mulinka 27.05.05, 16:58 bleee wyjatkowo tego nie lubie chyba bardziej od prasowania a...wlasnie przyszla pora... bleee Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:05 zaciznac zeby i szszszorrrrrowac! mnie czeka juz niedlugo mycie calego domu, do ktorego sie wprowadzimy. to bedzie dopiero jazda! i to jeszcze przy moim brzuchu i rozrzedzonym powietrzu w colorado! :o) Odpowiedz Link
tiffany7 Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:05 mulinka, ja wlasnie mam cala taka miche do wyprasowania jeszcze dzis. A przy tym skwarze to zadna przyjemnosc. No juz sie biore do roboty, jeszcze tylko ten post Odpowiedz Link
mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:08 jak bylam w polsce to sobie poprasowalam pierwszy raz od ponad roku... fajnie bylo :o) Odpowiedz Link
kornikuno Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:21 Prasowanie mam z glowy! wczoraj odrobione a to jest jedyna robota domowa, ktorej rzeczywiscie nienawidze i wlasnie dlatego nigdy nie odkladam, na zasadzie pralka - zelazko tzn. nauczylam sie nieodkladac! wlasnie dlatego,ze niecierpie! Kocham myc okna...chociaz od kiedy mieszkam w Tuluzie, to jak dla mnie i okien i luster troche za duzo! Architekt, ktory projektowal ten loft to musial byc niezle szurniety! Bo nawet balustrada schodow na pietro i wokol w szklane pasy! Nie mowiac,ze loft koloru kremowego, nawet belki pod sufitem...plus ogromna ilosc luster.... Faktem jest, ze na brak swiatla nie narzekam o kazdej porze roku...no ale ile z tym roboty IzaBella Odpowiedz Link
tamsin Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:13 prasowanie w/g mnie jest gorsze, szczegolnie koszule. Mycie lodowki mozna zniesc, najlepiej uprzednio wyjesc jak najwiecej z lodowki zeby mniej bylo wyciagania. swoja droga jak myje lodowke to zawsze wywale z dwa kartony sloikow z przeterminowanymi drzemami, i innymi specjalami, butelek z sosami i innych blizej niezindentifikowanych obiektow. Odpowiedz Link
kornikuno Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:23 Ufffffff! sorki mialo byc o lodowce IzaBella Odpowiedz Link
asia.sthm Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:57 nie przejmuj sie lodowka, o oknach bedzie ) Okna moge myc jesli sa puste, nauczylam sie myc guma na trzonku i idzie to piorunem, ale to zdejmowanie wszystkiego najpierw bleee,. Lustra gorzej, u mnie ktos ciagle kicha na lustra i nie wiem kto. Odpowiedz Link
mulinka Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:01 a ja kicham na lodowke jeszcze nie zaczelam porobilam zdjecia kwiatkom zjadlam sniadanko i...chyba sobie pokosze, zeby miec czyste sumienie (chociaz!) Odpowiedz Link
monhann2 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:04 Jak o oknach to o oknach! A co/jak robicie jak okno jest na pietrze i sie nie otwiera?????Jak myc???? Zastanawiam sie nad tym juz prawie drugi rok i chyba zostaje mi wezwac ekipe, bo juz strasznie brudne. Co do lodowki, to nie martw sie Mulinko, jakos scierpisz, pomysl ile potem znow bedziesz miec laby i jak przyjemnie jak czysciutka i swiecaca. Swoja droga tez tego nie lubie, zwlaszcza jak mleko sie rozleje i zaschnie. bleeee Tamsin, tych dzemow i sosow tez zawsze nazbieram, potem na 'garbec' Odpowiedz Link
tamsin Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:07 Monhann, ja mam wyjscie! kup ten spay do okien dolacz do szlaufa ogrodowego i umyj z zewnatrz! ja tak czasami mylam moje okna w poprzednim domu, bo tak naprawde bylo po prostu szybciej a okien mi nawsadzali po cztery do kazdego pomieszczenia, wiec tym sposobem dalo sie myc bez specjalnego trudu. Odpowiedz Link
monhann2 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:10 Tamsin, to doleci tak wysoko?? Bo to jakby drugie pietro? Odpowiedz Link
mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:14 okna sa upierdliwe ze wzgledu na firanki, zaslony, rolety, zaluzje i inne duperele, ktore trzeba z nich zdjac zanim sie zacznie mycie... a potem luzik... ja tam nie mam nic przeciwko prasowaniu, myciu naczyn, odkurzaniu... dziffna jestem, nie? tylko, zeby ktos za mnie ubrania w szafach ulkadal.... plizzzz Odpowiedz Link
kornikuno Re: mycie lodowki 27.05.05, 23:32 EEEEEEEEEEEEEEEch! Mijaczku ja Tobie poukladam a Ty poprasujesz? OK? Pls daj znak....moze jakos wspolnie ogarniemy nasze domowe obowiazki? IzaBella Odpowiedz Link
tamsin Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:17 hmmmm, nie wiem jakie masz cisninie, to tez od tego zalezy. jezeli to jest drugie pietro (bez parteru) to powinno doleciec, ale zrob probe generalna najpierw sama woda czy dolatuje do okien. Odpowiedz Link
monhann2 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:25 Nie wiem jak to faktycznie sie nazywa, jest walk-out basement (to jak taki wysoki basement)nad tym jest pierwsze, no i drugie. Jednym slowem jest to wysokie, mysle, ze nawet jak woda doleci to cisnienia nie bedzie aby to to umyc. Ale sprobuje, dzieki za pomysl z tym wezem! Odpowiedz Link
tiffany7 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:45 No, moje Panie, wlasnie skonczylam moje prasowanie. Mam spokoj na caly tydzien. A jutro czekaja mnie 2 okna Odpowiedz Link
beetaa Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:51 mulinka, to ja ci ta lodowke umyje, tylko wyprasuj za mnie )) przy tej temperaturze nie jestem w stanie sie zmusic do odpalenia zelazka Odpowiedz Link
gherarddottir Re: mycie lodowki 27.05.05, 21:30 Wole myc lodowke niz prasowac, a mycie okien to moje hobby bardzo lubie Nie cierpie natomiast robienia porzadkow w szafie bo od razu mam wyrzuty sumienia, ze mam za duzo butow.. Odpowiedz Link
mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 22:20 gherarddottir napisała: > Wole myc lodowke niz prasowac, a mycie okien to moje hobby bardzo lubie > Nie cierpie natomiast robienia porzadkow w szafie bo od razu mam wyrzuty > sumienia, ze mam za duzo butow.. A masz za duzo butow? Odpowiedz Link
daisy123 Re: mycie lodowki 27.05.05, 23:38 mulinka: przypomnialas mi, ze tez musze lodowke umyc, ble. Mycie lodowki jest u mnie na drugim miejscu, jesli chodzi o znienawidzone czynnosci. Prym wiedzie mycie okien rownorzednie z ukladaniem mojej szafy. Szafa M juz ulozona i przygotowana na lato, ale moja poczekac musi na przyplyw dobrego humoru. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: mycie lodowki 27.05.05, 23:49 tak))) szczegolnie upodobalam sobie letnie klapeczki, bardzo kobiece na obcasie) Odpowiedz Link