty wiesz... 28.11.04, 21:13
                  sliczne walonki!
            • dorkalesk Re: czy to grzech... 29.11.04, 21:46
              ja mma 164 cm i w kolko laze na obcasie (no prawie) a to dlastego ze moj maz ma
              2 metry i czuje sie troche jak mrowka przy nimsmile)
        • gianka Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:25
          nie, Asica, to nie grzech, bylebys umiala je sprytnie zabookowac prze chlopem ;-
          )
        • kendo Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:27
          model nieglupi..

najwazniejsze bys sie dobrze w nich czulasmile)
        • dorkalesk Re: czy to grzech... 29.11.04, 21:45
          uwazam ze buciki sa sliczne
          ja tez ten grzech popelnilam pare razy w zyciu....smile)
    • asia.sthm Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:37
      koniecznie czarne i rozowe. Zadnego grzechu nie widze, to koniecznosc miec dwie
      pary takich smile)) Ja robie tak czesto gesto i zyje smile)
    • ulkaa Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:40
      Nie ,to nie grzech, przynajmniej dla mnie .Kupilas piekne buciki !
      Moja choroba to buty i torebki.
      Nie moge sie opanowac , wiec ostatnio nie wchodze do takich sklepow.
      Ale jakis miesiac temu kupilam u nas w Polsce podobne i nie moge odzalowac , ze
      tylko jedna pare.
      Oto zdjecie ( acha , ja kupilam seledynowe):
      www.but-s.pl/kolekcja/image/3/aea1aded01/superzoom
      • kendo Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:45
        ulkko
        ale fajne pantofelki....takie by mi nawet pasowalysmile)
        • ulkaa Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:54
          Hmm, nie ma problemu . Moge Ci kupic i wyslac smile
          • kendo Re: czy to grzech... 28.11.04, 21:33
            ulkaa napisała:

> Hmm, nie ma problemu . Moge Ci kupic i wyslac smile

a kupilas je w kraju???????????
            • ulkaa Re: czy to grzech... 28.11.04, 22:20
              Kendo , tak, w kraju. W kazdym wiekszym miescie sa sklepy firmowe "Buta S".
              Jeszcze sie nie zawiodlam na tej firmie , te polskie butki sa wytrzymale , cena
              tych pantofelkow: ok.210 zl. Uwielbiam wloskie butki ,mam kilka par , ale jak
              na nasze warunki pogodowe: srednio-wytrzymale.Pozdr.smile
      • asica74 Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:57
        a wiesz co? dzis patrzylam na bardzo podobne smile ale moj cholerny praktycyzm
        zwyciezyl i kupilam cos bardziej uniwersalnego.

Ja tez lubie ogladac torebki i buty!!!!
        • asia.sthm Re: czy to grzech... 28.11.04, 20:58
          kazdy jak zdrowy, to lubi
          • gianka Re: czy to grzech... 28.11.04, 21:10
            ....powiedziala Asia.Sthm.
            Ale nalac jej do pelna.
            Racje Dziolcha ma!
            • asia.sthm Re: czy to grzech... 28.11.04, 21:28
              Dzieki. Chlapnelam to do pelna smile
              Zycze wam duuzo fajnych butow i torebek hi hi
              • i.p.freely Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 22:00
                moj temat!!!! Chyba wszystkie 130 par ustawie na schodach, zrobie zdjecie i
                wplepie gdzie trzeba. Na honorowym miejscu ustawie moje pierwsze szpilki na 3.5
                inchowym obcasie zakupione tutaj. Dziwne, ale ten fason jest znow w modzie.
                Lekcja - wyrzucac nic nie mozna, trzeba tylko dom powiekszac.

Obuwniczym szperaczom polecam:
                store.nordstrom.com/category/tab.asp?category=2376778~2372808
                • mulinka Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 22:05
                  jesli nie wiedzialas, ktore wybrac, to podejelas absolutnie najlepsza decyzje -
                  obie pary
                  smile
                  gdybys kupila jedne, to te drugie potem po nocach by Ci sie snily
                  poza tym sa sliczne i sprawiaja wrazenie baaaaaardzo wygodnych
                  smile
                  • asica74 Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 22:24
                    no wlasnie! ja mam cos takiego, ze szukam szukam i szukam jakis fajnych
                    wygodnych butow i nic! a potem zdarza sie ze cos zobacze, przymierze i ... nie
                    kupie! a potem szukam za jakis czas w sklepie, by tylko sie dowiedziec, ze juz
                    owego fasonu nie ma. I potem zaluje jak....

wlasnie chodzie sobie w nich po domu i mowie wam! sa jak ciapy! malo tego, cale
                    zrobione ze skory! no moze oprocz podeszw

pytanie do ulkaa-i : skad piszesz?
                    • ulkaa Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 22:52
                      asica74 napisała:

>
                      > pytanie do ulkaa-i : skad piszesz?
                      >
                      Asiu , pisze z Polski , gwoli wyjasnienia , ze sie tak tu na to wasze polonijne
                      forum tak wkrecam.
                      A dlatego, ze mi tu jest bardzo milo, cieplo i dobrze zasypiam po codziennej,
                      wieczornej lekturze. Probowalam udzielac sie na innych polskich forach , ale
                      jakos bez serca. Tamte tematy znam , mam na co dzien. To w koncu moje zycie ,
                      jakze podobne do innych. Owszem czytam , czasem cos odpisze , czasem dowiem sie
                      czegos ciekawego.
                      Ale u was jest mi lepiej. Po pierwsze , kiedys pisalam, ze moje dziecie za
                      granica probuje ulozyc sobie zycie , wiec wszystko , co z polonia zwiazane
                      bardzo mnie interesuje.
                      Po drugie :zawsze bylam ciekawa calego swiata, nie umialam i nie umiem sie
                      zasklepic w codziennej dawce szarego dnia.
                      Poruszacie bliskie mi tematy, takie zwyczajne i niezwyczajne, szalenie kobiece,
                      ot, co.
                      Powinnam w zasadzie zmobilizowac sie i wypelnic kwestionariusz, pozwolisz ,
                      prawda?
                      Moze i ja czasami napisze wam cos ciekawego o kraju, jesli bedziecie
                      zainteresowane.
                      Pisze teraz i jednym uchem slucham i okiem spozieram na TV : wlasnie w TVP1
                      leci dobry koncert przyjazni polskich artystow na Placu Niepodleglosci w
                      KIJOWIE . Wystapila juz E.Gorniak a w tej chwili spiewa Perfect : Niepokonani
                      i Chcialbym byc soba ( kurcze na zywo - to jest to). Nie ma to jak stary dobry
                      rock. Jestem namietna fanka i nigdy sie nie zmienie
                      Niedlugo bede w Londynie w odwiedzinach u mojej pociechy, napisze jeszcze kiedy
                      lece.
                      Pozdrawiam i zwyczajem Mulinki : buziaksmile

• ulkaa Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 22:52
                        Boze , ale sie rozpisalam.
                        • mulinka Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 22:59
                          no i bardzo dobrze
                          buziak
                          smile)
                      • asica74 Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 23:01
                        zmylily mnie te opisy gdzie kupilas buty smile wiec zapytalam.

A tak od siebie to powiem, ze ja sie bardzo ciesze, ze tu odnalazlas, ze cie
                        nie zagadalysmy na smierc.

Ulkaa, mi moja koleznka wlasnie przywioza troche polskiej muzyki i nasluchac
                        sie nie moge. Mam miedzy innymi Pudelsow, ktore bardzo lubie, ale i mam
                        Mozdzera, piekny fortepian. Lubie tez stary rock!

Ulkaa, do Ladka jedziesz? O prosze! Czekam na wiesci
                        • ulkaa Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 23:06
                          Buty kupilam w Bydgoszczy , w Galerii Pomorskiej, w sklepie firmowym "But-s".
                          A Pudelsi sa niezli. Lubie : Wolnosc slowa, Dawna dziewczyne , niezly
                          i smieszny jest tez kawalek :Tango libido . Malenczuk ma taki zmyslowy glos ,
                          nie sadzisz?
                          • asica74 Re: Buuuuuciki :-)))) 28.11.04, 23:25
                            cos w tym glosie jest, a na dodatek bardzo lubie jego zabawy slowem!

Moja ukochana piesnja to Uwazaj na niego i Kocham sie.

no i tango libido! miod! o przepraszam mjut!
                    • a.polonia asica ;-)))) 29.11.04, 18:24
                      Ja Cie moge rozgrzeszyc, bo mam podobnie. Cieko mi znalezc cos, co mi sie od
                      razu spodoba, wiec takie kupowanie dwoch par naraz to niezly sposob na wybredne
                      gusta. Czasem jak widze buty, ktore podoaja mi sie od razu,to mam ochote kupic
                      dwie identyczne pary wink))

Mam jeszcze pytanko off-topic, czy pochodzisz z lubelszczyzny? wink
                      Pozdr
                      Pola

>
                      • asica74 Re: asica ;-)))) 29.11.04, 18:45
                        juz tyle rozgrzeszen, a tu jeszcze jedno! Bo to dokladnie o to chodzi o co
                        napisalas: ja lubie dosc proste buty, a do tego musza byc szersze w palcach,
                        wiec kupowianie czegos jest koszmarem. Wiec jak znalazlam cos co mi sie
                        spodobalo, to...

Pochodze z zamojskiego, ale studiowalam w Lublinie. Czyzbym spotkala
                        krajanke? smile
                        • a.polonia Re: asica ;-)))) 29.11.04, 19:18
                          > Pochodze z zamojskiego, ale studiowalam w Lublinie. Czyzbym spotkala
                          > krajanke? smile

-----------pochodze z okolic Lublina, a wiesz po czym rozpoznalam krajanke??
                          po ciapach, ot co! wink)))))))))
                          • asica74 Re: asica ;-)))) 29.11.04, 19:23
                            ciapy! ha ha ha ! no tak u nas sie nazywaja ciapy!

jakby inne dziewczyny nie wiedzialy, to mowa jest o laczkach tudziez kapciach
    • izabelski Re: czy to grzech... 29.11.04, 02:54
      nie nie jest - tezbym kupila takie, gdyby mi weszly na moje kopyto smile
    • myszka888 Re: czy to grzech... 29.11.04, 03:29
      Eeee, jaki am grzech znowu?! Wiadomo, ze znalezc dobrego, wygodnego i ladnego
      buta to naprawde trzeba miec nosa, wiec tylko pogratulowac zakupu!!!

Ja mam zawsze problem z butami. Zazwyczaj nie moge znalezc takich, jakie mi sie
      podobaja. Jak juz znajde, to okazuje sie, ze cos z nimi nie tak. Albo po prostu
      zaczynam sknerzyc i gupia nie kupuje z oszczednosci. A pote mi sie takie snia
      po nocach i odzalowac nie moge! sad

Gratuluje zakupusmile)
    • kurczak1976 Re: czy to grzech... 29.11.04, 10:15
      Hihi ja mam tak ze zakup butow to horror wiec jak cos fajnego znajde to
      najchetniej kupilabym 10 par na zapas:o))

A poza tym to nie grzech:o) Ja mam manie kosmetyczna, zawsze kupuje za duzo
      kosmetykow i potem nie mam ich nawet jak wykorzystac. Z ciuchami podobnie. Mam
      ich tyle ze chyba na nastepne 10 lat by starczylo. Zwyczajnie na wyprzedazach
      dostaje malpiego rozumu:o)))
    • szpulkaa Re: czy to grzech... 29.11.04, 11:18
      fajne buty - grzechu warte!wink)) a ten roz bardoz mi sie podoba. myslalam o
      kupieniu jakichs ciuchow wlasnie w tym kolorzesmile
      tamsin... a ty wiesz, te Twoje walonki to takie calkiem stylowewink)
    • st0kro-tka Re: czy to grzech... 29.11.04, 11:32
      ladne buciki; ja sobie ostatnio kozaczki kupilam, takie dlugasne, do spodnicy,
      i czolenka tez kupilam; teraz to chyba musze do wiosny czekac, bo wyczerpal sie
      moj budzet butowy na ten rok sad
    • tamsin Re: czy to grzech... 29.11.04, 18:11
      Szpulka dzieki za pochwale walonek smile)) bylam w nich nawet w pracy!!!! co do
      zakupow i malpiego rozumu, to niestety zdaza mi sie to i to dosyc czesto, jak
      wpadne do sklepu to nakupuje, jak nienormalna, potem lezy to w torbie w szafie,
      az znajde za jakis czas (czasami nawet i po pol roku - z sandalkami mi sie tak
      przytrafilo) i sie zastanawiam, kiedy ja to kupilam??????
      • gianka Re: czy to grzech... 29.11.04, 18:42
        Tamsin - ja mam tak samo: przyniose cos ze sklepu, upcham w szafie, potem
        narzekam, ze "ja nie mam co na siebie wlozyc", a po sezonie znajduje taaaakie
        cacka smile
        w szafie,
        na dnie,
        z metkami,
        nietkniete!
        • c.holender Re: czy to grzech... 29.11.04, 21:44
          sandalki mowisz po pol roku znalazlas. Czyli w zimie. To glupio, bo do lata
          mozna znowu zapomniec smile))
          Ja buty zazwyczaj kupuje rozne, ale za to kilka par w jednym dniu :o)
          Natomiast kiedys kupilam dwie pary takich samych spodni. Nawet w tym samym
          kolorze. Najpierw jedna pare, a po dwoch dniach polecialam kupic druga -
          rozmiar mniejsza ...tak na wszelki wypadek jakbym miala na dniach nagle(!)
          schudnac, a jeszcze sie nimi nie nacieszyla smile))
          • tamsin Re: czy to grzech... 29.11.04, 21:48
            sandalki kupilam pod koniec zimy, znalazlam na poczatku jesieni, chwalilam sie
            tym nawet na forum, ale licho wie na jakim watku wink)) nawet sie zalapaly na
            zalozenie pare razy, bo cieplo i slonecznie mamy na jesieni (przynajmniej w tym
            roku tak bylo..oczywiscie az do czasu jak nam balwany wyrosly przed domem wink
    • aalex_b Re: czy to grzech... 29.11.04, 18:57
      ABSOLUTNIE NIE GRZECH!!!!
      tylko nie zakladaj w pospiechu, po ciemku wink
      bo juz wtedy na ulicy cie nie rozgrzesza smile))))
      • mijaczek Re: czy to grzech... 29.11.04, 22:39
        No co ty... jaki grzech!? Piekne cichobiegi firmy szelest! Jak to moja
        przyjaciolka mowi cizemki przepiekne [ja sama takie uwielbiam, na obcasy sie
        nie nadaje, panienski i slub jakos przezylam w obcasach, ale latwo nie bylo].
        Rozgrzeszona!
        Nastepny!
        • asia.sthm Re: czy to grzech... 29.11.04, 22:42
          widze ze tu juz forumowy konfensjonal mamy.. dorabiamy sie luksusow.
          • izabelski Re: czy to grzech... 29.11.04, 23:09
            ksiedza nam trza, na gwalt smile
            • mulinka Re: czy to grzech... 29.11.04, 23:21
              no...bo z ksiedzem bez grzechu
              • mijaczek Re: czy to grzech... 29.11.04, 23:25
                Matkoboskoczestochowsko! Na gwalt!? Ksiedza!? Hihi... mnie tez potrzeba
                jednego... ale mnie tylko po to, zeby slubu mi udzielil... hihi...
                • mulinka Re: czy to grzech... 29.11.04, 23:37
                  no...
                  to "na cale szczescie"
                  bo juz nie wiem, co bym pomyslala
                  smile
                  buziak
        • dorkalesk Re: czy to grzech... 29.11.04, 23:38
          a ja na swoj slub cywilny kupila buty ktore zawsze byly moim marzeniem . rozowe
          zamszowe z kokardka wiem moze to pretensjonalne szczegolnie u baby po 30 stce
          *ktora jestem, ale mazrenia trzeba spelniac!
          a propos marzen/ babcia mi opowiadala ze przed woja miala kolezanke w szkole,
          ktorej rodzice byli bardzo biedni, nie mogli jej kupic lalki duzej z wlosami i
          ladnym ubranku...Po wojnie moja babcia spotkala ta kolezanke, zaczely
          rozmawiac / ona mojej babci powiedziala: "pamietasz to moje marzenie o lalce?
          teraz mam 20 lat ale nadal marzey mi sie taka lalka - moze to glupie bo juz
          stara jestem" Moja babcia nie myslac dlugo - kupila jej lalke za pierwsza
          pensje.
          Przez wiele lat byly przyjaciolkami. Wyobrazcie sobie spotkaly sie w 1997 roku
          i ta starsza dama pokazala mojej babci te lalke. Miala ja przez tyle lat!!!!!
          • mulinka Re: czy to grzech... 30.11.04, 00:08
            wspaniala historia - o Babciach
            i zgadzam sie z Toba Dorciu calkowicie
            marzenia trzeba spelniac
            ja z mezem tez swoje speniamy - a co, lepiej pozno niz wcale
            i nawet, gdy zachowujemy sie czasem jak pieciolatki, to jest nam dobrze
            a rozowe buciki z kokardka - super
    • asica74 Re: czy to grzech... 30.11.04, 23:24
      kurcze, dziewczyny... chodze w tych moich butkach po domu, by zobaczyc czy nie
      bede mnie uwieracm etc... no i powiem tak: sa takie dosc.. przylegajace.
      Mam pytanie: czy zamsz sie troszeczke rozchodzi? podszycie jest zrobione tez ze
      skory...

czy ktos cos wie?
      • mulinka Re: czy to grzech... 01.12.04, 03:55
        rozchodzi sie
        na pewno
        to dobrze, ze przylegajace
        i...takie ladne
        smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka