werata 01.02.07, 03:02 Czy macie jakies konkretne utwory muzyczne, ktore wprawiaja Was w tak doskonaly nastroj, ze myslicie "moge wszystko" i daja Wam dobra sile na reszte dnia? Jakie to melodie? Napiszcie! z synkiem-blondynkiem pozdrawia werata! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: muzycznie-melodycznie, czyli "moge wszystko" 01.02.07, 15:33 Jak mi sie nie chce sprzatac,to wlasnie to mnie zagrzewa do "walki" download.sovmusic.ru/m32/saintwar.mp3 Odpowiedz Link
innge Mam wszystko jestem niczym - Robert Kasprzycki 01.02.07, 17:38 swietna melodyjna piosenka i do pospiewania Odpowiedz Link
werata rozmowa o prace -help 02.02.07, 03:49 Ja szukam czegos przed rozmowa o prace Zeby jakies dobre mysli przyszly i wiara w siebie. Myslalam, ze jakas dobra muzyka...? A jakie Wy macie swoje magiczne sposoby zeby sie dobrze nastawic przed taka rozmowa? Odpowiedz Link
tamsin Re: rozmowa o prace -help 02.02.07, 15:12 no to mow od razu ze chodzi o wiare w siebie. przed rozmowa posluchaj "we are the champions" w wykonaniu Queen: www.youtube.com/watch?v=sogKUx_q7ig Odpowiedz Link
asia.sthm Re: rozmowa o prace -help 02.02.07, 20:13 Jak przed rozmowa o prace , to "Taniec z Szablami" Chaczaturiana (czy jak to sie go pisze) polecam. Najwyzej w bandazach wystapisz, ale to pestka w porownaniu z sukcesem. ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: rozmowa o prace -help 06.02.07, 00:38 Ja na kazdy nastroj a zwlaszcza kiepski uzywam Coltrane i ogolnie jazz chyba ze muzyke klasyczna zamiennie. Ale nie wiem czy free jazz, ktory mnie najlepiej pobudza nadaje sie do rozmowy przed praca... I jeszcze jak mam wyjatkowo dobry nastroj slucham Requiem Mozarta, serio A poza tym napisz jak poszlo ? Kran Odpowiedz Link
werata Re: rozmowa o prace -help 06.02.07, 08:25 Kranie, Coltrane to ja tez ale do romantycznej kolacji z winkiem. A przed rozmowa to wole Queen )) Jejku, dzieki za wsparcie. Prosze, trzymajcie kciuki (piatek), obiecuje dac znac. Odpowiedz Link
werata Re: rozmowa o prace -help 09.02.07, 11:33 Obiecalam, to pisze. Wielkie rozczarowanie. Pierwsze,choc pewnie nie ostatnie... wlasnie popijam Rose na ukojenie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: rozmowa o prace -help 09.02.07, 13:11 Trudno, nastepnym razem bedzie dobrze Gora nasi, szable w dlon, naprzod brygado! A w razie czego to zawsze w takich sutuacjach nasze motto pomaga. Trzymaj sie i nie dawaj upokorzyc jakims przeciwnosciom losu. No! Odpowiedz Link
babiana Re: muzycznie-melodycznie, czyli "moge wszystko" 13.02.07, 12:07 Na romantyczne wieczory indyjska wersja naszej Szla dzieweczka do laseczka. Bardzo fajna www.youtube.com/watch?v=te0ZdZ1ndyw i jeszcze inna www.youtube.com/watch?v=LI8DAPDo-OE Odpowiedz Link
balamuk Re: muzycznie-melodycznie, czyli "moge wszystko" 14.02.07, 19:06 Sliczna dzieweczka do laseczka! Ostatnio przed mocno skomplikowana impreza odspiewalam w pracy "Smialo podniesmy sztandar nasz w gore" i poczulam sie lepiej, ale nie sadze, zeby to wszystkim pomoglo...)) Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Hej, jak wspaniale, kołysać się wśród fal, 14.02.07, 19:21 O, kurza noga, za szybko poszło, popłynęło tymi falami... )) No a ja właśnie chciałam się was zapytać, czy znacie ten kawałek? To taka pioseneczka z filmu z okresu międzywojennego, i zawsze, gdy jestem w szczególnie dobrym humorze (albo mam zamiar poprawić sobie ten humorek) przyplątuje mi się... i nie wiem jak tam dalej idzie, bo nie pamiętam... A początek był taki m/w: Hej, jak wspaniale kołysać się wśród fal, gdy szumi, szumi woda i.... (tra la la la la... )) Śliczne dzięki za pomoc, Moniśka rozśpiewana Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Hej, jak wspaniale, kołysać się wśród fal, 15.02.07, 00:04 Moja niezawodna Edeka wszystko wie i pomaga bliznim ze spiewem na ustach. ACH, JAK PRZYJEMNIE sł. L.Starski, mel. H.Wars Jak można się nudzić, Jak można marudzić, Że świat jest smutny, że jest źle, Nie rozumiem, nie. Jak można? Faktycznie Na świecie jest ślicznie. Niech ten co gdera, przyjdzie tu, A ja powiem mu tak: Ach, jak przyjemnie Kołysać się wśród fal, Gdy szumi, szumi woda I płynie sobie w dal. Ach, jak przyjemnie Radosny płynie śpiew, Że szumi, szumi woda I młoda szumi krew. I tak uroczo, tak ochoczo Serce bija w takt, Gdy jest pogoda, szumi woda, Tak nam mało brak do szczęścia... Ach, jak przyjemnie... (itd.) I wersja powojenna Ach, jak przyjemnie kołysać się wśród fal, | Gdy szumi, szumi woda i płynie sobie w dal! |bis Jak uroczo, jak ochoczo serce bije w nas, Gdy pogoda, szumi woda, tak nam mało brak Do szczęścia... Ach, jak przyjemnie kołysać się wśród fal, Gdy szumi, szumi woda i płynie sobie w dal! Ach, jak przyjemnie radosny płynie śpiew, Gdy szumi, szumi woda i młoda płynie krew! Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Hej, jak wspaniale, kołysać się wśród fal, 15.02.07, 23:42 Wielkie dzięki, Dobra Kobieto! )) Moni Odpowiedz Link
sukiennica Re: muzycznie-melodycznie, czyli "moge wszystko" 15.02.07, 21:59 werata napisała: > Czy macie jakies konkretne utwory muzyczne, ktore wprawiaja Was w tak > doskonaly nastroj, ze myslicie "moge wszystko" i daja Wam dobra sile na > reszte dnia? Ja nie wiem jak to jest, ale To sie mnie kiedys uczepilo i odczepic sie niechce. Daje To jakas dziwna nadzieje przez lzy i poczucie sily. Zawsze mi sie we lbie telepie ta piosenka w chwialach gdy jest zle. W jakis pokrecony zsposob pomaga. JESZCZE W ZIELONE GRAMY slowa: Wojciech Mlynarski muzyka: Jerzy Dudus Matuszkiewicz spiewa: Magda Umer Przez kolejne grudnie, maje Kazdy goni jak szalony A za nami pozostaje Sto okazji przegapionych Ktos wytyka nam co chwile W mroz czy upal, w zimie, w lecie Szans nie dostrzezonych tyle I ktos racje ma, lecz przeciez Jeszcze w zielone gramy Jeszcze nie umieramy Jeszcze ktoregos rana Odbijemy sie od sciany Jeszcze wiosenne deszcze Obudza run zielona Jeszcze zimowe smieci Na ogniskach wiosny splona Jeszcze w zielone gramy Jeszcze wzrok nam sie pali Jeszcze sie nam poklonia Ci, co palcem wygrazali My mozemy byc w klopocie Ale na rozpaczy dnie ? Jeszcze nie, dlugo nie Wiec nie martwmy sie, bo w koncu Nie nam jednym sie nie klei Wazne, by choc raz w miesiacu Miec dyktando u nadziei Zeby w serca kajeciku Po literkach zanotowac I powtarzac sobie cicho Takie prosciutenkie slowa Jeszcze w zielone gramy Jeszcze nie umieramy Jeszcze sie spelnia nasze Piekne sny, marzenia, plany Tylko nie ulegajmy Przedwczesnym niepokojom Badzmy, jak stare wroble Ktore stracha sie nie boja Jeszcze w zielone gramy Choc skron niejedna siwa Jeszcze sol bedze madra A oliwa sprawiedliwa Rozne drogi nas prowadza Lecz ta ktora w przepasc rwie Jeszcze nie, dlugo nie! Jeszcze w zielone gramy Chec zycia nam nie zbrzydla Jeszcze na strychu kazdy Klei polamane skrzydla I mysli sobie Ikar Co nie raz w dol juz runal "Jak by powialo zdrowo To bym jeszcze raz pofrunal" Jeszcze w zielone gramy Choc zycie nam doskwiera Gramy w nim swoje role Naturszczycy bez suflera W najrozniejszych sztukach gramy Lecz w tej, co sie skonczy zle Jeszcze nie, dlugo nie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: muzycznie-melodycznie, czyli "moge wszystko" 15.02.08, 09:28 poprosze o kawalek do skupienia, ma ktoras cos co pomaga rozwiazac ciezkie zadanie z matmy? Cierpie na rozkojarzenie )) Odpowiedz Link