Dodaj do ulubionych

Meble ,Florczak i Florczak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 13:05
Witam >
Chciałabym wszystkich przestrzec przed zamawianiem mebli u tych panów. Krótko (meble nieskończone, zaliczka pobrana , terminy przekraczające nieskończoność czasową , wykonanie naganne , nieodbierane telefony , brak szacunku dla klienta ) ,to tylko częściowa lista zarzutów z mojej strony. Po tym wszystkim co przeżyłam (i nie doczekałam) z tymi panami postanowiłam ich znaleźć w inny sposób , a informacje na ich temat jakie udało mi się zdobyć to koszmar taki sam jak ich usługi. Dług za długiem i długiem pogania. Liczba niezadowolonych klientów, do których dotarłam sięga około 20 osób , a to jak mi się wydaje nie wszyscy. Ponoć ze względu na ich zadłużenia, nie chcą ich obsługiwać żadne pobliskie hurtownie (nie wiem czy to prawda , ale nie byłoby to dla mnie zaskoczeniem)

Także jeszcze raz NIE DAJCIE SIĘ OCZAROWAĆ TYM LUDZIOM BO TYLKO NERWY STRACICIE I PIENIĄDZE A O MEBLACH MOŻECIE ZAPOMNIEĆ !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mebleteż Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 13:26
      A nie jesteś ty od konkurencji aby?
      • Gość: gość Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.11, 21:41
        To prawda . Ciągle przekładanie terminów różne kłamstwa to chleb powszedni.
        Nie wiem jak jest w innych firmach ale z usług panów Florczak nie polecam korzystać.
    • the_rest Re: Meble ,Florczak i Florczak 18.11.10, 13:48
      U mnie wszystko miało trwać 1 miesiąc, skończyło się na 3 miesiącach. Jasne, że w takich wątkach zawsze może pisać konkurencja, proponuję się przekonać samemu :))
    • Gość: Arek Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:51
      I tak nie wierze ,robili panowie wczoraj umnie , jest gut super i jestem zadowolony,a gdy ktoś pisze ze dotarł do 20 osub to musi być bond 007 pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:06
        Magda mogłaś kupić sobie mebelki na ul.Grabarskiej tam jest komis używanych mebli ,było by tanio i szybko .
      • prima.palaszewska01111961 Re: Meble ,Florczak i Florczak 12.12.16, 18:22
        przecież wiadomo Florczak, że sam piszesz te posty - błąd ortograficzny, błędem pogania - w postach i SMS
    • Gość: Irena podzamcze Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:56
      Ludzie co wy piszecie ,popaczcie na siebie,jesteście beznadziejni,czy wy jesteście wporzadku ,jak coś nie tak to firma ,a może coś zwami nie tak,przypztkiem zajrzałam na forum ;niewierze ,Firma Florczaków jest naprawde godna poleceniu i nic więcej nie dodam pozdrawiam nie uczciwych ludzi zwłaszcza z Wałbrzycha
      • Gość: Miodek Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: 94.254.137.* 18.11.10, 21:16
        Panie Marcinie lub Arturze, widzę że prawda w oczy kole i na podstawie pseudo-zadowolonych klientów poprawiasz swój wizerunek ?
        Pierw ortografii proponuję się poduczyć a później umieszczać takie próby obronne, po drugie jako Wasz klient stanowczo podpisuję się pod tym co opisała pani Magda...

Proponuję byś lepiej zajął się pracą i zoobowiązaniami wobec podpisanych umów a wtedy takich informacji na forum będzie zdecydowanie mniej...

Moja skromna opinia - stanowczo NIE polecam...
      • prima.palaszewska01111961 Re: Meble ,Florczak i Florczak 12.12.16, 18:23
        taki uczciwy, a tyle zgłoszeń na policji
    • Gość: gość Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.182.66.135.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.10, 08:25
      powiem tak...ja robiłem meble w wałbrzychu i nie na czarno,jestem zadowolony,a teraz panów zaprosiłem ponownie lecz do curki do Wrocławia,wykonali swa prace solidnie,i w terminie,moim zdaniem nic złego na panów Florczaków nie powiem powiem głośno jestem zadowolony POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLNONYCH I NIE ZADOWOLNYCH
      • Gość: Miodek Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: 188.33.180.* 20.11.10, 08:43
        Ten adres IP IP: *.182.66.135.nat.umts.dynamic.eranet.pl pojawia się tylko w wątkach obronnych braci Florczak, ne tylko w tym poście ale i w pozostałych objętych tą oakurat tematyką. Proponuję panie Marcinie aby pan , akurat pan wziął się solidnie do roboty a nie stukanie w klawiaturkę i udawanie że wszystko jest w porządku, bo pana informuję, że nie jest!!! Ludzie którzy dzielą się informacją na tym forum, nie są z pierwszej łapanki i pewne ostrzeżenia kierują tylko dlatego aby następny wasz klient nie osiwiał czekając na meble bo jak się okazuje to u Was droga z potężnymi wybojami i przeszkodami, Ja pytam: czy tak powinno być ? Kiedyś trafiłem na jakąś gazetkę "darmową" gdzie ujżałem Wasze wspólne zdjęcie i ciepłe słowa na temat Waszej profesji, długo z żoną się nie zastanawialiśmy i podjeliśmy się zamówić mebelki u Was, jak się skończyło? Sami doskonale wiecie... To moja skromna raz jeszcze opinia: Jeżeli klient ( nie ważne jaki ) daży Was zaufaniem , to bądźcie uczciwi w stosunku do niego... Jak narazie jesteśmy zażenowani Waszym postępowaniem i nie wróżę Wam długo takiego podejścia do interesu !!!

• Gość: mnm Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.11, 20:52
          Że to ta sama osoba to jasne - żenujące błędy ortograficzne. Florczaki nauczcie się pisać :D
        • Gość: Prawdziwy Miodek Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 14:03
          Panie Miodek, najpierw ubolewasz Pan nad ortografią "florczaków", a potem piszesz waść "ujżałem".

Pozostaje mi napisać tylko jedno: przygarnął kocioł garnkowi.

By the way, naucz się Pan też interpunkcji i zasad gramatyki.
    • the_rest he he he 19.11.10, 11:57
      Zadowoleni klienci Florczaków, jakoś dziwnie podobnie piszą nie po "polskiemu" w tym wątku. Panowie zamiast poprawiać sobie reputację na forum, róbcie to w realu, na początek jedna mała rzecz - odbierajcie telefony, i jak umawiacie się na jakiś termin to go k...a dotrzymujcie.
      • Gość: on Re: he he he IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 18:15
        Potwierdzam złą opinię na temat Florczaków.

Przekładane terminy to standard/
        Podstawa to nie płacić im za dużo. U mnie uszkodzili szybę przy montowaniu mebli kuchennych, kilka dni czekałem na nową. Jeden blat był za krótki i przez 3 miesiące czekaliśmy na nowy.
        Porażka jednym słowem. Telefon nie zawsze był odbierany. Prośba nie pomagała, złość i krzyk również nie.
        Nie jestem od konkurencji ale ostrzegam przed nimi.
        Panowie Florczak, mieszkaniec Krzywoustego ze Świebodzic :)

Pozdrawiam i przestrzegam
    • Gość: Omijać Florczaków Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: 79.110.197.* 10.01.11, 21:15
      Również jestem ofiarą tych analfabetów. Terminy i ich dotrzymywanie jest dla Florczaków czymś czego nie rozumieją wcale. Jedyne co opanowali do perfekcji to kłamanie bez mrugnięcia okiem. Jeśli ktoś nie potrafi pisać po Polsku to jak miałby być dokładny. Jeśli klient będzie za dużo dzwonił bo Panowie F. spóźniają się z wykonaniem mebli to włączą przekierowanie na pocztę głosową tak ta firma rozwiązuje niewygodne problemy. WIĘC DRODZY FORUMOWICZE DLA WASZEGO SPOKOJU LEPIEJ BĘDZIE OMIJAĆ TYCH MEBLARZY. I zrobić u konkurencji, która wypada bardzo pozytywnie na tle firmy Florczak i Florczak. (wiem bo meble na szczęście robiłem nie tylko u nich). A wszelkie pozytywne opinie wiadomo, że są pisane przez Florczaków bo nie znam nikogo kto mógłby zrobić tyle błędów. POZDRAWIAM I WSPÓŁCZUJĘ POSZKODOWANYM.
      • Gość: niezadowolona Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.01.11, 23:31
        Witam ,osobiscie nie polecam tych Panów ,jakies trzy miesiace temu byli u mnie na pomiarze mebli ,termin w jakim mieli zadzwonic z projektem i wstepna wycena uzgodniony byl na dwa tyg. Niestety do dzisiejszego dnia nie ma wyceny ,ani projektu ,ani telefonu Panowie nie odbierali.To są moje przezycia z ta firma ,napewno jej nie polecam .A jesli ktos ma ochote na troche nerwów to bardzo prosze zamawiac meble u tych ze Panów .Pozdrawiam ;)
      • Gość: meble Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.centertel.pl 29.03.11, 22:41
        powiem krutko odpie...ie sie od florczakuw a głównie konkuręcjo wiem coś stolarz
        • Gość: karin Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.11, 14:45
          Niestety złe opinie o firmie potwierdzają się w rzeczywistości. Niesłowność i jeszcze raz niesłowność. Ustalone terminy to fikcja. Robota na raty. To monterzy a nie stolarze. Szkoda.......
        • Gość: Adam Re: Do meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 07:20
          Krótko barani łbie K-R-Ó-T-O !!
          Kup sobie jełopie coś takiego jak słownik ortograficzny.
    • Gość: Monika Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 22:52
      Oszuści!!! UWAGA!!! Będę wszędzie gdzie to możliwe ostrzegać o tej firmie.
      • Gość: KLientka Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.static.korbank.pl 22.05.11, 16:17
        A ja zamawiałam u Florczaków kilka mebli, żaden nie był standardowy, raczej w formie trudny do wykonania, w tym jeden na całą duuuużą ścianę (!) i nie zawiodłam się na tej firmie. Meble wykonane bardzo solidnie, zamontowane bez zastrzeżeń, w fazie projektu wykonawcy podpowiedzieli zmiany i jak czas pokazał słusznie radzili (mija więcej ponad rok jak je mam i jest wszystko OK). Jakościowo też bardzo dobre. Jak pamiętam żadnego poślizgu w terminach nie było !!!. Dziwię się wypowiedziom tutaj, bo zanim zamówiłam meble u Florczaków "zasięgnęłam języka" na ich temat i wszyscy z kim rozmawiałam polecali firmę z pełną odpowiedzialnością. Mam nadzieję, że czytający to forum mają wiedzę o konkurencji, choć takie posunięcia jak wyżej są poza wszelką ludzką przyzwoitością. Łatwo człowieka skrzywdzić, można nawet jednym słowem....jakże prostackim być trzeba, by odważyć się na takie podłości. WSTYD ! Pozdrawiam firmę FLORCZAK & FLORCZAK. A żeby nie było tak różowo - jedyne co mam im do zarzucenia, to to, że w ciągu współpracy za diabła nie wiedziałam z którym akurat rozmawiam - tacy podobni :):):)
        • Gość: porażka Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 22:19
          Ja też byłam zadowolona ale 10 lat temu,wtedy kiedy pracował Pan F w mieszku ,bo tam szef pilnował i dbał o swoich klientów i nadal dba.Teraz to zrobię wszystko, aby firma Florczak miała jak najmniej klientów bo są oszustami! A wszyscy poszkodowani i oszukani powinni się zebrać razem i pozwać ich,bo to się musi skończyć.Im więcej nas będzie tym mniej ludzi naciągną i oszukają!!!
    • Gość: oszukana Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 20:38
      Ja dołączę do grona niezadowolonych klientów panów F i F. Dlaczego? Terminowość zerowa, trzeba bardzo pilnować szczegółów, bo robią byle jak, moja kuchnia od początku była pomyłką, nadal jest niedokończona i już chyba nie będzie - minęło kilka miesięcy, ponaglani telefonicznie wymyślali coraz to inną wymówkę... Nie powiem, widziałam robione przez nich meble, które wyglądały lepiej, ale zazwyczaj bez awantury i czekania się nie obyło. Tak że STANOWCZO ODRADZAM!
      • Gość: usterka Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 22:38
        Szkoda tylko Pana Artura, bo bez brata był rzetelnym i terminowym wykonawcą.Pospłacał długi brata,który jest arogancki i i bez pojęcia.Panie Marcinie pogrążył Pan brata za sobą!!!Niech się pan weźmie do roboty(nie na darmo z pana pseudo PREZES).Panie Arturze niech Pan się wreszcie obudzi i przejrzy na oczy, bo szkoda stracić swoją reputację,którą kiedyś będzie trudno odbudować a jest już bardzo źle.
    • Gość: gość Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.centertel.pl 05.09.11, 10:25
      Bardzo jestem zadowolona
      jakość ok
      termin ok
      polecam
      Monika
      • Gość: gregor wrocław Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.centertel.pl 05.09.11, 10:28
        montowali panowie u mnie wszystok wporządku.
        A też czytałem te brednie i troche zwądpiłem w panw
        Ale spisali się na medal bliżniaki
        pozdrawiam ich
        • Gość: Jestem zadowolona Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.static.korbank.pl 05.09.11, 17:51
          mnie robili duuuuże zamówienie - na całą ścianę i nie mam żadnych zastrzeżeń. Dodatkowo różne elementy wyposażenia - nic standardowego, same moje "widzimisię" i ani razu nie usłyszałam, że "tak nie może być". U Florczaków wszystko można zrobić. Wszystko było w porządku i jak należy. Osobiście polecam !
          • Gość: ola z oławy Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.centertel.pl 06.09.11, 08:47
            witam serdecznie na forum
            panowie robili kuchnie i jestem w szoku ze tak szybko i efektownie zmontowali kuchnie
            polecam pozdrawiam
            podaje kontakt 500 609 628
            • Gość: Arti Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 12:20
              Moim zdaniem to kiepska autoreklama. Jakiś czas temu zadzwoniłam po Panów bo chciałam zrobić dość sporą zabudowę szafy. Przyjechali po kilku dniach następnie czekałam 3 tyg na wycenę. Po kilku moich telefonach zjawili się Panowie ale nie mieli jeszcze nic przygotowanego (tłumaczyli się nawałem pracy). Oczywiście zrezygnowałam z usług takich "fachowców".
    • Gość: paweł Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.centertel.pl 08.09.11, 08:23
      firma ok terminy w normie
      jakość kuchni i montażu ok
      polecam i jeszcze raz bym zamwił u panw kuchnie
      • Gość: niezadowolona Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.11, 18:49
        Panowie Florczaki sami sobie zmuszeni jesteście wpisywać dobre opinie,lepiej popracujcie nad błędami.Tak jak Wy pracujecie tylko na zaliczkach to nie jesteście w stanie skończyć żadnego zlecenia.Do roboty się zabierajcie a nie na forum piszcie bo dupy się Wam palą!
      • Gość: Adam Re: Meble ,Florczak i Florczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 15:39
        Nie wiedzą czy pisać "u" czy "ó"- "ż czy "rz" to opuszczają te litery, ot baranie łby.
    • stolarz_florczak Re: Meble ,Florczak i Florczak 24.08.16, 16:48
      Też zostałem oszukany. Poszukuję kontaktu do osób, którzy zosatli oszukani. Czy może Pani do mnie napisac na adres: stolarz_florczak@o2.pl
    • prima.palaszewska01111961 Re: Meble ,Florczak i Florczak 12.12.16, 18:17
      czy chodzi o Sylwestra Florczaka - u mnie zjawił się z Anną Kowalską ( panna z podbitym okiem, ubrana w ciuch które wyglądały na wyciągnięte z pojemnika PCK) myślałam, że biedni ludzie na dorobku - podpisali umowę , wzieli zaliczkę ................i na tym koniec, usługa nie wykonana. Sprawa na policji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka