Dodaj do ulubionych

mycie lodowki

27.05.05, 16:58
bleee
wyjatkowo tego nie lubie
chyba bardziej od prasowania
a...wlasnie przyszla pora...
bleee
wink
Obserwuj wątek
    • mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:05
      zaciznac zeby i szszszorrrrrowac!
      mnie czeka juz niedlugo mycie calego domu, do ktorego sie wprowadzimy. to bedzie
      dopiero jazda! i to jeszcze przy moim brzuchu i rozrzedzonym powietrzu w colorado!
      :o)
    • tiffany7 Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:05
      mulinka, ja wlasnie mam cala taka miche do wyprasowania jeszcze dzis. A przy
      tym skwarze to zadna przyjemnosc. No juz sie biore do roboty, jeszcze tylko ten
      post smile
      • mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:08
        jak bylam w polsce to sobie poprasowalam pierwszy raz od ponad roku... fajnie
        bylo :o)
        • kornikuno Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:21
          Prasowanie mam z glowy!
          wczoraj odrobionesmile a to jest jedyna robota domowa, ktorej rzeczywiscie
          nienawidze i wlasnie dlatego nigdy nie odkladam, na zasadzie
          pralka - zelazkosmile tzn. nauczylam sie nieodkladac! wlasnie dlatego,ze
          niecierpie!
          Kocham myc okna...chociaz od kiedy mieszkam w Tuluzie, to jak dla mnie i okien
          i luster troche za duzo!
          Architekt, ktory projektowal ten loft to musial byc niezle szurniety!
          Bo nawet balustrada schodow na pietro i wokol w szklane pasy!
          Nie mowiac,ze loft koloru kremowego, nawet belki pod sufitem...plus ogromna
          ilosc luster....

Faktem jest, ze na brak swiatla nie narzekam o kazdej porze roku...no ale ile
          z tym robotysad

IzaBella
    • tamsin Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:13
      prasowanie w/g mnie jest gorsze, szczegolnie koszule. Mycie lodowki mozna
      zniesc, najlepiej uprzednio wyjesc jak najwiecej z lodowki zeby mniej bylo
      wyciagania. swoja droga jak myje lodowke to zawsze wywale z dwa kartony sloikow
      z przeterminowanymi drzemami, i innymi specjalami, butelek z sosami i innych
      blizej niezindentifikowanych obiektow.
      • kornikuno Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:23
        Ufffffff! sorki mialo byc o lodowcesmile
        IzaBella
        • asia.sthm Re: mycie lodowki 27.05.05, 17:57
          nie przejmuj sie lodowka, o oknach bedzie smile)
          Okna moge myc jesli sa puste, nauczylam sie myc guma na trzonku i idzie to
          piorunem, ale to zdejmowanie wszystkiego najpierw bleee,.
          Lustra gorzej, u mnie ktos ciagle kicha na lustra i nie wiem kto.
          • mulinka Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:01
            a ja kicham na lodowke
            jeszcze nie zaczelam
            porobilam zdjecia kwiatkom
            zjadlam sniadanko
            i...chyba sobie pokosze, zeby miec czyste sumienie (chociaz!)
            smile
          • monhann2 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:04
            Jak o oknach to o oknach! A co/jak robicie jak okno jest na pietrze i sie nie
            otwiera?????Jak myc???? Zastanawiam sie nad tym juz prawie drugi rok i chyba
            zostaje mi wezwac ekipe, bo juz strasznie brudne.

Co do lodowki, to nie martw sie Mulinko, jakos scierpisz, pomysl ile potem znow
            bedziesz miec laby i jak przyjemnie jak czysciutka i swiecaca. Swoja droga tez
            tego nie lubie, zwlaszcza jak mleko sie rozleje i zaschnie. bleeee Tamsin, tych
            dzemow i sosow tez zawsze nazbieram, potem na 'garbec'
            • tamsin Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:07
              Monhann, ja mam wyjscie! kup ten spay do okien dolacz do szlaufa ogrodowego i
              umyj z zewnatrz! ja tak czasami mylam moje okna w poprzednim domu, bo tak
              naprawde bylo po prostu szybciej a okien mi nawsadzali po cztery do kazdego
              pomieszczenia, wiec tym sposobem dalo sie myc bez specjalnego trudu.
              • monhann2 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:10
                Tamsin, to doleci tak wysoko?? Bo to jakby drugie pietro?
                • mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:14
                  okna sa upierdliwe ze wzgledu na firanki, zaslony, rolety, zaluzje i inne
                  duperele, ktore trzeba z nich zdjac zanim sie zacznie mycie... a potem luzik...
                  ja tam nie mam nic przeciwko prasowaniu, myciu naczyn, odkurzaniu...
                  dziffna jestem, nie?
                  tylko, zeby ktos za mnie ubrania w szafach ulkadal.... plizzzz
                  • kornikuno Re: mycie lodowki 27.05.05, 23:32
                    EEEEEEEEEEEEEEEch!
                    Mijaczku ja Tobie poukladam a Ty poprasujesz?
                    OK?
                    Pls daj znak....moze jakos wspolnie ogarniemy nasze domowe obowiazkiwink?

IzaBella
                • tamsin Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:17
                  hmmmm, nie wiem jakie masz cisninie, to tez od tego zalezy. jezeli to jest
                  drugie pietro (bez parteru) to powinno doleciec, ale zrob probe generalna
                  najpierw sama woda czy dolatuje do okien.
                  • monhann2 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:25
                    Nie wiem jak to faktycznie sie nazywa, jest walk-out basement (to jak taki
                    wysoki basement)nad tym jest pierwsze, no i drugie. Jednym slowem jest to
                    wysokie, mysle, ze nawet jak woda doleci to cisnienia nie bedzie aby to to
                    umyc. Ale sprobuje, dzieki za pomysl z tym wezem!
                    • tiffany7 Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:45
                      No, moje Panie, wlasnie skonczylam moje prasowanie. Mam spokoj na caly tydzien.
                      A jutro czekaja mnie 2 okna sad
    • beetaa Re: mycie lodowki 27.05.05, 18:51
      mulinka, to ja ci ta lodowke umyje, tylko wyprasuj za mnie wink))
      przy tej temperaturze nie jestem w stanie sie zmusic do odpalenia zelazka
      • gherarddottir Re: mycie lodowki 27.05.05, 21:30
        Wole myc lodowke niz prasowac, a mycie okien to moje hobbysmile bardzo lubiesmile
        Nie cierpie natomiast robienia porzadkow w szafie bo od razu mam wyrzuty
        sumienia, ze mam za duzo butow..
        • mijaczek Re: mycie lodowki 27.05.05, 22:20
          gherarddottir napisała:

> Wole myc lodowke niz prasowac, a mycie okien to moje hobbysmile bardzo lubiesmile
          > Nie cierpie natomiast robienia porzadkow w szafie bo od razu mam wyrzuty
          > sumienia, ze mam za duzo butow..

A masz za duzo butow?
          • daisy123 Re: mycie lodowki 27.05.05, 23:38
            mulinka: przypomnialas mi, ze tez musze lodowke umyc, ble. Mycie lodowki jest u
            mnie na drugim miejscu, jesli chodzi o znienawidzone czynnosci. Prym wiedzie
            mycie okien rownorzednie z ukladaniem mojej szafy. Szafa M juz ulozona i
            przygotowana na lato, ale moja poczekac musi na przyplyw dobrego humoru.
          • gherarddottir Re: mycie lodowki 27.05.05, 23:49
            taksmile))) szczegolnie upodobalam sobie letnie klapeczki, bardzo kobiece na
            obcasiesmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka