Dodaj do ulubionych

Usg serca dwulatka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 09:53
MAMY DWOCH LEKARZY W WALBRZYCHU-TO LEPSZY I JAK TO WOGOLE WYGLADA?
Obserwuj wątek
    • Gość: andzia Re: Usg serca dwulatka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.05.11, 10:14
      Olu ,tu znajdziesz moją wypowiedź w tej samej sprawie forum.gazeta.pl/forum/w,168,125572291,125573219,Re_usg_serca_dziecka_w_walbrzychu.html nr do Medica 74 841 44 44 ,pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka Maluszkowi :)
      • Gość: OLA Re: Usg serca dwulatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:29
        Dziękuję Andziu za podpowiedź.Czytałam wcześniej ze dr Podsiadło odrazu podaje wynik, a że u dr. Baranowskiego można zrobić tylko samo usg. Zastanawiam sie jak takie badanie wygląda? Czy bede mogła byc w tym czasie, w trakcie badania z Coreczką? Generalnie nikt nigdy zadnego problemu u niej nie widzial, tylko ostatnio po bilansie dwulatka Pani zwr9ocila mi uwage na ten temat
        • b.bujak Re: Usg serca dwulatka 27.05.11, 12:16
          my robiliśmy to badanie u dr Baranowskiego;

oczywiście rodzic jest obecny w trakcie badania - badanie - jak kazde usg - polega na tym, ze lekarz przykłada głowice usg w badanym miejscu (w tym przypadku okolice serca) i oglada obraz na monitorze;
          chyba mialas robione usg w ciąży? to to samo badanie :) tylko obszar inny...
          • Gość: OLA Re: Usg serca dwulatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 12:39
            Dziękuję slicznie za opowiedz.
            • fizjo01 Re: Usg serca dwulatka 28.05.11, 01:22
              Olu proponuję Wrocław, tam bardziej sie znaja na takich malutkich serduszkach ;)
              • Gość: aleks Re: Usg serca dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 15:52
                Polecam doktora Pawła Bułacika lekarz kardiolog dziecięcy i pediatra pracuje w Szpitalu Kamieńskiego we Wrocławiu ale również prowadzi prywatna praktykę. Jest nie wielu lekarzy którzy na NFZ w szpitalu poświęcają tyle czasu i serca dla pacjenta ja byłem dwa razy z dzieckiem od urodzenia i powiem, ze pełen profesjonalizm nie traktuje pacjenta przedmiotowo i potrafi wytłumaczyć wszelkie wątpliwości w sposób czytelny. Wiem że trzeba chyba trochę czekać aby zapisać się na wizytę na NFZ ale naprawdę warto.
                • Gość: Inaja Re: Usg serca dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 20:00
                  Robiłam usg serduszka mojej coreczce u pana Podsiadlo, wynik byl od razu, badanie zrobione fachowo ,szybko i sprawnie .
                  Ale wez ze soba wyliczone pieniazki bo pan lekarz nie wydaje reszty, jak dasz 100 zl to mowi dziekuje , do widzenia i nie kwapi sie nawet do tego zeby wydac reszte, a tk poza tym to ok.
                  • anecik1976 Re: Usg serca dwulatka 28.05.11, 20:28
                    Olu,Pan Bułacik własnie przyjeżdża do Wałbrzycha do Medica:)) nazwisko mi wcześniej "uciekło" ,serdecznie polecam Tobie i Twojemu Maluszkowi Pana Doktora :)jeśli masz jakieś pytania napisz- anecik1976@gazeta.pl
                  • Gość: maja Re: Usg serca dwulatka IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.05.11, 11:24
                    Byłam kilkakrotnie u dr Podsiadło na badaniach USG ze swoim dzieckiem i zawsze wydawał mi resztę.
              • Gość: ls Re: Usg serca dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 00:13
                ... na fizjoterapii także...
          • Gość: echokardiograf Re: Usg serca dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 00:26
            Po pierwsze - to nie jest lekarz i nie stawia diagnozy, więc wracasz sobie do lekarza kierującego.
            Po drugie - badanie serca różni się od badania w ciąży, trwa dłużej, nie ma takich czasowych ograniczeń i swobodnie posłuzyć się można głowicą dopplerowską, czyli badającą przepływ cząstek = krwinek.
            Pomaga to zlokalizować zaburzenia przepływu krwi, przecieki wewnątrzsercowe, zwężenia i zaburzenia motoryki mięśnia.
            Rodzice widzą to co chcemy pokazać, możemy im pokazać film z cineloop zamiast obrazu rzeczywistego i tak tego nie odróżnią.
            Zatem - idziemy do fachowca i on interpretuje badanie, my mu ufamy i na tej podstawie wspólnie z lekarzem kierującym podejmujemy decyzję - operować czy leczyć zachowawczo.
            Jeśli operować - konsultujemy się z lekarzem kierującym, on z kardiologiem dziecięcym lub kardiochirurgiem, gdy sprawa jest oczywista.
            Jeśl to dotychczas zdrowy dwulatek to prawdopodobnie (80%) struna rzekoma, raczej nie wada o znaczeniu hemodynamicznym.
            Konsultacje z idiotami na forum niewskazane.
        • Gość: ls Re: Usg serca dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 00:14
          Nie ma problemu, idź do dr Podsiadło, potem skonsultuj się z lekarzem, który zlecił badanie a nie z idiotami na forum.
          • Gość: OLA Re: Usg serca dwulatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 08:21
            Dzięki ogromne za podpowiedzi. na jutro mam już umówioną wizytę u dr Podsiadło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka