Gość: olka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.09, 13:43 czy wiadomo juz od kiedy i jakie auta beda na egzaminach w word wałbrzych?od nowego roku podobno ale dokladnie od jakiego miesiaca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: główny_egzaminator Re: word-nowe auta IP: 87.105.201.* 25.11.09, 15:13 FSO 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaToJa Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 16:57 heehee nic sie nie bójcie drodzy kursanci, to właśnie dzieki waszej hojnośći, szczodrości, wielkiemu sercu będziecie mieli nie za długo obejrzeć nowe autka i kto wie moze nawet będziecie mieli okazje sie nimi przejechać? albo i nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.11.09, 17:32 Moim zdaniem ta zmiana nie nastąpi zbyt szybko. Rozpisany przetarg na te auta pojawi się pewnie na stronie WORD a od pojawienia się go jest czas na przystąpienie firm do przetargu, rozstrzygnięcie go, czas dla firm na odwołanie się od rozstrzygnięcia. To naprawdę zajmuje mnóstwo czasu (kilka miesięcy na pewno). Poza tym słyszałem, że dalej mają być Pandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58-300 Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 21:17 Taaa w zeszłym roku też mieli zmieniać. Raczej nie zmienią jeszcze. Te samochody co teraz jeżdżą mają ok 2 lat maks (patrząc po rejestracjach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: word-nowe auta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.09, 23:14 dzieki,mam zamiar isc na prawko i nie wiedzialam czy czekac jeszcze az wejda nowe auta czy jednak pojsc teraz ,ale z tego co napisaliscie wynika ze nie ma co czekac tylko zasuwac w starym roku bo i tak nie zmienia w wordzie zaraz po nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.11.09, 09:14 W listopadzie jeszcze zostanie ogloszony przetarg na nowe auta.ostatnio w radiu wypowaidal sie zastepca dyrektora wordu.Na poczatku przyszlego roku word ma zamiar jezdzic juz nowymi autkami.oczywiscie bedzie okres przejsciowy.tak jak bylo to 6 lat temu kiedy rezygnowali z matiza i punto a wchodzila panda.panda jezdzi w wordzie ok.6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: word-nowe auta-do KTOŚ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 12:10 serdecznie dziekuje za madra odpowiedz,zycze powodzenia w kazdej dziedzinie zycia(za Pańska życzliwość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: word-nowe auta IP: *.range217-44.btcentralplus.com 27.11.09, 14:29 EXTRA!! mam taka fure i jest extra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:11 word pozostaje przy pandach na kolejne 4 lata, stwierdzono iż jest to bardzo dobre auto do nauki o bardzo małych gabaretach, a co za tym idzie miłe do jazdy dla kierowców uczących się i zdających egzamin pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:24 a skąd takie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 17:12 skąd? od samych egzaminatorów, ale ogólnie pandy na których się zdaje nie są w pełni sprawne, np jest jedna w której (teraz) już w ogóle nie działa ręczny i ruszanie z ręcznego na egzaminie jest śmiechu warte bo pomaga Ci sam egzaminator hahaha porażka totalna (to wiem od znajomych) a co sam mogłem zaobserwować? otóż mówię w pandzie w której zdawałem egzamin w ogóle nie chciała się wbić jedynka z biegu jałowego (N) hahaha pierw musiałem wbijać dwójkę a potem jedynkę jakoś szło egzamin zdany pzdr ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 23:07 Powinni kupić nowe autka i różne duże i małe i losować na egzaminie. jak ktoś potrafi jeździć to pojedzie każdym. Czyż nie prawda? Przecież świeżo upieczeni kierowcy nie wsiadają potem masowo do pand. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 17:14 ale jak się zastanowisz to łatwiej jest osobie zdać na takim samym aucie w jakim to przyszło jej się uczyć, wiesz jaka by była zdawalność jakby były losowe auta? chyba na minusie bo i tak zdawalność nawet jak się dobrze śmiga autem w Naszym WORDzie jest porażką, doją młodych jak się dają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.11.09, 20:37 W word i nie tylko w W-chu były różne marki pojazdów do egzaminowania,które były losowane i zdawalność była wyższa, zatem nie pieprz głópot,bo na w temacie jesteś ciemniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 10:36 Może i na minusie ale ludzie by jeździć potrafili bo teraz to tylko ile obrotów kierownicą w którym miejscu wiedzą. Uczyłem się jeszcze na początkach Fiata Uno, jeździliśmy 3 drzwiówką na egzaminie była 4 drzwiówka (inne rozmiary okien) ludzie masakrę mieli bo się nauczyli liczyć obroty kiery na słupek w 3/4 okna o innym rozmiarze. Skoro prawko uprawnia do jazdy wszystkim do 3,5t to i egzamin powinien być na wszystkim do 3,5t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 19:31 Na stronie Wordu w dziale ogloszenia jest informacja o przetargu na samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.12.09, 21:30 I, jak widać w załączonych dokumentach, pierwsze nowe autko będzie na początku lutego, a reszta stopniowo do czerwca. Na początku na pewno będzie sobie można wybrać auto (tak jak było przy wprowadzaniu Pand). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58-300 Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:55 Ale jeszcze nie znamy marki samochodu, tylko jego kolor (WORD chce niebieski), dlatego dopóki nie wybiorą marki i w ogóle dostawcy nie siejmy paniki wśród ludu;) Odpowiedz Link Zgłoś
qscfthm Re: word-nowe auta 10.12.09, 00:10 W sumie ciężko mi sobie wyobrazić nowy samochód którego zakup i eksploatacja są tańsze, niż w przypadku Fiata Pandy. Macie jakieś pomysły?? Bo przecież o to chodzi z tego co czytałem - najtańszy nowy samochód z najtańszymi kosztami eksploatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58-300 Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 10:46 W nauce jazdy w innych miastach można spotkać Renault Clio (ostatnio zastąpił Pandy we Wrocławiu), Fiaty (Grande) Punto, Chevrolety (gdzieś widziałem na L-ce), gdzieś koło nas (chyba w Jeleniej) jeżdżą na Nissanie Micra, a w Warszawie jest Toyota Yaris (to akurat nie było by jeszcze takie złe rozwiązanie) Mnie zastanawia tylko czy znajdzie się dostawca (inny niż dealer Fiata) który przyjmie w rozliczeniu 15 Pand "skażonych" nauką jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.12.09, 11:32 Wydaje mi sie ze reno clio odpada.bo nie widzialam jeszcze niebieskiej renówki.a word chce niebieskie.Chyba ze specjalnie dla nich je zrobia.punto zostaje wycofane z produkcji ze wzgledu na wadliwy uklad kierowniczy.ostatnio mowili o tym w radiu.word chce tez aby serwis byl w Wałbrzychu.Wydaje mi sie ze zostana pandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58-300 Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 11:54 Renault Clio jest dostępny w czterech odcieniach niebieskiego (strona producenta). WORD Wrocław ma granatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amag Re: word-nowe auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 09:16 czy ktoś może wie jak zakończył się protest na dostawę 18 samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scypion Re: word-nowe auta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.12.09, 12:00 bodajże 2005 roku to fiat jak dawał pandy to przejał z wordu matizy wiec jakie wątpliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: word-nowe auta IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 10:05 Pzetarg wygrał fiat ADF Wrocław z modelem fiat panda.Wiec przez nastepne 5 lat w Wordzie w Wałbrzychu beda pandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amag Re: word-nowe auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 09:46 Tak ale wpłynął protest do Zamawiającego od dealera Jata Świdnica, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: word-nowe auta IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.10, 10:13 A to ciekawe?Nie wiedzaialem o tym.Ale tak czy inaczej beda pandy bo jata tez wystawila pande. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amag Re: word-nowe auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 08:37 chyba że unieważnią postępowanie a wtedy mogą pojawić się inni ponieważ tylko czekają na takie błędy. Chociaż mało to prawdopodobne ponieważ konkurencyjne marki wiedzą że od lat w Wałbrzychu jest Fiat, ale protesty i takie inne mogą doprowadzić do nieoczekiwanych zamian. Skoro jednak dealarzy wysyłają już oferty tzn że przetarg chyba jest rozstrzygnięty a który dealer to nie ma znaczenia. Chyba że są również nieświadomi kolejnych konsekwencji spowodowanych protestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: word-nowe auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 19:49 będzie panda bo dilerzy już wysyłają oferty do osk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator Re: word-nowe auta IP: *.16.162.lan.e-wab.pl 14.03.10, 22:15 beda pandy. nie ma sie o co marwtic Odpowiedz Link Zgłoś