Gość: Wioletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:48 Wpisujcie co można robić po tej szkole i gdzie przyjmują do pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: co robic po PWSZ IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.10, 21:12 A po jakim kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romero Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:15 Tipsy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:43 spróbuj w netto na piaskowej. dzisiaj otworzyli, może będą potrzebowali pracowników, jak nie sprawdzą się obecni. z twoim wykształceniem (uczelnia) na wiele bym nie liczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykładowca Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:48 Na kasę kochana, na kasę do hipemarketu. Przykro, gdy widzę tam moich absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:36 Koleżąnko chyba pomyliłaś kolejność.Najpierw trzeba się zastanowić co chcesz robić a dopiero póżniej wybrać uczelnie.Ty jednak zrobiłaś odwrotnie-jestem zdumiony.Jedyne co cię tłumaczy to właśnie to,że wybrałaś właśnie tą uczelnie i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: co robic po PWSZ IP: *.chello.pl 11.06.10, 10:50 no nie przesadzajcie! po tej szkole jest cały wachlarz możliwości!! nie trzeba zaraz pracować na kasie w hipermarkecie! można pracować w butiku z ciuszkami, w galerii na promocji, można zostać szatniarzem, ale również można otworzyć swoją firmę! np. przedsiębiorstwo usług kosmetycznych i zostać specjalistą od ładnej opalenizny (czytaj: solarium) mając tyle możliwości, tylko żyć, nie umierać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 11:42 albo można zostać jak wy prostaki bez szkoły zwykłym pasożytem żyjącym z podatków innych lub żyjącym na garnuszku mamusi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrysia Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 12:58 to samo, co po każdej innej uczelni. Teraz jest tak, jak nie masz znajomości to ukończenie nie wiadomo, jak super uczelni, nic nie da.Wiem, co piszę sama ukończyłam uniwersytet w Poznaniu i dopóty rodzice nie poruszyli "nieba i ziemi" wśród znajomych nie miałam żadnych szans na pracę. Oczywiście w więkoszości przypadków ogłaszano konkurs, tyle, że wcześniej było wiadomo, kto tę pracę dostanie. Pamiętam, jak rodzice wmawiali mi, że teraz to będzie normalnie, bo jak oni byli młodzi, to liczyły się tylko znajomości. Ze smutkiem przyznają, że w obecnych czasach jest z pracą jeszcze gorzej niż wcześniej. To, co dzieje się jest naprawdę paranoją. Nie wierzę po swoich doświadczeniach w magię studiów i super "dobrych" uczelni. Nie masz znajomości jesteś nikim (bynajmniej w większości przypadków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "bzdury" Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:49 prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Gabrysia Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:28 Prawda, prawda i jeszcze raz prawda. Mogę dodać jeszcze to, że jako osoba pracująca już od kilkunastu lat znam "sprawę" od podszewki, bowiem nieraz dostałam odpowiednie polecenie przyjęcia do swego działu kogoś, kto absolutnie nie nadawał sie do tego typu pracy, ale znał odpowiednie osoby. Ludzie, to, co terazdzieje się przy przyjęcia przechodzi ludzie wyobrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffd Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:49 Potwierdzam. Chociazby praca w szkole- nie masz znajomosci nie dostaniesz sie- mowa o przedmiotach typu matematyka, polski, przyroda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzaSie Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 15:32 Czcze gadanie tych, ktorzy gloryfikuja np. uniwersytet wroclawski, a pwsz mieszaja z blotem. W obecnych czasach, szczegolnie w Walbrzychu - bez wzgledu na to jaka szkole sie ukonczylo o prace niezwykle ciezko. Oczywiscie mowa o pracy bez 'znajomosci'. Oczywiscie - bywaja wyjatki, potwierdzajace ta regule, ale albo trzeba miec bardzo duzo szczescia + miec niesamowite wyniki i byc wybitnym, albo zostac zauwazonym. Czesto jednak zdarza sie tak, ze przyjma i tak osobe po znajomosci, ktora jest polglowkiem, niz kogos kto rzeczywiscie nadawalby sie do pracowania na danym stanowisku. Zycie. I Pani Gabrysia pisze bardzo sensownie, z czym sie calkowicie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 17:15 Dlaczego od razu do pracy najemnej? Jeśli miałaś na tyle rozumu aby uczyć się to chyba już wiesz, że możesz liczyć tylko na siebie. Potrzebny tylko dobry pomysł i startuj na swoim. Bez sztywnych godzin przesiedzianych w pracy i debilnego szefa. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.10, 18:52 ...a ja po PWSZ na Uniwersytecie pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwsz =smiech Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:08 ta chyba uniwersytecie nigeryjskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.10, 21:35 Nie bardzo wiem, jak miałbym ci, przygłupie, odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 11:30 Nie misiu, ten facet pracuje na Wrocławskim jako adiunkt w Instytucie Filologii Polskiej. Uczelnia jest, jaka jest, ale wiele rzeczy można zrobić samemu - wykraczając poza program studiów. Pozdrowienia dla M.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 21:48 a czym się tam zajmujesz? jakoś nikt jeszcze nie odświeżył starego kiepskiego dowcipu o wykładaniu na uczelni....glazury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.10, 22:27 Słabe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 22:40 Nie tylko słabe, ale i głupie, przyznaję. A sama uczelnia także słabiutka i mizerna, oceniam to po wiedzy absolwentów z którymi pracuję na codzień. To nie jest problem li tylko Wałbrzycha, tak dzieje się w całym kraju niestety. Dziwi mnie trochę tak postawione pytanie o pracę. Zawsze sądziłem, że do szkoły idzie się po to, aby realizować swoje plany życiowe. W tym przypadku osoba nie wie co dalej robić po ukończeniu szkoły. Zmarnowane lata, nauka poszła w las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.10, 07:15 To, jak piszesz, ośle, też jakoś świadczy o twojej edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:12 Nie nabijaj sie ale glazurnik ma wieksza wiedze niz absolwent PWSZ i duzo lepiej zarabia :D Przynajmniej umie policzyc powierzchnie pomieszczenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.06.10, 18:54 usiąść i płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: co robic po PWSZ 16.06.10, 19:22 Gość portalu: Wioletka napisał(a): > Wpisujcie co można robić po tej szkole i gdzie przyjmują do pracy No jest trochę wakatów po katastrofie pod Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracodawca Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.10, 16:10 > Gość portalu: Wioletka napisał(a): > > > Wpisujcie co można robić po tej szkole i gdzie przyjmują do pracy Iść na WWSZIP na magisterke :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.10, 16:38 oto propozycja: dziewczyny sobie szukają dobrze zarabiających mężów a chłopcy robią kat. C + E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: co robic po PWSZ IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 17.06.10, 17:31 bez sensu te wasze uogolnianie. szkola, doswiadczenie, znajomosci... bla bla bla jak ktoś chce to potrafi i tyle. ja do wszystkeigo doszłam sama, bez szkoły ( jestem w trakcie studiow), doswiadczenia i znajomosci. zyje mi sie dobrze w porywach do bardzo dobrze i z calkiem niezlymi perspektywami na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś