Dodaj do ulubionych

Seattle turystycznie

23.06.06, 04:16
Wybieram sie turystycznie do Seattle na poczatku wrzesnia. Pomyslalam sobie,
ze moze ktoras z was dziewczyny moglaby polecic jakis sympatyczny i niedrogi
hotel w centrum. Oczywiscie mam przewodnik, ale licze na wasze opinie nt
hoteli i miejsc w Seattle i okolicach, ktore warto zobaczyc, powachac,
dotknac, zjesc...a moze posluchacsmile
Dzieki
PS. Bede tam tydzien - w Seattle 2 dni - zapewne wynajmiemy samochod.
Obserwuj wątek
    • monika_a_b Re: Seattle turystycznie 23.06.06, 18:56
      Supcio! Już wpisałam w kalendarz! wink

Syswia, jeśli ci to odpowiada, to ja bardzo chętnie was przyjmę u nas w
      mieszkaniu. Mąż zatwierdził, jedyny problem to to, że ponoć moi teściowie chcą
      do nas przybyć pod koniec sierpnia/na początku września, ale nie jest to pewne,
      bo oni już czasami wspominali, że chcieliby, ale... (i tu zazwyczaj wysłuchuje
      się przez kilka minut monolog pełen mniej lub bardziej prawdopodobnych wymówek,
      przy czym jest on zakończony lekko zdziwionym pytaniem: a dlaczego wy do nas
      nie przylecicie? Tak się już stęskniliśmy...). Tak więc ze względu na teściów
      mogę ci dać znać dopiero gdzieś na początku sierpnia. Pasuje?

Jeśli wolicie być sami, to proponuję Hosteling International, jest położony w
      samym centrum Seattle, wszędzie można dojść piechotką, a poza tym w ciągu dnia
      autobusy w centrum są _za darmo_ (chyba tak do 4-5, czyli rush hour).
      www.hiseattle.org/reservations.htm
      Ja mam bdb doświadczenia z HI, wielokrotnie już korzystaliśmy ze schronisk HI w
      Vancouver (są aż 3) i Whistler, w Kanadzie. Ceny baaardzo przystępne, nawet za
      private room.
      Koniec reklamy. wink

Ja proponuję ci zabukowanie pokoju w HI Seattle, a jeśli moi teściowie jednak
      nie przybędą i wy chcielibyście przenocować u nas (mam bardzo wygodną i dużą
      sofę w salonie, Triskell może to potwierdzić wink), to ten pokój w HI można
      zawsze odbukować, nawet na 1-2 dni przed waszym przylotem, i to bez dodatkowych
      kosztów. Ja raz tak musiałam zrobić z HI w Vancouver i poszło całkiem gładko.

Co do ciekawostek w Seattle i naszego spotkania z Triskell napiszę ci w
      następnym tygodniu, dobrze? Teraz spieszę się trochę, ale pomyślę nad tym...

Cieszę się, że przyjeżdżasz... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka