Dodaj do ulubionych

Znow na Forum

10.07.05, 21:53
Po krotkiej przerwie znow na Forum i widze, ze zajmie mi pare dni zeby sie
odnalezc. Wydarzylo sie wiele i na swiecie i na forum ,musze przyznac ze
cierpialam na abstynencje,bardzo mi Was brakowalo. Za dwa dni zaczynam urlop
i mam zamiar pierwszy dzien spedzic w piwnicy i przegladac watki z ostatnich
tygodni. Czy wszystkie Londynianki odmeldowaly sie?
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Znow na Forum 10.07.05, 21:58
      hej mon101 smile
      • jan.kran Re: Znow na Forum 11.07.05, 11:02
        Czesc Mon.
        Rzeczywiście będziesz miała co czytać...
        Witaj ponownie !
        Kran
        • asia.sthm Re: Znow na Forum 11.07.05, 11:36
          Czesc Mon,
          ugotowac sie mozna w tym Sztokholmie, ale dobrze. Ja sobie to bede pamietac
          przez cala dluga zime.
          A ten kto ma piwnice to ma luksus smile))))
          • mon101 Re: Znow na Forum 13.07.05, 18:31
            Ja staram sie nie narzekac na pogode (malzonek mowi od razu: "Jak bedzie padac
            to przez ciebie, bo ci bylo za goraco", wiec nie ryzykuje) i mowie JEST
            CUDOWNIE! Nie ma wspaniaszego miasta w upalne lato jak Sztokholm. Latte w Blå
            Porten.... Oj, rozmarzylam sie... Podobno jutro ma juz padacwink
            • gherarddottir Re: Znow na Forum 13.07.05, 18:38
              w oslo ma padac w piatek - dzis znowu upal, ale w nocy duzo chmuerk przywialo.
              • mon101 Re: Znow na Forum 13.07.05, 18:43
                U nas tak naprawde przydaloby sie troche deszczu, bo jest sucho jak pieprz,
                zakazali grillowania, ale ludzie grilluja na skalach i w kapieliskach ( czesto
                cudzoziemcy, niestety) i strazacy maja pelne rece roboty.
                • gherarddottir Re: Znow na Forum 13.07.05, 18:46
                  bylam pare dni temu na plazy (kamienistej) nad fiordem - ludzie tez grilluja,
                  ale tu u nas chyba bardziej sie ciesza z tego upalu niz nim martwia. Poza tym
                  istnieje tutaj taki wynalazek jak przenosny, gotowy, jednorazowy grill
                  i ....pelno tego sie niestety pozniej wala po miejscach plazowych..
                  Podobno pogoda nad Skandynawia ma sie od piatku zmieniac, dzis czytalam w
                  gazecie..
                  • mon101 Re: Znow na Forum 13.07.05, 18:54
                    Wlasnie te jednorazowe grille to podobno problem, bo stawia sie je bezposrednio
                    na ziemi i zapala sie od tego wysuszona trawa. Podaja tu w dzienniku ze
                    grillowac mozna tylko na grillach na nogach, wysokosci pol metra. Oj, zebysmy
                    tylko takie problemy mieli! Kielbaska z grilla jednak mniam, mniamsmile))
                    • jan.kran Re: Znow na Forum 14.07.05, 01:58
                      Wyście chyba oszalały z tym grillem podobnie jak szefowstwo w mojej fabryce
                      smile))) Dziś urządziło grill dla podopiecznych...
                      Tłuste kotlety i kiełbaski w tym upale !
                      Ja jem mozarellę i jakieś owoce .
                      Kran
                      • mulinka Re: Znow na Forum 14.07.05, 04:10
                        a ja ostrzegam przez swiecami przeciw komarom z Ikei
                        komarow owszem, nie bylo - pod tym wzgledem skuteczne, ale....
                        tak sie nagrzewaja, ze nam sie wczoraj taras zapalil!!!!
                        dobrze, ze szlauch byl pod reka...

w ogole, to i w niedziele chalupa mogla pojsc z dymem
                        przewrocila sie swieczka, chyba przy tancach i nikt(!) nie zauwazyl
                        zalana stearyna sciana i podpalona zdrowo
                        ktos tam na gorze sie mna jednak opiekuje

a...juz z 10 lat temu, dowozilam moje dziecie 80 km do szkoly
                        kiedys zapomniala jakiegos zeszytu i ryczala, wiec...zostawilam ja w szkole i
                        wrocilam (80km!!!) po ten cholerny zeszyt
                        za co powinnam Bogu dziekowac
                        weszlam do jej pokoju, a tam narzuta z lozka dotykala do pieca (to byl super
                        stary dom, a w nim elelktryczne piece) i....juz sie kopcila
                        gdybym nie wrocila po ten zeszyt...to dom poszedlby z dymem jak nic
                        • mon101 Re: Znow na Forum 14.07.05, 18:06
                          mulinka napisała:

> a ja ostrzegam przez swiecami przeciw komarom z Ikei
                          > komarow owszem, nie bylo - pod tym wzgledem skuteczne, ale....
                          > tak sie nagrzewaja, ze nam sie wczoraj taras zapalil!!!!
                          > dobrze, ze szlauch byl pod reka...
                          >
                          > w ogole, to i w niedziele chalupa mogla pojsc z dymem
                          > przewrocila sie swieczka, chyba przy tancach i nikt(!) nie zauwazyl
                          > zalana stearyna sciana i podpalona zdrowo
                          > ktos tam na gorze sie mna jednak opiekuje
                          >
                          > a...juz z 10 lat temu, dowozilam moje dziecie 80 km do szkoly
                          > kiedys zapomniala jakiegos zeszytu i ryczala, wiec...zostawilam ja w szkole i
                          > wrocilam (80km!!!) po ten cholerny zeszyt
                          > za co powinnam Bogu dziekowac
                          > weszlam do jej pokoju, a tam narzuta z lozka dotykala do pieca (to byl super
                          > stary dom, a w nim elelktryczne piece) i....juz sie kopcila
                          > gdybym nie wrocila po ten zeszyt...to dom poszedlby z dymem jak nic
                          Mulinko, toz ty jakis piroman jestes, ale powinnas sie cieszyc bo wyglada na
                          to, ze jestes w czepku urodzona smile))
                      • mon101 Re: Znow na Forum 14.07.05, 18:04
                        Ja ostatnio grillowalam buraczki, papryke, kukurydze i serek hallumi.
                        Pokropione oliwa z oliwek i octem balsamicznym. Mozzarella z pomidorkiem i
                        bazylia i owszem tez byla. Bez kilelbas bo rzeczywiscie za goraca, ale
                        tez "mniam mniam" albo jak tu se mowi "mums filibaba"
                        • asia.sthm Re: Znow na Forum 14.07.05, 18:22
                          Mon, jakie ty mi smaku narobilas ! Mozzarelle wyjmuje natychmiast, reszte
                          skombinuje.
                          Muuums filibaba wink
                          • mon101 Re: Znow na Forum 14.07.05, 18:41
                            Smacznego! Z buraczkami byl lekki "fusk", podgotowalam je najpierw 10 minut.
                            Kukurydze robie jak "nasza" Tina, tez lekki "fusk", ale ulatwia zycie - odcinam
                            ziarna od kolby, wsypuje na kawalek metalowej folii, odrobina masla, soli
                            ziolowej, zamykam to jak woreczek i gotowe do jedzenia, bez wbijania sie zebami
                            tudziez strzelaniem w oczy wspolbiesiadnikow przy ewntualnej elegantszej
                            wersjii jedzenia nozem i widelcem.
                            • asia.sthm Re: Znow na Forum 14.07.05, 18:56
                              to z ta reszta poczekam do weekendu i zrobie dokladnie jak kazesz smile))
                              Dzieki.
                              • mon101 Re: Znow na Forum 14.07.05, 21:38
                                No, to raczrj propozycja. Marna ze mnie kucharka, wiec zawsze jestem dosc dumna
                                i gotowa sie dzielic doswiadczeniami gdy mi sie cos uda smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka