Dodaj do ulubionych

WORD Wałbrzych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 01:11
Witam, w piatek zdaje pierwszy raz na prawko B, powiedzcie mi gdzie moga mnie najlatwiej oblac???
Obserwuj wątek
    • Gość: XiX Re: WORD Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 01:23
      Ruszanie pod górkę na WORDzie, linia i STOP przy wyjedzie na Wysockiego, trójkąt przy starej kopalni, przejazd kolejowy na Reja (podjechanie pod szlaban zamiast przed sygnalizator), wszelkie przejścia dla pieszych, sygnalizacja ze strzałką warunkową (niezatrzymanie się na czerwonym).
      • Gość: as Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.07.11, 09:08
        Podgórze, uliczki równorzędne. Wąska uliczka koło G.Victorii, tam ona nagle ma zakaz poruszania się, tak pod koniec. Strzałki kierunkowe na sygnalizacji, pamiętaj zatrzymaj się zawsze.
        • Gość: ja Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.07.11, 10:31
          I przede wszystkim spokoj i opoanowanie. Stres i emocje na egzaminie to bardzo zli doradcy.
          • Gość: ciekawa daria Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.07.11, 19:56
            i co zdales ?
            • Gość: Ciekawy Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.07.11, 21:44
              A co już jest piątek, że pytasz ?
              • Gość: jocelyngame Re: WORD Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 22:36
                Jutro mam egzamin :)
                • Gość: już_kierowca Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.07.11, 22:47
                  Jedna rzecz, którą Ci mogę podpowiedzieć, to jak już wyjedziesz z placu na miasto to patrz się w lusterka boczne, tak aby egzaminator to widział. Nie kątem oka, tylko pewnym ruchem. Tym samym go uspokoisz i ujmiesz swoim opanowaniem.

Kolejna rzecz, to na placu manewrowym przed rozpoczęciem zadania nr 2 (przygotowanie do jazdy i jazda po łuku), po stwierdzeniu że jesteś gotowy do wykonania jazdy a przed ruszeniem również popatrz się w lewo, prawo i za siebie. Inaczej Cię uwali za to że nie upewniłeś się o możliwości rozpoczęcia jazdy.
                  • Gość: już_kierowca Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.07.11, 23:00
                    a z miejsc które warto mieć na uwadze:
                    1). Zawracanie na skrzyżowniu na ul. Beethovena, niedaleko za budynkiem MOPS. Na skrzyżowniu jest znak STOP, a poza tym zawracając jesteśmy na drodze podporządkowanej, następnie jest ten znak STOP . Dużo ludzi tam nie zdaje.
                    2). Zawracanie za przejazdem kolejowym na Antka Kochanka - po zawróceniu od lewej strony (wyjazd tyłem), trzeba podjechać pod sygnalizator przed przejazdem.
                    3). Zatrzymanie na ul. Ludowej (za parkingiem) po obu stronach ulicy jest znak zakaz zatrzymywania. Znak po lewej stronie jest lekko przekręcony i zasłonięty przez liście drzew i go nie widać. Tutaj łapią też bardzo często.
                    4). Skręt w lewo z wykorzystaniem z łącznika między jezdniami na ul. Sikorskiego (jazda w stronę PKSu)- należy na łączniku pojechać na Sobięcin (jak na Galerię). Część osób zamiast skręcić w lewo tam zawraca i kontynuuje jazdę do góry w stronę Bethoveena, Moniuszki itd. myśląc że wykonała skręt w lewo.
                    • Gość: lila Re: WORD Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 13:29
                      i co zdałeś ?
                    • Gość: do kierowcy Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.07.11, 14:33
                      Gdzie na Antka kochanka koło przejazdu jest sygnalizacja?chyba raczej znak stop
                      • Gość: już_kierowca Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.07.11, 23:04
                        Jest STOP, sygnalizator (bo jest to przejazd kolejowy bez zapór) i krzyż św. Andrzeja.
                        • Gość: do kierowcy Re: WORD Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.11, 09:47
                          Stop i krzyz św.Andrzeja sa to znaki drogowe a sygnalizator to zupełnie cos innego.
                          Sygnalizator wystepuje na przejezdzie kolejowym strzezonym z zaporami.
                          Skoro przejazd jest bez zapór to nie ma zadnego sygnalizatora ktory ostrzega przed zamknietym przejazdem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka