gherarddottir 14.01.05, 23:05 czy ktos ma dobry przepis na rolade z lososia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: przepis 14.01.05, 23:30 dorinka szperam w ksiazkach. Na kiedy to ma byc? (powiedz mi jeszcze: ty znasz ang prawda? bo moze cosik zeskanuje i podesle?) Odpowiedz Link
asica74 Re: przepis 14.01.05, 23:33 znalazlam cos, ale nie wiem czy tobie chodzi o rolade z musu lososiowego, czy tez takie rulowane plastry lososia? (mam to drugie) Odpowiedz Link
asica74 Re: przepis 14.01.05, 23:46 napisze, a co mi szkodzi: 85g serka Philadelphia (cos w rodzaju ostrowii, badz moze byc jakis miekki serek kozi) cytrynka 5 platow lososia sol i pieprz Serek wymieszac z sola i pieprzem. Rozsmarowac na platach lososiowych - rowna, nie za gruba warstwa. Na to wycisnac troszeczke soku z cytryny. Przeciac kazdy plat widthways (cos mi sie w mozgu zablokowalo i nie moge dojsc, czy chodzi o przeciecie plata wzdluz czy wszez? no jak? ale to chyba chodzi o przeciecie wszez.) Nastepnie zrolowac lososia zaczynajac od tej przecietej strony. Zawinac w cling film i schowac do lodowki na 1h. Zemlec nieco pieprzu i posypac nim talerz, w tym obtoczyc roladke, mozna obciac nieco brzegi. I jesc ze smakiem. tyle madra ksiazka, a ja jeszcze dodam, ze jak na moj smak, to dodalabym jeszcze do serka koperku. Ale prosze wziasc poprawke na to, ze ja koperku moglabym dodac niemal wsedzie Odpowiedz Link
mulinka Re: przepis 15.01.05, 00:50 Asiczko, tez dodalabym koperku, mozna jeszcze jajeczko na twardo (podziabane) i co komu do glowy wpadnie jadam takie roladki, sa pycha wedzony losos jeszcze swietnie idzie ze szparagami (moga byc takie z puszki, co tamsin moze wykorzysta), z melonem, z avocado a mozna i calkiem sam, bo on po prostu dobry a mozna duzy polmisek wylozyc salata (szpinakiem badz innym zielskiem), na to 3 kolory w paseczki papryki, trzy kolory pomidorkow koktajlowych, gotowane jajeczko na twardo (kawiorek moze byc na nim), szparagi, korniszonki, male cebulki, male kukurydzki, avocado i co tam kto ma i losos zwiniety w rulonik, krewetki koktajlowe itd. - mieszac rozne kombinacje ze skladnikow powyzszych wszystko mozna polac dresingiem (mozna go samemu zrobic, jak sie komu chce) no to na tyle ) Odpowiedz Link
mijaczek Re: przepis 15.01.05, 15:40 Wybaczcie kochane moj durny zart, ale znalazlam taki oto przepis: Lososia wylowic z wody, trzymajac za ogon walic w przybrzezny kamien az sie zroluje... podawac natychmiast Sorrrrrrrrrrry I smacznego! Hihi :o) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: przepis 15.01.05, 15:54 dziewczyny wy jestescie po prostu kochane!!!! a jakie dobre gospodynie !))))) duza buzka Odpowiedz Link
gherarddottir Re: przepis 15.01.05, 22:14 chyba zastosuje stara metode - malo myslec ino robic ))) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: przepis 15.01.05, 15:53 o !!!! fajne ale tu nie ma tego serka ....buuuuuuuuuu Odpowiedz Link
gherarddottir Re: przepis 15.01.05, 15:53 o suepr by bylo moze byc po angielsku albo niemiecku bo tez kumam )))) generalnie ma byc na za tydzien ale ja juz sie martwie .... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: przepis 15.01.05, 16:19 Dorka, losos taki jak Mijaczek mowi,prosto z wody i do pieca z przyprawami po swojemu tez jest dobry.Jakikolwiek sos do tego i palce lizac. U was tez pewnie mozna kupic lekko wedzonego w polowce. To jest juz gotowe danie, do tego tylko dodatki w dowolnym doborze i gotowe )) Ja znowu glodna Odpowiedz Link