Dodaj do ulubionych

Jak nauczyć dziecko spać.......

IP: 87.105.201.* 22.06.10, 09:26

Witam mam takie pytanie jak nauczyć 10 miesięcznego maluszka
zasypiać samemu w łóżeczku i żeby przespał choć 5 godzin bez
budzenia?? Dziewczyny poradźcie coś bo już rady nie daje wstawać co
2 godz. :( Dodam że jest karmiony butlą pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: babcia do magda7mmmm7 IP: 188.33.21.* 22.06.10, 09:59
      Ja poradziłam mojej synowej dawać do łóżeczka pluszową przytulankę,jaką maluszek
      kocha najbardziej.Na początku będzie troszkę kwilić maluszek,ale się naprawdę
      przyzwyczai i będzie spać bez przebudzeń.
      Karmić możesz nawet w nocy,nie budząc maluszka.Najlepiej,jak byś już dzieciątko
      odzwyczaiła jeść w nocy,dając herbatkę.To już jest 10-miesięczne dziecko i nie
      trzeba go karmić co 2 godziny w nocy.Tak się karmi dziecko do 6-go miesiąca.
      Ja niestety też miałam taki problem ze swoim dzieckiem,jak Ty,ale skorzystałam z
      rady,jaką mi dała moja babcia,którą przekazuję teraz Tobie.To naprawdę
      działa.Tylko troszkę cierpliwości,a będziesz zadowolona.
      Życzę powodzenia.
      • Gość: Magda7mmmm7 Re: do magda7mmmm7 IP: 87.105.201.* 22.06.10, 10:07

dziękuje bardzo za radę napewno spróbuję tylko ja w nocy bardzo
        żadko daje już mleko wlaśnie zatępuje herbatką ale to nic nie daje
        napije się zaśnie położe go do łóżeczka i za godzine powtórka :(
        pozdrawiam
        • ewa10-0 Re: do magda7mmmm7 22.06.10, 10:11
          Madziu,zamiast normalnej herbatki daj maluszkowi rumianek.Przed spaniem daj
          pojeść,a za 2-3 godziny pić rumianku.Działa uspakajająco i wyciszająco.
    • zaslawek Re: Jak nauczyć dziecko spać....... 22.06.10, 10:55

Zgłoszenie wysłane.
      Każdy post możesz zgłosić jeden raz.

Co ten wątek ma wspólnego z Wałbrzychem ??????
      Takie wątki zakładaj na tych forach, bo one są właśnie do takich spraw atworzone:
      forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4083031.html?x=1511526
    • Gość: Bea Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.10, 12:39
      Przeczytaj "Język niemowląt",zastosuj rady odnośnie zasypiania a będziesz wyspaną ,zadowoloną z życia mamą.Łatwo nie będzie ale na pewno z obopólna korzyścią dla Ciebie i dziecka:)
      • Gość: mama2 Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.06.10, 13:36
        ja robilam podobnie jak pisała pani z tą przytulanką tylko,że ja dawałam dziecku swoją jakąś koszulkę.Nieważne co aby tylko dziecko czulo twój zapach.Jak je już butlę to dziwne,że budzi się w nocy.Ja np.dawałam o 22 ostatni posilek i to byl koniec.na początku się budzila ale też dawałam herbatke i spokojnie spała do 6 rano.Życzę powodzenia i dużo cierpliwości.Pozdrawiam
        • Gość: Magda7mmmm Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: 87.105.201.* 22.06.10, 13:47

Dziekuje bardzo za rade już czasami troszke brak tej cierpliwości
          ale spróbuje napewno. Powiem szczerze że już brak mi pomysłów na
          tego mojego maluszka ze spaniem jest okropnie dzis w nocy spałam
          tylko 3 godz taki jest ale cóż nikt nie mówił że bedzie łatwo
          pozdrawiam
          • Gość: mamuśka Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: *.chello.pl 22.06.10, 14:12
            ja również próbowałam z rumiankiem i herbatką, jednak nie dawało to rezultatów.
            mój sposób to jak się maluszek przebudzał to dawałam mu zwykłą przegotowaną wodę
            do picia. widocznie herbatka mu smakowała i się przebudzał. sama woda do
            najsmaczniejszych nie należy, dziecko dało sobie spokój z wstawaniem na jedzonko
            po nocach, od tej pory przesypiam całą noc. przyzwyczaił się do pysznego mleczka
            wieczorem i dopiero na śniadanko. oczywiście trwało to kilka dni ale wytrwałość
            daje duże rezultaty :)

powodzenia :)
            • Gość: pielęgniarka Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 15:30
              Tak, tak- dawajcie dzieciom herbatki, najlepiej niech z nimi zasypiają, a potem
              dziwcie się ze mają w buzi zamiast zębów czarne kołki. Moje dziecko (dwa lata)
              od początku piło wyłącznie wodę, żadnych herbatek, w nocy równiez wodę i to nie
              z żadnej butli, tylko w dziesiątycm miesiącu z kubka niekapka. Na noc dostawał
              dużą miskę Sinlac na mleku z dodatkiem oliwy z oliwek, i po tym Sinlacu spał do
              5 rano (od 20tej). Oczywiście nie od razu, tylko po jakiś dwóch tygodniach- w
              nocy wcześniej dostawał pierś, potem wodę do picia. Śpi i nie ma próchnicy
              butelkowej.
              Jeśli dziecko od początku pije wodę to nie uważa jej za niesmacznę, wręcz
              odwrotnie. Jak nie wierzycie to sprobujcie smaku sztucznego mleka- jest
              wstrętne, a jakoś dzieci się nim zajadają. W herbatkach dla dzieci jest glukoza
              która dziecko uzaleznia, powoduje bóle brzuszka i próchnicę.
              • Gość: x Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.06.10, 15:47
                Bardzo dziękuję za te słowa, na pewno je zastosuję (gdyż też mam
                podobny problem z dzieckiem). Pozdrawiam.
                • Gość: rolf Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:05
                  Mnie dawano napar z makówek:)))
              • Gość: Magda7mmmm7 Re: Jak nauczyć dziecko spać....... IP: 87.105.201.* 23.06.10, 07:30

Dziekuje za wypowiedź sprójuje z tą wodą pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka