Dodaj do ulubionych

Halloween'owe przysmaki

27.10.05, 04:41
hej....ten weekend zarezerwowany na relax w towarzystwie piratów, zombi,
zwierzątek, wiedzm....ja zawsze marzylam, aby byc wampirem, wiec sztuczne,
dlugie, czarne wlosy oraz przyklejane, glugie, ostre kly zostaly zakupione
wczoraj. a dzis znalazlam przepis na czekoladowe oczy. polecam...
i oczywiscie zycze wszystkim Wesolego Halloween.....

przebierajmy sie i bawmy sie jak dzieciaki.....
Obserwuj wątek
    • franczeska1981 a to link... 27.10.05, 04:56
      www.cookingclub.com/document.asp?did=9646
      • st0krotka Re: a to link... 27.10.05, 18:13
        zainteresowaly mnie te czekoladowe oczysmile albo zupa z pajeczyn!
        • tamsin Re: a to link... 27.10.05, 20:07
          pamietam jak ktos na forum kuchnia zapytal sie jakie danie zrobic z baraniej
          czaszki, posiadajacej jeszcze oczy, dla trzech osob. Ktos tam doradzil zupe na
          halloween, jedynie nie kazdy dostalby po oku wink)
    • tamsin Re: Halloween'owe przysmaki 27.10.05, 16:26
      ja juz mam przygotowana cala miske cukierkow, musze wystawic tylko mojego
      stracha do ogrodka i moze przebiore psy za dwie dynie i bedziemy rozdawac razem
      cukierki smile) u nas czasami takie malutkie dzieci przychodza, ze strach sie
      przebierac bo otwieram drzwi a oni w tyl zwrot i do mamy leca!
      • aretse11 Re: Halloween'owe przysmaki 27.10.05, 19:56
        ide jutro na Halloween do koleznaki z Canady..bede diablemsmilea raczej diablica..
        • franczeska1981 Re: Halloween'owe przysmaki 30.10.05, 21:20
          a ja bylam wampirem, ale bez zebow bo klej nie zazialal....co do czekoladowych
          oczu, to kazdyeu smakowaly..dla mnie troszke za slodkie.....ale bylo warto....
          • mijaczek Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 19:16
            Emka bedzie kurczakiem, a ja jakas dziwna czarownica... bo tylko na gorze...
            [fioletowe dlugie wlosy, kapelusz i czarne rekawiczki... elementy kostiumu
            wybrane zostaly przez mojego malezonka, ktory chyba cos innego mial na mysli...
            jeszcze chcial dokupic kabaretowki.... no wiecie... piaty tydzien pologu... post
            daje sie we znaki i dziala na wyobraznie... hihi]
            Happy Halloween...
            ps. A ktos wycinal dynie? Bo my tak :o)
            • tamsin Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 19:25
              ja w tym roku nie mam dyni, bo M. wybyl w swiat na pare tygodni a ja nie umiem
              wycinac sad ale wieczorami delektuje sie horrorami, najbardziej podobaja mi
              sie te "z zycia" wziete", czyli niczego nie przeczuwajaca rodzinka sprowadza
              sie do domu, a po tygodniu sielanki....no reszte mozna sobie samemu
              dopowiedziec, ja w nocy musialam sie oblozyc psami, tak sie balam wink)
            • jan.kran Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 20:34
              mijaczek napisała:

> Happy Halloween...
              > ps. A ktos wycinal dynie? Bo my tak :o)
              Triskell z Joshuą. A zdjęcia w albumie Triskell smile
              Kran
    • samo Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 19:55
      Zamiescilam w KUP-owym albumie kilka zdjec z sobotnich przebieranek u mnie w
      domu- sa w albumiku "Hell-of-a-ween".Mozna zobaczyc mnie przebrana za wielkie
      dziecko w strasznej masce, moja "mamusie"-czyli faceta przebranego za kobiete
      lekkich obyczajow (byl tak przekonujacy,ze do domu przyniosl 8 dolarowych
      banknotow ktore ludzie w barach wtykali mu w dekolt :o))) i 2 potwory nieznanej
      masci ;o)
      • tamsin Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 22:41
        kupilam 5 funtow ziemniakow, moze tradycje zmienic i zamiast cukierkow po
        goracym ziemniaku dla kazdego dziecka?
        • asia.sthm Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 23:33
          dorzuc do tego po cebuli i szczypcie soli a napewno sie uciesza.
          • gherarddottir Re: Halloween'owe przysmaki 31.10.05, 23:41
            ja tez przygotowalam cukierki smile moze jakie wampir trafi na to zadupie gdzie
            teraz mieszkamsmile
            w zeszlym roku dzieciom emigrantow iranskich cos sie pomylilo i chodzily
            proszac o cukierki przebrane za strachy 29 pazdziernika smile)))
            • roseanne Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 00:12
              czasami dzieciaczki chodza wczesniej, jak 31 przypada w niedziele- jakos tak
              • tamsin Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 00:31
                dzieciaki wala mi drzwiami i oknami! jest piekna pogoda, wiec chyba dlatego.
                Niedluga cukierki mi sie skoncza, bede musiala zgasic swiatlo na zewnatrz.. sad
                • mulinka Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 00:36
                  ja tez co chwila do drzwi...
                  smieszne te Dzieciaczki i tak fajnie poprzebierane
                  smile)
                  • tamsin Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 01:14
                    zgasilam swiatlo, jestem doslownie przy ostatnim cukierku a dalej dzwonia,
                    ostatnia grupka byla dosyc potezna bo jakies 8 dzieci, ktore na dodatek nie
                    braly po jednym batoniku..chyba pozgaszam swiatla w domu bo jedynie ziemniaki
                    mi zostana do rozdania a tych nie ugotowalam wink
                    • marta_midwest Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 01:41
                      Do mnie tez przychodza, strasznie sie ciesze, bo w zeszlym roku musialam w
                      Halloween pracowac i myslalam ze w tym roku nikt tu nie zajrzy. Tylko moj pies
                      dostaje szaleju przy kazdym dzwonku do drzwi, chcialby te wszystkie dzieci
                      zalizac na smiercsmile
                      • mulinka Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 01:46
                        to fakt, ze w tym roku obrodzilo w dzieci
                        ja zawsze kupuje duuuuuzo cukierkow
                        (pozniej sa najwyzej dla nas smile
                        ale lizaki tez mi sie juz skonczyly
                        tez chodza gromadkami
                        jeden byl niezly, ostatni w kolejce i zobaczyl, ze mam jeszcze cukierki, to z
                        zawadjacka mina domagal sie kolejnej porcji
                        he,he
                        smieszne te dzieciaki
                        • tamsin Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 01:57
                          slowo daje, ze chyba moja sasiadka z naprzeciwka przyszla do mnie po cukierki
                          bo jakies wyrosniete te dziecko bylo..siedze po ciemku, ale chyba to sie juz
                          konczy bo juz dla niektorych dzieci to chyba pora isc spac, w/g starego czasu
                          to juz jest dziewiata, moj wewnetrzny zegar sie jeszcze nie przestawil...oby do
                          wiosny...
                          • mijaczek Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 03:04
                            A u mnie krucho z dziecmi... przyszlo ich moze z 5... zaczynam sama dobierac sie
                            do miski z cukierkami...
                            A taka jestem przygotowana... fioletowa :o)
                            • syswia Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 04:21
                              U mnie bylo z 50-60 ro dzieciakow... obiadu o malo nie przypalilam z tych
                              emocji...smile
                              • frankie36 Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 05:08
                                U nas dzieciaki juz padly ,przyniosly wory slodyczy,rozsypaly to wszystko na
                                podlodze i przebieraly z rozkosza rekami,jakby to jakies zloto bylo.
                                • mazurka313 Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 06:00
                                  ja tez dopiero wrocilam z dziecmi
                                  chodzilysmy 3 godziny a slodyczy maja tyle ze chyba do bozego narodzenia starczy
                                  pozdrawiam
                                  • myszka888 Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 15:42
                                    tez sie naogladalam smieszniutkich strojow wczoraj
                                    chco ja wieczorem pracowalam
                                    ale do nas do pracy dzieci tez przychodzily smile)

Jedyne czego zaluje, to, ze nie zobaczylam
                                    psa naszego sasiada w kostiumie:
                                    piesek byl przebrany za lamparta smile)
                                    Dodam tylko, ze ten piesek jest malutki.
                                    Dorosly, ale malutki (pojecia nie mam jaka to rasa)
                                    • triskell Re: Halloween'owe przysmaki 01.11.05, 17:17
                                      Do nas nigdy te dzieciaki nie docierają, widocznie dzielnica nie ta.

Za to mój podopieczny (Conan, którego pilnuję 3x w tygodniu) podobno nieźle się
                                      w cukierki wczoraj obłowił, a ubrany był w jakieś zwykłe dżinsy i miał tabliczkę
                                      "Jestem amerykańskim dzieckiem. Za kilka lat będę na Twoim stołku. Bój się"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka