sylwek07 12.12.04, 10:46 hey Czy wy robocie w swoich domach stroiki swiateczne?Ja bede to robil w poniedzialek 13 grudnia.Moze macie jakies pomysly?,pozdrawiam i zycze milej niedzieli ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Stroiki swiateczne 12.12.04, 10:56 sylwku,ja kupuje gotowe.... ale jak dziecie bylo male robilismy wspolnie.... *kupowalam mini roslinki swiateczne(hiacynt/gwiazda betlejemska/mini choineczki/amarylis) i w koszyczek je plantowalam z roznymi ozdobkami choinkowymi.... *mozna szyszki rozne posprajac zlotym /srebrnym lakierem/farba i w wianuszki wplesc czerwona wstazka dekoracyjna i na drzwiach powiesci, taki zwyczaj mamy.... Odpowiedz Link
tamsin Re: Stroiki swiateczne 12.12.04, 15:31 ja zawsze ide na "gotowce"..talentu nie mam do takich manualnych czynnosci i te gotowe juz sa z pomyslami wykonanymi. U nas wiesza sie na drzwi cos podobnego jak w Polsce na groby sie ustawialo, takie przyozdobione kolo z galezi z choinek uderkorowane wstegami, na kominku mozna ustawic stroik ze swieczka w srodku i ladnie przyozdobione szyszkami, bombkami. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Stroiki swiateczne 12.12.04, 23:47 dziekuje za pomysl..nas nie stac(teraz jest akcja"dar serca i czasu") aby kupic i tak kazdy z nas przyniesie bombki,swieczki itp aby moc z tego zlozyc stroik.. a teraz ide spac aby sie wyspac bo jutro czeka mnie troche biegania po sklepach )dobranoc Odpowiedz Link
sylwek07 hm 12.12.04, 23:48 dziekuje za pomysl..nas nie stac(teraz jest akcja"dar serca i czasu") aby kupic i tak kazdy z nas przyniesie bombki,swieczki itp aby moc z tego zlozyc stroik.. a teraz ide spac aby sie wyspac bo jutro czeka mnie troche biegania po sklepach )dobranoc Odpowiedz Link
dradam1 Re: Stroiki swiateczne 13.12.04, 03:16 Hm... Jest to domena mojej slubnej. A takze syna i jego narzeczonej . Poprzednio dekorowalismy dom , wieszajac swiatelka na nim (girlandy). W tym roku znalazla sie choinka ( 3 metry wysokosci) stojaca przed naszym domem, ktora zostala udekorowana. Drzewko oczywiscie sobie rosnie nadal,nic nie scinalismy ! Na drzwiach wejsciowych znalazl sie tradycyjny "wieniec". Choinka juz stoi , od dwudziestu lat ta sama ( plastikowa), ubrana rozmaitymi, w czesci kupionymi, ozdobkami. Koty chodza ostroznie w okolicy drzewka , aby nic nie sciagnac. Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link
bibi1 Re: Stroiki swiateczne 13.12.04, 05:33 ja uwielbiam robic stroiki i ubierac choinke, ale do tego drugiego moje chlopaki nie chca mnie dopuscic)) Odpowiedz Link
kurczak1976 Re: Stroiki swiateczne 13.12.04, 10:18 Ja sie przymierzam w tym roku do samodzielnego robienia:o) Jedyne co kupilam to piekne motylki zrobione z pior i pomalowane brokatem. Wiem ze to troche malo swiateczny akcent ale nie moglam sie powstrzymac. Mam tez gruba zlota-tiulowa kokarde, szyszki no i jeszcze musze kupic farby, brokat i poszukac jakis ciekawych galazek, moze kawalek bluszcza ktore potem pomaluje. Moze cos z tego wyjdzie:o) Odpowiedz Link
mulinka Re: Stroiki swiateczne 13.12.04, 16:03 he,he ja tez mialam chec wczoraj na takie blekitne motylki! ladne... i...uwielbiam ubierac choinke (jak bibi) na szczescie mi w tym nikt nie przeszkadza pewnie sie nawet ciesza, ze ubrana w ogole, to (teraz)bardzo lubie Swieta, ich atmosfere, otwieranie prezentow.. juz sie ciesze! )) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Stroiki swiateczne 13.12.04, 21:41 juz jestem po stroikach,wyszlo przeszlo 70,bylo pare dziewczyn do pomocy.tak wiec robota palila nam sie w rekach ) Odpowiedz Link
tamsin Re: Stroiki swiateczne 13.12.04, 21:48 to chyba jakies przasniczki znalazles do tych stroikow ) Odpowiedz Link