sylwek07 Re: Pilka nozna- MS 2006 09.06.06, 22:54 najpierw obstawiamy wynik- przyklad- ja stawiam POL COL na 0:2 sylwek, powiedzmy, odwrotnie, 2:0 jak moje 0:2 wygra, to nosze sylwka przez caly miesciac netowo na rekach albo odwrotnie... -------------------------------------------------------- i skad Ewelinka wiedziala jaki bedzie wynik?gratuluje Jej takiej znajomosci pilki noznej Odpowiedz Link
sylwek07 powtorka z Koreii ........ 09.06.06, 22:59 no cos zobaczymy co bedzie z Niemcami tzn 14 czerwca Odpowiedz Link
babiana Re: Pilka nozna- MS 2006 09.06.06, 23:26 Wlasnie skonczylam rozmowe z moja mama. TV Polonia nie transmituje. gnalam jak szalona do domu aby dowiedziec sie o sytuacje. moja mama (82) mowi, ze wlasnie oglada. pytam o wynik. Odpowiedz: chyba wygrywamy: jest napisane PL-0, Ekwador-2.To znaczy, ze nikt nam bramki nie strzelil poniewaz mamy zero. ja na to, ze to odwrotnie. Moja mama, ze przed wojna to inaczej bylo, a teraz to wszystko pozmieniali. Jednak przed wojna bylo lepiej. Tak tez mozna tlumaczyc w pracy wspolpracownikom. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Pilka nozna- MS 2006 09.06.06, 23:28 Babiana, Twoja mama jest genialna, Ty tez, dzieki ))) Odpowiedz Link
sylwek07 mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 08:58 ale po wczorajszej wpadce : Ja Nas na Mundialu .......... milego weekendu zycze Odpowiedz Link
bietka1 Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 11:01 Sylwek, czy to prawda, ze trener Polakow najlepszych graczy zostawil w domu? Tutaj sie o tym mowi... Chociaz klimat jest bardziej wspolczujacy niz krytykujacy... Odpowiedz Link
ewelinka202 Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 11:53 janasa to bym najchetniej powiesila!!! co do zawodnikow, to masz racje, zostawil frankowskiego w polsce, nawet go do rezerwowcow nie wzial, a frankowski w eliminacjach zdobyl najwiecej bramek, potrafil kilka minut po wejsciu strzelic gola, noi za to katuja media janasa strasznie, nawet komentator ZDF`u i slusznie!!!noi dudka tez zostawil (bramkarza), ktory ma ogromne doswiadczenie i jest super! ale boruc sprawil sie tez dobrze, wiec tu sie nie wsciekam no szkoda strasznie! Odpowiedz Link
mon101 Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 14:20 W moich chlopakach polskie korzenie odzywaja sie w czasie rozgrywek pilkarskich. Bardzo byli rozczarowani ( Odpowiedz Link
iwo19 Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 14:44 ojojoj...jak przykro. Ogladalam mecz na bierzaco na meksykanskim kanale,dobrze ze nie rozumiem komentarzy... Odpowiedz Link
tamsin Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 14:49 zaraz sie zaczyna mecz Anglii. To jedyna nadzieja aby Brazylia nie zosala mistrzem swiata trzeci raz pod rzad!!! Europo w tobie nadzieja!! Odpowiedz Link
tamsin Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 15:04 nawet piec minut nie minelo a tutaj GOAL!!!!!!!!!!!!!!!! a u nas juz okrzyki w domu ))))))))))))) niech zyje Anglia!!!!! Odpowiedz Link
bella41 Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 15:11 moj maz mial ogladac, ale spi i nie wiem, co gorsze-obudzic czy nie obudzic Odpowiedz Link
bella41 Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 15:21 tak sobie probuje sygnaturke nowa, ale cos nie wychodzi, a moze wyjdzie Odpowiedz Link
tamsin Re: mialem tego nie pisac ale 10.06.06, 15:26 czekaj az maz wstanie i zobaczy ze gola przegapil!! Odpowiedz Link
sylwek07 Re: mialem tego nie pisac ale 11.06.06, 21:15 bietka1 co do tych graczy to wiem ze Dudek nie zostal powolany . Odpowiedz Link
asia.sthm Szwecja -Trinidad & Tonga 10.06.06, 18:03 Trzymajcie z nami kochani. I zeby moje dziecko nie zdarlo sobie tam gardla na darmo )) Lece sie wydzierac przed telewizorem! Odpowiedz Link
tamsin Re: Szwecja -Trinidad & Tonga 10.06.06, 18:07 to u was tonga to sie nazywa, bo u nas Tobago ogladam jak szalona, trzymam kciuki, a sama jestem w domu wiec psy zapedzilam do ogladania ze mna. Odpowiedz Link
bella41 Re: Szwecja -Trinidad & Tonga 10.06.06, 18:39 ja bylam wczoraj sama i strasznie mi brakowalo towarzystwa-dzwonilam do meza do pracy i zdawalam relacje, chlopcy sie cieszyli, bo powiedzialam im o golu krzynowka, a o spalonym juz nie, bo nie zrozumialam komentatora/ogladalam kanal hiszpanski/, dopiero, jak zobaczylam na necie, ze wynik sie nie zmienil, sprawdzilam, dlaczego Odpowiedz Link
tamsin Re: Szwecjo gdzie sa gole????? 10.06.06, 18:44 Czekam na gole a oni mnie tylko podpuszczaja. U mnie sytuacja sie poprawila, przyjechalo 12 donuts z bratankiem ) obiad mam juz z glowy, razem z lunchem i sniadaniem )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szwecja -Trinidad & Tobago 10.06.06, 18:54 nie wiem skad ta Tonga mi sie wziela , z nerwow takie zaciemnienie umyslu mam! Ci z Tobago sie powinni na mnie obrazic i bardzo ich przepraszam ) Goli narazie nie wbili ale malo brakowalo. Ide zapalic i moze jakiego donatsa znajde w zamrazalniku..zjem chociaz nie lubie Odpowiedz Link
tamsin Re: Szwecja -Trinidad & Tobago 10.06.06, 18:58 zjadlam dwa, czuje sie jakbym zjadla dwie cegly i worek cementu do tego. stary powinien niedlugo wrocic to sie szybko z nimi rozprawi. Jak Szwecja nie wbije zadnego gola, to mozna powiedziec ze z rezultatem 0:0 Trinidad i Tobago praktycznie wygralo! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szwecja -Trinidad & Tobago 10.06.06, 19:04 Cicho, nie kracz ty babo Jago, chyba ci te paczki zaszkodzily! Najgorsze, ze mojemu mezowi ten mecz sie przysnil pol roku temu. Siedzi i sie martwi na druga polowe Ja ide i wina z lodem sobie dolewam. Trzymajcie co trzeba! Odpowiedz Link
tamsin Re: Szwecja -Trinidad & Tobago 10.06.06, 19:13 siedze z kciukami nawet i u nog zacisnietymi! Trinidad i Tobego stracilo gracza, troche mi ich szkoda bo walcza jak o zycie, ale kibicuje Szwecji! Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Szwecja -Trinidad & Tobago 10.06.06, 19:23 Bardzo ladnie graja - Trynidad i Szwecja tez - przyjemnie popatrzec. Ale bylby upset jakby T&T wygralo! Odpowiedz Link
tamsin Re: Szwecja -Trinidad & Tobago 10.06.06, 19:25 daja wszystko z siebie, bardzo mi sie podoba, niby uderdog ale nie maja sie czego wstydzic. Odpowiedz Link
sylwek07 cienko Anglia a teraz cos Szwecja........ 10.06.06, 19:49 i moze byc tak ze Brazylia zdobedzie Puchar. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: cienko Anglia a teraz cos Szwecja........ 10.06.06, 19:54 widzialem mecz i jesli Anglia sie nie poprawi to tak moze byc. Odpowiedz Link
sylwek07 ale jaja,,a mialem postawic na Szwecje 10.06.06, 19:53 u bukmacherow....Trinidad i Tobago urwalo Szwecji punkt. Odpowiedz Link
tamsin Re: ale jaja,,a mialem postawic na Szwecje 10.06.06, 19:56 bez jednego zawodnika dali niezly pokaz. Szwecja chyba teraz troche rozpacza, bo to jak wygrana dla Trinidad i Tobago. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: ale jaja,,a mialem postawic na Szwecje 10.06.06, 19:58 no nic,,dopuki pilka jest w grze wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link
asia.sthm Re: ale jaja,,a mialem postawic na Szwecje 10.06.06, 20:04 rozpaczamy, ale nie na umor Jesli w czwartek wygramy z Paragwajem, a potem zremisujemy z Anglia to bedzie OK. To wszystko przez mojego meza. Nawet ta czerwona kartka mu sie wysnila, tylko nie pamietal po czyjej stronie Odpowiedz Link
mon101 Re: ale jaja,,a mialem postawic na Szwecje 10.06.06, 20:48 trener reprezentacji szwecji powiedzial ze grali dobry mecz, tylko goli nie udalo im sie strzelic, na co reporter, ze jemu sie wydawalo, ze to wlasnie o to w tej grze chodzi ) Odpowiedz Link
babiana Re: Pilka nozna- MS 2006 11.06.06, 01:43 swww.maxior.pl/?p=index&id=18978&5 posluchajcie smiesznych komentarzy sportowych. Odpowiedz Link
tamsin Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 16:11 Chwilowo Holandia wygrywa, mam nadzieje ze utrzymaja wynik i nie wkurza mnie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 16:15 Dobrze!! Masz po znajomosci moje kciuki. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 16:20 u mnie sie rozleglo w okolicy jak byla bramka Odpowiedz Link
aneta05 Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 16:20 piekny mecz az przyjemnie ogladac im wiecej meczy ogladam tym bardziej jestem przekonana, ze Polacy byli najgorsza do tej pory druzyna...niestety Odpowiedz Link
tamsin Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 16:28 troche fauluja, ale da sie wytrzymac, sedzia jest Niemiec i trzyma ordunk, czy jak to sie nazywa.. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 17:12 Gratulacje Holandia ) wreszcie jakies zwycieztwo mozna poswietowac ) Odpowiedz Link
tamsin Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 17:34 moj stary juz sie nakrzyczal, troche mnie juz glowa boli z rana, ale dobrze jest Odpowiedz Link
a.polonia Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 21:24 Tamsin, a Twoj nie liczyl na lepszy wynik? Moj byl w knajpie (jestem mundialowa wdowa, dzisiaj przeczytalam to okreslenie i od razu je zastosowalam ), wyszedl o 2giej, wrocil o osmej, zadowolony, po piwkach dzierzac w dloni torbe papierowa z MacDonalda z lodem z polewa truskawkowa - dla mnie. Mamy tu dzisiaj upal, wiec nie musze chyba mowic w jakim stanie byl ten lod? )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 21:51 Pola, alez on cie kocha ten twoj chlop ) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 21:54 Kocha, nie kocha, utuczyc mnie chce lobuz Odpowiedz Link
tamsin Re: Holandia vs. Serbia & Czarnogora 11.06.06, 21:56 ja lodow nie dostalam stary sie cieszy, wie ze w druzynie holenderskiej za duzo indywidulanych ego gra, wiec czy sie zbiora w sobie i zagraja WSPOLNIE gre to zobaczymy. Odpowiedz Link
maja92 Holland, Poland;-))) 12.06.06, 17:55 ))))) Dzisiaj caly dzien w pracy nabijaja sie ze mnie (w serdeczny sposob - nie narzekam), po tym jak Polska grala w piatek... Odpowiadam, ze przeciez mowilam, ze jestem z Holland, a nie Poland....co mojego akcentu nie rozumiecie)))))) Odpowiedz Link
babiana Re: Pilka nozna- MS 2006 11.06.06, 16:26 Przeciez Czarnogora odseparowala sie od Serbii. Jednak dalej razem graja. Napisalam poniewaz chce sprawdzic czy udal mi sie wpis nowej sygnaturki. Odpowiedz Link
tamsin Meksyk vs. Iran 11.06.06, 17:33 kibicuje Meksykowi jak zwariowana, toz to nasz sasiad i bardzo lubie ludzi z Meksyku, a wiec aby sie Meksykowi dobrze powiodlo i dokopali Iranowi Odpowiedz Link
tamsin Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 18:38 cholera jasna, co sie stalo!?!?!?! To bylo niepotrzebne (((( Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 18:39 zamieszanie pod bramka i bach !! mnie sie podobalo teraz kolej na Meksyk!! Odpowiedz Link
tamsin Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 18:49 druga polowa przed nami..moze sie poprawi.. Odpowiedz Link
tamsin Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 19:26 no u nas komentatorzy gadaja o polityce raczej niz o graczach, dosyc to beznadziejne, ale mecz zdecydowanie sie zwolnil, a malo informacji chyba maja o poszczegolnych pilkarzach. Odpowiedz Link
tamsin Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 19:36 nareszcie!!!!!! Niech zyje Meksyko!!! ))))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 19:36 O Bravo pieknie sie zachowal 2 - 1 !!! Chyba mi sie ten mecz kiedys przysnil , nie mowilam? Odpowiedz Link
tamsin Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 19:38 Cudo!!!!!!!! trzeci goooooooooool, Meksyko nie zawiodlo!!!! cudo )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 19:55 Tamsin, na nasze wyszlo!! ))))))))) ide sie napic wody Odpowiedz Link
aneta05 Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 19:58 a za godzine graja Przystojniaczki Portugale...juz sie nie moge doczekac!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Meksyk vs. Iran 11.06.06, 20:06 No to pokibicujemy Portugalii ))) Przypomnialo mi sie lato 1994, wtedy bylo lato stulecia, ale mecze nadawali u nas w nocy i znakomicie sie je na chlodno ogladalo. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Pilka nozna- MS 2006 11.06.06, 20:50 babiana dobry link Ula ogladasz mecz Portugalii? Odpowiedz Link
tamsin Re: Angola-Portugalia 11.06.06, 20:55 moga ze soba pogadac na boisku ja juz twardo przy telewizorze siedzie... Odpowiedz Link
tamsin Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 21:05 szybko wbili, trener Portugalii wydaje mi sie bardzo znajomy.. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 21:08 dobrze Ci sie wydaje bo On trenowal Brazylie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 21:53 w 2001 podczas ostatniego meczu Angoli z Portugalia, czterech graczy angolskich dostalo czerwona kartke i jeden portugalski. Musza sie bardzo lubic Odpowiedz Link
tamsin Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 21:57 ale wkopali cos z 6 goli, wiec chyba zajeci w miedzyczasie byli ) Odpowiedz Link
ulinha Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 23:16 Tak to jest jak kuzynowstwo gra w pilke ososbiscie sposrod Portugalczykow tych dojrzalszych, znam tylko jedna osobe, ktora nie ma w papierach: miejsce urodzenia: Angola (ewentualnie Mozambik)...Portugala dzis wygrala, ale nie blyszczala... Nie jestem ekspertem, ale uwazam ze Angoli naleza sie slowa uznania za to ze utrzymala wynik przez caly mecz nie przegrywajac wiecej. Dla mnie to i tak troszku dziwne... 8 sposrod angolskiej reprezentacji mieszka na stale w Portugali i gra w tutejszych klubach. Zdecydowanie rodzinne spotkanie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 23:18 Ula , gratki dla Portugali. Swietujecie? Odpowiedz Link
ulinha Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 23:22 Szykujemy sie na dalsze "batalie" Ale rownie mocno kibicowalismy w piatek, za to w polonijnym gronie. Nastepne spotkanie mamy w srode, czarodzieje juz czaruja Odpowiedz Link
asia.sthm Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 23:17 No, wtedy bylo 5:1 dla Portugali i to byl przyjacielski mecz. Teraz obylo sie bez czerwonych kartek i piknie poszlo ))))) Odpowiedz Link
monhann2 Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 23:55 Dziewczyny i Sylwku, jestescie nieocenione. Nawet TV nie trzeba ogladac tak to swietnie komentujecie na biezaco. Ale serwis, fiu, fiu! Tamsin i Asiu, czy u Was tez moda na flagi w oknach samochodow? tutaj na ulicach co drugie auto z flaga, dopiero teraz widze jak duzo jest tutaj Polakow,mam nadzieje, ze nie bede niedlugo musieli tych flag zdjac? Odpowiedz Link
ulinha Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 11.06.06, 23:56 My zawisilismy dwie flagi na dwoch balkonach, nietety tylko tutejsze... Odpowiedz Link
monhann2 Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 12.06.06, 00:00 Ulinha, tutaj obok polskich flag najwiecej chyba portugalskich wlasnie. Bardzo tutaj duzo portugalskich emigrantow. Odpowiedz Link
ulinha Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 12.06.06, 00:06 Jak widac "nasi" (niezaleznie od ktorej strony na to spojrzec) sa wszedzie Odpowiedz Link
tamsin Re: gooollllllllll w 5 minucie dla Portugalii 12.06.06, 01:05 u nas pilkarska pustynia (( niestety emigrantow (tych swiezych) brak, trzeba by nam sie w jakas brazylijska dzielnice wybrac, wiem ze jest taka na polnocy Bostonu tam po meczu oni beda swietowac. My mamy w razie czego pomaranczowe podkoszulki jakby Holandii przyszlo wygrac Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Pilka nozna- MS 2006 12.06.06, 09:03 monhann2 wczoraj jechalem przez cale miasto i wiedzialem ze narazie falgi wisza przy oknach,balkonach . Odpowiedz Link
triskell Dlaczego przegraliśmy z Ekwadorem 12.06.06, 09:23 Na Forum Humorum ładnie to wytłumaczyli : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=43372732&v=2&s=0 Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dlaczego przegraliśmy z Ekwadorem 12.06.06, 09:50 Bomba ten watek ))) tak od poniedzialku hi hi hi Odpowiedz Link
tamsin Re: Dlaczego przegraliśmy z Ekwadorem 12.06.06, 15:58 to wszystko prawda )) a ja jakos nie moge sie z pracy podlaczyc na mecz Japonii z Australia, i jak to moge spokojnie przezyc, to nie wiem co mam zrobic jak rozpocznie sie mecz USA z Czechami!!! no chyba mnie skreci kompletnie!!!!! p.s. w druzynie Japonskiej jest Alessandro Santos, Brazylijczyk, ktory pewnie dla Brazylijczykow byl zbyt przecietny a w Japonii jest pewnie super. Ciekawe czy jego zycie wsrod Japonczykow jest podobne do "Lost in Translation".... Odpowiedz Link