Dodaj do ulubionych

Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!!

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 14:50
referendum
1- droga woda- a więc dopłaty- z czego??? a więc w przyszłym roku podniosa wode o 3 zł na kubiku a dopłaca 2 zł.
2- zakaz poruszania sie pojazdów z materiałami niebezpiecznymi- a wiec i zakazem beda obiete zakłady na strefie i nie tylko wszędzie tam gdzie zakład funkcjonuje przy drodze gminnej- niektóre zakłady upadną, niektóre sie przeniosą a większośc wytoczy pozwy odszkodowawcze- i mieszkańcy za to bedą płacic
3- mobruk- jak to zamkna w takiej formie - proces i odszkodowanie na wiele miloinów
Miasto bankrutuje, a więc zarząd komisaryczny i póxniekj kolejne wybory i nowy prezydent - ale za jaka cenę!!! Bezrobocie z 13,6% do 26-28% ale zawsze bedziecie miec"tańszą wode", która ugotujecie dziecku na obiad.
PO PIERWSZE JAK CHCECIE TAŃSZA WODE NALEZAŁO SIĘ DOMAGAĆ RESTRUKTURYZACJI ADMINISTRACJI WODOCIĄGÓW GDZIE JEST ZA DUŻO STOŁKÓW POLITYCZNYCH, ZBYT DUZO PREZESÓW I ICH ZASTEPCÓW ORAZ KIEROWNIKÓW DO SPRAW NICZYICH!!!- TO TAM GENEROWANE SA OLBRZYMIE KOSZTY
W TYM ZAFAŁSZOWANYM REFERENDUM JESTESCIE TYLKO NARZEDZIEM POLITYCZNYM, ALE Z DRUGIEJ STRONY CZEGO MOZNA SPODZIEWAĆ SIĘ PO MIESZKAŃCACH MIASTA KTÓRZY PRZEZ WIELE LAT WYBIERAJA TYCH SAMYCH NIEUDOLNYCH POLITYKÓW I DO RAD MIASTA I POWIATU A POTEM NARZEKAJA ŻE ICH MIASTO TO DZIURA- I OWSZEM DZIURA ALE TO WASZA WINA TO WASZ WYBÓR
JESTEM BYŁYM WAŁBRZYSZANINEM, WYPROWADZIŁEM SIE Z TEGO MIASTA ALE NADAL JEST MI ONO BLISKIE I APELUJE DO MYSLĄCEJ CZĘŚCI MIESZKAŃCÓW - DOKONUJCIE MADRYCH WYBORÓW I NIE DAJCIE SIĘ MANIPULOWAĆ POLITYKOM!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: chwdpo Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.11, 15:46
      Nie pie...
      NIE STRASZ GNOJU LUDZI!!!
      TY PACHOŁKU PLATFORMIANY!
      • Gość: radek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 19:30
        co za elokwencja, co za wyszukany język..hmmm
        inteligent pełna gębą.
        ..gnoju ludzi a może ludzi gnouj...
    • Gość: xis Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.dialog.net.pl 13.02.11, 15:58
      ty POjebie
      • Gość: bolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 18:43
        lolek niestety ma racje,jak nikt inny dajemy sobą manipulowac.gdybyśmy tak mieli mentalność arabską...
    • Gość: Myślący Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 16:04
      Gość portalu: lolek napisał(a):
      >APELUJE DO MYSLĄCEJ CZĘŚCI MIESZKAŃCÓW............

Było nas tysiące ale zostało tylko kilkuset i wciąż nas ubywa. Do kogo więc ten apel?
    • Gość: kijop Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.11, 16:30
      E tam, pieprzysz. Znak można ustawić za pierwszymi "super" światłami na Wrocławskiej.
    • Gość: wrrrr Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 16:45
      Co za debil to napisał widać że się nie zna , hahaha może to jakiś głąb i do tego po zawodówce hahahaha. Komedia w ty mieście, dajecie ludzie się okradać a wystarczy dać "TRZY RAZY TAK" na referendum.
      • Gość: Bolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.11, 16:54
        Zgadzam sie calkowicie z Lolkiem ma racje dajecie sie otumanic po raz kolejny.
        • Gość: do barana Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 17:10
          a co dziś ratusz czynny?
    • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 17:31
      no tak, mogłem się tego spodziewac...nie jestem partyjny, nie jestem nawet sympatykiem żadnej partii politycznej a juz na pewno nie PO, mam o tej partii jak najgorsze zdanie- jak byscie czytali ze zozumieniem to zauważylibyście moje podejscie do polityki- BRZYDZE SIE NIĄ- przynajmniej w takim wydaniu zarówno na szczeblu lokalnym jak i krajowym.
      To co chciałem zaznaczyc w moim poscie to pewne wątpliwosci które mi sie nasuwają i dla spostrzegawczych obserwatorów stosowane w tym referendum narzędzia socjotechniczne. Apelowałem o zdroworozsądkowe podejscie do sprawy bez politycznej zawieruchy, bez tej obrzydliwej i zaplutej polityki zarówno ze strony PO PIS i innych lokalnych partjek i stowarzyszeń. Mam nieodparte wrażenie że to wszystko to wielka mistifikacja. Jak którys z was przeczytał by mój tekst ze zrozumieniem to wiedziałby że napiętnowałem tam stosunki i klimaty panujace w wałbrzyskich wodociagach i zgodnie z przysłowiem żeby dac ludziom wędke a nie rybę apelowałem o reorganizację struktur administracyjnych w wodociągach- gdyby zmodernizować te struktury okazałoby się że wielu z kierowniczych stanowisk tam sztucznie utworzonych jest niepotrzebne i to generuje koszta. Tajemnicą poliszynela
      jest że sa tam tworzone sztuczne stanowiska tzw przechowalnia dla politycznych kolesiów własnie z PO, więc prosibym żeby nie wyzywać mnie od sympatyków PO.
      Druga sprawa to pytanie, skoro zostanie wprowadzony zakaz przewozu materiałów niebezpiecznych na drogach gminnych to jak sobie wyobrazacie transport takich materiałów do fabryk na strefie. Strefa Ekonomiczna to tylko celowo uzyty przeze mnie wabik ponieważ pracuje tam sporo ludzi, ale problem ten dotyka setki innych małych przedsiębiorstw rozsianych na całym terytorium Wałbrzycha i zlokalizowanych przy drogach gminnych.
      Kto odpowie??? licze na madra polemike a nie wyzwiska
      wyzwiska i obrażanie na tym forum to normalka i to świadczy o mieszkańcach , ale teraz mamy wazna sprawę i chciałbym abyście przy wyborze kierowali sie rozumem a nie emocjami
      Prosze jednocześnie zauwazyc że nie nażucam żadnego wyboru i licze na konstruktywna rozmowę
      P.S - zawodówka--hmm - pudło - chociaz czasami chciałbym bo moze bym miał lepiej w zyciu niz teraz po skończeniu studiów na prestizowej w kraju uczelni.
      • Gość: ? Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:37
        Po pierwsze to nie jeden debil wymachuje dyplomem. Pod drugie byłeś na referendum? Po trzecie droga do strefy to nie droga osiedlowa jak ten dojazd do Mobruka.
        Poniał?
        • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 17:45
          droga do strefy jest droga gminną, a droga osiedlowe są drogami wewnętrznymi.
          Referendum cytuje:"TAK- jesteśmy za wprowadzeniem na drogach gminnych Wałbrzycha zakazu poruszania sie pojazdów ciężarowych...wożących substancje niebezpieczne."
          • Gość: ? Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:54

A na referendum był?
            PS.
            Na płocie było napisane DUPA idź pogłaskaj podtruty baranie.
          • Gość: carmen Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 18:02
            lolek ma racje, ale ja i tak byłam z rodziną więc 4x3xtak

Lolek racja ale sorry jak patrzę na to co się dzieje - patrz - na siłę stworzone stanowisko dla heretyka to aż mi nie dobrze i chcę im zrobić na złość
      • Gość: dziadek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 19:54
        lolek ty durniu, jak Cię wykształcili na tej prestiżowej uczelni.

<Prosze jednocześnie zauwazyc że nie nażucam żadnego wyboru i licze na konstruktywna rozmowę
        P.S - zawodówka--hmm - pudło - chociaz czasami chciałbym bo moze bym miał lepiej w zyciu niz teraz po skończeniu studiów na prestizowej w kraju uczelni.>
        • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 21:37
          tak, piszę szybko i nie sprawdzam swojej pisowni, mam taką klawiaturę że nie zawsze wskakują mi wszystkie znaki, z góry wszystkich przepraszam za moje błędy w pisowni...
          i dziękuję za zwrócenie uwagi w ten jakże charakterystyczny dla wałbrzyskiej inteligencji sposób.
    • Gość: jak_smiesz Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.11, 18:01
      Wypierdzielaj, manipulancie.
      • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 18:19
        prosiłem o polemike a dostaje co:
        - przezwiska, wyzwiska, brak konkretów
        Poddałem wątel pod rozwagę CZY NAPRAWDĘ BRAK WAM ARGUMENTÓW!!!1
        CZY NAPRAWDĘ PRZYSŁOWIE :"POLAM MADRY PO SZKODZIE" ZNOWU ZATRIUMFUJE
        Rozumiem wasze rozgoryczenie obecnymi rządami, chętnie przyłącze sie do manifestacji przeciwko biernosci obecnego prezydenta, którego uważam za mało skutecznego i nie charyzmatycznego. Opowiadam się przeciwko sztucznym stanowiskom czy to w wodociagach czy w MZUK jak dla heretyka!
        ...ale oczekuję myslenia i trafnych decyzji
        -oczekuję skutecznych działąń a nie kolejnego mydlenia oczu
        -oczekuje dobrych decyzji a nie chybionych, które doprowadzaja do jeszcze większego haosu
        Szkody wyrządzone bardzo trudno naprawić!!!
        Stanowczo sprzeciwiam sie polityce "spalonej ziemii"" Nie musicie niszczyć wszystkiego by zacząć od nowa, bo tego miasta nie stac na to!!
        Mam żal do lokalnych polityków że wykorzystuja mieszkańców do swoich ukrytych celów
        mam zal równiez o zaprzepaszczone okazje, niezrealizowane plany i nieprzemyslane decyzje
        Mam żal o manipulacje, ukrywanie faktów i krętactwo.
        Wreszcie mam żal że zamiast rządzić Ci nasi pseudopolitycy poswięcaja swój czas i energię na szukaniu potkniec i słabych stron politycznych rywali zamiast na wdrażaniu innowacyjnych planów i rozwiazań.
        Kolejne pytanie- obserwujac radę miasta widzicie tam stale tych samych radnych -
        konkluzja- a miasto z roku na rok zapada sie w coraz większa dziurę. Dla przypomnienia To nie tylko prezydent rżadzi w mieście ale tez radni WSZYSCY!!! z po z pis z wwe i inni, więc pytam prostym językiem..."ale, o co chodzi??"
      • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 18:31
        ach ta siła argumentów- pogratulować
        • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 19:05
          ha..właśnie się dowiedziałem (choć nie jest to sprawdzona informacja), że minister srodowiska prowadzi postepowanie w celu cofniecia mobrukowi pozwolenia na sładowisko
          Inicjatorzy tego referendum musieli o tym wiedzieć- jezeli to jest prawda jest to niezbity dowód na polityczna manipullacje i promocję
          ... kto pokryje koszty referendum ponad 100.000 zł, ale co tam to bagate miasto, stac je!
          • Gość: aa Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 22:07
            A co tutaj taka wiara w strefę?
            Podejście ludzi z tego miasta - strefa- nasze dobrodziejstwo;-)))
            hehe bokiem Wam to wyjdzie.
            Jakby dał ktoś tyle kasy i takie ulgi polskiemu przedsiębiorcy to stworzyłby 10 razy tyle miejsc pracy.
            • Gość: Kumpel z klasy Do lolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:28

Widzisz "lolek" jakie masz chody u ministra? Nawt w niedziele cię informują, że Mobruk pójdzie się jebać .
              Pytasz kto pokryje koszta ? To proste ; takie idioty jak ty , bo gdyby ich nie było to nie było by i Mobruka.
              • Gość: inteligent Re: Do lolka IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 23:53
                Fakt Lolek to typowy przykład Wałbrzyskiego debila i ciemniaka nie potrafącego przeczytać prostego tekstu ze zrozumieniem. W Wałbrzychu żyje 90% debili 10% inteligencji, (poszła na wybory). Czy życie nie było by piękniejsze, gdyby choć raz w życiu jeden inteligent mógł odstrzelić jednego debila....?
                • Gość: lolek Re: Do lolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:43
                  znów tylko wyzwiska i brak konkretnych argumentów. Wy współpracownicy Pana Patryka Wilda, który w sposób oczywisty promuje się politycznie, czy nie potraficie normalnie podyskutować tylko wyzwiskami i obrażaniem wrzeszczeć...ehhh tak to ja jestem ciemniakiem i debilem po poddałem wątpliwości pytania z referendum, a powinienem jak leming nie pytać tylko działać, przecież działania mechaniczne, emocjonalne to typowe dla inteligencji wałbrzyskiej.
                  Rozmowa z Wami (lemingami) na forum nie ma sensu bo według przysłowia "nie kłóć się z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem".
                  Jeszcze raz powtarzam, że nie jestem pracownikiem ratusza ani sympatykiem żadnej partii politycznej, zadaje pytania i oczekuje odpowiedzi. co z konsekwencjami gdyby referendum przeszło i miało obowiązywać? Mam poważną wątpliwość że większość z was tak naprawdę nie wie o co w tym wszystkim chodzi.
                  Ten ruch miałby szanse ale całe te referendum za mocno jest polityczne a ludzie mają już tego dosyć - również Patryka Wilda!
                  Jak referendum ma miec szanse jak jego gorący zwolennicy nie wiedzą co one wnosi do życia w mieście - żenada!
              • Gość: lolek Re: Do lolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:48
                mam internet- to wszystko, jak ktoś chce i jest zainteresowany to znajdzie- ach niezbędna jest także umiejętność czytania!
            • Gość: lolek Re: Zwolnienia z pracy w strefie ekonomicznej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:46
              zgadzam się, strefa zaistniała w tym wątku dlatego, że pracuje tam mnóstwo ludzi, ale problem dotyczy także innych mniejszych przedsiębiorstw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka