Dodaj do ulubionych

Jaki telefon kupić?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 15:23
Kończy mi się umowa, stoję przed wyborem nowego. Dostępnych modeli jest taki ogrom, że ciężko się połapać.
Obecnie użytkuję Nokię E52, dla mnie telefon prawie idealny. Brakuje mi jednak w niej kamery o możliwościach takich jak w Nokii N8.
Czy ktoś z was zna jakiś biznesowy model z porządną kamerą?
Obserwuj wątek
    • Gość: ls Re: Jaki telefon kupić? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 17:11
      E52 przyjemny telefon. Podobnie jak e72 który różni się tylko pełną klawiaturą.
      Zasada jest prosta. Telefon służy do dzwonienia, pisanie sms i email. Czasem szybko cos w necie sprawdzić. Jak chcesz kręcic filmy to kup sobie kamerę.
      • Gość: e52 Re: Jaki telefon kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:38
        > Zasada jest prosta. Telefon służy do dzwonienia, pisanie sms i email. Czasem sz
        > ybko cos w necie sprawdzić. Jak chcesz kręcic filmy to kup sobie kamerę.

Kiedyś też tak myślałem. Niestety kamera jest sporo większa, choć postęp w dziedzinie miniaturyzacji jest ogromny. Największą wadą kamery jest jednak to, że mamy ją przy sobie czasami, natomiast telefon praktycznie bez przerwy. Mam dwójkę fajnych dzieciaczków i zdarza się masę sytuacji, które chciałbym uwiecznić na video, do takich rzeczy jest właśnie idealny jest telefon. Jakość filmów z E52 jest niestety niewystarczająca ( przynajmniej dla mnie ), świetnie natomiast w takiej funkcji sprawuje się nokia n8. N8 nie pasuje mi jednak z innych względów, głownie z powodu braku tradycyjnej klawiatury, dlatego szukam połączenia e52 z N8, niestety nie wiem czy istnieje taki telefon.
        • Gość: ls Re: Jaki telefon kupić? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 19:43
          poszperaj na telepolis.pl tam są wszystkie telefony i komentarze użytkowników nie zawsze rozgarniętych umysłowo no ale taka juz domena internetu :)
          • Gość: telefonista Re: Jaki telefon kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:53
            Zastanawiam się w której części nokia e52 jest dobra? mhh może ja i 1000 innych użytkowników nie zauważyło tej "superowości" bo w mojej noki e52 będącej 3 razy w serwisie, stwierdzono - uszkodzony głośnik, potrzebę wgrania nowego oprogramowania oraz zacinające się klawisze. O marności obudowy nawet nie wspomnę. Nigdy więcej NOKII! Tak awaryjnego telefonu nie miałem jeszcze nigdy. Nawet samsung się mniej psuł. A nokia n8 to gwóźdź do trumny firmy nokia. Piszą o tym wszędzie. Ale co tam, ty może o tym nie czytałeś.
            Jeśli chodzi o aparat to w sony ericssonie k800i był dużo lepszy niż w e52. Jeżeli szukasz dobrego telefonu z klawiaturą i bardzo dobrym aparatem to tylko Sony Ericsson. W modelach pogrzeb bo jest ich dużo. A najlepsze "dotyki" tylko HTC. I tyle w temacie.
            • Gość: centrala tel. Re: Jaki telefon kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 10:22
              Ja mam inne odczucia co do e52.
              Użytkuję ją prawie dwa lata. Obudowę mam zmasakrowaną, kilka razy upadła na asfalt w tym raz poleciała po schodach, mimo to nie trzeszczy i nie jest rozklekotana, działa bez zarzutu. Świetny akumulator, wygodna klawiatura, oprogramowanie działa stabilnie, samodzielne wgranie nowego softu trwa kilkanaście minut.
              Poza możliwościami foto i video nie mam zastrzeżeń.
            • Gość: Adam Re: Jaki telefon kupić? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.11, 21:10
              napisał ktoś kto iphona nie miał w dłoniach
    • Gość: Maj-Tel Re: Jaki telefon kupić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.11, 10:22
      Witam!
      Polecam panu model który obecnie mam na stanie jest to nokia e72
      Zapraszam Wysockiego 2 Wałbrzych
      • Gość: e52 Re: Jaki telefon kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 10:29
        e72, świetny telefon, niestety słabe wideo na którym mi właśnie zależy.

komorkomania.pl/2010/06/07/nokia-e72-test
        • Gość: mieszkaniec Re: Jaki telefon kupić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.11, 11:07
          jedyny prawdziwy telefon biznesowy to Black bery Bold
          • Gość: xyz Re: Jaki telefon kupić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.11, 14:20
            potwierdzam black bery i wszystko w tym temacie
    • Gość: samsunggalaxytab Re: Jaki telefon kupić? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.11, 20:52
      Tekst linka
      • Gość: :) Re: Jaki telefon kupić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.11, 00:18
        HTC HD2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka