Dodaj do ulubionych

Kancelaria w PUP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 19:27
W szoku jestem normalnie, przyszedłemdo PUP, chciałem zlożyć pismo o wyrejestrowaniu. Z pokoju gdzie chodzę podpisywać listę wizyt, odeslano mnie do kancelarii urzędu. Podchodzę do okienka i grzecznie składam pismo, po czym proszę o kopię dla mnie, a stara niesympatyczne blondyna najeżdza na mnie, że ksero to w mieście, że mam iść jak chcę, że szkoda mi 30 gr i że ona nie ma czasu na rozmowę ze mną, bo musi dekretować pisam które na czas muszą być u dyrekcji.... zamykają okienko przed nosem., Czy jako petent nie mam prawa do kopii dokumentu ? strasznie się cieszę i liczę że to ostatnia wizyta a tej babie życzę powodzenia w pracy i tego aby kiedyś stała po drugioej stronie tego okienka !!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 19:39
      Dobrze ci powiedziała. Jak przynosisz pismo to masz mieć kopię na którym ci potwierdzą przyjęcie. Jak ci się nie chce kserować to wyślij se pisemko pocztą za potwierdzeniem. Co za ludzie!
      • Gość: petent Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 19:52
        Gość portalu: edi napisał(a):

> Dobrze ci powiedziała. Jak przynosisz pismo to masz mieć kopię na którym ci pot
        > wierdzą przyjęcie. Jak ci się nie chce kserować to wyślij se pisemko pocztą za
        > potwierdzeniem. Co za ludzie!

A do tego masz stać w półskłonie z debilną miną aby nie zdenerwować urządnika myślą, że możesz być od niego mąrzejszy. Czapka oczywiście nie na głowie tylko miętolona w spoconych dłoniach.
        • Gość: edi Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 19:53
          A do tego masz stać w półskłonie z debilną miną aby nie zdenerwować urządnika myślą, że możesz być od niego mąrzejszy. Czapka oczywiście nie na głowie tylko miętolona w spoconych dłoniach.

Pierdolisz jakbyś się szkła najadł.
          • Gość: petent Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 20:02
            Pierdolisz jakbyś się szkła najadł

Nie znam tego narzecza, grypsera czy co?
            • Gość: edi Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 20:04
              bo w dupie byłeś i góowno widziałeś. Poznaj świata, pogadamy.
              • Gość: loolek Re: Kancelaria w PUP IP: *.play-internet.pl 21.02.11, 20:08
                na sybirze i łubiance tez nie bylem ty esbecki zj.ebie .Ile ci placa za te posty spece od socjotechniki?
                za gruby prymityw jestes, wszystko widac jak na dloni.
              • Gość: petent Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 20:10

> bo w dupie byłeś i góowno widziałeś. Poznaj świata, pogadamy.

Już wiem! Piszesz z miasta Zulusów. Zulus przemówił slangiem slumsów! Przeznaję, że rzeczywiście takich miejsc nie znam więc nie pogadamy. Żałuj!
                • Gość: edi Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 20:44
                  Masz rację, z Wałbrzycha piszę, czyli znikąd.
                  • Gość: gosc Re: Kancelaria w PUP IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.02.11, 09:43
                    Ale to przeciez naturalne, ze urzedasy traktuja zwyklych obywateli, a co gorsza bezrobotnych z dystansem i pogarda. Kiedys bylo ksero, a teraz wzieli sie za wielkie "oszczednosci" i robia modernizacje pomieszczenia dla szpecow d.s zatrudnienia, jakby oni cokolwiek robili...
                    Banda nieukow, zatrudniona po znajomosci od pokolen cale rodziny tam robia i jakos nikt w tym nic zlego nie widzi, bo to przeciez norma w walbrzychu jak i zapewne w calym kraju.
                    • Gość: edi2 Re: Kancelaria w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 10:21
                      W całym.
      • Gość: xcfvb Re: Kancelaria w PUP IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.11, 16:42
        Bartoszewski powiedział prawdę bo 80% Polaków to dwulicowcy atak jest i teraz
    • Gość: yogi Re: Kancelaria w PUP IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 10:41
      PUP to instytucja samowystarczalna. Istnieje bo tam pracują ludzie i dla nich to się kręci a upierdliwi natręci powinni już dawno zrozumieć, ze tam chodzić nie ma sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka