Dodaj do ulubionych

co robic po PWSZ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:48
Wpisujcie co można robić po tej szkole i gdzie przyjmują do pracy
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: co robic po PWSZ IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.10, 21:12
      A po jakim kierunku?
    • Gość: romero Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:15
      Tipsy :P
    • Gość: a Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:43
      spróbuj w netto na piaskowej. dzisiaj otworzyli, może będą potrzebowali
      pracowników, jak nie sprawdzą się obecni. z twoim wykształceniem (uczelnia) na
      wiele bym nie liczyła.
    • Gość: wykładowca Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:48
      Na kasę kochana, na kasę do hipemarketu. Przykro, gdy widzę tam
      moich absolwentów.
    • Gość: Adrian Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:36
      Koleżąnko chyba pomyliłaś kolejność.Najpierw trzeba się zastanowić
      co chcesz robić a dopiero póżniej wybrać uczelnie.Ty jednak zrobiłaś
      odwrotnie-jestem zdumiony.Jedyne co cię tłumaczy to właśnie to,że
      wybrałaś właśnie tą uczelnie i wszystko jasne.
      • Gość: login Re: co robic po PWSZ IP: *.chello.pl 11.06.10, 10:50
        no nie przesadzajcie! po tej szkole jest cały wachlarz możliwości!!
        nie trzeba zaraz pracować na kasie w hipermarkecie! można pracować w butiku z
        ciuszkami, w galerii na promocji, można zostać szatniarzem, ale również można
        otworzyć swoją firmę! np. przedsiębiorstwo usług kosmetycznych i zostać
        specjalistą od ładnej opalenizny (czytaj: solarium)

mając tyle możliwości, tylko żyć, nie umierać ;)
        • Gość: anonim Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 11:42
          albo można zostać jak wy prostaki bez szkoły zwykłym pasożytem
          żyjącym z podatków innych lub żyjącym na garnuszku mamusi...
          • Gość: gabrysia Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 12:58
            to samo, co po każdej innej uczelni. Teraz jest tak, jak nie masz znajomości to
            ukończenie nie wiadomo, jak super uczelni, nic nie da.Wiem, co piszę sama
            ukończyłam uniwersytet w Poznaniu i dopóty rodzice nie poruszyli "nieba i ziemi"
            wśród znajomych nie miałam żadnych szans na pracę. Oczywiście w więkoszości
            przypadków ogłaszano konkurs, tyle, że wcześniej było wiadomo, kto tę pracę
            dostanie. Pamiętam, jak rodzice wmawiali mi, że teraz to będzie normalnie, bo
            jak oni byli młodzi, to liczyły się tylko znajomości. Ze smutkiem przyznają, że
            w obecnych czasach jest z pracą jeszcze gorzej niż wcześniej. To, co dzieje się
            jest naprawdę paranoją. Nie wierzę po swoich doświadczeniach w magię studiów i
            super "dobrych" uczelni. Nie masz znajomości jesteś nikim (bynajmniej w
            większości przypadków).
            • Gość: do gabrysi Re: co robic po PWSZ IP: *.chello.pl 11.06.10, 13:07
              bzdury!

• Gość: do "bzdury" Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:49
                prawda!
                • Gość: też Gabrysia Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:28
                  Prawda, prawda i jeszcze raz prawda. Mogę dodać jeszcze to, że jako osoba
                  pracująca już od kilkunastu lat znam "sprawę" od podszewki, bowiem nieraz
                  dostałam odpowiednie polecenie przyjęcia do swego działu kogoś, kto absolutnie
                  nie nadawał sie do tego typu pracy, ale znał odpowiednie osoby. Ludzie, to, co
                  terazdzieje się przy przyjęcia przechodzi ludzie wyobrażenie
                  • Gość: ffd Re: co robic po PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:49
                    Potwierdzam. Chociazby praca w szkole- nie masz znajomosci nie
                    dostaniesz sie- mowa o przedmiotach typu matematyka, polski, przyroda..
            • Gość: zgadzaSie Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 15:32
              Czcze gadanie tych, ktorzy gloryfikuja np. uniwersytet wroclawski, a
              pwsz mieszaja z blotem.

W obecnych czasach, szczegolnie w Walbrzychu - bez wzgledu na to jaka
              szkole sie ukonczylo o prace niezwykle ciezko. Oczywiscie mowa o
              pracy bez 'znajomosci'.
              Oczywiscie - bywaja wyjatki, potwierdzajace ta regule, ale albo
              trzeba miec bardzo duzo szczescia + miec niesamowite wyniki i byc
              wybitnym, albo zostac zauwazonym. Czesto jednak zdarza sie tak, ze
              przyjma i tak osobe po znajomosci, ktora jest polglowkiem, niz kogos
              kto rzeczywiscie nadawalby sie do pracowania na danym stanowisku.

Zycie. I Pani Gabrysia pisze bardzo sensownie, z czym sie calkowicie
              zgadzam.
    • Gość: aaa Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 17:15
      Dlaczego od razu do pracy najemnej? Jeśli miałaś na tyle rozumu aby
      uczyć się to chyba już wiesz, że możesz liczyć tylko na siebie.
      Potrzebny tylko dobry pomysł i startuj na swoim. Bez sztywnych
      godzin przesiedzianych w pracy i debilnego szefa.
      Powodzenia.
      • Gość: ja Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.10, 18:52
        ...a ja po PWSZ na Uniwersytecie pracuję.
        • Gość: pwsz =smiech Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:08
          ta chyba uniwersytecie nigeryjskim
          • Gość: ja Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.10, 21:35
            Nie bardzo wiem, jak miałbym ci, przygłupie, odpowiedzieć.
          • Gość: xyz Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 11:30
            Nie misiu, ten facet pracuje na Wrocławskim jako adiunkt w
            Instytucie Filologii Polskiej. Uczelnia jest, jaka jest, ale wiele
            rzeczy można zrobić samemu - wykraczając poza program studiów.
            Pozdrowienia dla M.!
        • Gość: aaa Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 21:48
          a czym się tam zajmujesz? jakoś nikt jeszcze nie odświeżył starego
          kiepskiego dowcipu o wykładaniu na uczelni....glazury
          • Gość: ja Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.10, 22:27
            Słabe...
            • Gość: aaa Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.10, 22:40
              Nie tylko słabe, ale i głupie, przyznaję.
              A sama uczelnia także słabiutka i mizerna, oceniam to po wiedzy
              absolwentów z którymi pracuję na codzień. To nie jest problem li
              tylko Wałbrzycha, tak dzieje się w całym kraju niestety.
              Dziwi mnie trochę tak postawione pytanie o pracę. Zawsze sądziłem,
              że do szkoły idzie się po to, aby realizować swoje plany życiowe. W
              tym przypadku osoba nie wie co dalej robić po ukończeniu szkoły.
              Zmarnowane lata, nauka poszła w las.

• Gość: ja Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.10, 07:15
                To, jak piszesz, ośle, też jakoś świadczy o twojej edukacji.
          • Gość: hehe Re: Można robić to co ja na przykład... IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:12
            Nie nabijaj sie ale glazurnik ma wieksza wiedze niz absolwent PWSZ i duzo lepiej zarabia :D Przynajmniej umie policzyc powierzchnie pomieszczenia :D
    • Gość: :P Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.06.10, 18:54
      usiąść i płakać...
    • pozor_vlak Re: co robic po PWSZ 16.06.10, 19:22
      Gość portalu: Wioletka napisał(a):

> Wpisujcie co można robić po tej szkole i gdzie przyjmują do pracy

No jest trochę wakatów po katastrofie pod Smoleńskiem.
      • Gość: Pracodawca Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.10, 16:10
        > Gość portalu: Wioletka napisał(a):
        >
        > > Wpisujcie co można robić po tej szkole i gdzie przyjmują do pracy

Iść na WWSZIP na magisterke :)))))
        • Gość: ... Re: co robic po PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.10, 16:38
          oto propozycja: dziewczyny sobie szukają dobrze zarabiających mężów
          a chłopcy robią kat. C + E
          • Gość: ona Re: co robic po PWSZ IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 17.06.10, 17:31
            bez sensu te wasze uogolnianie.

szkola, doswiadczenie, znajomosci... bla bla bla

jak ktoś chce to potrafi i tyle. ja do wszystkeigo doszłam sama, bez szkoły ( jestem w trakcie studiow), doswiadczenia i znajomosci.
            zyje mi sie dobrze w porywach do bardzo dobrze i z calkiem niezlymi perspektywami na przyszlosc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka