21.04.06, 23:23
Gdzie sie podzial watek Ponponki o pogrzebach nienarodzonych? Czy ja osleplam
czesciowo, czy jakas dziwna cenzura sie wdala?
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: ????? 21.04.06, 23:48
      Ja stawiałam na własną ślepotę ale jest nas już dwie. Wczoraj na tym wątku
      została ocenzurowana moja wypowiedź.
      Karn
      • samo Re: ????? 21.04.06, 23:51
        Hmmm, w takim razie czekamy na wyjasnienia, tak? Czy to Gazeta, czy... kto
        wlasciwie jest adminem tego forum?
        • kobiecapolonia Re: ????? 21.04.06, 23:59
          Wyjasnienia sa takie: dyskusje, w ktorych zaczyna sie wyzywac ludzi, nie byly i
          nigdy nie beda tolerowane. A ze temat wyjatkowo dyskusyjny i trudno wystawic
          emocje za drzwi, to zostal skasowany.

Samo, adminkami sa: tamsin, asia.sthm, triskell, mulinka i asica74.
          • samo Re: ????? 22.04.06, 00:04
            Jeszcze kilka godzin temu nie widzialam zadnych wyzwisk... Holender, zawsze
            awanture przegapiam...

Nie zgadzam sie natomiast, ze dobrym pomyslem jest usuwanie kontrowersyjnych
            watkow. Mozna usuwac posty zawierajace obelgi. Bardzo nie lubie takiej cenzury,
            dla mnie to jest robienie slodkopierdzacej atmosfery na forum. Nikt tam w koncu
            nie musi zagladac, jak go to uwiera. To, ze sie watek zamiecie pod dywan nie
            oznacza, ze kontrowersje wokol badan prenatalnych i aborcji po tych badaniach
            znikna, prawda?
            • kobiecapolonia Re: ????? 22.04.06, 00:25
              Watek zostal przywrocony.
              • tora99 Re: ????? 22.04.06, 19:02
                nie bardzo mam czas na sledzenie kontrowersyjnego watku w tej chwili, ale
                jezeli zmienilyscie zdanie, to chcialam tylko wyrazic moj podziw. rzadko na
                forum spotyka sie admin, ktorzy po przemysleniu cos przywracaja, zwykle
                upieraja sie od upadlego.
                dzieki
                • tora99 Re: ????? 22.04.06, 19:04
                  o
                  wlasnie czytam dalej i sie okazalo,z e juz ten watek zdazylam obskoczyc wink
      • demonka7 Re: ????? 22.04.06, 00:12
        Ja tez sporo myslalam na ten temat... mialam ochote poznac wasze opinie... doswiadczenia... niedawno
        dowiedzialam sie ze jedna z moich najblizszych przyjaciolek pod presja rodziny, a raczej ze wzgledu na
        brak wsparcia z jej strony w bardzo mlodym wieku zdecydowala sie na aborcje i widze ze mimo uplywu
        kilkunastu lat wciaz ma to dla niej ogromne znaczenie... nie ze wzgledu na religie, jest w niej jakis taki
        czysto kobiecy wyrzut sumienia...
        Czy usunieto watek ze wzgledu na zdjecia, ktore byly w linku od Eli? owszem, byly drastyczne, ale taka
        jest prawda, nie ma co ukrywac... jeszcze bardziej wstrzasajace sa dla mnie np. sceny z programu
        "Kochaj mnie" ktory nadawala TVP, dzieci wychowywane w srodowiskach zupelnie wypaczonych, przez
        rodzicow, babcie i wujkow ktorzy nigdy nie sa trzezwi... tu naprawde chce mi sie plakac...
        Mialam nadzieje ze moze porozmawiamy o adopcji, bo jakos ostatnio "gryzie" mnie ten temat...
        • jan.kran Re: ????? 22.04.06, 00:17
          Demonko , może otworzysz taki wątek ? Mnie ten temat interesuje.
          Pozdrawiam
          Kran
          • kociaszek Re: ????? 22.04.06, 00:23
            samo, zgadzam sie. wyzwisk nie widzialam, ale moglam przegapic.
            nie lubie byc tak cenzurowana.
            smierdzi kaczyzmem.
          • samo Re: ????? 22.04.06, 00:24
            Mnie rowniez, choc nie mam zadnego w tej materii doswiadczenia.

Nie da sie przywrocic raz skasowanego watku? Jakie zdjecia byly w linku Eli?
            Kurcze, ale mnie to denerwuje, grrr.
        • monika_a_b Re: ????? 22.04.06, 00:24
          Dziewczyny, proszę was - na KP jest sporo dziewczyn w ciąży, dla których tak
          drastyczne tematy nie są chyba wskazane...
          • samo Re: ????? 22.04.06, 00:29
            Dziewczyny w ciazy sa wszedzie. Sa rowniez kobiety, ktore sa bezplodne. Ciekawa
            jestem, czy im nie jest przykro, kiedy na KP wciaz odbiera sie porody i juz na
            wstepniaku mowa jest o aktualnych ciazach.

Na szczescie watki nie otwieraja sie automatycznie i mozna ich po prostu nie
            czytac.
            • ania_2000 Re: ????? 22.04.06, 00:56
              oSa rowniez kobiety, ktore sa bezplodne. Ciekawa
              >
              > jestem, czy im nie jest przykro, kiedy na KP wciaz odbiera sie porody i juz
              na
              > wstepniaku mowa jest o aktualnych ciazach.
              >
              > Na szczescie watki nie otwieraja sie automatycznie i mozna ich po prostu nie
              > czytac.
              ooooo - sluszna uwaga samo!

a o woatku pierwsze slysze - kto go skasowal??
              • samo Re: ????? 22.04.06, 01:05
                Watek byl skasowany, ale zostal przywrocony. Ma tytul "Straszne".
                • gherarddottir Re: ????? 22.04.06, 01:07
                  Ale chyba brakuje paru wpisow...
                  • gherarddottir Re: ????? 22.04.06, 01:08
                    Samo tam byly jakies linki? Nie widzialam, ale fakt, ze czytalam ten watek w
                    nocy wiec moze pozniej cos zostalo dodane.
                    • samo Re: ????? 22.04.06, 01:20
                      Corko, linki sa dalej, w poscie Eli. Podala linka do strony jakiejs grupy
                      religijnej, na ktorej sa zdjecia usunietych plodow.Nie mam teraz czasu, bo
                      zaraz wychodze z domu, ale nie chce mi sie wierzyc ze te zdjecia sa prawdziwe.
                      • gherarddottir Re: ????? 22.04.06, 01:25
                        dzieki Samo za informacje, w temacie plodow i aborcji wypowiadac sie nie bede,
                        jedynie zainteresowalo mnie coz tam takiego bylo, ze trzeba bylo watek usunac.
                        Ja z roznych wzgledow pewnych watkow staram sie nawet nie otwierac i nie
                        czytam, jednak jesli cenzura wycina caly watek to przynajmniej dobrze by bylo
                        sie dowiedziec sie co sie stalo, skoro jest sie na tym forumsmile Pozdrawiam
                  • kobiecapolonia Re: ????? 22.04.06, 01:32
                    gherarddottir napisała:

> Ale chyba brakuje paru wpisow...

Wątek został przywrócony w takiej formie, w jakiej był wcześniej usunięty. Nie
                    ma w nim _jedengo_ wpisu, którego autorka została wczoraj o jego usunięciu
                    powiadomiona i sama przyznaje, że trochę ją wczoraj poniosło (wspomniane
                    "wyzwiska").

Reszta jest, wszystkie linki są, kompletne od stóp do głów.
                    • jan.kran Re: ????? 22.04.06, 01:49

Mój wpis został usunięty wczoraj w ciągu sekundy. Nawet jeżeli powodem było
                      niezręczne użycie przeze mnie jakiegoś zwrotu to nadal upieram się przy meritum
                      tego co napisałam.
                      Prosiłabym o podesłanie mi mojego wpisu na pocztę GW i po przeredagowaniu go
                      zgodnie z życzeniem Adminów KP chciałabym go umieścić ponownie.
                      Pozdrawiam
                      Kran
                      • jan.kran Re: ????? 22.04.06, 01:59
                        Nie było tam żadnych wyzwisk , wiem że są osoby które przeczytały mój wpis i
                        nie odebrały go jako obraźliwego czy chamskiego.
                        Mogłam się niezręcznie wyrazić i prawem adminów jest zwrócenie mi uwagi i
                        wycięcie wątku.
                        Ale myślę ze fair byłoby zaproponowanie mi poprawienie mojego wpisu ani nie
                        usuwanie najpierw mojego wpisu , potem całego watku potem przywracanie go po
                        interwencji Samo z sugestią że jakis tajemniczy któś bluznął na forum.
                        Jezeli administracja napisała już ze jeden wątek został usunięty to mogła
                        napisać czyj.
                        Ja bym się nie obraziłasmile)
                        Natomiast irytuje mnie to tańcowanie z usuwaniem_przywracaniem_aluzjami.
                        Albo ten wątek nie jest tu ok i ciach i nawet jakby Samo dziesięć razy się
                        upominało:ppp albo jest ok i należało go pozostawić od początku bez usuwania.
                        Kran

• samo Re: ????? 22.04.06, 02:17
                          Teraz sie poczulam jakbym miala moc ;o))))

Kranie, wiec to ty... ;p
                          • jan.kran Re: ????? 22.04.06, 02:21
                            A któżby ?
                            Chyba kurna skasuję te grę bo zamiast iść spać to poluję na ludzi.
                            Kransmile
                            • samo Re: ????? 22.04.06, 02:23
                              Krucjata personalna byla? Och, sie nie wczuwaj tak, bo sie krwiozercza zrobilas
                              nawet poza gra... ;o)
                              • jan.kran Re: ????? 22.04.06, 02:26
                                Matko jakie to złośliwe. Idź do książek i pędzla sio !
                                A co do krucjaty personalnej to ja nie dyskutuję z ludźmi ino z ich poglądami:o)
                                Wcale się nie sugeruję np. tym że ktoś jest młody i pyskaty tylko czytam co
                                piszetongue_outpPpP
                                A teraz idę spać.
                                Kransmile)))
                                • gherarddottir Re: ????? 22.04.06, 02:34
                                  Cholera to wy w te wampiry po nocy gracie???!!! tzn Samo nie ma nocy jeszcze
                                  chyba ??? ja tez probowalam zostac wampirem i pic krew, ale dla mnie to za
                                  mroczne, a poza tym wciaga! czy Nocny nadal w te wampiry tez gra?
                                  • elagrubabela Re: ????? 22.04.06, 02:38
                                    Wampir tez czlowiek, musi se pozyc... a noce coraz krotsze i czosnek taki
                                    popularny, okropnosc - ha ha ha
                                    Elka
            • monika_a_b Re: ????? 22.04.06, 03:20
              -----Dziewczyny w ciazy sa wszedzie. Sa rowniez kobiety, ktore sa bezplodne.
              Ciekawa
              >
              > jestem, czy im nie jest przykro, kiedy na KP wciaz odbiera sie porody i juz
              na
              > wstepniaku mowa jest o aktualnych ciazach.

Samo - na KP nie ma ani jednego wątku o kobietach bezpłodnych - jest za to
              jeden napisany DUŻYMI, rzucającymi się w oczy, literami właśnie dla kobiet w
              ciąży! Na wątku Ponponki nie zauważyłaś wpisu Greentea, która sama jest w 22.
              tygodniu i której nie wcale nie było śmiesznie po tak pretensjonalym i
              bezdusznym tekście Ponponki? Więc proszę przyjrzyj się dobrze jeszcze raz...

-----Na szczescie watki nie otwieraja sie automatycznie i mozna ich po prostu
              nie
              > czytac.

Koleżanka Ponponka niestety nie miała zbyt wiele wyobraźni na takie
              zatytułowanie wątku, aby było wiadomo o co chodzi! Tytul "Straszne" jest jak na
              mój gust zbyt enigmatyczny i nie zawiera żadego przestrogi! Skąd mam wiedzieć,
              co mnie czeka w tym poście??? W dodatku cała najbardziej drastyczna informacja
              została zawarta już w pierwszym poście...
              Samo, czy żadna a twoich koleżanek nigdy nie była w ciąży? Moja serdeczna
              przyjaciółka emocjonalnie źle znosiła ciążę (niektóre dziewczyny i fizycznie!
              czasami mają problemy z donoszeniem!), więc ją wspierałam ile mogłam... To
              chyba ogólnie wiadome, że po kobietach w ciąży buszują hormony, często płaczą
              nawet bez powodu, są bardziej wrażliwe, a że niepotrzebny stres źle wpływa na
              zdrowie matki, a przez to i płodu, tego chyba nie trzeba powtarzać... sad
              Trochę wyobraźni by wystarczyło... sad
              • samo Re: ????? 22.04.06, 17:41
                No nie ma watku o bezplodnosci. Nie ma takze watku o aborcjach, chociaz na
                pewno sa na KP kobiety, ktore maja ja za soba. Nie wszystkie kobiety moga zajsc
                w ciaze i tez zapewne ciezko jest im z tym zyc i placza czesciej niz te, ktore
                w ciaze zaszly.Nie wiem o co ci chodzi. Czy w takim razie mamy nie rozmawiac o
                niczym, co mogloby wprowadzic ciezarne w zly nastroj albo unikac tematu aborcji
                przez najblizszych kilka lat? Jest eDziecko i inne fora dla mam, tam sa same
                radosne tematy. Trudno tez, zeby Ponponka zatytulowala watek "Straszne- uwaga,
                ciezarne nie zagladac", a nawet jesli by tak napisala, to raczej tym bardziej
                wszystkie by zajrzaly.
              • greentea2 Re: ????? 22.04.06, 18:36
                Monika, to naprawde fatalny zbieg okolicznosci, ze jestem dokladnie w tym samym tygodniu ciazy, i ze
                tyle ciezarnych jest na forum. Po prostu przeszly mnie ciarki, w dodatku kliknelam w linka Eli, ale nie
                zjechalam do dolu, po cholere mi koszmary w nocy.
                Temat jako taki mi nie przeszkadza, ale ja jestem wyjatkiem, bo niewiele rzeczy w zyciu moze mnie
                zaskoczyc czy przerazic i w dodatku mam wyjatkowo pozytywne nastawienie do mojej ciazy. Niestety
                wiele kobiet ma problemy z ciaza, sa przez to bardziej wrazliwe na tego typu sprawy, ale z drugiej
                strony nie da sie przed tym uciec, takie artykuly i tematy sa wszedzie, a zwlaszcza na forach ciazowych.

Popieram aborcje, szczegolnie jezeli dziecko jest ciezko chore i po urodzeniu ma wegetowac jak
                roslinka.
                Dzieci urodzone po 22 tygodniu maja szanse na przezycie, ale co ciekawe lekarze z wyjatkiem usa
                nawet nie probuja utrzymac je przy zyciu, robi sie to dopiero od 26 tygodnia. Jezeli przezyja porod,
                zostawia sie je bez pomocy. To jest dopiero koszmarna sytuacja, bo dziecko na tym etapie moze byc
                zupelnie prawidlowo rozwiniete.
              • tora99 Re: ????? 22.04.06, 19:08
                gdybym miala problemy z zajsciem w ciaze, raczej bym sie nie zwierzala tutaj.
                mysle ze nie tylko aj tak maam. pewnie wlasnie dlatego nikt sie nie odwazyl
                otworzyc takiego watku.
    • mon101 Re: ????? 22.04.06, 22:38
      Dosc latwo bylo sie domyslec co zawieraja linki i mozna ich bylo nie otwierac.
      Ja nie otworzylam, mam na ten temat swoje wyrobione zdanie, a takie zdjecia sa
      po prostu okropne i nie chce ich ogladac. Ale czuje, ze mam wolny wybor i
      chcialabym go nadal miec. Jesli jakis watek mi nie pasuje, to go moge nie
      czytac i pewnie gdybym byla w ciazy unikalabym takich tematow (ach, te hormony!)
      Co nie znaczy, ze ma ich nie byc. Czy ze maja byc cenzurowane.
      • gherarddottir Re: ????? 22.04.06, 22:59
        Mon no zgadzam sie z Toba smile) ech jestem Twoja fanka tongue_outPPPPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka