Gość: NormalnyBóbr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 12:59 Warto poczytać i wspierać tych pracowników. Walczą o normalność, byle tylko się nie zepsuli jak zawodowi związkowcy . www.hiperforum.pl/viewtopic.php?f=87&t=356&start=15 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kawał chama Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 15:44 Wspierać tych z OBI? Chyba sobie kpisz! To banda nierobów, idziesz na market to żadnego doradcy nie spotkasz, a jak już masz to szczęście, to... sorry, on nie wie, nie jego dział... Na kasie panny nie krępując się obrabiają dupę współpracownikom i nie tylko, także klientom, oczywiście wszystko przy klientach. Dlatego wolę przejść przez ulicę, zrobić zakupy w hurtowni naprzeciwko, albo podjechać kawałek dalej do sirbudu. Nawet w casto jest o niebo lepsze podejście do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Zadyma w OBI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.11, 17:16 swieta racja obsługa hahah chowaja sie tylko za połkami ! i dokladnie słowa ''ale to nie moj dzial ''''i teraz czekanie 2h aby ktos podszedł a jak juz przyjdzie to ma mine wykrzywiona jak by mial sie zaraz se...rac! o kasjerkach to juz nie wspomne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TERE Re: Zadyma w OBI IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 22:10 A teraz sobie jeszcze banda leni i nierobów z najgorszego marketu w polsce założyła ochronkę zwizkową, jeszcze lepiej szefom i klientom zagrają na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony! Re: Zadyma w OBI IP: *.ver.abpl.pl 22.01.11, 10:48 Wstydził byś się takie wpisy zamieszczać! Ludzie walczą o godne zarobki! W naszym kraju w Polsce jakby nie odwaga ludzi i Związki Zawodowe, to by w ogóle tych marketów nie było, siedzieli byśmy dalej pod zadem ruskich. Taki TERE byłby pewnie aparatczykiem albo w UB-ecji robił! Związkom Zawodowym i walce pracowników wszyscy wiele zawdzięczamy, więc POPIERAM! WALCZCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudo zwiazkowiec Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.11, 17:50 ja przez zwiazkowcow prace stracilem,i to dwa razy,raz na koksowni,drugi raz w takacie.niech wezma sie nieroby do normalnej pracy,a nie walcza o swoje cieple posadki.z mojej kieszeni ani zlamanego grosza nie dam na te pseudo zwiazkowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zadyma w OBI IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.12, 09:13 ZWIAZKI JA BYM WAM DAŁ ZWIĄSKI SZCZEKACIE MORDAMI ŻE KIEPSKO CIEZKO SIĘ ŻYJE ALE DALEJ GŁOSOWALIŚCIE NA PO PO PO WJENC MORDY W KUBEŁ TEPY NARODKU I DO ROBOTY U MNIE ANI CENTA BYSCIE NIE DOSTALI A CO 10 MERCÓW MJAŁ BYM WIĘCEI NAWT ZAPOMNIELIŚCIE CO ZNACZY SŁOWO . SOLIDARNOŚĆ - GODNOŚĆ - OJCZYZNA - I ZA TO WŁAŚNIE CHU---------------------------------------------------------------?? WAM WYLAZŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubieOBI Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 23:11 Faktycznie w OBI obsługa do nie najlepsza też tego doświadczyłam i już więcej mnie tam nie zobaczą. CASTORAMA 100 razy lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Zadyma w OBI IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.12, 09:09 obi to CWELOWNIA NO I JA MJAŁ BYM WSPJERAĆ TE DYSKOTEKOWE LACHOCIĄGI LUB TYCH CIOTOKARMCÓW MATERJAŁY SAME SZANKLE A KRADNA NA POTEGE I TA ŻAŁOSNA NIBY OCHRONA hahahahahah CIENIOLE DENTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik handlu Re: Zadyma w OBI IP: *.ver.abpl.pl 19.01.11, 18:15 Narzekasz na obsługę, pracowników? Nie ma ich za wiele Obi redukuje ilość zatrudnionych. Niedługo jak w Warszawie obsługiwać Cie będą w OBI kukły nie ludzie! cia.bzzz.net/warszawa_pojawili_sie_elektroniczne_sprzedawce_w_obi Nikt nic nie wie? Obi często wymienia swoich pracowników szukając jak najtańszych, doświadczenie niemile widziane, za dużo trzeba zapłacić. Miny mają nie tęgie? Jak nie starcza do pierwszego to się uśmiechu nie spodziewaj! Kupujesz w hurtowni na przeciwko? To dobrze wydane przez Ciebie pieniądze zostaną zostaną w Polsce, Obi lwią część zysków opodatkowuje w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Zadyma w OBI IP: *.108.83.2.dolnet.pl 22.01.11, 06:48 Mnie nie interesują ich zarobki.Jestem klientem i mam prawo do fachowej obsługi. Dlaczego na mnie wyładowują swoją złość a nie na pracodawcę. Pracownicy OBI też są klientami lub petentami w różnych instytucjach i na pewno chcieliby być obsłużeni jak najlepiej. Castorama to inny świat . Fachowa obsługa.Pracownicy z uśmiechem sami podchodzą i proponują pomoc. Najgorszą obsługę mają sklepy OBI i EURO RTV I AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Zadyma w OBI IP: *.ver.abpl.pl 22.01.11, 10:41 Kasiu zarobki cię nie interesują pracowników? w Castoramie miło? W Castoramie zarabiają jakieś 30-40% więcej niż w OBI i nie ma wielu patologii jak u pomarańczowych... zrozum jaki pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Zadyma w OBI IP: *.108.83.2.dolnet.pl 22.01.11, 20:09 Podejmując pracę zgodzili się na określone (CZĘSTO ZŁODZIEJSKIE WYZYSKUJĄCE STAWKI) Wysokość pensji pracowników OBI nie jest naszą winą,dlatego nie powinni wyładowywać swojej złości na nas klientach . Powinni pokazać,że są kompetentni i zasługują na dobrą pensję a niestety tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryj Re: Zadyma w OBI IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 19:35 to leć do casto mniej pajaców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browar Re: Zadyma w OBI IP: 188.33.131.* 19.01.11, 20:00 masz u mnie piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz Re: Zadyma w OBI IP: *.ver.abpl.pl 19.01.11, 18:00 MOOBI WYZYSKUJE! MOOBI ŁAMIE PRAWA PRACOWNICZE! LOKALNI DYREKTORZY MARKETÓW JAK TEN Z WAŁBRZYCHA ROBIĄ WSZYSTKO BY ZASTRASZYĆ SWYCH PRACOWNIKÓW I OGRANICZYĆ IM WOLNOŚCI ZWIĄZKOWE. cia.bzzz.net/pikieta_solidarnosciowa_pod_obi_i_ugoda_dla_zwolnionej_pracownicy cia.bzzz.net/obi_w_niemczech_skapy_gryzon_bez_rad_pracowniczych partiapracy.pl/wp-content/uploads/2011/01/KZ-19.01.11-lekki2.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 20:04 Wspierać? Wolne żarty! Gorsza obsługa jest już chyba tylko w Euro AGD RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logicznie Re: Zadyma w OBI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.01.11, 22:00 OBI to kaszana - CASTORAMA to wzór od którego powinni się uczyć! W OBI jedynie co jest OK to cukiernia przy wejściu - KONIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TPV w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie lepiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.11, 22:13 w TPV display w Biskupicach Pogórnych jest nie lepiej też mobbing nie samowity aż się pracować nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.01.11, 10:51 Co z tego, ze w Wawie zarabiaja wiecej skoro zycie jest drozsze. Suma sumarum wychodzi podobnie, wiec nie ma sie co podniecac. Faktycznie ostatnio w obi szukalem z 15 minut pracownika, ale to nie tylko tam jest taka obsluga. Fakt zarabiaja marne grosze, ale to wcale ich nie usprawiedliwia do tego, zeby olewac klientele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik handlu Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.ver.abpl.pl 22.01.11, 11:07 zostałeś olany! ,ale nie przez pracowników, którzy zapychają tak że ledwo palcem w tyłek mogą trafić za marne pieniądze. Zostałeś olany przez zarząd Obi, ew. Dyrekcje danego marketu! to tam decyduje się o tym by nie zapewnić klientom dostatecznej obsługi (redukcje etatów, elektroniczni sprzedawcy w Obi itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 19:05 Zapychają? Może koleżanki na zapleczu. Często widzę jak stoją po kilka i w najlepsze gadają między sobą o pierdołach, o czym świadczą uśmiechy i brak zainteresowania klientem. Chociaż bliżej mam do OBI, tylko z powodu obsługi wolę jechać dalej, do casto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik handlu Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.ver.abpl.pl 22.01.11, 21:39 Przydało by Ci się Kasiu popracować kiedyś tak przynajmniej z jeden weekend w markecie, rozwinęła by Ci się empatia względem pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.108.83.2.dolnet.pl 23.01.11, 11:49 Ja natomiast proponuję Tobie byś poszedł do lekarza niezadowolonego ze swoich zarobków ,który totalnie Cię oleje. Następnie udaj się do OBI i tam kup sobie tak jak mój mąż za ciężko zarobione pieniądze myjkę ciśnieniową za kilka setek( zakup na kilka lat}a tam niezadowolony pracownik zapakuję tą myjkę ze złą końcówką i dana myjka jest nie do użytku,ponieważ gwarancja nie obejmuje żle skompletowanego sprzętu.Czy Twoim zdaniem mam zrobić transparent i bronić ich interesów Powiedz ile znasz osób zadowolonych ze swoich zarobków ? Na pewno niewiele. Czy to daje im prawo do olewania klientów? Każdy z nas wykonuję daną pracę i na pewno marzy o większych zarobkach. Pracowników OBI nikt na siłę nie zagonił do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trrrrr Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.01.11, 23:11 Tylko że w OBI w przeciwieństwie do casto na jednym dziale jest mniej pracowników.I to nie ich wina , nie tak jak w casto jest np 10 na dział tak unich 2. To rzeczywiście wina zarządu.Ale spokojnie z tego co wiem to i w casto niedługo bedzie podobnie bo podobno mówią im że ich za dużo ,a zwwolnienia już sie zaczeły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.11, 16:51 OBI - czekam z utęsknieniem aż padnie to niemieckie gó... - iść to tam można do cukierni albo pooglądać te 'promocyjne' ceny i nieróbstwo pracowników, choć jest tam jeden pan z działu narzędzia który zawsze chętnie pomagał. Reszta pracowników to żenada ! A panie na żyrandolach przechodzą same siebie. Kasjerki to samo. Wypadało by jeszcze dodać słowo o 'dyskretnych' "ochraniaczach" którzy łażą za Tobą krok w krok - bo akurat pasujesz im do profilu złodzieja, bo masz sportową odzież (nie kuźwa, po worek gładzi przyjadę w garniturze !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca z OBI Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 10:15 Zaskakuje mnie nieco utyskiwanie na ochronę w naszym markecie, która rzekomo "łazi za klientem krok w krok". Skoro jeden z nich (ochroniarzy) stoi przy wejściu głównym, jeden na magazynie a jeden siedzi na dyżurce, to który z nich, przepraszam, chodzi za klientami i zagląda im przez ramię? Czy to aby nie Pan Omam? Pytam, bo nie pierwszy raz spotykam się z taką opinią, a niczego takiego w pracy nie dostrzegłem. I niejako przy okazji... Pan heh był łaskaw pochwalić jednego ze sprzedawców na dziale narzędzia wyrażając mimochodem opinię o wszystkich pozostałych pracownikach nazywając nas "żenadą". Jako, że sprawa i mnie dotyczy ciekaw jestem, czy zaliczony zostałem do owej "żenady" po uprzednim a rzetelnym "przebadaniu" ogółu pracowników naszego marketu, czy też postawił Pan takową diagnozę w pośpiechu powodowany - być może - frustracją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.07.11, 19:14 heh - niestety ja muszę przyznać rację wszystkim twierdzącym, że obsługa w OBI jest fatalna. Nigdy nie można uzyskać satysfakcjonującej odpowiedzi, mam wrażenie, że klienci są tam traktowani jak natręty. Już nie robię zakupów w tym markecie. Zgadzam się, niech walczą o swoje wynagrodzenia, słyszałam, że są niskie, ale może żeby ich sklep lepiej prosperował to proponuję żeby pracownicy zmienili swoje podejście do pracy. Klient nie odpowiada bezpośrednio za zarobki, ale zadowolony klient jest żywą reklamą sklepu. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJO Re: w TPV display w Biskupicach Pogórnych nie l IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.11, 21:48 POTWIERDZAM, W OBI ZA OBSŁUGĄ TRZEBA Z LUPĄ, A JAK SIĘ TRAFI TO NIC NIE WIE!!! MOŻE JAK ICH ZWOLNIĄ TO SIĘ POPRAWI?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 10:36 A ja jestem zadowolona z obsługi w OBI. Zaznaczam, ze nie jestem pracownikiem i nie mam znajomych którzy tam pracują. Nie wiem, może ja mam szczęście ale za każdym razem kiedy tam jestem pracownicy chętnie pomagają, wskazują miejsca w których znajduje się towar ktorego szukam, pytają czy pomóc i doradzają. Naprawdę nie przesadzam i nie wymyślam. Ostatnio bardzo miła Pani poświęciła mi dużo czasu na dziale z żarówkami. Czytała informacje z opakowań, wkręcała żaroweczki aby pokazać jak świecą, porownywała różne firmy. Szukałam też farby o odpowiednim kolorze i pistoletu na klej. Uprzejmy Pan poszedł razem ze mną, doradził kolor a następnie udał się ze mną tam gdzie sa pistolety i zapytał w czym jeszcze może pomóc. Na wszystkie pytania otrzymałam odpowiedź. Nie wiem czemu tak wiele osób narzeka ale wiem, ze kupujący też bywają nieprzyjemni, niecierpliwi i na sprzedających patrzą z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 10:46 Przypomniało mi się jeszcze jedna sytuacja. Kiedyś musiałam kupić jeden panel podłogowy o ściśle okreslonym kolorze. Sympatyczny Pan "skakał" po drabinie , pokazywał, wyciagał takie ktore nie były wystawione. Naprawde się namęczył bo te ukryte panele były na samym szczycie regałów. Przy szukaniu odpowiedniej klampki też otrzymałam pomoc. Prosze mi wierzyć, ja naprawdę zawsze jestem tak obsługiwana i w OBI i w Castoramie a przecież jestem zwykłym kupujacym więc trudno mi uwierzyć w te negatywne opinie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników marketów budowlanych. Myslę, ze Oni mają cięzką i niewdzięczną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:24 Ala jesteś tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę, że obsługa w OBI to żenada. Żenada. Powinni odbyć praktyki u konkurencji, np. w casto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca z OBI Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:51 Gość portalu: asd napisał(a): "Ala jesteś tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę, że obsługa w OBI to żenada. Żenada. Powinni odbyć praktyki u konkurencji, np. w casto." Jeśli istnieje wyjątek, to reguła jest do bani. Czy może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 12:08 Nie. Gdyż w przypadku o którym piszesz nie miałbyś punktu odniesienia [porównania]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca z OBI Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 12:35 Gość portalu: asd napisał(a): " Nie. Gdyż w przypadku o którym piszesz nie miałbyś punktu odniesienia [porównania]. " Cóż ma piernik do wiatraka? Twoja opinia o obsłudze w OBI byłaby regułą gdyby każdy pracownik OBI był oceniany przez klienta jako "żenujący". W przeciwnym wypadku mówimy o Twojej subiektywnej opinii na temat ogółu pracowników tego marketu. Temu zaś daleko do miana reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 15:00 Moja ocena byłaby subiektywna, gdyby była oderwana, odmienna od opinii innych osób. Jeżeli jednak dominantą jest ocena negatywna, to fakt ten świadczy o niskiej ocenie obsługi zatrudnionej w OBI. Jeżeli wszyscy znajomi oraz większość internautów mają o obsłudze negatywne opinie, a pozytywną znajduję jedynie na tej stronie (pisaną pewnie przez pracownika OBI), to subiektywnie mam prawo przypuszczać, że obsługa jest słaba. Znając temat dokładnie jako klient (kilkunastokrotnie na przestrzeni ostatnich lat - bez zmian in plus), mogę OBIEKTYWNIE stwierdzić, że obsługa jest słaba i brakuje jej np.: a) obycia, b) wiedzy c) podstawowych zasad kultury, d) chęci do pracy e) zaangażowania f)... z)... Ta subiektywno-obiektywna opinia dotyczy sklepu w Wałbrzychu, nie wiem jak jest w innych sklepach sieci OBI w PL. Rozumiem podjętą przez Ciebie próbę zindywizualizowania problemu. Pewnie nie każdy pracownik jest zły, ale ogólne wrażenie jest tragiczne. I nawet pełna gorliwość jednej zatrudnionej osoby nie zmieni ogólnego wrażenia artystycznego, gdy trzeba szukać kogoś z obsługi przez 15 minut, czy stać w kolejce do kasy 20 minut. Nie jestem złośliwy i wierz mi, że chciałbym aby obsługa w OBI była chociaż tak dobra jak w Casto, po prostu dlatego, że do OBI mam bliżej. Niestety, w obecnej chwili wolę pojechać dalej, ale być obsłużonym szybko i kompetentnie, bo szanuję swój czas i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 15:16 Dlaczego uważasz, ze jeśli ktoś wystawia pozytywna opinię to MUSI być pracownikiem lub musi mieć w tym jakiś interes? Pytam retorycznie wiec nie musisz odpowiadac. Ja wyraziłam swoją opinię na podstawie własnych doświadczeń. Jeszcze raz zaznaczam, że jestem bardzo zadowolona z obsługi i nigdy nie byłam, nie jestem i nigdy nie będą pracownikiem marketu OBI. Dlaczego zadawalają Cie tylko złe opinie i nie przyjmujesz do wiadomosci, ze zadowoleni klienci tez istnieją? Jesteś bardzo dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 15:35 Nigdy nie mów nigdy :) Cieszę się, że jesteś zadowoloną klientką :) Odwiedź też inne sklepy, bo może nie masz punktu odniesienia :))))) A zresztą - tak, jak ktoś już pisał na tym forum; z opinią jest jak z d..., każdy ma swoją. Tak, jestem jakiś dziwny, ale to może z powodu uciążliwego sąsiedztwa - składowiska odpadów niebezpiecznych Mo-bruk. Moi znajomi też są dziwni, bo każdy z nich ma negatywną ocenę obsługi tego sklepu [OBI W-ch], ale widocznie opary toluenu mają duży zasięg. Na tym kończę, bo generalnie los OBI jest mi obojętny. Chciałem tylko wyrazić swoją opinię, tj. byłego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca z OBI Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 21:38 Gość portalu: asd napisał(a): "Jeżeli wszyscy znajomi oraz większość internautów mają o obsłudze negatywne opinie, a pozytywną znajduję jedynie na tej stronie (pisaną pewnie przez pracownika OBI), to subiektywnie mam prawo przypuszczać, że obsługa jest słaba." Natknąłem się na różne opinie, dobre też. Wśród moich znajomych zdania są podzielone. Subiektywnie mam zatem prawo przypuszczać, że obsługa (całościowo) jest przeciętna. Powątpiewam przy tym w owe "kilkunastokrotne" odwiedziny na naszym markecie podczas których nie znalazłeś żadnych pozytywów. Być może regułą będzie w Twoim przypadku napotykanie tych, spośród naszych pracowników, którzy do tej pracy się nie nadają. Bo i owszem - tacy też są. To, co skłoniło mnie do wypowiedzi na tym forum, to krzywdząca, a obiegowa opinia, której również dałeś wyraz pisząc chociażby o braku "podstawowych zasad kultury", "obycia", "chęci do pracy" itd. w odniesieniu do całości pracowników zajmujących się u nas obsługą klienta. Jako jeden z tych pracowników biorę rzecz całą do siebie, choć być może nie powinienem. Czytając zaś to forum mam wrażenie, iż moja praca winna mi upływać na ukrywaniu się przed klientem, odsyłaniem tego, który mnie wytropi do kogokolwiek innego oraz udawaniu głupka podczas gdy wszystko inne zawiedzie. Ok, ludzie mają tendencje do ukazywania siebie samych w lepszym świetle, zatem mogę nie być przekonujący jeśli napiszę, iż tego nie robię. Jednakże nie dostrzegam takowych zachowań również i u większości spośród moich kolegów i koleżanek z pracy. Zważ, iż napisałem "większości", bo sam dobrze wiem, że nie wszyscy wykonują swoje obowiązki z odpowiednią dozą zaangażowania. Zwyczajnie jestem przeciwnikiem wyrażania skrajnych, najczęściej krzywdzących opinii na podstawie jednostkowych doświadczeń. Pytanie: Co szybciej zapamiętasz? Fakt, iż przyszedłeś do OBI i kupiłeś bidet w ciągu 5 min, czy też może to, że oczekiwałeś na sprzedawcę dłuższy czas, aby owy bidet otrzymać? Diamenty przeciwko orzechom, że drugie zdarzenie łatwiej zapada w pamięć. Ostatecznie zakup wspomnianego bidetu nie wiąże się raczej z silnymi emocjami, natomiast oczekiwanie na obsługę może wywołać zdenerwowanie, tak? Czy zatem zważywszy na fakt, iż sprzedawców w OBI W-ch jest zwyczajnie zbyt mało (chociaż powoli się to zmienia) nie zechciałbyś spojrzeć na szereg złych opinii o pracownikach (którzy łajno, z przeproszeniem, mogą poradzić na politykę kadrową firmy) pod nieco innym kątem? Nie chodzi mi o zmianę opinii, co to, to nie. Ale o dostrzeżenie drugiej strony medalu. Szersza perspektywa umożliwi chyba pełniejszą i bardziej trafną ocenę sytuacji, prawda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:49 Nie przejmuj się. Kilka negatywnych opinii to nie cały Wałbrzych. Jak juz pisałam, z pewnością są też klienci tacy jak jak czyli zadowoleni:) Ludziom często brakuje cierpliwości i zrozumienia. Chcą wszystko natychmiast, chca być OBSŁUGIWANI bo często wiąże się to z lepszym poczuciem własnej wartości. Wielu myśli "klient wasz pan", "zostawiam pieniądze to wymagam" a każdy ma inne oczekiwania. Jeden chce żeby koło niego skakać na każde życzenie a inny spokojnie poszuka pracownika i poprosi o pomoc. Ot cała filozofia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca z OBI Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 22:01 Ależ dziękuję za słowa otuchy. OBI daleko do świetności, zatem tym bardziej cieszy fakt, iż jesteś zadowolona na tyle, coby owo zadowolenie wyrażać na tym forum, wbrew obowiązującym trendom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 19:13 Ja często kupuję w Obi, ale na Bielanach Wrocławskich. Z obsługi jestem zadowolona, zwłaszcza na dziale płytek. Jeden pan podczas zakupu płytek zaprojektował mi łazienkę, w kilka chwil zrobił rysunek przestrzenny na kartce. Łazienka jest super! Co do Wałbrzycha, to nie wiem, nidgy tam nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obi Bielany Wr Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 22:51 niedawno kupowałem płytki w obi na bielanach. CHyba wiem, o którym sprzedawcu mowa, m też zaprojektował łazienkę z gresu. Dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Smerf Re: Zadyma w OBI IP: 62.159.242.* 09.02.12, 10:57 ...brakuje cierpliwości i zrozumienia?? Haha, dobre sobie. Miałem w OBI taki przypadek: chciałem kupić panele, ale niestety te które mi sie podobały znajdowały się na najwyższej półce dostępne tylko z drabiny. Idę do paniusi z obsługi, odstałem swoje w kolejce, po czym otrzymuje informację, że z paneli nici bo pan który tu zwykle obsługuje ma przerwę a ona nie jest przeszkolona do prac na wysokości. Szczęka mi opadła... Innym razem kupowałem płytki na zamówienie; telefon z OBI - płytki przyjechały, jadę więc, na miejscu się okazuje, że tego pana nie ma akurat na zmianie, a nikt inny nie potrafi znaleźć tych płytek na magazynie...Monty Python. Teraz kupuję już tylko w Casto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfaromea Re: Zadyma w OBI IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 22:47 a w którym to obi było jeśli można zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca_z_casto Re: Zadyma w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 22:24 BARDZO MĄDRA WYPOWIEDŹ!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Zadyma w OBI IP: *.internetia.net.pl 10.07.11, 12:43 andbyłam kasjerka w opolskim obi na budowlanych nie polecam pracy tam zarzad kas jest tak zakłamany i fałszywy ze szkoda słów..obrabiaja dupy nic wiecej i pomiataja Toba jak moga a jesli chodzi o zarobki to szkoda słów..wiec odradzam pracy tam Odpowiedz Link Zgłoś