IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 21:05
Niech Was nie zwiodą reklamy z Tomaszem Kotem, firma NETIA oszukuje swoich klientów, po podpisaniu umowy ciągłe awarie, każdy konsultant opowiada inna bajkę - wina routera(bo nie od netii, awaria masowa, jutro na 100% będzie wszystko zrobione, zmieniamy prędkość na szybszą, przerwany kabel, itd... Prawie 2 tyg bez internetu i ani słowa przepraszam. Przestrzegam wszystkich !!!
Obserwuj wątek
    • edi-666 Re: NETIA SYF 28.07.10, 21:09
      złóż reklamacje na piśmie domagaj sie obniżenia abonamentu, walcz o swoje i
      skończ lamentować!
      • Gość: ANTY NETIA do edi IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 21:52
        Edi-ogonie... nie napisałem tego żebyś pouczał mnie co mam robić i nie lamentuje tylko ostrzegam innych bo wydaje mi się, że forum jest między innymi właśnie od tego. Chętnie poczytamy coś od Ciebie tylko postaraj się o coś konstruktywnego i dobrze jakby było na temat. Jeżeli macie alternatywę to radze trzymać się z dala od netii. Bez odbioru.
        • edi-666 Re: do edi 28.07.10, 21:59
          Tobie ciemniaku trzeba łopata przydupić kilka razy żeby ci sie odpowiednio w
          głowie poustawiało bo jak na razie to tylko skomlesz i lamentujesz na różne
          tematy pod rożnymi nickami.
    • Gość: Yarisa Re: NETIA SYF IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 21:12
      Zgazdam sie, po podpisaniu umowy z netia na 6GB, nastapila "masowa awaria", kazdy konsultant sprawdzal ze mna przez tel ofc predkosc internetu i okazywalo sie, ze wynosila ona 1GB to trwalo prawie przez pol roku.....czekam tylko az mi sie umowa skonczy.....
      • edi-666 Re: NETIA SYF 28.07.10, 21:19
        ja w plusie jak mialem awarie ze neta nie bylo to procedura byla następująca:
        -zgłoszenie na numer BOK z poinformowaniem konsultanta ze rozmowe nagrywam
        - jeżeli usterka nie została usunięta na następny dzień ponownie to samo (jeżeli
        usuwali to odpuszczałem - awarie rzecz normalna)
        - pisemne zgłoszenie do BOK z informacją, że odlicze od rachunku kwote
        pomniejszoną o każdy dzien w którym nie mogłem korzystać z usługi + załączone
        nagrania moich rozmów z BOK
        - żądanie szczegółowego bilingu
        - odliczenie od rachunku kwoty proporcjonalnej do niemożliwości korzystania z usługi

Polkomtel nawet nie usiłował wymuszać na mnie zapłacenia całego rachunku. Na
        szczęście taki przypadek miałem tylko raz, ale neta nie miałem tydzień.
      • Gość: ... Re: NETIA SYF IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 21:35
        fakt co chwila coś nie działa np. wtorek rano - brak dostępu do sieci.
    • Gość: jutka Re: NETIA SYF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 12:08
      A ja mam pytanie - jak to jest z Netią w mniejszych miejscowościach? Mieszkam
      pod Wałbrzychem, aktualnie korzystam z TP, ale nakręca mnie jakaś pani z Netii,
      żeby do nich przejść - oferuje cuda, po atrakcyjnej cenie (niższej niż w TP).
      Tylko... że się waham, bo boję się że w praktyce (czyt. korzystaniu z Internetu)
      tak pięknie nie będzie... Jak jest z prędkością, stabilnością, zrywaniem
      połączeń poza Wałbrzychem?
    • Gość: - - - - Re: NETIA SYF IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 13:04
      A ja mam netię od dwóch lat i jest super
      jak maiłem tpsa to były ciągłe i niekończące się problemy
      nawet teraz jak sobie przypomnę (tpsa) to mam złość to co odstawili jak
      przechodziłem do neti to już szczyt tak utrudniali żeby mi się odniechciało neti
      ale byłem nieugięty i w końcu mam normalny internet z neti.
      • Gość: +/- Re: NETIA SYF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:59
        Dla Twojej wiadomości masz nadal net z TP tylko rachunki płacisz do Netii.
        • Gość: opopopo Re: NETIA SYF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:44
          Jak to jest z tą netią wreszcie? Polecacie czy nie? Jeżeli nie mam innej
          mozliwości podłączenia iternetu stacjonarnego poza TP to czy sie opłaca
          zmieniać na Netie.
          • Gość: ZiBi Re: NETIA SYF IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.07.10, 22:31
            Nie wiem.

Znajoma prowadzi małą działalność, net jej potrzebny. Zmieniła TP na
            Netię i.. zaczęły się schody jak coś się sypnie. Jak działa to jest
            ok, ale awaria aktualnie kończy się juz nawet nie dzwonieniem do BOK
            Netii bo tam nigdy nic nie załatwiła tylko do monterów TP. Czeka az
            umowa jej się skończy.
            Kumpel z pracy też klnął.
            Sam bym skozystał z oferty Netii.. ale.. boje się po prostu co
            będzie jak się coś zepsuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka