Dodaj do ulubionych

Wszyscy płacimy haracz na kościół

• dict Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 05.11.10, 15:54
      Jest taki tygodnik nieklerykalny "Fakty i mity". Weźcie choć raz do ręki, albo wejdźcie na ich stronkę i poczytajcie jak purpuraci śmieją nam się w twarz robiąc co im się żywnie podoba. Pasą się za naszą kasę, popełniają przestępstwa nie ponosząc za nie kary, tworzą ze wspólnot swoje własne folwarki, w których nikt oprócz nich nie ma nic do powiedzenia. Ciekawe kiedy doczekamy się czasów gdy ktoś to całe towarzystwo pogoni i zrobi porządek.
      • Gość: guitarman Re:nergal gra i śpiewa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.11.10, 18:27
        nie płacz Ewka nie ma tu miejsca na twe babskie łzy

Where are those nappy days, they seem so hard to find
        I try to reach for you, but you have closed my mind
        Whaterer hapened to our love, I wish understood
        It used to be so nice, it used to be so good
      • Gość: Yogi Partia Janusza Palikota IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 22:35
        właśnie została zarejestrowana. Liczę, że dostanie się do nowego parlamentu i zrobi porządek z czarnymi pasibrzuchami - bo jeśli nie on to kto im dobierze się do d....y?
        • Gość: quitarwoman Re: Partia Janusza Palikota IP: *.chello.pl 06.11.10, 02:35
          Kiedy patrze hen za siebie.... To mi z przodu ktos przyjebie....!
        • dict Re: Partia Janusza Palikota 07.11.10, 12:54
          Sam sobie rady nie da. Jeżeli nie znajdzie ludzi, którzy faktycznie będą chcieli coś zrobić, a nie tylko brylować na salonach to polegnie. Z całego serca życzę mu powodzenia.
          • Gość: Yogi do dict IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 09:04
            zgadzam się z Tobą, też mam wątpliwość czy Janusz przebije się przez beton i popleczników kleru. Mohery są nadal silne a kościół robi co chce, komisja majątkowa nadal działa! Popieram Janusza i życzę powodzenia!!!
      • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range86-177.btcentralplus.com 06.11.10, 10:14
        biznes.onet.pl/komisja-oddala-kosciolowi-33-miliony-wiecej,18490,3774564,1,prasa-detal
        • Gość: guitarman Re: Nergal gra i śpiewa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.11.10, 16:48
          dla nauczycielki whatever
          Though it hurts to go away, its imposible to stay,but there s one thing I mast say before I go
          I love you, I love you, You know
          I II be thinking of you, In most everything I do, Now the time is moving on, And I really should be
          gone, But you keep me me hangin on, for one more smile,
          I love you, I love you, All the while
          With your cute little wave, Will you promise that you II, Save your
          Kisses for me, Save all your kisses for me
          Bye bye baby bye bye, don t cry honey don t cry
          • Gość: ciekawski Re: Nergal gra i śpiewa IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 14:06
            Nergal gra, a biskupi nadal pasą brzuchy i wydają pieniądze z budżetu które tam płacimy w formie podatków! K...a jak długo jeszcze!
            • Gość: guitarman Re: Nergal śpiewa z zaświatów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.11.10, 10:11
              So when your re near me
              darling, can t you hear me, SOS
              the love you gave me
              nothing else can save me SOS
              when you re gone
              how can I even tryn to go on
              when you re gone
              though Itry, how can I carry on.
              • Gość: ala Re: Nergal śpiewa z zaświatów IP: *.chello.pl 10.11.10, 22:22
                Weź gościu śpiewaj po polsku. A co do tych zaświatów, to kler się ich nie boi, bo w nie nie wierzy. To tylko swoich parafian straszy piekłem i diabłem. Och te moherowe berety. Jak długo jeszcze wspierać będą tych pasibrzuchów i oszustów.
                • Gość: guitarman Re: panna Chello śpiewa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.11.10, 12:36
                  ach damą być, ach damą być
                  i na wyspach bananowych dyrdymały śnić
                  nie mam serca do pilności , do piękności, do świętości
                  to zbyt wyszukany stan, nie mam głowy do dyplomu, do poziomu
                  nie, mnie nie zrozumie pan
                  damą być, c est si bon
                  o c est si bon
                  wolałabym na stokrotkach spać i trenować nowe miny i przed lustrem stać
                  tak bym chciała damą być i na wyspach bananowych bananówkę pić
          • braciakrwi Re: Nergal gra i śpiewa 10.11.10, 22:30
            No cóż, dopóki mamy takie społeczeństwo to nawet bycie rockmanem nie pomaga w znalezieniu dawcy szpiku.
            Wiecie jaki był odzew na akcję szukania dawcy szpiku dla Nergala?
            • Gość: EX Re: Nergal gra i śpiewa IP: *.chello.pl 10.11.10, 23:13
              :D
              Ludzie, nawet wierzchołka czubka góry lodowej nie widzicie.
              I powiem wam, ze nie zobaczycie.
              Ja, ex, Wam to mówię i wiem dlaczego.
              • braciakrwi Re: Nergal gra i śpiewa 10.11.10, 23:17
                Nie ma to jak być młodym i głupim!
                • Gość: guitarman Re: panna Chello śpiewa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.11.10, 12:51
                  co mi dasz, co mi dasz do złotych kółek w ślubny dzień ?
                  to co dobre to co czułe siebie, mnie
                  ty mi słońce ja ci deszcz ja ci kwiaty ty mi śnieg - dzień za dniem w prezentach zagubimy się
                  co mi dasz, co mi dasz gdy pierwszy roczek stuknie nam
                  ty mi wąs a ja warkocze swoje dam
                  co mi dasz, co mi dasz, gdy człowiek narodzi się z nas
                  mały świat, mały świat otwartych powiek ty i ja
                  co mi dasz, co mi dasz gdy smutek wejdzie w drzwi?
                  ja ci dam , ja ci dam przyjazny uśmiech
                  dobrze wiem w miłości odnajdziemy się i tak nam dopomóż Panie Boże
    • dict kazanie księdza 01.12.10, 11:34
      Ktoś na innym wątku wrzucił takiego linka, myślę że pasuje do tematu:

www.youtube.com/watch?v=dD_PS0rzBio
      Napiszcie proszę, co to za klecha i z którego kościółka.
    • Gość: koneser Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: 46.113.160.* 01.12.10, 12:29
      to jest pe...dał z kościoła p.w. św Wojciecha z piaskowej góry,chyba stanisław wójcik.
      • Gość: antykler Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 17:56
        Załączony film jest dowodem na to, że kler agituje politycznie. Jak długo jeszcze na to pozwolimy! Powtórzę za Palikotem - nie dajmy biskupom pluć nam w twarz!
        • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range81-151.btcentralplus.com 02.12.10, 19:51
          pl.wikipedia.org/wiki/Fundusz_Kościelny
          • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range81-151.btcentralplus.com 02.12.10, 19:53
            Macie ti jasno i klarownie jak ogromna kasa idzie na kosciol
            pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_państwa_dla_kościołów_i_związków_wyznaniowych_w_Polsce
            • Gość: antykościelnik Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 20:35
              Jednym słowem od tej czarnej mafii nie da się w żaden sposób wyzwolić. Ci co dzierżą władzę podpierają się purpuratami - nierobami - pasibrzuchami- oszustami- pedałami za nasze podatki.
              A oni jeszcze za czasów najjaśniejszej RP zakaz aborcji wymusili. Jednak na te niechciane dzieci ani złamanego grosza z miłosierdzia bożego nie dadzą. Jakiż ten wierzący naród jest zakłamany. Nie da się u nas niczego zmienić, bo wierzący choć w ubóstwie żyją, to nie wiedzą kto im tak naprawdę gardło zaciska. Na rządy narzekają, a na oprawcę w sukience nie dadzą sobie nic powiedzieć. Takich ja ja jest i może więcej, ale to i tak jest kropla w morzu. Dlatego jest jak jest. Jesteśmy bezradni? Czy to się nigdy nie zmieni?
              • Gość: fun Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.12.10, 21:17
                i tak wkoło macieju, macie zdrowie, ale chyba już niedługo jakiś dr med. Mengele wami się zajmie- zrzędy i marudy
              • Gość: Mt Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 21:47
                Gość portalu: antykościelnik napisał(a):

> Jednym słowem od tej czarnej mafii nie da się w żaden sposób wyzwolić. Ci co d
                > zierżą władzę podpierają się purpuratami - nierobami - pasibrzuchami- oszustami
                > - pedałami za nasze podatki.
                > A oni jeszcze za czasów najjaśniejszej RP zakaz aborcji wymusili. Jednak na te
                > niechciane dzieci ani złamanego grosza z miłosierdzia bożego nie dadzą. Jakiż t
                > en wierzący naród jest zakłamany. Nie da się u nas niczego zmienić, bo wierzący
                > choć w ubóstwie żyją, to nie wiedzą kto im tak naprawdę gardło zaciska. Na rzą
                > dy narzekają, a na oprawcę w sukience nie dadzą sobie nic powiedzieć. Takich j
                > a ja jest i może więcej, ale to i tak jest kropla w morzu. Dlatego jest jak je
                > st. Jesteśmy bezradni? Czy to się nigdy nie zmieni?

Powiadam wam,ze jeśli ci będą milczeć, kamienie krzyczeć będą. SW ŁUKASZ 19/40

• Gość: MT Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 21:52
                Gość portalu: antykościelnik napisał(a):

> Jednym słowem od tej czarnej mafii nie da się w żaden sposób wyzwolić. Ci co d
                > zierżą władzę podpierają się purpuratami - nierobami - pasibrzuchami- oszustami
                > - pedałami za nasze podatki.
                > A oni jeszcze za czasów najjaśniejszej RP zakaz aborcji wymusili. Jednak na te
                > niechciane dzieci ani złamanego grosza z miłosierdzia bożego nie dadzą. Jakiż t
                > en wierzący naród jest zakłamany. Nie da się u nas niczego zmienić, bo wierzący
                > choć w ubóstwie żyją, to nie wiedzą kto im tak naprawdę gardło zaciska. Na rzą
                > dy narzekają, a na oprawcę w sukience nie dadzą sobie nic powiedzieć. Takich j
                > a ja jest i może więcej, ale to i tak jest kropla w morzu. Dlatego jest jak je
                > st. Jesteśmy bezradni? Czy to się nigdy nie zmieni?

I odpowiadając rzekł:Powiadam wam, że jeśli ci będą milczeć,kamienie krzyczeć będą
                Sw ŁUKASZ 19/40
    • Gość: Wu Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 23:55
      Swieta prawda,zawsze placilismy ale od dwudziestu lat od tzw transforamacji czarni lupia nasz kraj niemilosernie.A w koncu sa to przedstawiciele Watykanu i tam czesc tej kasy laduje.Wczesniej czt pozniej doprowadza nasz kraj do ruiny,ale im zawsze dobrze,im wieksza bieda tym wiecej modlow do wyimaginowanego boga o polepszenie sytuacji.A ta czarna banda,rak pozerajacy pieniadze budzetowe rozwija sie w postepie geometrycznym.Czy kolejne rzady tego nie widza?!Cala wladza w rece Palikota,moze on zrobi z ta banda porzadek!!!
      • Gość: antykścielnik Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: 87.105.201.* 03.12.10, 14:54
        Też tak myślę. Palikot zrobiłby z tymi czarnymi porządek. Po prostu odsunąłby im ryje od koryta, którym jest budżet państwa a w nim nasze podatki.
        • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range81-151.btcentralplus.com 04.12.10, 17:05
          Jakies pomysly jak rozwiazac konkordat, podpisany przez glowe panstwa? Jacys prawnicy, he?
          • Gość: antykościelnik Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 19:05
            Tylko niezależni od kościoła posłowie i senatorzy mogliby uchylić tę przeklętą umowę z Watykanem - końkordat, jak swego czasu nazwał to Urban. Długo nam przyjdzie na to czekać. Chyba, że kościół wywinie już taki numer, że się państwo wreszcie się zbuntuje, albo i sami wierni będą się tego domagać. Ale kiedy to zrobią wierni? Jak wiadomo już od przedszkola czarni indoktrynują dzieci, później młodzież i w rezultacie w dorosłym życiu ten ciemnogród jest już jadowity, nietolerancyjny, zawistny, a jedyny jego autorytet, to czarni z tym swoim cyrkiem.
            No i kółko się zamyka. Jak się mają z tego ogłupiania i straszenia piekłem uwolnić?
            Ciekawa jestem dlaczego nie zrobiono referendum zarówno w sprawie końkordatu jak i antyaborcji. Tego nie daruję nigdy wówczas rządzącym naszym państwem. Dlaczego ktoś za mnie zdecydował, że tak ma k.... być! I to ma być wolność w tym państwie w ryzach trzymana przez kościół?
            • Gość: Prawnik Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 22:02
              Konkordat jest normalną umową międzypaństwową, a nazywa się "konkordat" gdyż stroną tej umowy jest Watykan (względy zwyczajowe). W związku z tym konkordat można zawrzeć, zmienić i wypowiedzieć (rozwiązać). Jestem gorącym zwolennikiem wypowiedzenia tej umowy, która daje korzyści tylko Watykanowi, a nas obliguje do preferencji prawno podatkowych wobec kleru, natomiast nic wzamian nie mamy! Jest to umowa dla nas rażąco niekorzystna, a tym samym szkodliwa. Osoby które działają na niekorzyść naszego państwa, co miało niejsce przy zawieraniu tej umowy, powinny zostać postawione pod Trybunał Stanu!
              • Gość: Kumbaka Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 22:45
                Ciekawa dyskusja, ale ja dorzucę tylko dwie uwagi.
                Pierwsza, to jest fakt, że niektórzy księża zachowują się tak jakby nie wierzyli w istnienie Pana Boga i wykorzystują kościół do realizacji swoich celów np. bogacenia się, oddawania się dewiacjom itd.
                Druga, każdy tylko biadoli a nic nie robi, a przecież jutro nadarza się wyjątkowa okazja, aby odciąć kościół od dotacji pochodzących z budżetu miasta. Zapraszam na wybory i przy urnach wyborczych okaże się, jak to dalej będzie z tym haraczem na kościół.

Pozdrawiam ]:->
                • Gość: zły Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: 46.112.70.* 05.12.10, 00:02
                  Ludzie durni sami noszą kasę tym nierobom w czarnych kieckach,a potem na nich narzekają,że mają wypasione fury,łażą po agencjach towarzyskich,jeżdżą na zagraniczne wczasy i wycieczki.
                  Odciąć ich od "koryta",czyli od nadmiaru pieniędzy,zobaczycie jak szybko będą spier....ć z zakonu.Pozrzucają "kiecki"i pojadą w siną dal budować sobie swoje domki,ale nie za swoje,tylko ludzi pieniądze.
                  A tu poczytajcie jak narzeka Rydzyk na brak kasy:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8767153,Urodziny_Radia_Maryja_ze_Smolenskiem_w_tle.html
                  Jaki on to biedny.Od pierwszego do pierwszego mu nie starcza.
                  • Gość: zły Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: 46.112.70.* 05.12.10, 00:04
                    Poprawny link do poprzedniego mojego wątku:
                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8767153,Urodziny_Radia_Maryja_ze_Smolenskiem_w_tle.html
                • lekarzspecjalista Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 05.12.10, 00:45
                  A co ma Sz.P. na myśli:Zapraszam na wybory i przy urnach wyborczych okaże się, jak to dalej będzie z tym haraczem na kościół.?
                  Mnie się wydaji, co nie po kulei masz Pan w kapuści...
                  • kumbaka Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 05.12.10, 11:55
                    Panie lekarzy specjalisto, chwilę temu napisałem, że poziom pana wypowiedzi nie odbiega o średniej na tym forum, ale okazało się, że pomyliłem się i faktycznie ten poziom jest tego rodzaju, że jest niestety niższy.
                    Trochę mnie to martwi, ponieważ liczyłem na merytoryczną dyskusję z panem a zamiast tego muszę panu wyjaśniać proste kwestie tzn. wykładać kawę na ławę.

Skoro mnie pan pyta to muszę odpowiedzieć, ale ze zrozumiałych względów tzn. ciszy wyborczej nie mogę używać nazwisk a to jest kluczem do tej sprawy. Nie mniej jednak, aby pan zrozumiał o co mi chodziło to wyjaśniam, że obecnie było tak, że nasz prezio szczodrze rozdawał dotacje na kk licząc przy tym na jego poparcie. I dzisiaj decydujemy, czy będzie tak dalej, czy nastąpi w tym zakresie zasadnicza zmiana. Mam nadzieję, że pan lekarz specjalista już to zrozumiał, a jeżeli nie to trudno.

Proszę Państwa nasze wspólne działania przyniosły już oczekiwany skutek tzn. w parafii pana księdza Szkoły z gabloty zniknęła ulotka wyborcza, z ogrodzenia zniknął plakat prezia i na mszy nie było ani jednego zdania na temat wyborów - silentium. Oczywiście nie było oczekiwanego słowa przepraszam, ale na to trzeba będzie jeszcze poczekać, może nawet kilka wieków jak w sprawie teorii Kopernika.

Pozdrawiam ]:->
              • Gość: antykościelnik Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 11:18
                Do prawnika. Ze wszystkim się zgadzam, mam taki sam pogląd. Tylko nie wiem, kto się odważy z władzy państwowej zmienić, rozwiązać konkordat i kiedy to będzie możliwe. W aktualnej sytuacji, kiedy walczący o zdobycie władzy podpierają się kościołem i parafianami jest to raczej niemożliwe. Jakiż to zwrot musiałby nastąpić w świadomości wierzących, aby zaczęli myśleć niezależnie. I tego nie wiem, jak i kto ma wpływać na wierzących, aby wreszcie ziarno od plewy zaczęli rozróżniać. Przecież mafia czarnych ogłupia narody przez przeszło dwa tysiące lat. Ileż to wojen przez nich było w tym my sami doświadczyliśmy krzyżackiego "miłosierdzia bożego".
                I co? Dalej tej mafii jesteśmy wierni / ja nie / i pasiemy jej brzuchy i nie mamy normalnej wolności, demokracji.
                • Gość: guitarman Re: Nergal gra,panna Chello tańczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.12.10, 17:03
                  u Maxima w Gdyni widział cię znów ktoś,
                  sypał zielonymi, mahoniowy gość,
                  tańcz głupia, tańcz, swoim życiem się ciesz
                  • aazz91060 Re: Nergal gra,panna Chello tańczy 06.12.10, 05:10
                    Idz precz!, na nocniczek, mama da ci possac cycek...
    • Gość: koneser Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: 46.113.49.* 06.12.10, 13:26
      i znowu mamy kruka ,teraz tylko czekać kiedy się odwdzięczy czarnuchom w sukienkach i znowu sypnie im kasą ,pewnie trochę odczeka aż sprawa trochę ucichnie i ludzie już zapomną ale prawda jest taka że kto ma trochę oleju w głowie to zawsze będzie czujny a mochery i tumany i tak tego nie zauważą ...........
      szkoda słów
      • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range86-176.btcentralplus.com 23.12.10, 00:00
        www.eioba.pl/a2562/wprowadzenie_religii_do_szk
        No i kto ruszy konstytucje? No to znaczy bedzie dalej religia w szkolach.
        • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range86-176.btcentralplus.com 23.12.10, 00:04
          A tu ciag dalszy
          'Lewica obliczyła: lekcje religii kosztują budżet do miliarda złotych rocznie'
          Zrodlo: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8337490,Zamiast_salek_katechetycznych_w_szkolach__salki_informatyczne_.html
          • Gość: whatever Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.range86-176.btcentralplus.com 30.12.10, 13:04
            wiadomosci.onet.pl/kraj/oszust-zalozyl-koloratke-i-zarabial-miliony,1,4093897,wiadomosc.html
            • dict Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 30.12.10, 15:18
              Odpowiem takim linkiem:

zyciezakonne.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4906&Itemid=51
              6 akapit. Nie podoba się czarnym, że ktoś inny wciska ludziom ciemnotę i przebiera się za nich dla korzyści majątkowych.
    • Gość: Elunia Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 19:39
      lubię Kościół
    • feldkuratkatz99 Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 06.04.14, 14:00
      wyborcza.pl/1,75478,15739905,Proboszcz__pieniadze_albo_szczatki_trafia_do_zbiorowego.html
      Pazerność czarnych pasożytów nie ma żadnych granic !
      • 57jurand Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 06.04.14, 21:16
        ,,Konserwatywne zabobony trwają i rządzą w tym kraju także dlatego, że głoszą je środowiska, które uważają się za forpocztę postępu , nowoczesności i ,, modernizacji''. Konserwatyści wzieli wszystko: lewicę , prawicę , liberalizm, a nawet ateizm- wszak znaczna część publicznych
        ateistow żałuje braku ,, łaski wiary''. To oni odpowiadają za to,że w ćwierćwiecze po wyzwoleniu z rzekomej komunistycznej niewoli jesteśmy ciągle w tej samej czarnej dziurze pod patronatem Kościoła. Że w wielu ważnych kwestiach mamy regres zamiast postępu. Ale na szczęście wszystko na tym świecie przemija, choć konserwatyści nie bardzo w to wierzą.Przeminie więc także polskie zachowawcze śmierdzące bajoro. Skompromitowało się już na każdym odcinku - od gospodarki, przez kwestie społeczne, po wolności osobiste i obywatelskie. Teraz na koniec jeszcze polska konserwa wciągnie na swój święty sztandar obrońcę pedofilow i wzorzec wszelkiej zachowawczości - JANA PAWŁA II .
        I mam nadzieję, że pod tą wyświęconą banderą ostatecznie pójdzie na dno.
        Dam Cioch FiM.

Na dno pełne mułu i gnijących odpadków.
        • pozor_vlack Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 06.04.14, 22:35
          57jurand napisał:
          >To oni odpowiadają za to,że w ćwierćwiecze po wyzwoleniu z rzekomej komunistycznej niewoli >jesteśmy ciągle w tej samej czarnej dziurze pod patronatem Kościoła.

Buchachacha.....
          • yann17 Re: Wszyscy płacimy haracz na kościół 20.10.14, 23:36
            Nie śmiałbym się tak , wprawdzie to co napisał jurand o słusznie minionym systemie to bzdura, ale działalnośc czarnego bydła gdyby je spuścić z łańcucha pewnie nie byłaby gorsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka