Dodaj do ulubionych

Pytanie o dobry samochód

17.07.06, 21:36
Wczoraj nasz Pan Samochodzik odszedł do Samochodziego Nieba. Okoliczności
tego opiszę na dniach, bo są tego warte... wink Zostawił nas całkiem
nieprzygotowanych na jego tak tragiczny i nieoczekiwany zgon...

W związku z brakiem jeżdżącego podłoża, którego jednakże bardzo potrzebujemy,
jesteśmy zmuszeni do poszukania w trybie przyspieszonym godnego zaufania
zastępstwa, które będzie w stanie służyć nam przez następne parę lat i wozić
nasze cztery literki bez sprawiania nam niemiłych niespodzianek. Z tego
powodu pojazdy marki USA (Dodge, Crysler itp) nie wchodza w rachubę.

Za każdą sugestię z góry serdecznie dziękuję. wink
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 21:41
      na wstepie bardzo serdecznie wspolczuje i moje kondolencje smile)
      Po drugie jezeli juz sie zetknelas z amerykanskimi samochodami, wiec pewnie juz
      wiesz jakie to dziadostwo wink
      Po trzecie istnieja tylko dwie marki samochodow warte wziecia pod uwage: honda
      i toyota.
      Jezeli chcecie cos ekonomicznego i dlugo sluzacego wam to radze albo toyote
      corolle albo honde civic. One sie nie psuja plus z obecna cena benzyny
      wyjdziecie ewentualnie na plusie, szczegolnie z honda, bo po 10 latach
      jezdzenia sprzedacie ja jakiemus studentowi za prawie polowe ceny zakupu.
      • aneta05 Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 21:47
        ja w kwestii formanlnej...juz 4 lata jezdzimy Dodgem i jak na razie nie moge
        narzekac, teraz planujemy zakup nowego samochodu i mamy na oku
        Magnum...naprawde nie mamy zlych doswiadczen z amerykanskimi samochodami a juz
        przez kilka sztuk przechodzilismy
        • ellenai ja tez mam dodge i nie mam problemow 18.07.06, 04:53
          nie mialam jak na raziesmilehm,magnum!baaaaaaaardzo mi sie podoba, a jeszcze
          bardziej charger!
          • ciocia_ala Re: ja tez mam dodge i nie mam problemow 18.07.06, 21:24
            Zdarzylo mi sie prowadzic tego nie combi... chrger, tak?? koszmar. tez mi sie
            podobal. z zewnatrz wyglada bardzo fajnie. a w srodku... taka troche tandeta.
            mozna zrobic porownanie do chryslera 300, podobnie wygladaja z zewnatrz, a w
            srodku... ale moze to zalezy od wersji i trafila mi sie jakas podstawowa.
        • ma.pi Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 19:18
          aneta05 napisała:

> ja w kwestii formanlnej...juz 4 lata jezdzimy Dodgem

A ja juz 7 lat jezdze Chryslerem i jak na razie procz wymiany oleju (i tudziesz
          podobnych plynow) nic w nim nie robilam.

Pozdr.

i jak na razie nie moge
          > narzekac, teraz planujemy zakup nowego samochodu i mamy na oku
          > Magnum...naprawde nie mamy zlych doswiadczen z amerykanskimi samochodami a
          juz
          > przez kilka sztuk przechodzilismy
    • greeneyes27 Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 22:19
      Powtorze za tamsin: Toyota i Honda.
      Mamy Toyote Corolla i Honde Odyssey (ale to wersja dla mamsmile.
      Dobre sa tez Nissany. Mialam jazde probna Nissanem Altima - bardzo pozytywne
      wrazenia.
      • monhann2 Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 22:30
        Powtorze za przedmowczyniami: toyota i honda. Najbardziej ekonomiczne,
        niepsujace sie i ladnie wygladajace autka.

Nie obraz sie Anetko, ale Magnum wyglada jak karawan do przewozenia trumien,
        ale to moja opinia. Nigdy juz nie bede posiadaczka amerykanskiego auta (mialam
        juz i Chryslera i GM)
        • blue_jay Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 22:41
          ja mam mazde protege, male auto, w sam raz dla mniewink ale marzy mi sie Prius,
          tudziez inna hybryda
        • aneta05 Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 03:02
          monhann2 napisała:

> Nie obraz sie Anetko, ale Magnum wyglada jak karawan do przewozenia trumien,
          > ale to moja opinia. Nigdy juz nie bede posiadaczka amerykanskiego auta (mialam
          > juz i Chryslera i GM)

wiem, ale mnie sie podoba ta sportowa wersja...i co ja mam zrobic???
    • abere8 Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 22:56
      Moj maz mial w Stanach Volkswagena Golfa diesla i bardzo go sobie chwalil. Ladne
      zgrabne autko, niemiecka solidna produkcja i palil bardzo malo. A jak masz malo
      benzyny w baku, a do stacji daleko, to mozesz wlac mu normalnego oleju
      jadalnego, moze byc zjelczaly smile
      • magdamajewski Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 23:00
        my mamy mitsubishi lancer, niedrogie i jak dotad niezawodne autko, dolewamy
        benzyne, zmieniamy olej, hamulce i jezdzimy
        • gherarddottir Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 23:10
          pozdrawiam z knajpy gdzies w Norwegii .. jestem w trakcie przemieszczania sie
          dalej na polnoc i mam laptopa ze soba...i nie moglam sobie odmowic zajrzenia na
          forum smilePPP
          Po pierwsze: jesli samochod to tylko japonski!!!!! Mamy go od dawna i NIGDY sie
          nie zpesul, nic nie szwankowalo itd.
          POzdrawiam serdecznie
        • ciocia_ala Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 21:28
          tez mam misubuczy. ale SUV. nie mam zadnych zastrzezen, ale auto ma dopiero 3
          miesiace.
          amerykanskie auta nie sa najlepsze. mielismy juz malibu i firebirda. maliny
          rozsypal sie po 3 latach i upchnelismy je czym predzej, poki jeszcze jezdzilo.
          naprawianie pontiaka kosztowalo majatek. no ale on byl juz kilkuletni.

jest taka fajna toyota, cos jak SUV. i calkiem niedroga. gdybym wczesniej
          wiedziala o niej, to chyba bym sie na nia zdecydowala.
    • sylwek07 nie ma to jak Fiat 126 p 17.07.06, 23:16
      moj 1 i jedyny samochod smile
      • babiana Re: nie ma to jak Fiat 126 p 17.07.06, 23:26
        Sylwku masz racja. W zeszlym roku po smierci slynnego Riopella odbyla sie
        posmiertna aukcja w hotelu Ritz w Montrealu. Riopelle bylrowniez kolekcjonerem
        samochodow. Fiat 126 A z jego samochodowej stajni zostal sprzedany za 9000cad.
        Byl to rocznik 1973.
    • monika_a_b Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 23:38
      Serdeczne dzięki za kondolencje i wskazówki! wink))

Jakiś czas temu myśleliśmy o Subaru (to znaczy bardziej mój Pan Moniżonek, bo
      mój zmysł estetyki coś się burzył wink), ale jak się okazało taka np. Imprezia,
      choć wiekowo młoda, ma przyspieszenie 50-ciolatka... wink

Nasz sąsiad ma śliczną Mazdę, ani za dużą, ani za małą, więc chyba sprawdzimy,
      jak się toto jeździ... wink Szczególnie, że właśnie wpadłam na to:
      www.mazdausa.com/MusaWeb/pdf/articles/2006_mz3_articles_eprint_vs.pdf
      Jako była mieszkanka Niemiec mam oczywiście ogromny sentyment do niemieckich
      czterych kółek... wink Ale mieszkam w mieście zbyt górzastym na manualne
      przerzucanie biegów, szkoda mi nerwów, więc idę na łatwiznę: ma być automatic i
      już! wink

Sylwku wink Twój pomysł jest niezły, hehe, szczególnie że po naszych ulicach
      jeździ sporo ślicznie odrestaurowanych oldies, czasami tak sobie całymi stadami
      jeżdżą dla przyjemności - mojej chyba bardziej niż ich... wink Więc taki wybryk
      PRLowskiej natury dobrze by wypadł na tutejszym tle... wink

Anetko, nie chcę cię martwić, ale głównym problemem Dodgeów pozostałych
      tutejszych to transmission - i już trzeci tutejszy mechanik (made in USA) nam
      mówi: boń Boże od hamerykańskich aut! Więc więcej nie chcemy sprawdzać,
      wystarczy, że w ubiegłym roku wybuliliśmy na transmission ponad 2000 dolców.

Samochód myślimy zakupić u jakiegoś firmowego handlarza, najlepiej takie 2-3
      letnie, byle nie ciemnoniebieskie (to moje jedyne "ale"). No i nie za
      drogie... wink Sprawdzimy jeszcze Mitsubushi i Hondę, a może i inne azjatyckie...
      Mojemu mężowi bardzo przypadła do gustu Kia, nie pamiętam jaki model, ale
      ogólnie potrzebujemy samochodu dość pojemnego (ale nie vana), bo często
      wybywamy w weekendy. wink
      • triskell Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 23:46
        Moni, jako nie zmotoryzowana w sprawie autka nic nie poradzę, ale dołączam się
        do kondolencji. Wypatrywałam Cię wczoraj na Med Fest - teraz już wiem, co się
        stało, że nie dotarłaś. Mam nadzieję, ze autkowy następca znajdzie się szybko,
        będzie niezawodny i będzie Was cieszył przez wiele lat smile.
      • blue_jay Re: Pytanie o dobry samochód 17.07.06, 23:46
        Monika> mazda3 to moje nastepne auto bedzie, bo na hybryde mnie nie stacwink
        Japonka, od ktorej pobieram lekcje japonskiego rzecz jasnawink pracuje dla mazdy
        i jej maz i nie wiem jak to dziala, ale oni co pol roku albo rok jakos tak
        musza zmieniac model samochodu, siedzialam juz we wszystkich mozliwych modelach
        mazdy, nawet tym najnowszym co troche jak van wygladawink)Najbardziej sie sobie
        w RX8 podobam hehe, ale jednym z moich wymagan autowych byly 4 drzwi, a RX8 ma
        tylko 2
        • monika_a_b Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 00:12
          Mi też się marzy ten model, trzeba go będzie sprawdzić, może się uda i zakupimy
          taki właśnie? Wysłałam ci krótkiego mailika... wink
          • asia.sthm Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 00:17
            Moniko, Mazda potrafi szczerze kochac swoja kierowczynie wink))
            Jest to najprawdziwsza prawda.
      • katarzynams Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 01:38
        Ja mam 12letnie Mitsubishi, ale juz troche w nie zainwestowalam, dodatkowo moj
        zaprzyjazniony mechanik nie poleca. Ja bym byla za Toyota, ewentualnie Honda.
        katarzyna
        • ciocia_ala Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 21:31
          no jak jest 12-letnie to chyba ma prawo sie psuc...
    • kotorybka A ja na pewno nie polecam... 18.07.06, 01:00
      ...żadnego Volva, chociaż nie sądzę że o nich myślałaś.
      Trochę wbrew mojej woli małżonek niedawno zakupił z kolei drugiego - są zawodne, drogie w
      eksploatacji i wciąż jakieś czerwone światełka przy kierownicy się zapalają - a to nigdy nie jest dobrze.
      • mon101 Re: A ja na pewno nie polecam... 18.07.06, 11:23
        kotorybka napisała:

> ...żadnego Volva, chociaż nie sądzę że o nich myślałaś.
        > Trochę wbrew mojej woli małżonek niedawno zakupił z kolei drugiego - są
        zawodne
        > , drogie w
        > eksploatacji i wciąż jakieś czerwone światełka przy kierownicy się zapalają -
        a
        > to nigdy nie jest dobrze.

A ja tu lokalna patriotka, bronie Volva. Kiedys bylam przeciwna bo wydawalo mi
        sie okropnie drobnomieszczanskie, ale mamy juz drugie i zadnego problemu.
        Wygodne, bezpieczne,pakowne (mamy kombi, wiec i materac z Ikei wchodziwink),
        bezpieczne.
    • monika_a_b Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 08:53
      Kochani, jutro bierzemy się za praktyczne poszukiwanie nowego Pana
      Samochodzika, proszę więc o trzymanie kciuków, abyśmy wieczorem już go
      mieli. wink Jak powszechnie wiadomo, w tej Hameryce bez jeżdżącego podłoża ani
      rusz, szczególnie jeśli się nim codziennie jeździ do pracy. wink Mój mąż w
      poprzednie lato jeździł rowerem i autobusem, ale zbyt dużo czasu go to
      kosztowało, a teraz i nawet ten rower wysiadł... uncertain Więc po prostu _musimy_
      jutro cosik znaleźć... wink
      • triskell Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 09:26
        Powodzenia, trzymam kciuki!!! smile
    • wiedzma30 Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 20:10
      Nasze autko wypadowe_w_przyrode_i_miejskie to Ford Taurus. Pomimo, ze to nie
      wersja combi jest b.pakowny.
      Autko zyje juz 8 lat w tym ok.4 mieszka z moim M. Wymaga jedynie wymiany oleju,
      umycia - ODPUKAC smile))
      • monhann2 Re: Pytanie o dobry samochód 18.07.06, 23:41
        Jak na ironie i potwierdzenie tego wszystkiego co tu sie pisalo o amerykanskich
        autkach, dzis wracajac autostrada z pracy widzialam stojacego na poboczu z
        maska w gorze i dymiacego jak parowoz Dodge'a Magnum. Przeciez te auta to nie
        maja wiecej niz rok!!!!! Chyba mu zaczelo dymic od tych upalowsmile
        • ma.pi Re: Pytanie o dobry samochód 21.07.06, 19:48
          monhann2 napisała:

> Jak na ironie i potwierdzenie tego wszystkiego co tu sie pisalo o
          amerykanskich
          >
          > autkach, dzis wracajac autostrada z pracy widzialam stojacego na poboczu z
          > maska w gorze i dymiacego jak parowoz Dodge'a Magnum. Przeciez te auta to nie
          > maja wiecej niz rok!!!!! Chyba mu zaczelo dymic od tych upalowsmile

Moze jakies wadliwe sie trafilo ;o), uszczelka poszla od chlodnicy, Mam takiego
          znajomego, co mu sie kontrolka swiecila, ktora wskazuje niski poziom plynu w
          chlodnicy, i on tak jezdzil bo mu sie wody nie chcialo dolac, az zajezdzil
          samochod.

A ja zawsze zima jak jade do pracy moim amerykancem po dobrze przymrozonej nocy
          to czasem i 5 nalicze na poboczu stojacych (przewaznie europejskich)
          samochodow, bo z zimna padly. A najczesciej so to VW. Chyba nie sa
          przystosowane do tutejszych temperatur.

Pozdr.
      • claudia207 Re: Pytanie o dobry samochód 22.07.06, 20:18
        Ford Taurus wyszedl z produkcji.
        • wiedzma30 Re: Pytanie o dobry samochód 22.07.06, 20:35
          Ciekawe bardzo...
          Czy to przyslowiowy twoj "kij w mrowisko"?

Moze sprawdz na stornce Forda?

Wczoraj widzialam nowa wersje - ladny i chyba ma bagaznik pakowniejszy niz
          poprzednik.

www.ford.ca/main/default.asp?language=en§ion=1&source=&sVehCategory=FordCars&model=Taurus
          • claudia207 Re: Pytanie o dobry samochód 25.07.06, 00:05
            Sprawdzone wiesci (ponizej link do calego artykulu):
            In 2005, Ford stopped selling the Taurus to the public in the United States and
            Mexico. The model year 2006 & 2007 Taurus is sold exclusively to fleets, such
            as The Hertz Corporation, but is still sold to the Canadian market. Production
            had stopped by mid 2006, after a short run of 2007 models, because Ford is
            closing the Atlanta plant, as part of The Way Forward.
            en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taurus
            • tamsin Re: Pytanie o dobry samochód 25.07.06, 00:08
              i wszyscy z fordow taurusow przesiedli sie na toyte camry. przynajmniej w
              naszym stanie.
              • jan.kran Re: Pytanie o dobry samochód 25.07.06, 21:15
                Ryzykujac zyciem bo spozycie w tym upale to szalenstwo wznosze kielonek
                szeri !!!
                Kran
    • babiana Re: Pytanie o dobry samochód 19.07.06, 01:35
      Z japonskich to polecalabym Subaru. Silniki maja nie do zdarcia i w ogole nie
      psuja sie. Trzymaja tez cene. Problemem japonskich samochodow jest to, ze
      karoseria rdzewieje duzo szybciej niz w amerykanskich. Moim drugim samochodem w
      Kanadzie byla wiele lat temu Honda majaca przebieg 100 000 km. Po trzech latach
      zostal juz silnik, poniewaz cala karoserie rdza zrzarla do tego stopnia, ze
      jezdnie widzialam poprzez dziury w podlodze. Zima w wielkie mrozy nie zapalal i
      nikt nie potrafil postawic diagnozy dlaczego.Chodzilam od mechanika do mechanika
      bulilam pieniadze i wszystko na darmo. Niezawodny z kolei byl moj nastepny
      "blekitna strzala" Doge Aries combi. W tym wzgledzie zgadzam sie calkowicie z
      Aneta 05. Co to byl za samochod! Pewnie do tej pory jezdzilby, gdyby moj synek
      diabelek do niego nie dorwal sie. Raz nawet zjechal z podjazdu w drzwi
      garazowe(slizgawka) i nie mial znaku najdrobniejszego zadrasniecia. Drzwi
      garazowe jednak wymagaly powaznej naprawy. Dwoje dzieci nauczylam na nim
      prowadzic, a on biedak wszystko znosil i jak wierny pies sluzyl swojej pani.
      • ma.pi Re: Pytanie o dobry samochód 21.07.06, 19:54
        babiana napisała:

Raz nawet zjechal z podjazdu w drzwi
        > garazowe(slizgawka) i nie mial znaku najdrobniejszego zadrasniecia. Drzwi
        > garazowe jednak wymagaly powaznej naprawy.

To ja mialam wypadek. Jechalismy Oldsmobilem (amerykanski czolg) i byla
        stluczka z honda civic. Honda byla powaznie uszkodzona, u nas byla tylko jedna
        rysa na lakierze blotnika (nawet minimalnego wgniecienia nie bylo). I to jest
        jeden z glownych powodow, ze nie kupie japonskiego auta, bo w razie kolizji z
        czyms wiekszym (a prawie wszystko co jezdzi po tutejszych drogach jest wieksze)
        moze to nieciekawie wygladc.
        To juz wole, zeby sie psol. chociaz jezdze amerykancami od 10 lat i zaden mi
        sie nie psol.

Pozdr.
        • claudia207 Re: Pytanie o dobry samochód 22.07.06, 20:22
          Civic to jest jednak male autko i do niedawna nie mielo tyle zabezpieczen, co
          duze auta. Jesli wieksza msa zdezy sie z mniejsza, to wiadomo, ze mniejszy
          samochod uciepri na tym najbardziej. najawzniejsze jednak, aby paszerom nic sie
          nie stalo.
    • babiana Re: niezawodne samochody 21.07.06, 19:32
      auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3498884.html
    • katlia Re: Pytanie o dobry samochód 21.07.06, 21:06
      Jezeli cena nie jest szczegolnie wazna, to Toyota czy Honda maja sens. Z tym
      ze, te samochody sa czesto drozsze niz powinne byc, i trudno o 'good deal.'
      Nissan pod tym wzgledem jest lepszy: cena bardziej konkurencyjna i podobna
      jakosc. (Mamy 2 Altimy w domu, i bardzo je lubimy.) Nie zapomnij tez o Hunday --
      ostatni Consumer Reports pial z zachwytu na te samochody, jakosc, value, itp -
      one tez maja dobre gwarancje.

Ja tez nie przepadam za duzymi amerykanskimi samochodami - z tym ze moja 18-sto
      letnia corka jezdzi ciezkim Dodge Intrepid z '93-go roku... i nie ma zadnych
      problemow. Samochod jest ogromny, i w razie wypadku bezpieczniejszy niz maluchy
      japonskie.
      • jan.kran Re: Pytanie o dobry samochód 22.07.06, 01:34
        I co kupiliscie ?
        Kran
    • claudia207 Re: Pytanie o dobry samochód 22.07.06, 20:27
      Jesli nadal szukacie a potrzebujecie pakowny samochod, spawdzcie Toyote Matrix
      (prawie Corolla comi) i Scion xB albo xA (to nowa marka Toyoty dla mlodych
      ludzi) - cena znacznie przystepniejsza niz z glownej floty.
      • claudia207 <a href="http://www.scion.com/" target="_blank">www.scion.com/ 22.07.06, 20:27
        www.scion.com/
    • caysee Re: Pytanie o dobry samochód 22.07.06, 22:02
      A ja dzisiaj kupilam Fiata Punto smile

Co do marki samochodow, to mysle, ze nie do konca warto polegac na opiniach
      ludzi. Ktos mial samochod X i chodzil mu bez problemow, to powie, ze X to
      najlepszy samochod swiata. Inny mial z nim jakies problemy i powie, ze to badziew...
    • monika_a_b YUPPI!!! ;))) 24.07.06, 02:50
      NARESZCIE! wink Cały ten ostatni tydzień to istna walka na noże, a raczej na
      portfele, hehe, ze sprzedającymi... Ale nareszcie trafiliśmy na NORMALNĄ osobę,
      która nie chciała nas wrobić w jakieś tam "bo to ostatnia Mazda 3 w tym kolorze
      w naszym regionie z tego roku, a w następnym tego koloru nie będzie" ani
      puszczać gadki i tym, co nam się podobało w naszym poprzednim samochodzie,
      zamiast pokazać nam co mają na stanie... Było jeszcze kilka dziiiwnych
      przypadków, ale nie daliśmy się zwariować, ani ponieść emocjom. Swoją drogą, to
      naprawdę zadziwiające, na jakich ludzi człowiek może przy okazji trafić... :0)

Kupiliśmy więc dwuletnią Mazdę 3 w bdb stanie za baaardzo dobrą cenę od
      chłopaka, który musiał ją sprzedać, bo za miesiąc się żeni, a za dwa jedzie do
      Szkocji na dalsze studia. W zasadzie aż nam się żal zrobiło tego chłopaka, bo
      absolutnie nie umiał się targować... Praktycznie od razu przystanął na to, co
      my zaproponowaliśmy, a my myśleliśmy, że zaoponuje i na końcu wyjdziemy na
      średnią ceny początkowej i naszej propozycji... :0) Chyba kupimy mu i jego
      narzeczonej bon do jakiejś fajnej romatycznej restauracji... wink

A teraz polewam wam winka, któe mój mąż właśnie otworzył, aby uczcić nasz nowy
      nabytek... wink Kto chce? smile))

Jak ja się cieszę!!! Żyć tutaj bez samochodu to jakby ręki jednej
      zabrakło... uncertain Komunikacja jest okropna, autobusy jeśli jeżdżą to tak, jak im
      się chce, szczególnie gdy znajduje się właśnie w jakiejś dziurze i trzeba
      stamtąd dotrzeć do domu... Nasz stary poczciwiec (-złośliwiec tongue_out) zostawił nas
      przy górze St. Helens, gdzie żadna z naszych komórek nie działała...

Ale teraz wznoszę toast! Oby nasza Mazda nas nie zawiodła... wink
      • jan.kran Re: YUPPI!!! ;))) 24.07.06, 04:20
        Stkam sie wirtulnie klepiac Mazde po mascesmile
        A pomysl z bonem fajnysmile
        Kran
        • tamsin Re: YUPPI!!! ;))) 24.07.06, 04:58
          Gratulacje i samych szerokich drog! no i oczywiscie gumowych slupkow
          przydrogowych wink
          • mon101 Re: YUPPI!!! ;))) 24.07.06, 11:31
            No to trzeba to oblac - musztardowke ochoczo nadstawiam!
            • asia.sthm Re: YUPPI!!! ;))) 24.07.06, 11:35
              Mazdy sa wierne i madre smile))
              Opijam twoja z wielka checia istrasznie sie ciesze ze frakcja Mazdowa sie nam
              preznie rozwija.
            • blaubeeree Re: YUPPI!!! ;))) 25.07.06, 10:18
              Musztadrowki w raczki - Kobietysmile
              Trzeba to nowe autko oblac!
              Inaczej nie bedzie sie dobrze sprawowalowink))

Gratulacje Monikosmile
      • monika_a_b Re: YUPPI!!! ;))) 26.07.06, 17:37
        Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za porady co do wyboru samochodzu
        oraz za gratulacje! wink Chyba trzeba będzie otworzyć Klub Mazdy bądź Pod Mazdą
        (nie mylić z podnoszeniem auta w celach naprawczych! tongue_out), czy jakoś tak... wink

A oto jego/jej (nie jestem pewna płci tongue_out) podobizna:

s24.photobucket.com/albums/c46/XanaSea/?action=view¤t=Picture006-1.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1

No i jak? Może być? wink
        Najśmieszniejsze to to, że samochodu szukaliśmy we wszystkich okolicznych
        wioskach i miasteczkach, a znaleźliśmy... u nas za rogiem! wink Dosłownie
        wystarczy przejść przez skrzyżowanie, a tam już mieszka poprzedni jego
        właściciel. No i jak tu nie wierzyć w powiedzonko (które tam mi się tutaj
        wymyśliło w ubiegłym roku), że u mnie WSZYSTKO jest za rogiem? Nawet
        samochód? smile))
        Bon zakupiony (do restauracji wegetariańskiej, bo oni są "niemiesnożerni"),
        zostanie wręczony dziś wieczorem, gdyż idziemy w odwiedziny do poprzednich
        właścicieli... wink Chcemy zobaczyć ich mieszkanie i jeśli nam przypadnie do
        gustu, to się tam przeprowadzimy, bo jest dużo większe, a kosztuje praktycznie
        to samo, co nasze teraźniejsze... wink

• myszka888 Re: YUPPI!!! ;))) 28.07.06, 19:04
          Gratulacjesmile
          Ladnie wyglada! Duzo dobrego slyszalam o mazdach!
          Milych wypraw i podrozy zycze terazsmile Nowym autkiem, oczywiscie!
      • kashunda Re: YUPPI!!! ;))) 29.07.06, 05:46
        Gratuluje!Ja jezdze mazda 2 rok i naprawde jestem bardzo zadowolona.Jak do tej
        pory (odpukac)nie bylo zadnych problemow ,no ale to jeszcze "mlody"samochod.
        W najblizszym czasie planuje zamiane mojej mazdy na taka
        tinyurl.com/cvuwo
    • babiana Re: YUPPI!!! 24.07.06, 12:55
      Zycze aby sluzyl Wam wiernie przez wiele lat. No i jazdy bez zadnych szalenstw.
      www.youtube.com/watch?v=J9TyqT0Erpk&search=Crazy%20Fiat
      • dtoroj Re: YUPPI!!! 26.07.06, 15:22
        Mysle, ze Mazda 3 to bardzo dobry wybor.Sama jezdze Mazda 6 i jestem bardzo,
        bardzo zadowolona. Zycze wiec powodzenia na drodze!
        Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka