Dodaj do ulubionych

Jutro się zacznie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 20:26
Ciekawe jak komisarz Szełemej wytłumaczy CBA aferę wacikową. Że nic nie wiedział?
Nie odstępował przecież Kruczkowskiego na krok od paru lat.
Zamiotą pod dywan przed wyborami, jak myślicie?
www.tygodnik.walbrzyski.pl/index.php/aktualnoci/4913-wacikgate-czyli-przychodzi-kruczkowski-do-czerwiskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Jutro się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 20:54
      Nic się nie zacznie, dlaczego pan Cz. tak późno, dopieo po wyrzuceniu fachowca z cieplutkiej posadki, przypomniał sobie o taśmach. Toż to czysta korupcja, gdzie jest posłanka Pitera. Ciągle jeszcze pisze ustawę?
      • qwe33 Re: Jutro się zacznie 31.07.11, 21:07
        Gość portalu: wyborca napisał(a):

> Toż to czysta korupcja, gdzie jest posłanka Pitera.

Lepiej, niech tego nikt z PO nie wyjaśnia, by wyjdzie jak z Mirem, Rychem i Zbychem.
        Okaże się, że skoro jeden nie dał, drugi nie wziął (bo wziąć nie mógł), to żadnej afery nie ma i nie było!
    • Gość: kuhyt Re: Jutro się zacznie IP: *.147.146.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 21:10
      Próba przywalenia Szełemejowi łatką Platformy będzie zwyczajnie nieskuteczna. PO w badaniach ma nadal wysokie poparcie w Wałbrzychu, przekraczające nawet nieznacznie ogólnopolski poziom poparcia.
      • Gość: ugodowy Re: Jutro się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 21:19
        Masz rację.
        Mafijne macki PO sięgają prokuratury.
        Dowodem chociażby : odmowa wszczęcia dochodzenia w sprawie braku reakcji delegatury WIOŚ w Wałbrzychu na ewidentne zatruwanie środowiska przez prywatną firmę Mo-Bruk, o co naiwnie wnosiło kilka miesięcy temu stowarzyszenie " Obywatel".
        • Gość: Ula Re: Jutro się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 22:37
          Najlepszy z tego towarzystwa jest radny powiatowy PO Ireneusz Zarzecki ,który obraził się na kolegów i koleżanki bo nie pozwolili mu "oddać pół miliona" i o "brakujących kilkuset tysiącach w kasie MPK" prokuraturę i CBA zawiadomili i jeszcze z tak szlachetnego człowieka jak Ireneusz Zarzecki- przestępcę w oczach społeczeństwa zrobili ...
          • Gość: Miro od Zbycha Re: Jutro się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 22:54
            Nie tylko z Irka, Wiechu też ofiara spisku, na waciki 8 tys. nie dał i chciał się wykpić tańszymi, za 1500. Robert dzielnie stawił się na otwarciu boiska a tu zamknięcie blisko.
            Chyba że jak zwykle POsprzątają po swojemu.
            www.youtube.com/watch?v=ueoGaSKw_ME
    • ladygitmajonez Re: Jutro się zacznie 31.07.11, 22:56
      Nic się nie zacznie. Szełemeja będzie raczej trudno bezpośrednio powiązać z tą aferą. Kruczkowski będzie miał ciepło - do więzienia raczej nie pójdzie ( dowody Czerwińskiego są za słabe, żeby coś udowodnić w sądzie, a Zarzecki nie ma żadnych), ale na pewno nie zostanie posłem/senatorem. Mam nadzieję, że tym razem zarząd PO wreszcie zauważy że trudno być bardziej skompromitowanym politykiem i ostatecznie nie wystawi go na listy wyborcze. Zarzecki - no tu będzie problem, ale jeżeli rzeczywiście defraudował pieniądze dla kolesi na finansowanie kampanii i uprawianie " bunga bunga" - to znaczy, ze jest głupi, a za głupotę się płaci. W każdym razie "capo di tutti capi" ważył każde słowo, żeby się nie wystawić na odstrzał, ale dostał rykoszetem. Jestem zniesmaczona tym, co się dzieje w moim mieście. Ci którzy, aspirowali do bycia arystokracją okazali się najgorszą chołotą :( Powiem tak: Jeden odwołuje się do rozumu, drugi całym sercem dla Wałbrzycha, a Wałbrzych jak zdychał tak zdycha :(
      P.S. Pozostali kandydaci też mnie nie przekonują, nie wiem czy pójdę na wybory :(
      • Gość: ?!? Re: Jutro się zacznie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.11, 23:11
        >> P.S. Pozostali kandydaci też mnie nie przekonują,
        >> nie wiem czy pójdę na wybory

Jasne. Ty możesz głosować, ale tego nie zrobisz. Jakiś cep, który do głosowania nie ma prawa (bo żyje od 10 lat z zasiłku, który Ty mu współfinansujesz i danin na dzieci których narobił) odda swój głos za nalewkę. Bilans -1.

Nie ma gorszej rzeczy niż odpuścić prawo do swego głosu i dać przewagę szmaciarstwu.
        Obraź się na cały świat, ale po wyborach.
        • Gość: wyborca Re: Jutro się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 23:17
          Wybory chociaż nieobowiązkowe z racji prawa powinny być obowiązkowe z racji sumienia i postawy obywatelskiej. Dlatego nalezy pójść, dokonać wyboru. Nie wolno wyzbywać się dobrowolnie swojego prawa a później wieszać koty na wszystkich.
          • Gość: no Re: Jutro się zacznie IP: *.firstfind.nl 31.07.11, 23:47
            No jasne, jak masz wybór między kiłą, a syfilisem, to co proponujesz wybrać :). Ja uważam, że najlepiej zostać w domu, zaoszczędzisz chociaż na zelówkach.
          • ladygitmajonez Re: Jutro się zacznie 01.08.11, 00:00
            Nie obrażam się na wybory, chciałabym glosować, bo czuję, że to mój obowiązek, ale mam pewne obawy. Ostatnio wybrałam mniejsze zło, które okazało się większym złem i z tego powodu mam cholernego moralnego kaca, po prostu przeżywam kryzys zaufania do polityków. Chciałabym iść na wybory z przekonania, a nie z moralnego i obywatelskiego obowiązku.
            • Gość: noto To głosuj na Wilda IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 00:31
              zamiast wybierać "mniejsze zło"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka