IP: *.chello.pl 24.09.10, 20:39
Tak się zastanawiam gdzie jest najbliższy cmentarz dla zwierząt. Bardzo szkoda, ze nie ma takiego w okolicach Wałbrzycha a myślę , że przydałby się na pewno. Wiele osób ma ogromny dylemat co zrobić z martwym zwierzakiem, najlepszym przyjacielem, stworkiem który jest obok nas kilkanascie lat. Nie każdy chce zakopac pod drzewem i zapomnieć, nie każdy też chcde oddać weterynarzowi aby ten zawiózł zwierzaka do kremacji. Jak myslicie, miałoby to jakiś sens w okolicach Wałbrzycha?
Obserwuj wątek
    • Gość: kociarscy Re: cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 21:03
      Zgodnie z prawem władze gminy mają obowiązek stworzenia takiego miejsca i możliwości kremacji zmarłych zwierząt. Z tym, że mowa tu o normalnych władzach, a nie wałbrzyskich
      • Gość: @ Re: cmentarz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.10, 21:13
        Masa ludzi zakopuje zwierzaki w ogródkach i działkach, bądź blisko miejsc gdzie spacerowali, mimo tego, że to zabronione. Niestety, wydaje mi się, że nawet najsurowsze prawo zawsze przegra z sentymentem oraz ogromnym żalem po stracie przyjaciela i właściciel zrobi, co uzna za najwłaściwsze.
        • Gość: psiara Re: cmentarz IP: *.22.31.lan.e-wab.pl 24.09.10, 21:28
          I to jest nisza w Wałbrzychu. Trzeba koniecznie ją zapełnić. Na pewno większość będzie chciała odwiedzać swoich pupili na zwierzęcym cmentarzu. Z czasem upowszechni się ten zwyczaj.
      • pozor_vlak Re: cmentarz 25.09.10, 12:20
        > Zgodnie z prawem władze gminy mają obowiązek stworzenia takiego miejsca i możli
        > wości kremacji zmarłych zwierząt. Z tym, że mowa tu o normalnych władzach, a ni
        > e wałbrzyskich

Zgodnie z prawem krematorium znajduje się w lecznicy na Wysockiego, mądralo.
        • Gość: whatever Re: cmentarz IP: *.range86-180.btcentralplus.com 26.09.10, 18:09
          A gdzie jest w Walbrzychu cmentarz dla zwierzat?
          • Gość: wychuchol Re: cmentarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.10, 22:00
            a przydałby się taki cmentarz w wałbrzychu!!!!!!!!!!
        • alle_alle Re: cmentarz 27.09.10, 06:50
          To, ze zostawi się tam "zwłoki" swojego pupila, nie oznacza to że w Wałbrzychu jest krematorium.
      • Gość: RaV Re: cmentarz IP: *.chello.pl 26.09.10, 22:05
        No to mnie rozbawiłeś tym ostatnim zdaniem. Zły to ptak co własne gniazdo kala.
        PS. Można też dodać, że tam gdzie normalna władza tam normalni mieszkańcy. W końcy przykład z góry idzie ;) Ja jestem ZA obecną władzą.
        • Gość: ---- Re: cmentarz IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.09.10, 09:44
          Najbliższy cmentarz dla zwierzat znajduje sie w szymanowie kolo mietkowa.

www.hotelkubus.com/o_nas.html
          Z tego co widze piosiadaja juz krematorium dla zwierzat ! u nas wprawdzie tez jest mozliwosc spopielenia zwlok zwierzaka jednak nie ma mozliwosci by spopielono tylko naszego, a jedynie razem z innymi wiec prochy ktore otrzymamy beda kilku zwierzakow ....

sam pochowalem tam swojego zwierzaka i kiedy tylko jestem w poblizu zawsze wpadam zapalic swieczke.
          • Gość: pytacz Re: cmentarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.10, 09:55
            Gość portalu: --
            • Gość: ccc Re: cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 10:04
              A ja zamawiam co miesiąc mszę świętą o spokój duszy mojego Pikusia...
            • Gość: ---- Re: cmentarz IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.09.10, 10:16
              swieczka ku pamieci.

bez mieszania w to wiary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka