Dodaj do ulubionych

Tarczyca???

12.12.09, 22:20
moje TSH to 4,0100 norma to: 0,4000-4,0000 czy to znaczy że mam nadczynność
czy niedoczynność tarczycy?? co mam dalej robić? jakie badania?? Może ma ktoś
ten sam problem i może mnie pokierować... Mam jeszcze kilka nieprawidłowych
wyników i nie wiem czy jest to powiązane z tarczycą: Inne(Eo,Bazo,Mono)% 2%
norma: 3-14.
Gran. kwasochłonne 2 norma: 3-8.
Mocz
Erytrocyty obecne.
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Odpowiedź Re: Tarczyca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 22:24
      forum.gazeta.pl/forum/w,168,104229420,104285199,Re_Gdzie_dobry_endokrynolog_.html
      • xxxxxaneta Re: Tarczyca??? 12.12.09, 22:25
        dalej nie wiem czy to nadczynność czy niedoczynność;/
        • Gość: Kuracjuszka Re: Tarczyca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 22:30
          Coś dla ciebie bambaryłko:
          www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/nadczynnosc-tarczycy-najczestsze-objawy_33832.html
          • xxxxxaneta Re: Tarczyca??? 12.12.09, 22:35
            Ale już to wszystko czytałam objawy wszystkie się zgadzają jak z nadczynnością
            ale inna pani stwierdziła ze to niedoczynność:)
            • Gość: Kuracjuszka Re: Tarczyca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 22:50
              No to pozostaje się nam nie zgodzić z inną panią:)
              Pozdrawiam,
              PS
              zrób sobie badanie FT4. A nie masz zrobionego USG?
              • xxxxxaneta Re: Tarczyca??? 12.12.09, 22:52
                Niestety nie mam niczego zrobione tylko te TSH:)
                • Gość: Kuracjuszka Re: Tarczyca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 23:00
                  To do dzieła!
                  W naszym Uzdrowisku jest świetne laboratorium:
                  "Captain Hook Pobranie w domu pacjenta".
                  Wejście od Szkieletorskiego.
                  [droga na Lucyferów-Otmęty]
                  • 0fifka Re: Tarczyca??? 13.12.09, 09:23
                    Myślę,że najlepiej odpowie Ci lekarz specjalista.
                    • Gość: chora Re: Tarczyca??? IP: *.sattom.pl 13.12.09, 13:05
                      Witam jestem w takiej sytuacji jak ty i dlatego nie radzę robić
                      badań na własną rękę.Polecam Ci Panią doktor Rakowska- Chodór-
                      endokrynolog z prawdziwego zdarzenia.(Wizyta 70zł)Ona da Ci
                      skierowanie na wszystki epotrzebne badania. Powinnaś końiecznie
                      zrobić sobie FT3i FT4 oraz kalcytonine, dodatkowo USG tarczycy,
                      które polecam wykonać u Doktora Podsiadło prywatnie w przychodni na
                      Piaskowej Górze.(Badanie 70zł)A gdyby po wizycie u endokrynologa
                      kazała ci robić biopsje to u Prof. JElenia we Wrocławiu (wizyta
                      kosztuje 200zł ale wynik masz odrazu a w Wałbrzychu niestety to
                      badanie również kosztuje około 150 złi na wynik czekasz 2do 3
                      tygodni ).Pani Doktor przyjmuje w Świebodzicach w przychodni obok
                      szpitala w każdy czwartek od godziny 8.Wystarczy zadzwonić i się
                      umówić.Życzępowodzenia i zdrówka, mam nadzieję , że
                      pomogłam.Pozdrawiam
            • Gość: chora Re: Tarczyca??? IP: *.xdsl.centertel.pl 13.12.09, 15:48
              tsh powyżej normy to niedoczynność, spokojnie nie jest duża, do
              lekarza usg, przeciwciała i leczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka