yatzekalexander 24.09.05, 22:16 nie lubie ale kupilam Swifer-vaccum i jestem szczesliwa. Swiferuje moje wszystkie podlogi-koniec zamiatania....... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mon101 Re: sprzatanie 24.09.05, 22:20 A co to takiego, tez bym chciala zeby cos swiferowalo moje podlogi, narazie machamy mopem Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: sprzatanie 24.09.05, 22:25 www.homemadesimple.com/swiffer/usenglish/index.shtml Odpowiedz Link
samo Re: sprzatanie 24.09.05, 22:26 www.homemadesimple.com/swiffer/usenglish/products/sweepvac.shtml Tym też się trza namachać, tyle że szufelka odpada :o) Odpowiedz Link
mon101 Re: sprzatanie 24.09.05, 22:38 Do kuchni chyba bardzo dobre. U nas jeszcze czegos takiego "nie rzucili" Odpowiedz Link
wiedzma30 Rzeczywiscie jest dobry? 25.09.05, 06:07 Ogladalam kilka razy jego reklame i podobal mi sie. Z mila chcecia pozbylabym sie tego grzmota-odkurzacza... Swoja droga - dlaczego tutejsze odkurzacze tak przerazliwie rycza?! Nie wiem ile sklepow odwiedzilismy i ile odkurzaczy ogladnelismy - wszystko ryczalo niemilosiernie Zmuszeni bylismy kupic w koncu takie ryczace "stworzenie". Na poczatku nie moglam sie do niego przyzwyczaic... mam bardzo wrazliwy sluch... Moze ten swifer to jest wlasnie to?! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kotorybka Re: sprzatanie 25.09.05, 13:57 Boże, jak ja tego nie lubię (sprzątania) - wolałabym chyba myć pięć zlewów garów... albo prasować całą stertę szmat... ******* Wrześniowy Matti Odpowiedz Link
mon101 Re: sprzatanie 25.09.05, 19:04 Ja tez, dlatego interesuja mnie wszelkie pomoce techniczne, ale najchetniej mialabym "manualna".... Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: sprzatanie 26.09.05, 16:40 swifferek-vacum tez ryczy ale jestem w nim zakochana, zbiera swietnie lazienkowe wlosy no na moje drewniane podlogi jest swietny Nie znalazlam jeszcze plynu do mycia tych podlog z ktorego bylam zadowolona... Moja kolezanka po microbiologi-medycznej-nauczyla mnie na wszystko uzywac Windex, a reszta kibelkow -dostaje Clorox, koniec z kupowaniem sterty chemikaliow Odpowiedz Link
mulinka Re: sprzatanie 26.09.05, 16:42 a pamietacie "My big fat Greek wedding" ? Windex gora Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: sprzatanie 26.09.05, 17:08 tak sie wtedy nasmialam, to tak jak ona no i teraz ja, windexuje wszystko Odpowiedz Link
monhann2 Re: sprzatanie 26.09.05, 18:17 mulinka napisała: > a pamietacie "My big fat Greek wedding" ? > Windex gora > Mulinko, o tym samym pomyslalam Cos musi w tym byc, ze taki ten Windex lubiany. Pomysle o tym swefferku, bo klade podlogi drewniane w pazdzierniku (mam dosc wykladziny, brrrrr) i pewnie odkurzacz bede uzywac tylko na gorze. Czy ten swifferek zastepuje tez szczotke do zamiatania czy tylko myje? Bo jak mam najpierw zamiatac a potem myc to urwanie glowy??? Odpowiedz Link
tamsin Re: sprzatanie 26.09.05, 18:43 mam tego cudaka, wspalnialy do zbierania kudlow z drewnianych podlog. Nie wiem dlaczego ja jeszcze lysa nie jestem? Odpowiedz Link
monhann2 Re: sprzatanie- do Tamsin 26.09.05, 18:56 Bozesz, Tamsin wiecj wlosow na kafelkach w lazience czy na wykladzinie niz u mnie to na pewno nie masz!!!!! Ja juz kupilam taki dust buster do zbierania klakow po domu, bo nie wyrabialam, sa wszedzie gdzie nie spojrze. Stres kurcze.... A jak myje wlosy to sitko sie zapycha. Bede lysa na pewno ale pytanie kiedy? Odpowiedz Link
asica74 Re: sprzatanie- do Tamsin 26.09.05, 18:57 Monhan kochana, nie martw sie! ja cie na pewno przescigne w lysieniu! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: sprzatanie- do Tamsin 26.09.05, 18:59 a mnie trzy wlosy wypadna i wanna sie umie zalkac , a na podlodze to zabic sie o nie mozna . Nikt mi nie wierzy ze o moj wlos mozna sie potknac jak sie go "umiejetnie" przydepnie. Sprzatam , sprzatam, nie patrzcie sie tak... Odpowiedz Link
tamsin Re: sprzatanie- do Tamsin 26.09.05, 20:46 jak bylam na mojej rocznej wizycie u lekarza i spytalam sie czy cos moze mi dac na te wypadajace kudly, to on tylko wymownie sie na mnie spojrzal i powiedzial, ze gdyby cos takiego bylo, on pierwszy by to bral ) Odpowiedz Link
monhann2 Re: sprzatanie 26.09.05, 19:04 To lysienie to widze nie tylko moj problem. Cholera, a lekarstwa na to nie ma, bo ja juz u kazdego mozliwego lekarza bylam i nic. Jak wypadaly tak wypadaja. A Asi.sthm to nie zazdroszcze, i wszystkim potykajacym sie tez nie. Taka imponujaca dlugosc i jeszcze wypadaja, to dlatego od trzech sie zatyka wanna Odpowiedz Link
asia.sthm Re: sprzatanie 26.09.05, 19:08 60 sztuk ma prawo wypasc , dziennie ! Nie wiem kto to liczyl i ustalil norme, ale nie lamentujcie . Policzcie kiedys i zobaczycie ze wypada jednak mniej niz powinno. ))) Odpowiedz Link
mon101 Re: sprzatanie 26.09.05, 21:15 Slyszlam ze wiecej odrasta niz wypada i dlatego nie jestesmy jeszcze lyse.... Glowy (lysiejace) do gory! Odpowiedz Link