Dodaj do ulubionych

MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME

08.11.04, 21:38
Witam!
Oczyma wyobrażni już widzę ten lincz, dokonany na mojej skromnej osóbce za
zadanie tego pytania, ale i tak zapytam: CZEMY RUCH NA TYM FORUM JEST TAKI
MAŁY??? CZEMU PRAWIE NIKT NIE ODPOWIADA NA ZADAWANE NA NIM PYTANIA??? Wiele
zostaje albo z jedną, albo żadną odpowiedzią... A to, co przynajmniej mi
rzucilo się w oczka, to walka między Oriflame a Avonem... A chyba nie o to
chodzilo...
Ja sama pytalam o tusz aksamitny, a tu taki nikły odzew ze strony
forumowiczów :(
Heh, doleję pewnie oliwy do ognia, ale na Avonie trochę łatwiej uzyskać
odpowiedź na dręczące człowieka pytania.
Wiecie może, czemu tak jest? Czyżby naprawdę tak mało osób kupowalo kosmetyki
Oriflame? Niemożliwe! Choć przyznam się bez bicia, że nie ma w całej rzeszy
moich znajomych nawet jednej osóbki związanej w jakiś sposób z Waszą firmą.
Pozdrawiam serdecznie (w oczekiwaniu na ciekawe konkluzje :) )
esk16
Obserwuj wątek
    • roberti.ori Re: MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME 08.11.04, 23:50
      no niestety ale masz całkowita rację, problem polega na tym że wiele osób czyta
      forum , ale mało kto sie na nim wypowiada. Forum Avon bedzie zawsze bardziej
      zapełnione a to z powodu kilku rzeczy. po 1 Oriflame ma swoje odrębne forum na
      stronie www.oriflame.com.pl po 2 konsultantki avon maja tylko kosmetyki i tym
      głównie zyja i skupiaja wokól siebie osoby które sa zainteresowane kosmetykami
      nie tylko jesli chodzi o uzywanie na codzień, po prostu inna mentalność ( nie
      obrażając nikogo).po 3 W Oriflame pracuja ludzie którzy w wiekszości po prostu
      chca dobrze zarobic pieniadze a przy tym zaoszczędzic na własnych wydatkach i
      kupic sobie dobre kosmetyki po niższej cenie.
      Myslę że tu zawsze bedzie mniejszy ruch. Ludzie bardziej szukaja tu informacji
      anizeli pola do dyskusji. "Wojna" z Avonem nie wzieła sie z niecheci do niego
      tylko z tego że Avon nie lubi jak sie odkrywa jego negatywne cechy, takie jak
      wyzysk konsultantów itp. i nie sa to jakies nie sprawdzone informacje poniewaz
      bardzo duzo ludzi którzy byli związani z Avonem na wyższych szczeblach pracuje
      teraz w Oriflame.
      wybór kosmetyków zalezy od was ale pamiętejcie o jednym na Polske idzie drugi
      gatunek w avonie poniewaz dyrekcja stwierdziła ze na Polsce można zaoszczędzic,
      a czy wy sie czujecie drugim gatunkiem? ja nie więc choćby ze zwykłego
      partriotyzmu nie będę używał AVONu
      • esk16 Re: MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME 09.11.04, 21:18
        Witam :)
        Dziękuję za szybką odpowiedź, w koncu ktoś czuwa :)

Jestem w stanie zrozumieć brak zainteresowania tym forum, w obliczu istnienia
        tego drugiego, o którym piszesz, ale może w takim razie to nie powinno mieć w
        tytule sformułowania " pytania i odpowiedzi"? Bo jest to dość mylące dla osóbki
        nie będącej w temacie.

W efekcie, nie wykluczone, że cierpi na tym wizerunek Oriflame jako całej firmy-
        lepszy dostęp do informacji o produkcie przyciąga potencjalnych klientów i
        potem, jak ktoś ma wybierać, idzie do konkurencji...

Z resztą co ja tu będę gadać, nie ma w tym większej filozofii- ludzie są z
        natury leniwi i wybierają to, o czym więcej wiedzą :)

Nie wiem natomiast, jak to jest z konsultantkami Avona, które, jak zacytuję:
        po 2 konsultantki avon maja tylko kosmetyki i tym
        > głównie zyja i skupiaja wokól siebie osoby które sa zainteresowane
        kosmetykami
        > nie tylko jesli chodzi o uzywanie na codzień, po prostu inna mentalność ( nie
        > obrażając nikogo)

Heh, w sumie sama od niedawna jestem tzw. konsultantką, ale jest to dla mnie
        tylko ciekawostka przyrodnicza- studia są na pierwszym miejscu. Nie zamierzam
        się obrażać, za to, co napisałeś, ale nie sądzę, by z moją mentalnością było
        coś nie tak... Też bym chciała zarabiać ladne pieniążki ale, ale wolę skończyć
        studia i zająć się czymś zupełnie innym :)

Pozdrawiam serdecznie i cieplo (bo jesień już dość chłodna się robi)
        esk16
        • roberti.ori Re: MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME 09.11.04, 21:21
          dziekuję za miły odzew. i pozdrawiam serdecznie.
          p.s. co do studiów masz całkowita rację
          • esk16 Re: MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME 09.11.04, 21:37
            Mam pytanko :) A jak wyglądają kosmetyki pierwszego gatunku??? Chodzi Ci o to,
            że te na Polskę, są także kierowanae do naszych wschodnich sąsiadów (Rosja
            itp.)- drugi gatunek??? A pierwszy idzie do krajów starej UE??? Tak???
            • roberti.ori Re: MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME 09.11.04, 21:41
              nie chcę sie za bardzo wypowiadać w tym temacie aby nie wywołac burzy. zajrzyj
              do mnie na gg
              • kredka-szpila Re: MAŁY RUCH NA FORUM ORIFLAME 12.12.04, 09:16
                Jestem konsultantką Anvonu i właśnie sie dowiedziałam że mam "inną
                mentalność".Ha ha ha ale się uśmiałam. A Ty co sprzedajesz kosmetyki i na tym
                nie zarabiasz??To po co się tym wogóle zajmować??
      • montefirmyzott RE ROBERTI 15.12.04, 22:25
        siema. JESTEM CI BARDZO WDZIECZNA ZA TA INFO ( DRUGI GATUNEK NA POLSKE). SAMA
        JESTEM KONSULTANTKA ORIFLAME, ALE CZASAMI KUPOWAŁAM KOSMETYKI Z AVONU. TERAZ
        JUZ NIE BEDE!DZIEKI. MAM NADZIEJE ZE TA INFO JEST PRAWDZIWA, A NIE
        PROPAGANDOWA, ZE TAK TO UJMĘ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka