mijaczek 24.11.05, 06:25 Tak mnie Aneta05 natchnela swoim zyczeniem miliona rocznic... jakie rocznice obchodzicie? urodziny, imieniny, slubu, moze poznania, moze komunii, moze pierwszego razu [cokolwiek mialoby to znaczyc] Pochwalcie sie! Mia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annah11 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 24.11.05, 07:34 Rocznica poznania sie, zareczyn, slubu, urodziny nasze. Kazda dobra okazja do obchodzenia! Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Jakie rocznice obchodzicie? 24.11.05, 14:25 mu obchodzimy rocznice urodzin, slubu (jednego i drugiego) zareczyn i moje imieniny (data wybrana dowolnie)Nie pamietamy kiedy dokladnie sie poznalismy tzn jakiego dnia,nie pamietamy kiedy pierwszy raz sie pocalowalismy itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tamsin Re: Jakie rocznice obchodzicie? 24.11.05, 16:37 my obchodzimy urodziny oraz rocznice slubow (jedna w pazdzierniku, druga w styczniu) ale jakos tak bardziej obchodzimy te pierwsza - z wieksza pompa i przyjeciem. Zareczylismy sie oficjalnie gdzies okolo lipca lub sierpnia ale nawet nie pamietam kiedy! Odpowiedz Link
aneta05 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 24.11.05, 17:47 My skromnie obchodzimy rocznice slubu cywilnego (pazdziernik) oraz hucznie kwietniowa rocznice slubu koscielnego. Poza tym nasze urodziny, ja stram sie przeforsowac dzien moich imienin, ale z trudem bo M twierdzi, ze w USA sie imienin nie obchodzi. No i jeszcze Walentynki. Szczerze mowiac nie pamietam dokladnie daty zareczyn czy pierwszej "buzki." A poznalismy sie w pierwszej klasie podstawowki wiec moze wprowadze do kalendarza 1 wrzesnia jako Dzien Poznania - (nie mylic z pieknym polskim miastem), tylko jeszcze musze policzyc ktory to byl rok. Milego swietowania rocznic Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
myszka888 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 24.11.05, 20:07 rocznice urodzin, slubu, poznania. zareczyny byly w listopadzie, ale nie pamietam dokladnie daty... Odpowiedz Link
blue_jay Mijaczku 24.11.05, 21:08 Tak sobie zerknelam dzis na swoj polski kalendarz i zgadnij kto ma dzis imeininy? nikt inny jak Emma) Odpowiedz Link
myszka888 Re: Mijaczku 24.11.05, 21:20 Serdecznie zyczonka urodzinowe dla slicznej Emci!!!! To jej pierwsze imieninki)) @---->------- Odpowiedz Link
myszka888 Re: Mijaczku 24.11.05, 21:20 imieninowe, imieninowe, oczywiscie ech- alem dzis gapa!!! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Mijaczku 25.11.05, 01:20 Serdeczne życzenia dla całej Waszej trojki ))) Kran Odpowiedz Link
mijaczek Re: Mijaczku 28.11.05, 19:34 Ale fajowo!!!!!!! no to teraz mamy tak - 23, rocznica slubu, 24, Emki imiieniny, 25, Emki miesiecznica SUPER! Odpowiedz Link
mijaczek Re: Mijaczku 28.11.05, 19:35 A w Szwecji jej imieniny wypadaja 23.lipca - w rocznice naszego drugiego slubu Odpowiedz Link
olik35 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 25.11.05, 12:20 Urodziny, rocznice slubu, rocznice poznania sie ... i chyba na tym lista sie urywa. W Hiszpanii nie obchodza imienin. Szkoda. I zawsze sie moj maz troche dziwi jak dzwonia do mnie z Polski z zyczeniami imieninowymi Odpowiedz Link
triskell Re: Jakie rocznice obchodzicie? 29.11.05, 08:05 Ja bardzo lubię świętować i każda okazja jest dla mnie dobra. Jeszcze będąc w Polsce robiłam imprezy np. z okazji tego, że skończyłam 10000 dni, z okazji dwóch lat... saturniańskich czy równowartości dwóch równików przejechanych stopem . Z takich bardziej typowych to oczywiście nasze urodziny, rocznicę ślubu, rocznicę mojego przyjazdu tutaj, rocznicę dnia, ktory uznaliśmy za oficjalny początek związku (bardzo ważna rozmowa). No właśnie... za troszkę ponad 2 tygodnie mamy drugą rocznicę ślubu, którą mamy zamiar jakoś obejść, bo pierwsza była taka, że pożal się boże (oboje mieliśmy grypę). Wyczytałam dziś, że druga to bawełniana. A podobno tradycją jest dawanie sobie prezentów według tych nazw. Ja co prawda mój prezent juz dostałam i jest on akurat ze szkła i srebra (wisiorek z dichroic glass, w którym zakochałam sie w Seattle), ale jakbym chciała cos mężowi bawełnianego kupić, to co? No bo przecież nie kalesony A tak a propos... wczoraj po raz pierwszy obrączka ślubna spadła mi z palca. Patrzę, co to leży na podłodze w przedpokoju, a to moja własna małżeńska obręcz. Musiała spaść przy zdejmowaniu rękawiczek, bo jak potrząsam dłonia, to (jeszcze? :-o) nie spada. Ta sama obrączka, która jeszcze parę miesiecy temu musiałam naprawdę solidnie mydlić, żeby w ogóle zdjąć. Niedługo to ją chyba będę klejem przylepiać ;-P Odpowiedz Link
kast Re: Jakie rocznice obchodzicie? 29.11.05, 11:03 Ja tez uwielbiam obchodzenie uroczystosci, chociaz wole to robic w mniejszym gronie Obchodzę urodziny,imieniny i rocznice moja i R. A do tego oczywiscie Swieta Bozego Narodzenia,Mikolajki i Dzien Kobiet Kazda okazja dobra, zeby dostac kwiatka Odpowiedz Link
mijaczek Re: Jakie rocznice obchodzicie? 29.11.05, 20:19 Triskell..podobaja mi sie twoje rocznice... gdybym to ja pamietala kiedy po raz pierwszy zrobilam na przyklad mielone... moglabym wtedy swietowac, nie? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Jakie rocznice obchodzicie? 29.11.05, 20:53 A udaly ci sie czy rozpadniete jadlas ? Trzecia ewentualnosc to ze wyszly jak kamienie. Wszystkie trzy wersje przerobilam osobiscie i dlatego pytam ktora swietowac Odpowiedz Link
mijaczek Re: Jakie rocznice obchodzicie? 30.11.05, 02:02 hihi... udaly sie :o) tylko niedosolone byly Odpowiedz Link
iwo19 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 30.11.05, 04:18 urodzin ,latwe bo ja jestem mlodsza o jeden dzien. Czasami slubu,czasami "chodzenia".Nie pamietam dokladnie pierwszego razu): Tylko miesiac. urodziny dzieci. A tak naprawde to cieszymy sie kazdym kolejnym dniem razem.Ze jesze sie nie pozagryzalismy.haha To juz prawie18 lat ,dla mnie sukces niesamowity Odpowiedz Link
triskell Rekordzistka? 30.11.05, 04:51 iwo19 napisała: > To juz prawie18 lat ,dla mnie sukces niesamowity Po pierwsze - gratulacje . A po drugie - ciekawa jestem, która KUPowiczka jest rekordzistką jeśli chodzi o staż małżeński. Napiszcie, która z Was jest mężatką dłużej, niż 18 lat? (piszę w formie żeńskiej, bo o ile wiem żaden z naszych KUPowych mężczyzn nie pobija tego rekordu - no chyba, że się mylę?) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Rekordzistka? 30.11.05, 10:07 30 maja pyknelo nam 23 lata od slubu + 2 lata "kociej lapy" czyli minelo nam 25 lat wspolnego zycia. ) Odpowiedz Link
triskell Re: Rekordzistka? 01.12.05, 17:28 To co, Asia wygrała? Pomyślę dziś, jaki medal Ci za ten staż przyznać . Gratulacje i mam nadzieję, że my wszystkie mężate, zamężni i kociołapate/-ci (chyba poprawność polityczną zachowałam i nikogo nie pominęłam? ;-P) takich rocznic doczekamy . Odpowiedz Link
iwo19 Re: Rekordzistka? 30.11.05, 14:55 Oj chyba troche namieszalam. Nie jestem mezatka 18.Mezatka jestem 16 i pol roku.(wlasnie moja mala skonczyla 16 tke ,doliczam pol i mam wynik haha) Licze od kiedy jestesmy razem ,a raczej kiedy chodzenie na dyskoteki zamienilismy we "chodzenie " ze soba.Slub nie mial dla mnie duzego znaczenia,domyslam sie ze oburzy to niektore forumowiczki. Wazny byl pierwszy pocalunek,kolatanie serducha,scisniete gardlo itp. Sorki Triniu za niescislosc. Podejrzewam ze niektore dziewczyny bija mnie na glowe w swoich malzenskich rekordach.(: Odpowiedz Link
malgosia.sch Re: Jakie rocznice obchodzicie? 30.11.05, 15:07 Dzis obchodzimy 4 miesiac naszego malzenstwa. Odpowiedz Link
samo Re: Jakie rocznice obchodzicie? 30.11.05, 15:15 Ja dzisiaj obchodze 23. rocznice swoich urodzin Odpowiedz Link
iwo19 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 30.11.05, 16:04 No tak ja tez juz po urodzinach.27 i 28 skonczylismy 36. Policzylam ze wlasnie zaczelismy polowe drogi do siedemdziesiatki.To chyba nie bardzo optymistycznie. Happy birthday Samo. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Jakie rocznice obchodzicie? 01.12.05, 14:11 to juz rok minal od kiedy napisalem 1 posta na tym Forum (dziekuje za zaproszenie od Syswia)czas biegnie jak szalony . Odpowiedz Link
triskell Re: Jakie rocznice obchodzicie? 01.12.05, 17:26 Sylwku, fajnie, że tu jesteś . Odpowiedz Link