Dodaj do ulubionych

OWSIAK , - nie tym razem kolego ..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 21:08
w dniu " tamtych " wyborow mogles polozyc na szali wlasne nazwisko ,a nie WOŚP ,zawłaszczyles ogolnonarodowe dobro dla wlasnych celow
Nie dostaniesz odemnie i mojej rodziny ani grosza
Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 22:00
      Włąśnie dlatego jestes maleńki pikolo jeśli wiesz co to znaczy biedny człecze:)
      • braciakrwi Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. 03.01.11, 22:14
        Obaj jesteście pasożytami, jeśli nie pomagacie chorym nawet na mililitr a dla siebie i swoich domagacie się czegoś więcej niż wody.
        Krwi mililitr, oczywiście ......
        • Gość: Witek Gastuk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 03.01.11, 22:33
          Pasożytami na pewno są oczadziałe naiwniaki i żyjace z nich cwaniaki typu Owsiak utrwalające wieczną prowizorkę polegajacą na ciagłym wykorzystywaniu odruchów współczucia po to aby bu.r.del w służbie zdrowia mógł się pogłębiać, co skutkuje pogłębiajacą sie znieczulicą społeczna, bo ileż mozna się składać na służbe zdrowia i państwo którego ustawowym obowiązkiem jest ochrona naszego zdrowia i zycia.
          Jak Owsiakowcy są takie kozaki to niech zamiast corocznego żebrania zaczną się skupiać na egzekwowaniu naszych praw do leczenia, ciekawe co by z tego wyszło, na pewno nic, bo skończył by się przepływ duużej kasy z której zawsze ktoś coś uszczknie, nie ma cudów.
          Poza tym Owsiaka nie można krytykować, choćby twórczo bo niektórym zastąpił on matkę-ojczyznę czy matkę Boską ,której poszanowanie przestało być trendy bo kto to robi ten mocher.
          Ludzie w Polsce to jednak tepe sztuki które nie maja zainstalowanych antywirusów w mózgownicach co uniemożliwia im samodzielne myślenie i zabezpieczenie się przed każdą ideą jaką mu podsuną, szczególnie chorym instynktem stadnym/jak lemingi/, podobnie jak komputerowi przeładowanie programami i zbędna treścią na twardym dysku.
          Pozdro i życzę wam dobrej obsługi medycznej w razie czego/odpukać/bez łaski WOSP i typów
          w rodzaju "bracia krwi" czy "wampirek jakis tam" czy Owsiak któremu trzeba b edzie niedługo hołdy oddawać i okadzać.
          • braciakrwi Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. 03.01.11, 23:03
            Ludzie w Polsce to jednak tepe sztuki które nie maja zainstalowanych antywirusów w mózgownicach co uniemożliwia im samodzielne myślenie
            oczadziali z podniecenia zapominają, że tylko współpraca i wzajemna pomoc może ich uratować.
            Oczywiście potem biegają w zapamiętaniu szukajac ratunku, ale jest za późno.
            Nie ma czym leczyć dziewczyny, nie ma jak ratowac synka.
            Bo czemu nibu taki Polak ma iść oddać krew dla chorego?
            Tak za friko?
            No odpowiedz Wituś, czemu, jak czekał będziesz na operację mam pójść i oddać dla ciebie krew?
          • Gość: nn Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 23:41
            Chłopcze, widać jak mało wiesz. Jak sobie łeb skręcisz na nartach, albo jak Twoje dziecko będzie musiało leżeć w inkubatorze, bo urodzi się za wcześnie to powiedz żeby pod żadnym pozorem nie było diagnozowane/ratowane przez sprzęt zakupiony przez WOŚP (ani innej organizacji społecznej). A jak będą chcieli diagnozować noworodkowi słuch to pilnuj by nie było to za owsiakowe pieniądze. Jak do podstawówki Twojego dziecka przyjdzie pan/pani uczyć pierwszej pomocy to też zaznacz że nie wyrażasz zgody jeśli to za owsiakowe. A i przejdź się po Ochotniczych Strażach Pożarnych i powiedz że są debilami że wzięli sprzęt od WOŚP.
            Co do poprzednich wyborów i stwierdzenia że zbiórka pieniędzy była polityczna to proponuję sięgnąć do newsów mówiących o tym, że organizacja Owsiaka miała zatarg zarówno z rządem PiS (słynny list otwarty Owsiaka do ojca Rydzyka gdzie "gratuluje wyhaczenia pieniędzy unijnych") jak i PO (w tym przypadku Ministerstwem Zdrowia, już za rządów Ewy Kopacz (rzekomo przyjaznej ratownictwu medycznemu w Polsce)- materiał pewnie na stronie tvn24).
            Jeśli chodzi o egzekwowanie od państwa to przypominam, że żyjemy w państwie liberalnym (przynajmniej z założenia) więc trzeci sektor powinien odgrywać znaczną rolę w rozwoju społeczeństwa.
            A jak ktoś uważa że to jakieś zagrabianie pieniędzy naiwnych ludzi, odsyłam do odpowiednich ustaw regulujących sprawy zbiórek pieniędzy.
            • braciakrwi Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. 03.01.11, 23:47
              Niestety tak sądzę...A jak ktoś uważa że to jakieś zagrabianie pieniędzy , i, że nie ma w tym przesady...
            • Gość: kazio Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 14:16
              Ot, cała prawda.
      • Gość: adam ż. Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 07:54
        Gość portalu: nika napisał(a):

> Włąśnie dlatego jestes maleńki pikolo jeśli wiesz co to znaczy biedny człecze:)]

a ja wykorzystam 1% od dochodu , mam w dupie owsiaka , tez nie spodobal mi sie numer z wyborami ....( nie w moim imieniu ... )

tez jestem " maleńki " ??
        • Gość: tt Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 08:06
          O co chodzi z tymi wyborami, ktoś mnie uświadomi? Telewizora nie posiadam od ponad 10 lat, więc nie jestem w temacie, a w necie jakoś nic nie zauważyłem.
    • Gość: miejscowy Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 05:54
      W takim razie, zrezygnujmy z przymusowych skladek na sluzbe zdrowia i dajmy te pieniadze Owsiakowi, skoro potrafi lepiej nimi dysponowac.
      • Gość: niki Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 08:44
        Jak ktoś jest tumanem to nim już pozostanie...Udział w zbiórce Orkiestry Owsiaka nie jest przymusem nie jest nawet obowiązkiem:) Dadzą Ci ,ktorym nie obce jest cierpienie innego czlowieka ,którzy posiadają wrażliwość ...cechę wyróżniającą dobrych ludzi. Reszta niech robi co chce np kupi przechleje przepali i niech czeka dalej na reformę NFZ ...Zdrowie życie jednak nie ma czasu na ... "pózniej" . Często liczy się tui teraz no ale nie każdemu jest dane to zrozumieć więc najłatwiej jest znależć banalne wytlumaczenie swej nieludzkiej postawy np. mówiąc ja daję 1% albo to mi się należy lub Owsiak to oszust. Tylko gdy przyjdzie co do czego to oni właś nie pierwsi wyciągną ręke by...brać :)
    • Gość: SiaQ Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 07:58
      Nie życzę Ci, aby sprzęt od Owsiaka musiał ratować życie Twojego dziecka...
      • Gość: gąskabalbinka Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: 94.254.245.* 04.01.11, 08:38
        Tak to już jest w naszej zaściankowej, ciasnej, prowincjonalnej mentalności, ze jak komuś uda się osiągnąć sukces (vide: Owsiak, Jego Orkiestra, miliony zbierane na wymierne cele i pod okiem kamer rozliczane pieniądze, coroczne pospolite ruszenie, itd., itp.) to musi być opluty, musi być podważona jego wiarygodność, trzeba mu dokopać... Nie chcesz - nie wrzucaj datków do puszki 9 stycznia, udawaj, że nie widzisz kwestujących i czuj sie zadowolony, ze olewasz tę akcję, tę ideę. Gratuluję dobrego samopoczucia, dupku!
        • Gość: tyra Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 09:25
          Nie dawno urodziło mi się dziecko na 1. Sprzęt wysokiej klasy - prawie cały z serduszkami WOŚP.
          Dzięki panu Owsiakowi w prowincjonalnym miasteczku mamy sprzęt wysokiej klasy.
          Proszę nie wypowiadać się na tematy i nie szkalować ludzi jeżeli nie macie na ten temat zielonego pojęcia.
          W Polsce a zwłaszcza w Wałbrzychu brakuje ludzi takich jak on!
          • Gość: garuch Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 09:32
            Wituś ma ukryty żal do Owsiaka, że ten nie działał w okresie, gdy na świat przyszedł właśnie Wituś. Wtedy zapewne zabrakło inkubatora, stąd Wituś pisze dzisiaj to, co pisze.
            • Gość: Alicja Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 09:53
              Na armie zbieralismy przed 2 wojną swiatową , teraz na sluzbę zdrowia ... i zawsze rządzący odwoływali sie do uczuc wyższych jednostki ..

czy Polak musi byc zawsze tak zle rządzony ?
              • Gość: title Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 10:33
                Gość portalu: Alicja napisał(a):

> Na armie zbieralismy przed 2 wojną swiatową , teraz na sluzbę zdrowia ... i zaw
                > sze rządzący odwoływali sie do uczuc wyższych jednostki ..
                >
                >
                > czy Polak musi byc zawsze tak zle rządzony ?

nie martw sie Alicjo , juz niedlugo przyjdą chińczyki ... :-)

a przyjdą na pewno :-((
                • Gość: inny Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 04.01.11, 13:58

Najlepsze wykorzystanie pozyskanych srodków ma Caritas. Pamietajcie, że Owsiak nie robi tego wszystkiego charytatywnie! Podziwiam co roku tę naszą narodowa mobilizację w zbieraniu tych pieniędzy. Nie jest to obowiązkowe z tym dawaniem do puszki jak i nie jest obowiązkowe dawanie na tacę w kościele! Ale zawsze największe ,,ale'' maja ci co wogóle nic nie dają.
                  Osobiście Owsiak mi się już ,,przejadł'', zwłaszcza jak miał problemy z rozliczeniem wpływów... A te wszystkie sprzety z serduchami w szpitalu sa nie od Owsiaka - tylko od nas samych! To my dawaliśmy datki do puszek, nie Owsiak.Owsiak jest tylko odpłatnym koordynatorem przepływu pieniedzy. Poszukajcie jaki % kasy zostaje mu w karmanie...
                  Fakt, zastepuje orkiestra nieudolną opiekę państwa. I tu maja racje przeciwnicy jak i entuzjaści Owsiaka. Osobiście idea -TAK, Owsiak -NIE!!!
                  • Gość: kazio Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 14:20
                    I niech mu zostanie, specjalnie się do tego dołożę. Za to, co robi, ma prawo uzyskać godne wynagrodzenie.

Jeżeli tobie się to nie podoba, to stwórz podobną inicjatywę i pociągnij za sobą ludzi tak, jak zrobił to Owsiak. Powodzenia.
                    • Gość: bk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 16:36
                      Oj, kaziu, jesteś nielogiczny: jeśli się coś nie podoba to NIE należy czegoś takiego robić!
                      N.p. nie podoba mi się żebractwo, wymuszenia czy szantaż (emocjonalny także) i robię to, ale z obrzydzeniem do siebie ;)
                      • Gość: Witek Gastuk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 04.01.11, 17:30
                        Jak zwykle dziecinna część spoleczeństwa ma problemy ze spójnymi i bardziej przewidujacymi argumentami. Przypomina mi to mechanizm jaki jest stosowany w oszukańczych mailach opierających się na manipulacji emocjonalnej typu" jeśli skasujesz ten mail to znaczy że jesteś bez serca".
                        Rozmowa z osobami zdziecinniałymi którym się wydaje że robią dobroczynność nie ma sensu oczywiście, przewiduję też długie lata prosperity dla Owsiaka bo grunt ma tu idealny.
                        Na koniec odpowiedzcie mi: jak to się dzieje że w bardziej poważnych krajach typu Niemcy czy UK szpitale czy straż ma zapewniony sprzęt bez różnych Owsiaków ? Ciekawe też że mimo prób Orkiestry nie może ona nijak rozwinąć swojej akcji wśród zachodnich społeczeństw do których przecież miana pretendujecie.
                        pozdro i miłej zabawy w filantropów raz w roku.
                        Potrzebujący są obok was na codzień tylko tego nie chcecie widzieć.
                        • Gość: bk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:40
                          Ciekawe? Wiesz chyba, że "w uk i w niemcach" są stałe dochody z podatków i ubezpieczeń oraz opłat wnoszonych przez pacjentów - a u nas to, jakieś znikome kwoty.
                    • Gość: wnerwiony Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 17:18
                      A kogo można teraz, jakąś incjatywą pociągnąć,ten biedny naród wszy niedługo zjedzą,hańbą jest że wybrańcy narodu nic od siebie nie dadzą uszczknąć,a wysyłają małe dzieci na żebry.Niech cała rządząca " SŁUŻBA ZDROWIA" wyjdzie z puszkami na ulice i żebrze,a dzieci nie uczcie żebrania.Bo i tak nieudolni urzędnicy zdążą oni jeszcze zapracować na Waszą nie zasłużoną wysoką emeryturę.Wam wstyd jest obcy!!!!
                      • Gość: bk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:30
                        Zapraszam do współpracy, proszę o kontakt, nie ma to związku z żebraniem ani Owsiakiem ani pieniędzmi dla służby zdrowia!
                        Poszukuję kogoś pracowitego i aktywnego ...
                        • Gość: inny Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 04.01.11, 17:58

Kazio - jakbym miał ochote pobawić sie w Owsiaka, to zorganizowałbym narodowa ściepę na powrót naszych rodaków z Kazachstanu. Widziałem kiedyś film który bardzo mnie wzruszył , o tych ludziach, naszych rodakach zesłanych tam na siłe.Babuleńka pragnęła jednego - żeby ją dostarczyć do granicy Polski, a ona sama by już od tej granicy na piechote do Częstochowy poszła.
                          Tylko że moja akcja by była mało medialna, dzieci sa wdzięczniejszym tematem do narodowego żebrania...
                          Myślicie że Owsiakowi sprawia różnice na co zbiera? Liczy sie prowizja!
                          Jak jest takim filantropem, to niech zrezygnuje z części swojej prowizji, która i tak zostanie b.syta.
                          Ja dam oczywiście datek do puszki, bo część tej kasy jednak trafi tam gdzie trzeba. Ale ludzie - nie dajmy się zwariować takimi akcjami. W narodowym dziadostwie to zawsze jesteśmy mistrzami!
                          • Gość: Witek Gastuk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 04.01.11, 19:18
                            Zgadza się, w dziadowaniu nie mamy równych, mam kolegę o tak skrzywionym mentalu że mimo słusznych dochodów na wycieczce do Monaco potrafił pokątnie wcinac suche zupki chińskie mimo że stać go spokojnie na obiad w dobrej restauracji:)) A to nie odosobniony przypadek.
                            Młodzież nalezy uczyć jak naprawdę powstaje bogactwo a co za tym idzie stabilnośc finansowa a nie nakręcać na wieczne zbiórki funduszy, bo potem jeden z drugim w wieku dorosłym zbiera na jabola pod marketem.
                            Owsiak był OK ale w 1992 kiedy rozpoczął orkiestrę a kraj był w nienajlepszej sytuacji przez następnych parę lat.
                            Teraz jest to tak apetczne i skuteczne jak stara baba próbująca tańczyć na rurze albo otyły cymbał po 60 -ce podrywający 16-nastki w galerii.
                            Sory, ludzie chcą po prostu normalności a nie wiecznego improwizowania i szturmowszczyzny.
                            • Gość: nika Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:37
                              Wituś nie pluj jadem ...potrafisz tylko krytykowac nic nie proponując w zamian i nic nie robiąc to wstrętna cecha . Nie dawaj schowaj się w kącie i udawaj że żyjesz w państwie ,które powinno(ale tego nie robi) zapewnić ci bezpłatną fachowa opiekę medyczną:) Zapisz sie do jakiejs partii i zrób porządek w tym "dzikim kraju" ale nie krytykuj tych co robią cokolwiek dla dobra innych
                              • Gość: wyplujtesłowa Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:51
                                nie daj Boże byśmy żyli w
                                państwie ,które powinno(ale tego nie robi) zapewnić ci bezpłatną fachowa opiekę medyczną:)
                                • Gość: ben Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 08:37
                                  mam tez dylemat co autor tematu , mam miękkie serce , chce dac - ale mam taki charakter za nie wybaczam , a ten numer z wyborami to bylo zwykle sku...synstwo , pewnie dam czarnym , chociaz za nimi nie przepadam
    • Gość: Kasia Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: 213.108.83.* 05.01.11, 09:48
      Zawsze dawałam na WOŚP.Nawet specjalnie wychodziłam z domu by wrzucić datek do puszki i czułam się z tym wspaniale .Niestety okazało się,że mam chore dziecko.i wtedy poznałam prawdziwą twarz NFZ.
      Mam wrażenie a nawet pewność,że ktoś nasze dobre serca i naiwność perfidnie wykorzystuje.
      W końcu przecież płacimy składki na NFZ.
      Mam chore dziecko i na refundacje leczenia nie mam co liczyć .
      Leczenie mojego dziecka ma wynieść ok. 100000 zł i nikt mi nie pomoże .O promesie mogę tylko pomarzyć.Nie mam zamiaru żebrać o te pieniądze w fundacjach lub programach TVP.Wezmę kredyt,który będę spłacać latami, a NFZ zaoszczędzi kolejne pieniądze to nic,że płacimy składki .
      Tak więc dalej wspierajmy tą patologię w SŁUŻBIE ZDROWIA? w końcu Owsiak (czyli my)zorganizujemy dodatkową kasę.
      NFZ już zaciera rączki.
      A nas stać na to w końcu jesteśmy najlepiej zarabiającym( dojonym) narodem.
      Siema.
      • Gość: ... Rada dla Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 10:43
        Źle Kasiu zabierasz się do rzeczy.
        Zamiast deliberować z przygłupami na tym debilnym Forum, zainteresuj problemem dziennikarzy z TV, proponując im chorobę swojego dziecka jako reklamówkę owsiaskowej OŚP.
        • Gość: Kasia Re: Rada dla Kasi IP: 213.108.83.* 05.01.11, 11:21
          Ja nie chcę żebrać o pieniądze na leczenie mojego dziecka przez wzbudzanie litości w TVP .
          Uważam .że to żenujące i upokarzające byłoby dla naszego dziecka i dla nas .
          Zastanawiam się tylko dla kogo płacimy co miesiąc składki zdrowotne skoro nie możemy skorzystać z leczenia poważniejszych chorób ,bo z kataru to sami potrafimy się wyleczyć.
          • Gość: ... Re: Rada dla Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:39
            A czy ja mówię o żebraniu?
            Mówię o czystym interesie, który może pokryć koszta leczenia Twojego dziecka. A że przy okazji wzbudzisz sympatię w narodzie o miękkim sercu i twardej dupie - to co w tym złego?
            Ostatecznie liczy się dobro dziecka. No chyba, że się mylę.
            • Gość: Kasia Re: Rada dla Kasi IP: 213.108.83.* 05.01.11, 11:57
              A czy TY nagłośniłbyś chorobę swojego dziecka po to by pokryć koszty leczenia?
              W dzisiejszych czasach ,gdzie panuje ogólna znieczulica ,a choroba to powód do wyśmiania w szkole?
              Sama patrzę z niesmakiem na kolejne apele o pomoc w leczeniu kolejnej osoby.
              Za dużo już tego bazowania na litości i współczuciu.
              Co się dzieje w naszym kraju?
              • Gość: Witek Gastuk Re: wizytówka chorego systemu IP: *.centertel.pl 05.01.11, 12:21
                Takich chorych dzieci jak ma p.Kasia są tysiące i są one właśnie wizytówką naszego niewydolnego systemu lecznictwa który wydatnie wspierają cynicy z wierchuszki organizacji typu "Orkiestra" i ich legiony młodocianych tzw.pożytecznych idiotów.
                Optymistyczny powiew to to że np. p.Kasi i wielu innych nie uda się zmusić ich owsiakowcom do żebrania na leczenie, gdyż w dobie internetu i nieograniczonych mozliwosci wyjazdu do innych krajów UE widać w jakiej ciemnocie NAS się trzyma bo jest możliwośc porównania i sprawdzenia naocznego ze gdzie indziej da się jakoś inaczej żyć.
                Śmieszą mnie zarzuty "nicnierobienia" wobec krytykantów Owsiaka, bo choćby na codzień bedąc dobrym np. dla starszej sąsiadki czy głodnego żula-jak można się porównywać z potężną machiną medialno-administracyjną Orkiestry? Oj, z góry i z premedytacją jestesmy skazani na klęskę tak jak i kazdy polityk który podniesie rekę na Orkiestrę. I tu jest pies pogrzebany.Kwestia czasu, bajabongo w Polsce się powoli kończy i nawet Owsiak nie będzie w stanie tego reanimować, bo zwykli ludzie widzą coraz wyrazniej zwiazki pomiedzy przyczyna a skutkiem, pomijam zupełnie sprawy polityczne bo tu Owsiak strzelił sam sobie gola.
                • Gość: TSC Re: wizytówka chorego systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 13:19
                  He,he.
                  Więcej optymizmu Panie i Panowie!
                  Nie każdy ma szczęście żyć w kraju permanentnych cudów.

Oto artykuł, który ukazał się na łamach jednej z francuskich gazet:

" Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w
                  którym co trzeci mieszkaniec ma 20 lat.
                  Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik za granicą.
                  Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja
                  nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie mówi się , ze nie ma
                  biedy a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami.
                  Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą " Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w
                  którym co trzeci mieszkaniec ma 20 lat.
                  Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik za granicą.
                  Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja
                  nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie mówi się , ze nie ma
                  biedy a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzbyli socjaliści, a mimo to święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!)
                  Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami i wrócić do domu z nadwerężoną psychiką.
                  Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po
                  francusku, ekspedientem po niemiecku... a ministrem lub jakimkolwiek
                  urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza.
                  Polacy..! Jak wy to robicie..? "

• Gość: aa Re: wizytówka chorego systemu IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 17:42
                    sama prawda. ładnie to ktoś podsumował
                  • Gość: bk Re: wizytówka chorego systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 00:27
                    A coś ty brał? TSC pzyznaj się!
                    Bełkot publikujesz, niewiadomego pochodzenia. Niechluj z Ciebie! Tfu!
              • Gość: bk Re:mamy kłopota, matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 00:33
                W tym rzecz, że się nic nie dzieje. Władza i zarząd NFZ dbają o przetrwanie, ściągają z podatnika daninę nibynaleczenie.
                Lekarze nie starają się do tego przykładać, bo tylko pogarsza to ich sytuację, pacjenci im bardziej zniechęceni tym lepiej - mniej wyciągną.
                Najlepiej divida et impera, niech się ludzie kłócą.
                Owsiak od pocztku robił skok na kasę:
                i....i o tto chchodzi!
                Zapełnia czas antenowy "opieką zdrowotną" i zdezelowanym sprzętem.
                Dzięki temu chroni kolejnych ministrów zdrowia przed wylaniem.
      • Gość: z daleka Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 09:10
        nie rozumiem ideii WOŚP , juz tlumacze -
        robimy swiatowy wynik jesli chodzi o zbiorke kasy przez WOŚP , KUPUJEMY sprzet dla ratowania zdrowia i zycia w szpitalach , mimo ze powinismy to miec bezplatnie (co jest zagwarantowane konstytucją )
        a co mamy w zamian ?
        UMIERAMY ( nie mając co włozyc do bialych kopert ), stojąc w kolejkach ,nie rzadko kilkuletnich po jakiś lek , zabieg , operacje , ogólnie po ratunek
        sprzet dostaja szpitale . ktore juz niedluga beda prywatnym biznesem garstki ludzi , biznesem obliczonym na zysk. Wiec jesli NFZ podpisze tylko umowy na okreslone ilosci operacji , zabiegow itp , to nie majac pieniadzy na platne uslugi medyczne , mozemy czakac tylko na ... smierc ...

wiem , wiem , zaraz ktos mi napisze ze wyolbrzymiam i dramatyzuje , lub nie daj boże politykuje ,
        w sumie zbierajac pieniadze na WOŚP, to tak jakbysmy dokarmialii raka ktory toczy polską " sluzbe zdrowia "

• Gość: Życzliwy Stanisław Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 10:29
          sama prawda!
    • Gość: Bolek Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 18:32
      Wrzucałam pieniądze do puszek ale wiem, ze tak naprawdę to o kand d.. potłuc. jak przychodzi co do czego to trzeba leczyć się samemu.
      • Gość: IZA Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 19:44
        Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Wrzucałam pieniądze do puszek ale wiem, ze tak naprawdę to o kant d.. potłuc. j
        > ak przychodzi co do czego to trzeba leczyć się samemu.

mam podobne przemyślenia , niech to wszystko szlag trafi , raz i na zawsze

• Gość: inny Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 06.01.11, 20:21
          ,,Tylko'' 10% !
          libertarianizm.net/thread-1075.html[/quote[/url]]
          • Gość: inny Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 06.01.11, 20:30
            Dodam to jeszcze.Miłego czytania!

perlyprzedwieprze.salon24.pl/118182,teleewangelista-rzecz-o-jurku-owsiaku
            • Gość: lewiatan Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 21:00
              Gość portalu: inny napisał(a):

> Dodam to jeszcze.Miłego czytania!
              >
              >
              > rel="nofollow">perlyprzedwieprze.salon24.pl/118182,teleewangelista-rzecz-o-jurku-owsiaku

super text , rownież polecam :-) a w szczegolnosci - gps65.salon24.pl/22145,wielka-orkiestra-swiatecznej-pomocy-ma-zly-cel
              • Gość: inny Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 06.01.11, 23:16
                Też super! Dziekuję za link.Pozdrawiam.
          • Gość: ... Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 21:04
            Dokładnie taki sam mechanizm działa w przypadku wyborów. Kogo więcej w telewizji i na bilbordach (a więcej mamy tych, którzy mają dostęp do publicznych pieniędzy ) ten przejmuje pieczę nad stadem . Większość baranów jest wyjałowionych z samodzielnego myślenia i dlatego dopóki stado nie zdycha z głodu - nic się nie zmieni.
            Tu jest również odpowiedź dlaczego z naszych podatków utrzymywane są tabuny nierobów.
        • Gość: edr Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 20:39
          Widzę tu jakiś wielki zgrzyt w waszych wypowiedziach.Owsiak miał super pomysł na zarobienie dobrych pieniędzy ,pomysł podchwycili niemalże wszyscy .A ,że jego przedmiotem działania jest zbieranie kasy na sprzęt medyczny ,no to chyba dobrze .Jeden szyje ubrania,drugi naprawia auta ,inny handluje nieruchomościami ,a Owsiak zbiera kase na sprzęt.Przy okazji zakupiony przez niego sprzęt uratował niejedno życie ludzkie.np mojego dziecka .A że wyręcza NFz ...cóż gdybyśmy nie mieli WOSP od wielu lat ,moje dziecko pewnie by nie przeżyło , jeśli nawet, to byłoby głuchonieme ,upośledzone...Nie obchodzi mnie ile on na tym zarabia .Ja miałam z tego niewyobrażalną korzyść .prezes ZUS tez zarbia miliony ,a gó... robi by polepszyło się jego klientom.
          Pani Kasia weźmie kredyt na leczenie dziecka ,chwała jej za to ,ale prosze pamiętac ,ze nie każdy ma możliwość wzięcia ogromnego kredytu .Choroba nie wybiera i dotyka także biednych ludzi ,słabo zarabiających.Gdyby moje dziecko wymagało kosztownego leczenia ,zrobiłabym wszystko .Dosłownie wszystko ,wzięłabym kredyt (jakby mi kto go dał) dałabym się poniżyć ,zgnoić i wiele innych ,prosiłabym i błagała .Bo życie mojego dziecka jest ponad wszystko .Przekonałam się o tym gdy nie dawano szans na przeżycie mojemu synowi ,a jednak żyje
          • Gość: inny Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 06.01.11, 20:48
            Własnie z tego Owsiak żyje!
            No nie dasz (damy) na dziecko!!!????
            Ale nie tu lezy problem... Wiadomo, że nawet jakby tylko połowa tego (i mniej) szła na ratowanie zdrowia i życia - to warto dawać.Każdy z tym sie zgodzi.Ale to jest płytkie a problem jest dużo głębszy.moje dziecko też korzystało z aparatury fundowanej przez WOŚP, czyli przez nas samych. www.facebook.com/photo.php?fbid=102720529756910&set=o.238778766715#!/photo.php?fbid=102720529756910&set=o.238778766715&pid=71782&id=100000568913107

• Gość: Witek Gastuk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 07.01.11, 09:10
              No i owszem, gdyby mnie uratowano ze sprzętu Orkiestry to wątpię czy bym teraz ujadał na forum. Jednak tak się na szczęscie jeszcze nie działo a więc mam mozliwość chłodnej i cynicznej analizy tej sytuacji wchodząc na grząski grunt dylematów natury etycznej. Tak więc dla mnie pobudki Owsiakowców świadczą, że wyznaja oni zasadę "cel uswięca środki". Zresztą w większości nieświadomie, bo jak pisałem młodzież szczególnie zachowuje się jak pożyteczni idioci będąc cynicznie wykorzystywanymi w dobrze przemyslanej akcji gdzie mają mozliwosć poczucia swojej użyteczności przez wolontariat, zaś akcja Orkiestry ma duze znaczenie propagandowe / "Polacy się jednoczą", "Polacy są wielkoduszni" itp.dyrdymały medialne/.Oczywiście namacalny dla rządu efekt akcji jest taki ,że nie trzeba dotować słuzby zdrowia z napiętego budżetu państwa. Skutki są takie że faktycznie ileś istnień uratowano w ten sposób ale nikt nie waży się publicznie powiedzieć ile istnień umiera przez fatalny stan słuzby zdrowia oraz na ile przyczyniają się do tego akcje Owsiaka poprzez przedłużanie chaosu zastrzykami sprzętowymi? Rządzącym Owsiak bardzo na rękę . gdyby nie on podejrzewam, ludzie dawno by dali kopa w d... takiemu rządowi widząc ile osób cierpi przez dezorganizację służby zdrowia i defraudację publicznej kasy z podatków.
              A tak z ciekawości , czy Orkiestra wspomaga sprzętem również sprywatyzowane jednostki służby zdrowia?

pozdrawiam

• Gość: Witek Gastuk Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.centertel.pl 07.01.11, 09:47

Jeszcze coś:
                Proponuję poczytać komentarze do ninejszego artykułu o Orkiestrze, oj chyba sympatia dla niej bardzo ostatnio zmalała...

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,9-stycznia-wystartuje-z-glebokosci-320-metrow-pod-ziemia,wid,13010118,komentarz.htmll
                • Gość: aga Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 11:33
                  twoj link nie robi , moze ten - wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,9-stycznia-wystartuje-z-glebokosci-320-metrow-pod-ziemia,wid,13010118,komentarz.html
                  • Gość: Janek R. Re: OWSIAK , - nie tym razem kolego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 07:29
                    czytajac te wszystki wątki o owsiaku i wosp , mozna by z boku odniesc wrazenie ze to jakas akcja zorganizoawana przez - czarnych , , cyklistow czy innych gejow ... tzw czarny PiaR
                    wedlug nie , nic bardziej mylnego , bo z wieloma tresciami na NIE , w pelni sie identyfikuje , a przysięgam ze do zadnej z wymienionych grup nie naleze :-)))
                    dawalem kase co roku dupuki nie przejrzalem na oczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka