Gość: Adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:51 Czy miał ktoś może do czynienia z tą firmą ? Czy szef jest wypłacalny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: imię44 Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 22:06 Pan Roman Kałuża należy do ludzi z kasą i na bank jest wypłacalny. Miałem przyjemność współpracować na tle zawodowym i polecam tego Gościa. Jest konkretny i wie czego chce. Nigdy go nie okłamuj a on też będzie z Tobą szczery. Byle więcej takich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:58 Dzięki za informację , staram się o posadę w ww firmie a miałem przykre zdarzenia w ostatniej pracy i nie chciałbym się pchać w bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 07:20 Niestety różnie to bywa u Pana Romana. Niby płaci, troche pokrętnie bo podstawa niska a reszta to premia, poza tym urlop, plany urlopowe .. cieżka sprawa ciągle coś się zmienia nie można niczego bezpiecznie zaplanować. Poza tym jest ok. Nie jest zły ostatecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzód Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:22 Ten post wyżej to chyba sam Kałuża pisał. Zanim pójdziesz do niego do roboty, popytaj jego pracowników, wpadnij do jednego czy drugiego dużego sklepu ogrodniczego, i też popytaj. Wtedy wnioski sobie sam wyciągniesz... a ja już wiem jakie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzód Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:04 Miałem oczywiście na myśli post drugi od góry, podpisany przez "imię44" Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka001 Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych 26.10.10, 11:51 Nie wiem dlaczego tak bronisz pana Kałużę ale ja też miałam przyjemność pracować w tej firmie i czasu tam przepracowanego nie wspominam mile.Po pierwsze-auto miałam służbowe,które stało u mnie na podwórku i za które pan Kałuża nie musiał płacić gdyby stało na parkingu pod firmą,miesięcznie oszczędzał 80zł.Po drugie-moja praca polegała na sprzątaniu dworców i stacji PKP.Miałam do sprzątnięcia 32 stacje,z czego niektóre należało sprzątać codziennie,inne co drugi dzień a jeszcze inne raz na dwa tygodnie.niejednokrotnie bywało,że dziennie miałam do pokonania 200 km.Po trzecie-pieniądze które pan Kałuża miesięcznie dostawał od Pkp to 80000zł,ja oczywiście dostawałam 985zł,czyli minimum.Po czwarte-faktem jest,że pan Kałuża ma niezłe gadane ale co do jego szczerości i prawdomówności mam zastrzeżenia,na podwyżkę którą mi obiecał nie doczekałam się.Nie polecam tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 10:17 No to nie wesoło. Przykre jest to co się dzieje , nie zdziwię się jak kiedyś ktoś skopie takiemu tyłek z nerwów... Pracodawcy będą wykorzystywać pracowników i nikt nic nie zrobi (szczególnie jak taki pracodawca ma znajomości w insp.pracy, prawda ?) Nie podoba się ? to do widzenia , mam 10 na Twoje miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llls Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 10:07 mnie rozpie...ją te ich maluszki z miotłami wystającymi przez okno, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imię44 Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:37 Maluszki maluszkami ale ten jego fiat Albea. w serwisie co najmniej raz w tygodniu. już dawno kupiłby 2 inne auta za kasę którą poświęcił na odnowę Fiata. A maluszki bardzo dobry pomysł. Tanie w eksploatacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wws Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 11:49 > w serwisie co najmniej raz w tygod > niu. co za ch...owe auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imię44 Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:00 No wiadomo przejedz 500000 po okolicznych drogach w ciągu 5 lat... każde auto będzie wymagało napraw, ale chyba nie aż tylu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy:) Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: 213.231.194.* 25.10.10, 21:13 wyplacalne?kawal dziada i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: 213.231.194.* 25.10.10, 21:34 Chłopie, jeśli masz ochotę to próbuj, bo kasę to ta firma robi dobrą, ale choćbyś się zesrał, to i tak zarobisz tylko najniższą krajową. A jeśli coś pójdzie nie tak, będziesz chciał się zwolnić, a jeszcze będziesz miał zamiar podać faceta do sądu pracy, to pamiętaj, nie podpisuj żadnych papierów, zanim nie zobaczysz swojej wypłaty - ja już to przerobiłem - papiery podpisałem, a kasy nie dostałem. A i jeszcze jedno - zapomnij o umowie o pracę przez najbliższych kilka miesięcy - pod pretekstem sprawdzenia człowieka, będziesz ciągnął na umowie zleceniu ile się da. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.10, 18:53 też niestety miałem" przyjemność "tam pracować i nikomu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: 46.112.255.* 03.11.10, 16:54 PRZEGRAŁ SPRAWĘ SADOWA I ZARAZ SIĄDZIE MU KOMORNIK NA KONTACH WIĘC ODRADZAM BO MOŻECIE NIE ZOBACZYĆ DŁUGOOOOOO PIENIEDZY. CHCIAŁ SIE WZBOGACIĆ CUDZYM KOSZTEM OPOWIADAJĄ GŁUPOTY W SADZIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ychy Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.10, 19:39 LOLO, a o co była ta sprawa w sądzie, którą k. przegrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:38 Nie k. przegał tylko pracownik który zabrał pieniądze przezanczone na wypłaty dla innych procowników. Tak złodziej lecz nie z k. tylko z pracownika. Wyrok prawomocny a pieniądze musi oddać do firmy. Tak bywa A wypłaty są wypłacane terminowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trala Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: 31.63.252.* 27.03.11, 10:56 jestes pewny lolo bo słyszalem ze on staje znowu na przetarg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec w-cha Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 20:33 Widzę, że pan K. trafił na forum... robi się sławny:) ale chyba nie w tym słowa znaczeniu, którego by oczekiwał. Jestem bardzo ciekawy jak rozwinie się ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 19:29 Może i pieniądze to on ma ale to złodziej , oszust , krętacz , kombinator mam tylko nadzieję że niedługo znajdzie się ktoś kto obije mu mordę i połamie mu nogi he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 01:34 portal.legnica.eu/portal.php?aid=news&news=12506018184a8aab5a771b3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek.Sz Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 17:19 Ja polecam tą firmę,pracowałem tam jako kierowca sprzątający przez 3 miesiące. Nawiązując do szefa, to szczerze go podziwiam i szanuje.Z kasą zero problemów, tak jak ktoś napisał-Jak jesteś ok to dla Ciebie też będą ok, chociaż z moich obserwacji wywnioskowałem że szef jest ok nawet dla tych co go robią w h... Mówie tu o bumelantach, pijakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK SOBIE Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 10:52 AAA JAK PADAŁ SNIEG SAMA ODSNIEŻAŁAM SWOJE STACJE CZYLI DWIE KŁADKI I TE RESZTE HEKTARÓW DAŁAM RADE NIE NARZEKAM TYLKO NIE KTÓRE ZACHOWANIA WYMYSŁY TO PRZEGIĘCIE SAM O TYM DOBRZE WIESZ A CAŁA RESZTA MI WISI A TERAZ MAM WIECEJ STACJI I DAJE RADE PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony : ))) Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 21:23 A ja otrzymałem dzisiaj na wypłatę 2300,- ( za 160godz. /mies. )najpierw podpisując listę płac. Gdzie indziej zarabiałem mniej ! Każdy zarabia tak jak pracuje. Jedni pracują tu 10 lat a inni jeden dzień. Nie planuję zmian. A inni ? Są tu tacy którzy odchodzą a po czasie wracają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woth Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.10, 18:08 hehe 2300 na miotle????? to chyba znowu sam k pisał. Przekrent - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; 0 Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 01:28 portal.legnica.eu/portal.php?aid=news&news=12506018184a8aab5a771b3 Tak też - NIE TYLKO PIENIĄDZE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.10, 20:45 wiecie ci czytam te wszystkie wypociny i chce mi sie śmiac pracowałam tam jakies 8 miesiecy najniższa krajowa ale za ta prace co miałam to i tak duzo WYPŁATA NA CZAS CZASEM JAKIES NIE UZASADNIONE CZEPIANIE ALE MIAŁAM TO W NOSIE BO ROBIŁAM SWOJE SKARG NIE BYLO JA NIE MA ZASTRZEZEŃ TYLKO PAN KAŁUZA POWINNIEN TŁUMACZYC NIEKTÓRYM ŻE JAK DOSTAJA JEGO TO BIAŁE AUTKO TO MAJA ZASÓWAĆ A NIE UDAWAC KIEROWNIK MIANOWAC SIE BRYGADZISTAMI A SWINIA NIE MOZE PRZEBYWAC Z LUDZMI BO CO DRUGI CO MYSLI ZE JEST KIEROWNIKIEM TO SWINIA I TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.10, 20:47 AA NIE MIAŁAM UMOWY ZLECENIE TYLKO O PRACE A TO CO TU PISZA MOZE TO PRAWDA NIE WIEM MAM TO GDZIESNIE MA ZASTRZEZEN TYLKO TRZEBA BYC Z PANEM K SZCZERYM I MIEC WSZYSTKO POD KONTROLĄ Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.nina Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych 12.02.11, 18:12 OK MOIM MILI I NIE MILI A CO MYŚLICIE O FIRMIE WODROL EKO Z WROCŁAWIA ZNAJDĄ SIĘ TU PRACOWNICY TEJ PROSZĘ O INFORMACJE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurii Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.17.113.lan.e-wab.pl 23.11.10, 12:22 sluchaj kolego nie polecam tej firmy dziadostwo i tyle gosciu jest nie wypłacalny i tyle robisz za psi grosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.147.103.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.11.10, 12:54 Tak, niestety. Kupiłam od nich drewno kominkowe i nie polecam. Połowa zapleśniała, kiepsko się pali. Miało byc leżakowane 3 lata i może było ale nie chcę wiedziec w jakich warunkach. Dzwoniłam do nich z reklamacją ale oczywiście pojawiły się problemy, właściciel nie jest zbyt elokwentny i bardzo niesympatyczny. Miałam wyslac do nich pismo z reklamacją ale o trzy metry nie ma sensu psuc sobie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 20:43 A ja polecam jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.10, 19:44 wiecie ci czytam te wszystkie wypociny i chce mi sie śmiac pracowałam tam jakies 8 miesiecy najniższa krajowa ale za ta prace co miałam to i tak duzo WYPŁATA NA CZAS CZASEM JAKIES NIE UZASADNIONE CZEPIANIE ALE MIAŁAM TO W NOSIE BO ROBIŁAM SWOJE SKARG NIE BYLO JA NIE MA ZASTRZEZEŃ TYLKO PAN KAŁUZA POWINNIEN TŁUMACZYC NIEKTÓRYM ŻE JAK DOSTAJA JEGO TO BIAŁE AUTKO TO MAJA ZASÓWAĆ A NIE UDAWAC KIEROWNIK MIANOWAC SIE BRYGADZISTAMI A SWINIA NIE MOZE PRZEBYWAC Z LUDZMI BO CO DRUGI CO MYSLI ZE JEST KIEROWNIKIEM TO SWINIA I TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.10, 19:47 AA NIE MIAŁAM UMOWY ZLECENIE TYLKO O PRACE A TO CO TU PISZA MOZE TO PRAWDA NIE WIEM MAM TO GDZIESNIE MA ZASTRZEZEN TYLKO TRZEBA BYC Z PANEM K SZCZERYM I MIEC WSZYSTKO POD KONTROLĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.10, 19:52 małam umowe o prace Pan K z pewnych przyczyn poszedł mi na reke Pan Kałuza nie ma juz tego rejonu bo nie wygral przetargu ale ja pracuje dalej dziekuje mu za wszystko szczerze i zaznaczam że nie jestem jego lizuską u niego nie ma lizusów są pracownicy jestem mu wdzięczna a wy rodacy do pracy taki wasz żywot ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sta Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 23:47 Dobrze mówisz Edyta (o: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 24.12.10, 13:25 ha ha tak Panie Kałuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postronna Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.11, 06:53 miałam te przyjemność być w biurze u pana K. i widziałam jak panie pracujace sie miżdżą do szefa aż mdliło mnie. Sama pracuję w firmie dużej i coś takiego jest nie do pomyślenia żeby tak wdzięczyć się do szefa, nie jestem starą dewotką ale młodą osobą. Więc niech ta osoba nie pisze że jej się super pracowało i nie podlizywała się panu K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 20.01.11, 21:05 bo sie nie podlizwałam też mnie wkurzał jestem nerwowa raz powiedzałam w nerwach co mysle ale naprawde nie małam żle prosze to moje gg 1588829 bo już nie mam sily do tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.11, 18:38 mogę tylko powiedzieć że teraz mam spokój od tego że ktoś zobaczył 3 papierki i kazał mi jechać w sobotę i sprzątać bo sam tego nie umiał posprzątać zgroza to było najgorsze tel czy Pani sprzątała bo leża 3 papierki i że jak zobaczy szef to się wkurzy masakra ale jak ktoś lubi marnować kasę na paliwo i czas zamiast sprzątać swoje stacje to powodzenia życzę ja już mam spokój i jeżeli miała bym kiedyś pracować u PANA KTO BEZ TAKICH AKCJI TO JEST PARANOJA NIKOGO NIE SZKALUJE ALE POWIEM SZCZERZE ŻE TERAZ PSYCHICZNIE ODPOCZĘŁAM A TAK OGÓLNIE TO NAPRAWDĘ SPOKO.AA NIE DAWAJCIE SOBIE KASY UCINAĆ NA WYPŁACIE BO TO JEST BEZ PRAWNE JE TEGO NIE MIAŁAM ALE Z TEGO CO WIEM LUDZI TAK MIELI.MAM PRACE POZDRAWIAM PANA K I ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA I OBY DO WIOSNY NARAZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 01:05 Ale serduszko nie masz co narzekać, ten ostatni chłopak Cię oszczędzał, powinnaś była z nim jeździć... nie jeździłaś , więc miałaś tylko dwie stacje do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 10:44 ja nie narzekam ta i żeby mnie z drugiego końca odwoził trasy i żeby nie wiadomo kto pretensje miał o to nie narzekam powtarzam i jaka to a zapraszam do sprzatania tych dwóch stacji do tego syfu to jest moja ostania wypowiedz na tym forum a naczelnik zapomnałeś co powiedzał kłodzki nio przypomnij sobie ŻEGNAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 00:25 raja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 07:33 ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postronna Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.11, 07:00 poczytałam sobie to forum i widzę że dużo ludzi pracujących u pana K. jest tutaj aktywnych i dobrze wreszcie można napisać co się w tej firmie dzieje. Wszystkie pozytywne wpisy to chyba sam "szef" wpisywał. Mam jedno pytanie - DLACZEGO PAN K. NIE CHCE PŁACIĆ WYPŁAT NA KONTA BANKOWE PRACOWNIKÓW" Broni sie przed tym jak tylko może udzielając pokrętych odpowiedzi. Niech ktoś sie dobrze zastanowi nad tym a potem pomyśli czy warto tam pracować. Pozdrawiam wszystkich desperatów pracujących u pana K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 10:00 No właśnie też chciał bym wiedzieć czemu nie można na konto ... I czy jak będę miał dość przed końcem jednego przepracowanego miesiąca ( umowa zlecenie co miesiąc na miesiąc ) to Pracodawca ma prawo nie wypłacić kasy za dni które przepracowałem ? Czy to zgodne z prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 20.01.11, 21:09 no o to sie spytaj adwokta pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Ławicy Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 18:51 a tak ogólnie jestem mieszkańcem Ławicy tu jest stacyjka sprzatana przez Wys eko no i wogóle jest nie sprzatana ładna stacja raz widzałem jak taki młody chłopak sprzątał i wrzucał smieci za butke ale tel do Gacka mam jak tak dalej bedzie no to zadzwonie do niego za co biorą kase stacja może była sprzątana z 6 miesięcy temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywny Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 17:29 masz rację zadzwoń bo gdy zaczęła sprzątać kilka miesięcy temu fima z Opola to tak właśnie robią ( a raczej częściej nie robią ). Na wszystkich stacjach wyrzucają śmieci gdzie się do. Ostatni raz gdy ktoś sprzątał ławicę to byli ci z Wys-Eko z Wałbrzycha kilka miesięcy temu a teraz widać jak jest... Zadzwoń do tego Gacka - ucieszy się chłop... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Ławicy Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 06.02.11, 08:05 ajaj Panie Kałuża brzydko tak mówić zle jak samy świętym nie było jestem kolejarzem i wiem coś o tym jeżeli Pan był tak doskonały dlaczego nie wygrał Pan przetargu czy może z braku pieniędzy Pan nie wpłacił wadium nie szanuje Pan ludzi i ona Pani robią w bambuko czyli nic nie robią i nic nie będą robić na innych sekcjach oczywiście jak Pan je jeszcze ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bYŁY PRACOWNIK Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 11:43 Wiecie co. Od pewnego czasu obserwuję to forum i zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi ? O firmę , o K. ,o roboty czy o konkurencję. Wszystkie wypowiedzi należy podzielić tu na dwie grupy : pozytywne - na które ktoś pluje żeby pluć ( bo jak można pisać o pozytywach) i negatywne które "najlepiej" rozwinąć aby w sobie znanym celu " dokopać". Byłem pracownikiem tej firmy przez 11 lat. Pracowali tam tacy którzy pracują nadal i są zadowoleni oraz tacy którym nie chciało się pracować i musieli odejść . Tak jest wszędzie. Bywali też tacy którzy chcieli wypłatę na konto lecz gotówkę na utrzymanie konta woleli przeznaczyś na sok z "gumijagód" (czyż nie J.)i nigdy go nie założyli a K. zwalinał ich z pracy co tydzień aby mogli się wyleczyć.. Są tacy którzy zarabiali po 2300 i tacy którzy zarabiali minimalną. Tak jest wszędzie. Zastanawia mnie jednak faktyczny sens tego forum. Jeśli ktoś miał uwagi do jakiejś Ławicy żle sprzątanej przez jego pracowników i okazuje się , że nie oni to robią ( lecz i tak uwagi zostają i to jeszcze większe ) jeśli ktoś pisze o fiatach 126p których K. niema od ...lat . Jeśli jakiś pracownik wypowiedział się pozytywnie i trzeba go opluć wyzywając od lizusów , jeśli są odwołania do łamanie nóg to coś jest nie tak. Uważam , że jeśli są osoby pokrzywdzone powinny zgłosić się do sądu a nie na forum . Tam szybciej można coś " ukroić" jeśli jest to uzasadnione .Ciekawe w którym momencie wątek pęknie znajdując finał w prawnych forach lub instytucjach. A tak na zakończenie - dobrze pisała " tak sobie" , że wystarczy być ok do K. i wykonać robotę a on będzie tak samo ok. Ja kończę pędzę do roboty na strefę i będę nadal obserwował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony :) Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 19:21 Masz rację "były" ciekawe jak to się potoczy ( oszczerstwo , pomówienie, grozby..nie istotne - każda z tych rzeczy śmierdzi - Agora na końcu tej strony pisze o tym - trzeba czytać ;)). Muszę zadzwonić do K. żeby poczytał :0)) .Nareszcie robi się ciekawie. Ci co pisali prawdę podpisali się - bo dlaczego nie , pluli anonimowi - ciekawe dlaczego ? Ja pracowałem trzy lata - bez uwag . Zamieszanie czasami bywało gdy kogoś zwalniali za NN lub alk. lecz sporadycznie . A ci którzy pracowali normalnie - z tego co wiem nadal pracują . A co do stanu konta Pana K. - kolego zgłoś się do niego - może zrobi tobie pełnomocnictwo ( jeśli jesteś np. z Pruszkowa)- a nie do ludzi ha,ha,ha Miłej zabawy .........;0))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 06.02.11, 18:51 a ja juz nic nie pisze tylko musze sprzatąc bo kurcze zima sie konczy i syf widać a jak Pan K bedzie miał jakąś fuche chętnie przyjme pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 04:19 Tak-ja miałem doczynienia z Wys Eko. Niestety, ale szef jest strasznym oszustem. Potrącił mi z wypłaty 350 zł., że na jednej z moich stacji PKP, która sprzatałem były 3 papierki i jedna pusta puszka po Coca-Coli. Jest wielkim oszustem. Płaci minimum krajowe, a wymaga jak by płacił ze 2500 na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Wrocławia Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 22:56 Pracowałem w Wys Eko u pana Kałuży od 02.08.2010 do 30.04.2011r. W dniu dzisiejszym, (10.05.2011r.) czyli wypłaty okazało się, że szef zrobił mi potrącenie z wypłaty 500 zł. Na umowie miałem 1250 zł. I z kierowcą sprzątaliśmy stacje PKP-sekcje Oleśnicę począwszy od Wrocławia-Sołtysowic przez Oleśnicę, Bierutów, Twardogórę, aż do Cieszkowa za Miliczem. W sumie 17 stacji. Jak się okazało potrącenie mi zrobił za to, że Naczelnik sekcji Oleśnickiej zrobił mu potrącenia w wysokości 70%. A z tego względu, że pan K do 25 kwietnia miał pomalować pasy bezpieczeństwa na peronach i zrobić pierwsze koszenie trawników z czego się nie wywiązał. Robiąc mi i mojemu współpracownikowi kierowcy potrącenia starał się nadrobić poniesione straty. Ja wypłaty nie przyjąłem, gdyż 750 zł. za cały miesiąc pracy to on sobie może wsadzić w du..Jutro kieruję sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy jak i Sądu Pracy. A oprócz tego to zalega mi z nadgodzinami ok. 2500 zł. Mam w kalendarzyku podpisy kierowców w jakich dniach pracowaliśmy od, której do, której więc tu mam sprawę wygraną. Jest delikatnie mówiąc osobą niesłowną i nie ma co mu wierzyć. Obiecuje gruszki na wierzbie, a w rzeczywistości jest sama wierzba bez gruszek. Są jeszcze podejrzenia nie, tylko z mojej strony, że nie odprowadza składek do ZUS-u. Jutro wystąpię z zapytaniem do ZUS-u, czy poodprowadzał za mnie składki. Myśli, że znalazł jelenia, ale się grubo pomylił bo ja nie dam się oszukać na pieniądze. Nie dajcie się wciągnąć w jego piękne słówka, które są nic nieznaczące. Uwierzcie mi i jak macie możliwość pracować, gdzie indziej to omijajcie firmę Wys Eko z Wałbrzycha szerokim łukiem bo się sparzycie i to mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trala Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: 31.63.248.* 24.03.11, 16:40 Arek jeżeli tak było to podaj go do sądu na każdego jest jakieś prawo demokracja daje nam takie prawo że jak coś w naszym życiu dzieje się złego można iść do sądu pracy w tym wypadku wiadomo jest ludzie chodzą brudzą a ty pracujesz tylko 8 godzin zawsze można z tą sprawą można iść do naczelnika powiedzieć co się dzieje a było jakieś ucięcie na protokole jak ci zabrał ta kasę? oczywiście nie ma najmniejszego prawa tak zrobić nawet jak są jakieś zastrzeżenia do stacji powtarzam robisz swoje a ludzie i tak brudzą jedyna firma tak robi jedyny szef który takie cyrki wycznia i nie ma bata na niego dziwne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Wrocławia Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 22:41 Pracowałem w Wys Eko u pana Kałuży od 02.08.2010 do 30.04.2011r. W dniu dzisiejszym, (10.05.2011r.) czyli wypłaty okazało się, że szef zrobił mi potrącenie z wypłaty 500 zł. Na umowie miałem 1250 zł. I z kierowca sprzątaliśmy stacje PKP sekcje Oleśnicę począwszy od Wrocławia-Sołtysowic przez Oleśnicę, Bierutów, Twardogórę, aż do Cieszkowa za Miliczem. W sumie 17 stacji. Jak się okazało potrącenie mi zrobił za to, że w Naczelnik sekcji Oleśnica zrobił mu potrącenia w wysokości 70%. A z tego względu, że pan K do 25 kwietnia miał pomalować pasy bezpieczeństwa i zrobić pierwsze koszenie trawników z czego się nie wywiązał. Robiąc mi i mojemu współpracownikowi kierowcy potrącenia starał się nadrobić poniesione straty. Ja wypłaty nie przyjąłem, gdyż 750 zł. za cały miesiąc pracy to on sobie może wsadzić w du..Jutro kieruję sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy jak i Sądu Pracy. A oprócz tego to zalega mi z nadgodzinami ok. 2500 zł. Mam w kalendarzyku podpisy kierowców w jakich dniach pracowaliśmy od, której do, której więc tu mam sprawę wygraną. Jest delikatnie mówiąc osoba niesłowną i nie ma co mu wierzyć. Obiecuje gruszki ma wierzbie, a w rzeczywistości jest sama wierzba bez gruszek. Są jeszcze podejrzenia nie, tylko z mojej strony, że nie odprowadza składek do ZUS-u. Jutro wystąpię z zapytaniem do ZUS-u, czy poodprowadzał za mnie składki. Myśli, że znalazł jelenia, ale się grubo pomylił bo ja nie dam się oszukać na pieniądze. Nie dajcie się wciągnąć w jego piękne słówka, które są nic nieznaczące. Uwierzcie mi i jak macie możliwość pracować, gdzie indziej to omijajcie firmę Wys Eko z Wałbrzycha szerokim łukiem bo si sparzycie i to mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.11, 10:17 Artur trzymam za Ciebie kciuki pisz tu co i jak wyjdzie a ci co piszą że będą dzwonić do Kałuży że takie rzeczy tu piszą niech dzwonią może będzie w końcu jakaś sprawa że ktoś dostanie po nosie za to że zawraca głowę sprawami śmiesznymi wstydzcie się pachołki kałuży teraz chyba nie macie nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Wrocławia Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 16:44 O wszystkim będę informował na bieżąco, a przydupasy niech milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwrockierowca Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych 11.05.11, 11:27 Witam, pracowalem z forumowiczem o nicku "artur z Wrocławia" w jednej brygadzie ponad 3 miesiace w firmie Wys eko tzn. jezdzilismy razem samochodem i sprzatalismy te stacje. Moja sytuacja jest identyczna, tez dostalem potracenia, ostatnie 4 dni kwietnia spedzilem w domu poniewaz mialem zwolnienie lekarskie z powodu zapalenia migdałków, zazwyczaj na poczatku miesiaca naczelnik jezdzi i sprawdza czy jest czysto wiec pewnie nie bylo no ale przeciez bylem na zwolnieniu wiec jak to mialem posprzatac a po za tym jakby panu kaluzy by tak zalezalo to powinien wyslac kogos aby posprzatal ale nic nie zrobil, dostal 70% potracen i postanowil potracic nam, mi kierowcy 600zł (chyba zemsta za to ze zachorowalem ;) a co za tym idzie ze on dostal potracenia ) oraz mojemu wspołpracownikowi Arturowi bodajze 500zł. Wszystko bylo ok. no prawie bo premia 500zł nalezala nam sie przez 2 miesiace ale niestety tylko o niej slyszalem. Wiec Panie Kaluza, jezeli Pan to teraz czyta, niech Pan nie mysli ze to sie tak skonczy, wystepuje do Sadu Pracy z ta sytuacja, do PIP, oraz do Zusu z zapytaniem czy odprowadzane sa skladki zdrowotne, radze omijac ta firme szerokim łukiem, zapewne zaraz dostane tel. od p kaluzy dlaczego bo obsmarowalem na forum tak jak moj wspolpracownik artur, ale ja sie bardzo ciesze poniewaz sady pracy i te inspekcje bardzo lubia takie sprawy i az zacieraja rece, oczywiscie porusze tez brdzo wazna sprawe jaka jest to ze pieniadze nie moga byc wyplacane na konto :) ta firma to dla mnie totalne bagno wiec nie radze sie w nie pakowac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.11, 14:04 chłopaki proszę tylko nie rzucajcie słów na wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.146.224.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.11, 16:47 nigdy przenigdy nawet gdybyscie mieli zbierac puszki tylko nie kaluza oszust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 15:01 witam Pawel z tej strony ,ja ruwnierz pracowalem u pana Kaluzy i to nie jeden raz bo chyba z 4razy pierw sprzatalem rejon,puzniej kosilem trawe kosiarka,jezdzilem ciagniczkiem z plogiem,bylem pomocnikiem pilarzy a puzniej sam zostalem pilazem.znam ta firme 17lat i zawsze byla wyplacalna,a jezeli byl jakis problem to pan Romek zawsze znalazl czas zeby go wytlumaczyc.mam katakt z ludzmi z kturymi pracowalem w tamtych latach i kilku jeszcze pracuje wiec niewiem ,skoro niby pan kaluza jest taki niedobry to napewno by tam nie pracowali pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwrockierowca Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych 11.05.11, 16:19 ja slow na wiatr nie rzucam, dzis bylem po pozew, musze go wypelnic, jezeli pan kaluza chcialby sie dogadac to by zadzwonil i ze mna porozmawial, ja po kilku telefonach gdzie prosilem o podanie mi dokladnej kwoty jaka mi naliczyli gdzie musze ja wpisac w pozwie sadowym nie dostalem odpowiedzi, odpowiedz brzmiala ze jak znajde chwile to zadzwonie, hmm wg mnie to trwa 5s bo wystarczy spojrzec na rachunek i juz ale jezeli oni tak podchodza to ja nie bede im dluzny, ja zawsze sie z ludzmi dogadywalem ale tutaj sytuacja przedstawia sie inaczej, ooni gardza ludzmi, nie odbieraja tel., nie chca udzielic podstawowych informacji a gdybym od poczatku wiedzial ze pan kaluza jest taki jaki jest to nie przyjalbym sie do tej firmy ale on pokazal jaki jest dopiero gdy ja sie zwolnilem i przyszedl czas wypłaty, prawnicy beda wiedziec co z tym zrobic, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Wrocławia Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 16:51 Pawle z Wałbrzycha czy skąd ty tam jesteś. Co ty pierdo...za głodne kawałki? Chyba jesteś jednym z największych przydupasów. Za co dostałem potrącenie 500 zł? Za to, że kierowca był na chorobowym? To co miałem wziąć miotłę pod pachę i z buta iść do Milicza z Wrocławia posprzątać stację? Może jesteś podstawiony? Jak pracowałes 4 razy to powiedz mi czemu tyle razy się zwalniałeś głąbie kapuściany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.11, 16:55 masz racje kolego takie posty ze Kałuża jest taki dobry i wspaniały to pisze on albo ci co są u niego kierownikami Mirek nie będę się wypowiadać ten stary dziadek co nawet dzień dobry nie umie powiedzieć Przemek lizus szkoda słów i czasu żeby pisać dalej...Czekam na efekty sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Wrocławia Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 17:21 Ziomeczku jeżeli masz na mysli Przemka z Wałbrzycha brygadzistę to zgadzam sie z tobą, że to stary przydupas i trzęsie portkami jak Pan K, tylko na niego krzywo spojrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.11, 17:27 znam ich dobrze wszystkich aż za dobrze uważacie chłopaki bo tu straszą sądem za pisanie prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 22:09 W imieniu naszych dzieci gorąco dziękujemy za tak hojne finansowe wsparcie naszych działań. Dzięki takim ludziom jak P. Kałuża rozwiązywanie problemów staje się przyjemnością , a uśmiech na twarzach milusińskich będzie jeszcze dłużej trwał . Jaka szkoda , że jest Was tak mało...... Dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony;) Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 00:48 www.wys-eko.pl walbrzych.naszemiasto.pl/tag/legnica-dozorbud.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony;) Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 00:51 www.wys-eko.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 20.06.11, 10:55 Panie Kałuża nic Pan tu nie ubarwi wklejając te linki a jak Pan dał najniższą ofertę to i wygrał Pan przetarg to pewnie znów Pan szuka taniej siły roboczej i dziwie się że jeszcze Panu do śmiechu po tym co Pan stracił niższa oferta no każdy orze jak może powodzenia życzę i dużo szacunku aa spotkałem ostanio kobietkę z kłodzka która ma tą sekcje ona jedna powiedziała o Panu dobrze to znaczy że serce jeszcze Pan ma że jeszcze potrafi Pan być dobry i nie robić ludziom tego co tu jest opisane ja osobiście życzę wszystkiego najlepszego a wklejanie tych linków na forum no po prostu Pan się ośmiesza ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.11, 17:59 Kałuża? Człowieku! Najgorszemu wrogowi bym go nie polecił! Po pierwsze - zawsze nie dotrzymuje słowa. Po drugie, jak coś zawali (a robi to bardzo często) - to wyłącza komórkę i szukaj wiatru w polu. Po trzecie, swoich pracowników tak dobiera, że są słabsi psychicznie od niego. Obiecuje im złote góry, a jak przyjdzie co do czego, to się wykpi, albo im mówi, że nikt inny by ich do pracy nie przyjął. Po czwarte - często zaciąga długi nawet wśród swoich pracowników, ale z oddaniem - oj ciężko. Po piąte, nie wyjaśni co należy wykonać w danym zleceniu a robi to celowo, żeby po wszystkim zwalić winę na pracowników i rzecz jasna nie wypłacić im obiecanej pensji. Mogę tak wymieniać i wymieniać. Jak najdalej od tego pożal się Boże biznesmena. Facet pamięta dobrze wszystko, ale tylko na własną korzyść, lecz gdy chodzi o pracowników - zanik pamięci totalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.146.76.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.11, 01:27 Zgadzxam się z Tobą w 100%. Domniemywam,że jesteś byłym pracownikiem Pana K.Gratuluję psychologicznej oceny osobowości Pana Kałuży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.11, 15:44 Ciekawe dlaczego nieomal wszyscy pracownicy Kałuży dostali potrącenia za miesiąc lipiec? Hm, może potrzeba było dofinansowania do wczasów szefa? Hm, a może winna pogoda - bo takie otrzymali wytłumaczenie: padało, więc siedzieliście w domu - to czego oczekujecie? Wypłaty? I łup! Potrącenia! Niby niewiele, bo temu sto, tamtemu 130, innemu 65 zł, ale zawsze się uzbiera! I tylko obiecanki, obiecanki, obiecanki! Ludzie, jakie to chore! Kosiarze mieli otrzymać po kilka tysięcy za koszenie przejazdów. Obiecał i figa z makiem! Ale najdziwniejsze jest to, że wszyscy cicho siedzą. Rządzi ludźmi jak chce a pracownicy cicho sza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Kałuża Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.08.11, 19:37 dobiera sobie was ludzi bez żadnych kwalifikacji, skazanych na najgorszą robote i uzależnia od siebie. olejcie go wszyscy na raz i po kłopocie tylko nasuwa sie pytanie co DALEJ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 07.11.11, 12:45 Witam pracowałam w tej firmie ta firma nadaje się do niczego.Pan Roman jest bogatym czlowiekiem ktory robi redukcje etatu i zwalnia ludzi.Widocznie brakuje mu kasy to jest człowie ze złym charakterem który traktuje ludzi jak śmici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Firma Wys-Eko Wałbrzych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:47 Ale numer. A ja miałem być tym kosiarzem, tylko się nie zgodziłem. Odpowiedz Link Zgłoś