Gość: a IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 12:59 Chcialam się zapytać, czy ktoś może wie, gdzie w Wałbrzychu można kupić taki chleb? To dla małego dziecka. Z góry dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.dialog.net.pl 29.05.10, 14:03 nie kupisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzka Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.chello.pl 29.05.10, 15:07 Chyba najlepszym rozwiązaniem jest pieczenie własnego chleba. W sklepach i na portalach aukcyjnych są automaty do chleba. Świetna sprawa. Wystarczy wrzucić składniki i włączyć urządzenie. Automat sam wymiesza , sam upiecze i da znać, że pieczywo jest już gotowe. Można dodawać dowolne dodatki - ziarna, bakalie itp. Gotowe mieszanki są dostępne w marketach. Można tez kupić "normalną" mąkę - żytnią, pszenną, razową itp. Chleb wyjątkowo pyszny i takiego nie kupisz w żadnej piekarni. PS. Jeśli już kupuje to chyba najbardziej smaczny i zdrowy jest chleb - baltazar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk56 Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 15:14 Chleb bez spulchniaczy napewno nie w żadnej fabryce chleba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.05.10, 17:23 ha ha ha możesz zapomnieć ewentualnie pomarzyć ... tylko wyrób własny z znanych oczywiście składników , tak to fakt warto kupić maszynkę do pieczenia chleba wtedy wiesz co jesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 11:03 W niektórych znanych piekarniach mozna kupić. Nie jest to co prawda całkowicie wolny od tego ale i tak w porównaniu z tym badziewiem co jadłem na zachodzie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 17:43 Jest i można go dostać w "makro" nazywa się "Chleb Domowy" jest na zakwasie bez drożdży i innych spulchniaczy >>> Chleb Domowy . Ja kupuję ten lub piekę sama według przepisu ze strony: >>> www.mojapiekarnia najpierw robię zakwas, wszystko masz na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marii Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.05.10, 17:49 ha ha ale naiwna i ty w to wierzysz ze tam nie ma chemii ha ha ha myślisz że jak nie napiszą to nie dają ha ha ha zdziwiła byś się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 18:29 cytat ""ha ha ale naiwna i ty w to wierzysz ze tam nie ma chemii ha ha ha myślisz że jak nie napiszą to nie dają ha ha ha zdziwiła byś się..."" o użyciu gwoździ gliny i gipsu też nie piszą więc według twojego toku rozumowania mamy uważać że te składniki też tam znajdziemy!??? typowy sposób myślenia negatywnego i stereotypowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 19:43 w niedziele obok giełdy sprzedaja takie duże bocheny.mówia ze to prawdziwy chleb na zakwasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 19:50 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 21:41 ten giełdowy chleb to niestety chleb wspomagany spulchniaczami,do tego wściekle drogi.chleb na spulchniaczach jest : zawsze ładny ,równy ,wielkość nieadekwatna do wagi ,miękki jak wata ,skórka też niby chrupiąca ,ale miękka .Szukać zatem przeciwności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.10, 06:56 Chleb bez polepszaczy kosztuje prawie 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.05.10, 08:00 Bzdura...na całym Górnym Śląsku w każdek małej piekarni kupisz chleb...normalny i bez spulchniaczy..tam to norma....i cene tez ma normalną tylko troche drozszy od naszego spulchnionego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 13:31 Jak masz auto to jedz do Mezimesti za Mieroszowem/czechy/ za 18koron masz nie oszukany porządny, duży i ciężki chleb, można kupić na zapas i zamrozić, smakuje po rozmrożeniu lepiej niz polski świeży.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lommuregh Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 16:35 Przecież czeskie pieczywo jest nie zjedliwe ,no chyba że tamten chleb jest inny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:22 Nie jest zjadliwe dla kogoś kto się przyzwyczaił do spulchniaczy i wypełniaczy albo urodził się jak już przestali robić normalny chleb w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakoszka Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.05.10, 18:34 W maleńkiej wiosce Raszów, tuż za Kamienną Gorą jest skansen "Dom pachnący chlebem". Tam - rzeczywiście - właścicielka wypieka chleb bez żadnej chemii, na autentycznym, oryginalnm zakwasie, w piecu opalanym węglem. Byłam, widziałam cały proces, próbowałam i mogę polecić. Bochenek ok. 70 dkg kosztował dokładnie rok temu 7 zł. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 22:37 kkk mylisz się bardzo ,bo w czasach komuny nie było czegoś takiego jak polepszacz, a to czas mojej młodości .Chleb bez polepszaczy można kupić ,ale nie oczekujcie ceny 1,50 czy 2 zł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezimesti gdzie? Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 08:15 ten chleb, to w jakimś konkretnym sklepie w Mezimesti?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 08:36 Jest tam market w samym centrum,po lewej stronie jak jedziesz od granicy, trudno nie zauważyć.W nd zamknięty, w sobotę tylko do 12, ale w pobliskich Police nad Metuje jest market czynny w sob i nd. A do kol.wyżej-toż własnie mam na mysli ze za komuny nie dodawano żadnego badziewia do chleba bo mozna było oberwać wyrok za przestępstwo gospodarcze. We francji zaś taki chleb jak mamy nie można sprzedawać jako chleb tylko jako pieczywo chlebopodobne. W sumie też po kilku razach można dojść do wprawy w pieczeniu samodzielnym, mi to zajmuje jakieś 20 min/przygotowanie zaczynu+mycie garów/ a w międzyczasie wstawia się do piekarnika kilka bochnów i jest na cały tydzień bo płacić 5 czy 7 zł za niecały kg chleba ani mi w głowie choc stać mnie/dla zasady/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf maruda Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:17 Proponuję chleb od Marka przy ul. Lewartowskiego. Smak z mojej PRL-owskiej młodości, a pączki palce lizać, jak za dawnych dobrych czasów, no i to chyba jedyny chleb, po którym nie mam zgagi. POLECAM i to nie jest autoreklama!! Nie cierrrrpię spulchniaczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:38 Po ile ten chlebek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:44 Jak już to od pani Krystyny Markowej gamoniu.A z tym chlebem to chyba żart .Kiepski żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.10, 09:41 jeśli chodzi o mały sklepik spożywczy w bramie na parterze na Lewartowskiego to pączki czy bułeczki słodkie są rzeczywiście pyszne, natomiast chleb to porażka, poleży troche i sól z niego wychodzi - nie da się jeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.10, 12:25 nie bzdura, sama kupiłam chleb w tej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbaba Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.10, 18:30 A po czym poznać, że je ma ? Odpowiedz Link Zgłoś