Dodaj do ulubionych

zasięg sieci Play

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.12, 16:06
czy macie ostatnio w Wałbrzychu problemy z zasięgiem sieci Play ? testowałem na dwóch telefonach i nie jest to ich wina ... ewentualnie karta sim do wymiany ... możecie podpowiedzieć czy też macie problemy z siecią Play od początku tego roku ?
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: zasięg sieci Play IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.12, 16:11
      nie mam żadnych problemów
      • Gość: pi Re: zasięg sieci Play IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.12, 16:13
        play ma najlepszy zasięg bo poza własnymi nadajnikami kożysta z nadajników plusa oraz orange
        • Gość: ddd Re: zasięg sieci Play IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.12, 16:24
          dzis mi tez mi padł play - przełączyłem się na playa
          • Gość: ddd Re: zasięg sieci Play IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.12, 16:24
            plusa ;)
    • Gość: zxc Re: zasięg sieci Play IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.12, 16:27
      dzwoniłem przed momentem do biura obsługi klienta i dowiedziałem się, że do jutra do godziny 11:00 trwają prace konserwacyjne - stąd mogą pojawiać się problemy (głównie z internetem, ale i z połączeniami) w wyżej wspomnianej sieci
      • Gość: blanx Re: zasięg sieci Play IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 19:23
        to już teraz wiem, dlaczego mi znika zasięg od kilku dni a dziś padł na jakiś czas net. Dzięki za info!
    • Gość: etam Re: zasięg sieci Play IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 19:48
      dzisiaj kompletna padaka z playem
      zarowno telefon jak i internet mobilny
      chooyow nawieszalem i tyle
      ale w koncu dziala
      • Gość: zxc Re: zasięg sieci Play IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.12, 19:54
        kiedyś przecież muszą konserwacje robić ... nie ma co się oszukiwać :/
        • Gość: ---- Re: zasięg sieci Play IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 20:19
          no, ale co sie czlowiek nawku...al
          a wystarczyloby gdyby smsa informacyjnego napisali
          • Gość: zxc Re: zasięg sieci Play IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.01.12, 20:26
            co fakt to fakt ... jeden sms załatwia sprawę
        • Gość: Krzyś do zxc IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 21:28
          Ależ oczywiście,ze muszą robić konserwację,ale to się zdarza prawie codziennie.Nie mogą robić tych konserwacji w nocy?W innych państwach nie ma takiego badziewia,że nie ma neta cały dzień,a także że są problemy z zasięgiem.
    • Gość: ona Re: zasięg sieci Play IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 21:24
      Problemy z Play Online są w Wałbrzychu już od prawie roku.Nie dajcie się zwieść,że sim nie dobry,że może telefon coś spierniczony,że modem trzeba wymienić.Ja co miesiąc dostaje rekompensatę na abonamencie internetowym,bo dostaje już białej gorączki z internetem.Więcej go nie ma jak jest.Od wczoraj popołudnia internetu do tej pory nie było.Jak już jest,to zrywa połączenie i znowu trzeba czekać,aż się znów pojawi.Niech ich szlag trafi.
      • Gość: zxc Re: zasięg sieci Play IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.01.12, 13:17
        ja mam w telefonie włączony internet cały czas i jakoś nie mam problemu jedynie teraz od sylwestra były kłopoty ... może faktycznie sim albo modem masz z***y ?
        • Gość: abc Re: zasięg sieci Play IP: *.play-internet.pl 05.01.12, 23:04
          Ani sim,ani modem.Wszystko wymienione na nowe z powodu ciągłych zgłaszań awarii.Nie wiedzą co jest i dają mi rekompensatę za to w abonamencie.
    • Gość: owner Re: zasięg sieci Play IP: *.play-internet.pl 04.01.12, 21:01
      słaby zasięg
      • Gość: PLAYOWIEC Re: zasięg sieci Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 11:58
        MAM INTERNET W PLAY W CALYM WALBRZYCHU JAKIES 3 KRESKI I MULI NIEMILOSIERNIE ZALUJE ZE WZIOLEM BO TO MASAKRA . TOTALNA LIPA ..
        • Gość: tlecom Re: zasięg sieci Play IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.12, 15:33
          poprostu z Playem jest tak - własnych BTSów maja mało i działają w tzw "roamingu wewnętrznym" Plusa, i było by ok gdyby nie fakt że jeśli jakiś BTS zaczyna mieć zajęte zasoby to pierwszeństwie wywala połaczenia z PLAY aby mieć miejsce na połącznia abonentów Plusa i dlatego wam rwie połącznia a w pierszenstwie rwie internet bo to im pożera najwiecej zasobów. Oczywiście - za chwilę i na chwilę - jesli są luzy możecie się zalogować do następnego obciązenia sieci i tak w kólko. W tym gó...anym mieście nawet 3g nie gwarantuje przyzwoitych transferów bo to że się wyświetla wcale nie znaczy że operator nie obcina pasma bo do tego trzeba odpowiednich światłowodów a tych w dużej cześci wcha nikt od dawana nie dokładał. Wiec nie słuchajcie bajek o 4g LTE itp podobnych bajerach. w Wałbrzychu to się pojawi jak w Wa-wie bedzie "20 g" :)
    • Gość: gosc Re: zasięg sieci Play IP: *.ibselektronics.pl 06.01.12, 18:19
      u mnie jak najbardziej w porzadku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka