Dodaj do ulubionych

prawo jazdy kat. D

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.11, 14:35
Jak w temacie. Doradźcie do jakiej szkoły mogę iść na kurs (generalnie jaką polecacie), jakie są ceny kursów a jakie egzaminy. Generalnie jak macie jakieś wskazówki to zapraszam.
pozdrawiam serdecznie,
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiem bo bylem Re: prawo jazdy kat. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:18
      Torus -instruktorzy są trochę pojebani ,ale wiedzę przekażą ci dobrze,jak będziesz kumaty to zdarz bez problemu i nauka będzie miła..Jak nie będziesz kumaty też egzamin zdarz ale nauka z instruktorem będzie dla ciebie katorgą.Cena ok-3,5tyś .
      • Gość: AD Re: prawo jazdy kat. D IP: *.180.16.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.06.11, 15:29
        Mam nadzieję,że wiesz że samo D nie daje ci niestety prawa wykonywania zawodu.Niestety tak w naszym kraju jest,że masz prawko, a nie możesz podjąć pracy.
        • Gość: Driver Re: prawo jazdy kat. D IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.06.11, 15:56
          Akurat kończę kurs na przewóz osób. Polecam TORUS-a. Mają dobrych instruktorów no i uczysz się na autobusie którym zdajesz egzamin a to dużo daje, wyczucie sprzęgła, rozmiarów etc. Koszt tej zabawy uzależniony jest od wieku i posiadanych kategorii. np. z kategorią B, w wieku 21 lat zapłacisz około 10 tysięcy zł ( kategoria + kwalifikacja), z kategorią C w wieku 21 zapłacisz około 7 tysięcy(bez kursu na przewóz rzeczy) , z kategorią C i z kursem na przewóz rzeczy w wieku powyżej 23 lat koszt to około 3 tysięcy. Zostanie kierowcą zawodowym w Polsce kosztuje. Aby uzyskać wszystkie kategorie i zezwolenia trzeba dać około 15 tysięcy zł- ale pewnikiem jest praca w zawodzie. Co raz mniej kierowców jest na rynku i coraz mniej osób robi wyższe kategorie
          Pozdrawiam
          • Gość: on Re: prawo jazdy kat. D IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 17:45
            To dla informacji: mam 28 lat, prawo jazdy kat: A, B, B+E, C, C+E.
            • Gość: ... Re: prawo jazdy kat. D IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.06.11, 18:11
              pięknie , podnoszenie kwalifikacji w starym dobrym stylu czyli kategorie po kolei
              • Gość: Driver Re: prawo jazdy kat. D IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.06.11, 21:46
                Aj, teraz ciężko to robić po staremu . Czyli lecieć kategoria po kategorii . Za drogo to wychodzi. Więc najlepiej robić jedną np. D jeździć na autobusie i w międzyczasie robić następne. Jak ktoś jest jeszcze młodu to w ogóle ciężko zacząć z kierownicą, ale warto
    • Gość: A,B,C,D,E Re: prawo jazdy kat. D IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 13:15
      Mam wszystkie kategorie i robię w zawodzie kiermana. Ogólnie transport pada i zarobki do bani. jeszcze się zastanów czy nie lepiej zostac kominiarzem. Szefowie kręcą i nie rozliczją się jak należy zmuszając do naciągania przepisów. Ogólnie szambo!
      • Gość: AD Re: prawo jazdy kat. D IP: *.147.11.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.11, 13:33
        Potwierdzam,z kolei jak dadzą zarobić to by chcieli zebyś po 2 miesiące z Europy nie zjedżał.
        • Gość: on Re: prawo jazdy kat. D IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.11, 10:37
          to o czym piszecie to też się tyczy kierowców autobusów? nie wiem - wycieczkowych, rejsowych? jak u nich z zarobkami.
          Mam C+E i tak się zastanawiam czy usiąść za kółkiem (wcześniej nie jeździłem) i pomyślałem o autobusie
          • Gość: AD Re: prawo jazdy kat. D IP: *.146.128.56.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.11, 13:53
            Ogólnie wszedzie jest podobnie,z firmami autobusowymi to jest z kolei tak,że szukają kierowców w sezonie i najlepiej bez zobowiązan,czyli jakas smieszna umowa zlecenie,po sezonie już nie są zainteresowani dalszą współpracą. Bywa,że popracujesz dłużej,ale też ci za bardzo nie dadzą odpocząć.W wielu firmach doginasz np.pociagiem do granicy aby się tam zmienić z drugim kierowcą lub dosiąść,a w powrocie oczywiście wysiadasz również przy granicy bo Autobus jedzie np.do Białej Podlaskiej.Bywa,że jeżeli nie mają wyjazdów to zapieprzasz na warsztacie,albo czekasz w domu miesiąc na telefon,oczywiscie firma za to ci nie płaci.Są oczywiście uczciwe firmy,ale na rynku Dolnośląskim nie znam takiej,wszystko wygląda ładnie z zewnątrz.Może niech się też inni wypowiedzą.
    • Gość: mixt Re: prawo jazdy kat. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:31
      Teraz się już nie opłaca robić wyższych kategorii prawa jazdy,zrobili śmieszne szkolenia kwalifikacji wstępnej i okresowej co 5 lat i oczywiście trzeba za wszystko bulić.
      • Gość: AD Re: prawo jazdy kat. D IP: *.146.133.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.11, 17:53
        Moim zdaniem już sama nazwa budzi wiele kontrowersjii, kwalifikacja wstepna,czyli jedno wyklucza drugie,zawsze myslałem,że będąc po kursie na jakąś kategorie posiada się już kwalifikacje,a nasze państwo zafundowało nam jeszcze coś innego za co trzeba nieźle płacić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka