Dodaj do ulubionych

Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie?

03.06.06, 04:12
Tyle slysze o roznych zabiegach i chcialabym sprobowac, ale sie boje. Mam
wrazenie, ze wyrzucam pieniadze na kremy. Moja skora nie wyglada po nich
lepiej. Zmarszczek jeszcze nie mam, ale chce im zapobiec (botoks?).
Slyszalam, ze zabieg laserowy Fraxel pieknie odnawia skore. Bede wdzieczna za
wszystkie rady, takze przeciwko.
Obserwuj wątek
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 04:22
      Dodam, ze nie mam swira na punkcie swojego wygladu. Interesuja mnie nowinki
      kosmetyczne. Kremow jest mnostwo na rynku i jakos w nie nie wierze. Siedza
      latami na polkach sklepow, wiec sa pelne konserwantow. Mam je nakladac na
      twarz? Wole odnowic skore laserem. Czy naturalne kremy (bez konserwantow)
      dzialaja?
      • asia.sthm Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 12:29
        Witaj Silvuple,
        dobrze trafilas, bo tu wszystkie jestesmy naszpikowane botoxem jak dobra kasza
        skwarkami.
        Na urode polecam jednak borsucze sadlo. Spytaj gorali z Zakopanego to ci
        doradza jak to zdobyc. Efekty gwarantowane smile))
        • triskell Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 13:28
          asia.sthm napisała:
          > Na urode polecam jednak borsucze sadlo. Spytaj gorali z Zakopanego to ci
          > doradza jak to zdobyc. Efekty gwarantowane smile))

Widzisz Asiu, są tu jednak dwie szkoły. Podczas gdy niektóre elegantki obstają
          twardo przy borsuczym sadle, zdaniem innych _tylko_ krowie placki zawierają
          niezbędny dla pięknej i młodej cery zestaw witamin i mikroelementów, a sadło
          może tu być jedynie wspomagaczem. smile))
          • asia.sthm Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 13:51
            a o maseczce z pasty zebow slyszalyscie. Jak sciagnie i poszczypie gebe to za
            mumie egipska mozna robic. Tez polecam jakby krowich plackow zabraklo.
            • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 16:54
              Pasta do zebow jest dobra na tradzik. Slowo daje.
    • samo Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 05:37
      Andrea, teraz tutaj sie przenioslas??? Dzizas...
      • claudia207 Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 05:42
        Niezmornowana i monotematyczna.
        • a.polonia Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 09:15
          hehe, to jakas prowokacja chyba? wink
          • samo Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 19:16
            A.polonia, osoba pod nickiem silvuple skompromitowala sie juz na Polkach w
            Stanach, tam podpisujac sie na zmiane "Andrea71" i "Radio_woz".Jak chcecie
            dyskutowac, to dyskutujcie. Ja polecam przeszczep mozgu zamiast botoksu.
      • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 16:57
        Odzywka typu "waldus to tu"?
    • mon101 Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 14:11
      Jakie tam borsucze sadlo??? No kto jak kto , Asiu ale ty, kobieta Polnocy i
      Matka Vikinga powinnas wiedziec ze tylko WIELORYBI TLUSZCZ!!!! No, a ze o ten
      teraz trudno (tylko na czarnym rynku i spod lady)to trzeba zadowolic sie
      surströmning. Dla niewtajemniczonych, to nasza szwedzka specjalnosc - sledzik w
      sosie wlasnym po roku (no, nie znam recepty,to tajemnica , wiec za te n "rok "
      nie biore odpowiedzialnosci)dojrzewania... Komus przeslac puszeczke???
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 16:53
      Poszlam kiedys do dermatologa, bo mialam problem ze skora. Bylam zaskoczona, bo
      nie dostalam zadnych porad jakich kremow uzywac itp. Gabinet byl przestarzaly,
      dostalam recepte na krem z antybiotykiem i to wszystko.
      • mon101 Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 17:28
        dermatolog na ogol nie musi miec rozeznania na rynku kosmetycznym, zajmuja sie
        tym kosmetyczki i one moga poradzic jakich kremow uzywac. Na ogol sa
        subiektywne i polecaja te preparaty, z ktorymi pracuja, ot, zgodnie z zasada
        ze "kazda myszka swoj ogonek chwali". Dermatolog przepisuje wiec masci
        lecznicze odpowiednie do dolegliwosci. W Polsce sa dermatolodzy wspolpracujacy
        z gabinetami kosmetycznymi i majacy "fuchy" w tychze. Oni bardziej zajmuja sie
        dermatologia "light" i udzielaja porad kosmetyczno/lekarskich. Nie wiem jak
        jest w innych krajach, ale u nas w Szwecji dermatolog leczy schorzenia skory,
        nie ma nic wspolnego z kosmetyka.
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 17:20
      Zadalam pytanie. Po co tyle zlosliwosci, lacznie z oskarzeniem o przelogowanie?
    • 36mayfair Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 17:22
      Nie przejmuj sie. Polonia jest do tylu. Nie kroja sie, nic nie wstrzykuja, nie
      chca nawet o tych rzeczach gadac. Wejdz na forum Uroda. Duzo kobiet przyznalo
      sie do roznych zabiegow. Cos Ci poradza.
      • mon101 Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 17:31
        No nie wiem,czy jestesmy do tylu, uzywamy przeciez namietnie peelingu z kawywink
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 17:43
      Dzieki, zajrze na forum Uroda.
      • tamsin Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 18:11
        nasze czerstwe lica sa zakonserwowane trudami emigarcji smile
        • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 18:21
          Trudy to mialam w Polsce. Na emigracji raj. Teraz jestem tu i tam i wszedzie mi
          dobrze.
        • a.polonia Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 22:26
          --nasze czerstwe lica sa zakonserwowane trudami emigarcji smile

wink)))))))))Tamsin, niech Cie cmokne w Twoje czerstwe lico wink)))))))))
          • asia.sthm Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 03.06.06, 22:43
            Te czerstwe lica to nam chyba po farmie knurow zostaly?
            Takesmy sie wtedy doczerstwily na gebie. Po co nam jakies botoksy?
    • silvuple Do mon 03.06.06, 18:41
      Moze tak jest w Szwecji. W innych krajach kwitnie dermatologia estetyczna,
      ktora konkuruje z chirurgia plastyczna. W zadnej dziedzinie medycyny nie bylo
      takiego postepu jak w dermatologii. Widze programy w TV o zabiegach robiacych
      cuda ze skora, jak laser,czy botoks, kwasy o wysokim stezeniu, fillery. Nie
      jestem za stara zeby pojsc na medycyne. Mysle o dermatologii. Fascynuje mnie i
      co tu ukrywac, mozna zarobic niezla kase, a ryzyko nieporownywalne z chirurgia.
      Oprocz tych wszystkich zabiegow, dermatolog jest osoba znajaca najlepsze kremy.
      Takie, co naprawde dzialaja. Nie ufam kosmetyczkom.
      • kociaszek Re: Do mon 03.06.06, 20:41
        chyba pomylilam adresy...belkot
        • kociaszek moje kochane, 03.06.06, 20:43
          jestesmy do tylu i zaloze sie ze zadna z nas nie jest kozmogerl!!!
          i co teraz????
          • iwo19 Re: moje kochane, 03.06.06, 22:11
            temat sie skonczyl...nie pogada ,reki nie poda...
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 04.06.06, 01:32
      Pogadac chetnie pogadam, ale Wy nie chcecie. Temat sie nie podoba, to zostaje
      ironia albo dokuczanie autorowi. Wysoki poziom ma to forum.
      • gherarddottir Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 04.06.06, 01:35
        silvuple napisała:

> Pogadac chetnie pogadam, ale Wy nie chcecie. Temat sie nie podoba, to zostaje
        > ironia albo dokuczanie autorowi. Wysoki poziom ma to forum.

Sorry, ale czego sie spodziewasz po tym jak na samym poczatku "ocenilas" nas w
        sposob pejoratywny??? Przeciez Ty nasz w ogole nie znasz!
    • jan.kran Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 01:59
      Nie wiem jak długo bierzesz udział w dyskusjach forumowych.
      Ja blisko cztery lata i sporo czasu zajęło mi zrozumienie że każde forum ma
      własną dynamikę.
      Żeby poznać klimat forum , jego tematykę , uczestników trzeba sporo czasu.
      KP jest bardzo miłym i otwartym forum. Ale znamy się długo , mamy swoje
      zwyczaje , powiedzonka, lekko złośliwy i ironiczny humorsmile
      Ja tu też kiedyś byłam nowa a potem jako bywalaczyni witałam multum dziewczyn.

Na każde pytania nowych członkiń KUPY odpowiadamy chętnie.
      Podstawą przebywania na forum jest posiadanie własnej musztardówki i poczucia
      humoru.
      Osoby wstępujące proszone są o dygnięcie, przedstawienie się i postawienie
      wirtualnego drinkasmile)
      Chyba Derekcja musi gdzieś te zalecenia powiesicsmile)
      Kran
      • lucy38 Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 02:53
        A moj dziadek, ktory juz nie zyje dawno ,mawial ,ze najlepszym sposobem na
        ladna cere, jest ..smarowac ja lojem i gownem (przepraszam za slowo,cytuje
        tylko)swoim.Dodam jeszcze ,ze mawial,iz gowno znaczy sie kal wlasny podobno
        pomaga na opryszczke.,aaaaaaa i ,ze jak nam sie przytrafi jakas rana,pomaga
        wlasny mocz..Moze by i pomogl na twoie pierwsze objawy zmarszczkowe.A nie
        slyszalyscie o jakims domowym sposobie na pozbycie sie zmarszczki z mozgu????
        Moze i moj dziadek mial jakis sposob i na to .jakos nic nie moge sobie
        przypomniec.
        • iwo19 Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 03:19
          Moze zamias rzucac nowy twmat ,warto by bylo nas poczytac ,jak kran napisala
          przedstawic sie lub wziasc udzial w jakiejs juz rozpoczetej dyskusji,daj sie
          poznac a moze zagoscisz tu z nami na dluzej.
          • silvuple Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 03:44
            To znaczy, ze na tym forum nie mozna zaczac zadnego watku zanim cie nie
            poznaja? Co to znaczy "poznaja?". Czy jestescie klika, ktora obrzuca blotem i
            obserwuje jak sie ofiara zachowuje? Jesli przejdzie test i nadal pisze,
            oczywiscie ironicznie, to jest jedna z Was? No to mamm problem, bo pisze serio,
            nie uzywam ironii.
            • iwo19 Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 03:52
              poczytaj najpierw potem nas osadzaj,przedstaw sie a nie kaz nam opowiadac
              najpierw o sobie.My juz o sobie ,naszym zyciu upodobaniach orientacjach
              seksualnych napisalysmy wystarczajaco duzo,dlaczego wyjechalysmy co robimy i
              czego nie lubimy,ile mamy lat(w przyblizeniu smiledzieci,mezow
              przeszlych ,terazniejszych i przyszlych.
              Czas na ciebie.
              Moze zaczniemy od prostych pytan tych z puli za 100$
              1.Z kad jestes?
      • asia.sthm Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 10:26
        > Osoby wstępujące proszone są o dygnięcie, przedstawienie się i postawienie
        > wirtualnego drinkasmile)
        > Chyba Derekcja musi gdzieś te zalecenia powiesicsmile)

No prosze, ze tez wczesniej nikt o tym nie pomyslal smile))
        Juz wisi i obowiązuje!
        • jan.kran Re:Skręcając wątek. 04.06.06, 16:57
          Derekcja ma ten refleks , nie powiemsmile))
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 05.06.06, 03:24
      A mnie znowu pryszcze wyskakuja i mysle, ze powinnam poprosic o cos na nie +
      botoksik w czolko co by sie nie marszczylo ze zmartwienia pryszczami.
      • a.polonia Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 05.06.06, 18:56
        Silvuple, juz chyba jasne, ze my tu stosujemy tylko kosmetyki naturalne
        (borsucze sadlo, itd), wiec nic ci nie poradzimy w temacie, strzel se kobieto
        ten botoksik w czolko i nie marudz juz wink
    • silvuple Re: Bylyscie u dermatologa na laserze, botoksie? 05.06.06, 18:42
      Odpowiadam jeszcze raz osobie o nicku samo. Mylisz mnie z kims innym.
      • tamsin skrecam watek na botoks znowu ;-) 05.06.06, 18:54
        nigdy bym na to nie zwrocila uwagi, gdyby nie ostatnie botoksowe watki, ale
        wczoraj na CNN podali jakie ten botoks ma zastosowania i oprocz tych co
        silvuple poszukuje, czyli wyprostowanei bruzd zycia, to np. na migreny!!! a dla
        osob ze zbyt aktywnym pecherzem wstrzykuja i nie musi latac po nocach
        kilkakrotnie sikac, dla nadmiernie pocacych wstrzykuja w pachy i nie poci sie
        tak bardzo. Zastosowania bylo dosyc, ale najbardziej mnie zastanowila ta
        migrena.
        • silvuple Re: skrecam watek na botoks znowu ;-) 06.06.06, 02:16
          Botoks pierwotnie byl uzywany na ticki nerwowe. Wtedy robi sie go tak, ze
          zupelnie unieruchamia sie pewne miesnie. Przynosi to ogromna ulge ludziom,
          ktorzy zupelnie nie panuja nad tickami, zwlaszcza tymi z Tourette's syndrome.
          Poza tym mozna go jeszcze wstrzyknac w pachy jesli ktos sie nadmiernie poci
          (hollywodzki gwiazdy na Czerwonym Dywanie przed Oscarami) Na migreny tez jest
          dobry. Dobrze zrobiony botoks "zmarszczkowy" zachowuje mimike, ale ja
          zmniejsza. Lagodnieja rysy twarzy. Ide do szkoly medycznej, potem robie
          specjalizacje z dermatologi i bede Wam dziewczyny (i chlopaki)za iles tam lat
          wstrzykiwac botuline i skore laserem wygladzac. Zapraszam do gabinetu. Znizka
          dla Rodakow.
          • iwo19 Re: skrecam watek na botoks znowu ;-) 06.06.06, 03:38
            I wyszlo szydlo z wora.Ty po prostu szukasz nowych klientow!
            Wow, coz za ciekawy sposob.Nastepnym razem zalorze watek ,"jak kupowac i
            sprzedawac domy,dziewczyny co o tym myslicie?"
        • silvuple Re: skrecam watek na botoks znowu ;-) 06.06.06, 02:18
          Tamsin, moje watki tylko tu budza emocje. W Polsce chyba pewne zabiegi sa
          bardziej powszechne. Wystarczy poczytac forum Uroda. Tam ludzie od dawna pisza
          miedzy innymi o botoksie. Bardzo mnie interesuje dermatologia estetyczna.
          Przepraszam jesli Was nudze.
          • bella41 Re: skrecam watek na botoks znowu ;-) 06.06.06, 03:11
            JA TU JESTEM NOWA, ALE
            • silvuple Re: skrecam watek na botoks znowu ;-) 06.06.06, 04:04
              Tak na serio nie mysle jeszcze o botoksie. Nie potrzebuje, a zapobiegawczo nie
              bede stosowac. Juz dwudziestolatki to robia. Ja mam po prostu dermatologicznego
              swira. Tyle o tym gadam (o skorze i jak sprawic zeby lepiej wygladala), ze ktos
              mi w koncu powiedzial: zostan dermatologem. No i teraz zupelnie serio o tym
              mysle, tzn. o pojsciu do szkoly medycznej. Wiadomo, jakie to w Stanach drogie.
              Slyszalam, ze jest w Polsce (chyba w Poznaniu) duzo tansza szkola, ktorej
              dyplom jest uznawany w Stanach. Studiuja tam m.in. Amerykanie, ktorych nie stac
              na studia w wlasnym kraju. Jestem bardzo pragmatyczna: nie chce wykonywac
              zawodu, z ktorego sie nie utrzymam. W Polsce patrzylam jak znajomi lekarze
              ciezko pracuje, a finansowo nic z tej pracy nie maja. Nie mialam wiec motywacji
              do zostania lekarzem. Przykro mi, ale na mnie mowienie o tzw. "powolaniu" nie
              dziala. Nie chce byc lekarzem, ktory pracuje za grosze, a w weekendy jezdzi
              naprawde zarobic do Anglii. W Stanach wiadomo, lekarz swietnie zarabia.
              Niektore dziedziny medycyny rozwijaja sie szybciej, niz inne, jak chirurgia
              plastyczna i dermatologia. To pierwsze odpada, bo nie moge stac tyle godzin
              przy stole operacyjnym (powody zdrowotne). Bardzo lubie ogladac operacje w TV.
              Parze na nie z szeroko otwartymi oczami. Pozostaje wiec dermatologia, ktora
              caly czas odkrywa cos innego. No i co tu ukrywac, dermatolog estetyczny
              swietnie zarabia. No to sie rozgadalam. Aha, poniewaz chce byc dermatologiem,
              wiec mysle jak poprawic stan mojej skory. W koncu musze byc wizytowka tego, co
              robie. Nie wykluczam wiec roznych zabiegow, ale jeszcze mam czas. Sorry za
              gadulstwo.
            • silvuple Re: skrecam watek na botoks znowu ;-) 06.06.06, 04:07
              Dlaczego uwazasz, ze moj akcent wymaga poprawy? Zartuje. Oj, wymaga, wymaga.
              Nie chce powtarzac ciagle Amerykanom tego, co mowie. Akcent angielski jest niby
              prosty, ale wystarczy zrobic maly blad i mozna byc niezrozumianym. Nie wpadlam
              na to, ze moge kupic kasety. Wole CD's. Poszukam ich w ksiegarni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka