Gość: fff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:13 witam, czy ma ktos pojecie jak dziala inhalator?? jak trzymam w rece ustnik o lek leci a jak dziecko wklada do buzi to lek leci z przerwami, czy tak ma byc>??? czty cos nie tam z nim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: jak dziala nebulizator? IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 22:31 Jak działa google i jak z niego korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jak dziala nebulizator? IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 22:32 tak działa google www.google.com/#hl=pl&source=hp&biw=&bih=&q=jak+dziala+nebulizator&btnG=Szukaj+w+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=jak+dziala+nebulizator&gs_rfai=&fp=d1e6232cc828bdc7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: jak dziala nebulizator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:33 jak jestes taki madry-/a to znajdz mi odp na to pytanie, po to tez jest forum, ale ty wiesz tyle co ja wiec sie nie odzywaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jak dziala nebulizator? IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 22:38 podaj model tego inchalatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: jak dziala nebulizator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 23:48 microlife neb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: jak dziala nebulizator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 23:52 microlife neb 100 Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: jak dziala nebulizator? 26.10.10, 23:54 raczej powinno lecieć jednostajnie; napisz coś więcej - jaki inhalator, jaki lek? a dziecko nie kombinuje w trakcie inhalacji (może zatyka któryś z otworów?) może lecieć nierówno jak jest za mało płynu (roztworu leku) w zasobniku albo jak nebulizator jest przechylony (tu zależy od modelu, bo niektóre pracują w przechyle) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff do b.bujak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 11:36 jest to MIKROLIFE NEB 100! poprzednio mialam z innej firmy i wlasnie lecialo jednostajnie, a teraz sie troche zdizwilam bo musze wylaczac zeby znow zaczelo leciec, wlewam ty;e samo leku (pulmicort+sol fizjologiczna) co do poprzedniego, ja trzymam dziecku wiec nie zatykam zadnej dziurki, podjade moze do apteki tam gdzie go kupilam, a zaraz bede robic inhalacje i sprobuje go przechylic jak wspomniales/as. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: do b.bujak 27.10.10, 12:10 wrzuciłam to w google i przeczytałam, że to inhalator tłokowy a w opisie parametrów technicznych "Praca: przerywana" - więc może ten typ tak ma? skontaktuj się ze sprzedawcą a najlepiej z serwisem i dopytaj; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: do b.bujak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 16:42 jedna ta czesc ktora rozpyla lekarstwo byla popsuta, aPraca przeywana" tzn ze 30 min chodzi a 30 min przerwa. dziekuje w kazdym razie!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: jak dziala nebulizator? IP: 192.168.2.* 27.10.10, 09:51 Może zapakuj ten nebulizator do foliowej torby i pójdz z nim do swojego lekarza, albo tego który zalecił inhalacje. Pokaż jak działa i spytaj czy tak ma być. Pomóc może nawet pielęgniarka z Twojej przychodni. Jak niby ktoś ma ci pomóc NIE WIDZĄC jak to wszystko wygląda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cook Re: jak dziala nebulizator? IP: 96.9.165.* 27.10.10, 10:22 " lekarzaspecjalista " z tego forum ma okazję, żeby się teraz popisać swoją wiedzą ... Odpowiedz Link Zgłoś