Dodaj do ulubionych

O co chodzi z tą uczelnią?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 15:18
Wytłumaczcie mi proszę o co chodzi. Jakiś czas temu podjęłam studia na WWSZiP. O wyborze tej uczelni zdecydowały głównie względy praktyczne: łatwy dojazd oraz rozłożenie płatności za studia na miesięczne raty (na PWSZ trzeba było wtedy zapłacić za semestr z góry). Uznałam, że skoro uczą tam ci sami wykładowcy co we Wrocławiu, to nie ma sensu tracić czasu i pieniędzy na dojazdy. Uczyłam się uczciwie, nie olewałam zjazdów i starałam się jak najlepiej wypaść. I wszystko było super, do momentu rozmów kwalifikacyjnych w sprawie pracy. Normalnie porażka; po pytaniu o studia następował kompletny brak zainteresowania moją osobą. Czy naprawdę nazwa uczelni szufladkuje mnie jako głupią, pustą absolwentkę WWSZiP, która zapłaciła za tytuł i w ogóle nie nadaje się do żadnej pracy, z wyjątkiem może tej na nocną zmianę? Jak to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: defekt Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.06.11, 15:43
      > Uznałam, że skoro uczą tam ci sami wykładowcy co we Wrocławiu,
      > to nie ma sensu tracić czasu i pieniędzy na dojazdy.

To WWSZiP to uczelnia Wroclawska? Bo mi sie zawsze wydawalo ze to nie fila (jak w przypadku chocby Politechniki) tylko niezalezna uczelnia.
      • Gość: ... Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 16:14
        to uczelnia wałbrzyska, nie żadna filia.... sorry autorko, ale nie wiem czego spodziewałaś się po dyplomie z wyższej szkoły magii i czarodziejstwa a do tego po trybie zaocznym... a to, że niektórzy wykładowcy ci sami to nie oznacza podobnego poziomu, oni inaczej taktuja takie szkoły i pracę w nich. nie rozumiem twojego rozczarowania
        • Gość: kierownik Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 17:09
          Głupoty piszecie. Ukończyłam tę szkołę w ubiegłym roku. W tym roku awansowałam na kierownika i zarabiam 4200 netto. A wykładowcy są OK.
    • b.bujak Re: O co chodzi z tą uczelnią? 13.06.11, 16:03
      www.perspektywy.pl/ranking/2011/RWU/ranking_2011_TABELA_PELNA_1.html
      masz tam kolumnę "preferencje pracodawców"
      • Gość: ls Myślenie od tyłu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 16:14
        Nie z perspektyw biorą się preferencje pracodawców, tylko odwrotnie.
        Sondaże robi się m.in. wśród ludzi, którzy nie przyjęli autorki wątku.Ta uczelnia zawsze okupuje ogon polskich rankingów, a polskie uczelnie ogon światowych.
        Moze się zdziwisz, ale w Wietnamie, Rumunii czy Pakistanie znajdziesz lepsze.
        Legendarni studenci z Zachodu nie przyjezdżają tu dla wysokiego poziomu.
        A i przeciętny nasz rodak ma tyle rozumu co ... no właśnie.
        • b.bujak Re: Myślenie od tyłu. 13.06.11, 18:07
          Gość portalu: ls napisał(a):

> Nie z perspektyw biorą się preferencje pracodawców, tylko odwrotnie.
          > Sondaże robi się m.in. wśród ludzi, którzy nie przyjęli autorki wątku.

właśnie dlatego ta tabela jest adekwatną odpowiedzią na pytanie autorki wątku
    • Gość: absolwent 0,5l Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 16:18
      pie...studia
      zostań ninja

moim zdaniem, poza kierunkami typu prawo czy medycyna studia są zdecydowanie przereklamowanym osiągnięciem
    • Gość: gościu Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 16:36
      Nie oszukujmy się, WWSZIP jest szkoła dla osób, które pracują w konkretnym zawodze a pracodawca wymaga papierka, badz dla wlasnego "widzi mi sie" osob posiadajacych dobra prace. przykład: znajomy - po maturze zaczal prace, awansowal na kierownika a studia wyzsze robi w razie czego, jakby stracił prace problemu ze znalezieniem nie bedzie miał bo ma spore doswiadczenie w pracy na stanowisku kierowniczym.
      • Gość: Absolutorium Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.11, 20:19
        Uczelnia jak uczelnia. Temat był już kilka razy przewijany na tym forum, wystarczy poszukać. Trzeba było wybrać się na Politechnikę a nie narzekać teraz na WWSZiP. Ogólnie po kierunkach, w jakich kształci ta uczelnia ciężko znaleźć dobrą pracę bez doświadczenia. Jeżeli chodzi o poziom nauczania to jest taki sam jak na PWSZ, nie oszukujmy się :)
        • Gość: gościu Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 22:09
          nie każdy sie nadaje na inżyniera
    • Gość: zz Re: O co chodzi z tą uczelnią? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.11, 22:37
      To trzeba było zrobić coś bez sensu...i pojeździć trochę do Wrocławia. To nie boli, po prostu wymaga dobrej organizacji czasowej.
      • Gość: ls Prowokacyjne pytanie z odpowiedzią weń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 22:52
        Czy naprawdę nazwa uczelni szufladkuje mnie jako głupią, pustą absolwentkę WWSZiP, która zapłaciła za tytuł i w ogóle nie nadaje się do żadnej pracy, z wyjątkiem może tej na nocną zmianę?
        • Gość: zz Re: Prowokacyjne pytanie z odpowiedzią weń. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.11, 22:55
          To nie nazwa uczelni szufladkuje, tylko jej poziom.
          • Gość: ls Re: Prowokacyjne pytanie z odpowiedzią weń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 23:01
            A raczej jej rektorat.
            • Gość: przedsiębiorca Re: Prowokacyjne pytanie z odpowiedzią weń. IP: *.centertel.pl 13.06.11, 23:22
              Ja odsiewam 95% ludzi z papierkiem ponieważ ta lumpenburżuazja nie ma zdroworozsądkowego myslenia ekonomicznego-zainwestowała kupę czasu, wysiłku i pieniedzy w nic nie wartą wiedzę humanistyczna którą normalny,myślący człowiek nabędzie wieczorami czytając ksiażki np. swietnego prof. Krawczuka do poduszki. A co dopiero, im podejmować proste decyzje w firmie? Skoro zawalili pół swojej młodości? Śmiech na sali. Za duże ego dzięki papierkowi, za mało rozumu.
    • zenon_zenon Re: O co chodzi z tą uczelnią? 28.04.14, 14:26
      Albo piszesz bzdury,albo trafiłaś na kogoś kto nie przepada za ta uczelnią, jak skończyła byś najlepszą uczelnie na świecie, a pracodawca jej nie lubi to rozmowa tak się skończy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka