IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 13:36
Kiedy znowu bedzie jezdzil darmowy autobus do tesco? w innych miastach jakos jezdzi tylko jak zawsze na tej wiosce nic sie nieoplaca.Niezła dziura z tego walbrzycha.
Obserwuj wątek
    • Gość: emeryt Re: autobus IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.12, 15:21
      Psi dzyndzlu, co ma do tego Wałbrzych? Tesco jest w Szczawnie i jeśli market nie płaci za linię, to logiczne, że T jeździć nie będzie.
      • Gość: walbrzych a to dziwne IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.12, 16:24
        Tesco nie jeździ Auchan nie jeździ , ciekawe dlaczego ? co było przyczyną
      • Gość: tescowy Re: autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 18:21
        psi emerycie uwazaj bo nie dlugo twoja legitymacja rencisty nie bedzie ci uzyteczna bo skasuja wszystkie autobusy filozofie smieszny.
      • Gość: hehe Re: autobus IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.12, 20:02
        Dokładnie. Gościu ma racje. Jak zwykle roszczeniowe podejście do tematu Wałbrzyszan! Dać! Należy się! Tylko u nas nie ma! Typowe. Jak napisał gość wyżej. Tesco, Auchan, itd. pootwierały sklepy u nas. By ułatwić życie swoim klientom zwracły się do przewoźnika, aby udostępnił autobusy, kierowców itd. i aby woził ich klientów - za co oni zapłacą. Inaczej mówiąc. ZAMAWIAJĄ albo KUPUJĄ usługę od MPK. Płaci TESCO nie klient. Oczywiście w naszym mieście ludzie wsadzali dupy do darmowego autobusu i wozili je, po czym wysiadali i do domu. Widocznie TESCO czy AUCHAN przeliczyli, że ich koszty nijak nie przekładają się na obroty sklepów i na tę robotę się odsikali. Nie kupili więcej usługi - co pewnie jest logiczne i podyktowane ekonomią, ale pieski forumowe zaraz będą szczekać na Wałbrzych, Szełemaja albo innego Kosiura.

Nie znają tematu, ale jak te rybitwy z "Gdzie jest Nemo?".
        Tylko - "daj, daj, daj... !!!" :)
    • pozor_vlak Re: autobus 08.01.12, 18:46
      Gość portalu: tescowy napisał(a):

> Kiedy znowu bedzie jezdzil darmowy autobus do tesco?
      Kiedy tylko Tesco zechce znów płacić za kursy.
    • Gość: Wujek dobra rada Re: autobus IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.12, 19:06
      Tescowy,masz trzy wyjscia :
      1.Domagac sie w kasie Tesco zwrotu za bilety !
      2.Opie...c Tuska,ze za malo zarabiasz !
      3.Zaczac zbierac puszki po piwie !
    • Gość: Kierownik Re: autobus IP: *.sattom.pl 08.01.12, 20:00
      Będą jeździły jak ogłoszą konkurs i wybiorą przewoźnika. Czyli nie prędko.
      Autobusy nie kursują ponieważ MZUK nie ma czym obsługiwać regularnych linii bo wałek z MPK nie wyszedł do końca tak jak miał wyjść i nie wszystkie autobusy nielegalnie udało się wydzierżawić.
      Swoją droga to dziwi fakt, że żaden stróż prawa który składał przysięgę (czyt. Prokurator) nie zajął się sprawą MPK z urzędu.

• Gość: hehe Re: autobus IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.12, 20:11
        Pieprzysz bzdury. Co ma przetarg, przewoźnik, itd. ???

Tesco potrzebuje transportu i jak zechce, to zgłosi się do prywaciarza, albo przedsiębiorstwa taksówkarskiego albo i LOTu. Sami zdecydują, kto ma ich wozić - jeżeli zechcą odpowiednio zapłacić. Jajo polega na tym, że od zawsze wożenie ludzi dla TESCO czy AUCHAN było - delikatnie mówiąc - średnio opłacalne dla MPK (czyt. stawki za wkm). Ale dla spokoju społecznego, przez wzgląd na służalczą dla ludności służbę, itd. przy okazji było obsługiwane i TESCO. Ceny rosły, paliwo w górę, a TESCO naciągało gumę w majtach nie chcąc płacić relatywnie więcej. Jak we wszystkich hipermarketach żyłuję się na wszystkim (kasjerki, reklamówki, itd.) i na transporcie klientów zaczęto żyłować. A że MPK poszło rowem, że skończył się czas dokładania dla spokoju społecznego, bo takie ruchy w miejscu A, b czy C spowodowały m.in. wywrotkę MPK. Krótka piłka - cena wynosi tyle i tyle, i albo kupujecie tę usługę, albo do widzewa. Słyszę że T nie jeździ, więc pewnie TESCO przysępiło - i transportu nie ma. Koniec pieśni.
        • Gość: Kierownik Re: autobus IP: *.sattom.pl 08.01.12, 20:14
          oj to bardzo ciekawe co piszesz. Tylko dlaczego w jednym dniu T i ACH poszły sie jeb..ć.
          Pewnie wiele takich bajek masz na wytłumaczenie patologii dot. MPK i całego układu PO w Wałbrzychu
          • Gość: Radca bezprawny Re: autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 21:51
            Bo umowa obowiązuje od dnia do dnia? Obie się skończyły. A myślisz że dla czego w jednym czasie z bilbordów znikają reklamy tesco, biedronki i tamponów?
            • Gość: hehe Re: autobus IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.12, 21:57
              Jak to dlaczego?
              PO je zrywa!
            • Gość: Kierownik Re: autobus IP: *.sattom.pl 08.01.12, 23:29
              Gość portalu: Radca bezprawny napisał(a):

> Bo umowa obowiązuje od dnia do dnia? Obie się skończyły. A myślisz że dla czego
              > w jednym czasie z bilbordów znikają reklamy tesco, biedronki i tamponów?

Tak się składa, że z chwilą ogłoszenia przez MPK upadłości umowa inna być rozwiązana ponieważ przewoźnik stracił koncesję na przewóz osób a mimo tego nadal świadczył usługi.

Gość portalu: hehe napisał(a):
              > I tyle w temacie (jeżeli ktoś myśli - wyciąga wnioski).
              > A jeżeli ktoś jest zapalczywy, a mózg wystawia na allegro w kategorii - nowe /
              > nieużywane, może już sobie po moim poście dopisać - spisek PO, kleru albo Mormo
              > nów. Wali mnie to.

Walą to w ciebie informacje których nie potrafisz przyswoić ze zrozumieniem.
              MPK nie ma więc jak MZUK mógł świadczyć usługę na podstawie umowy której nie zawarł?

Z MPK jesteś, że taki masz głupi tok rozumowania?

• Gość: hehe Re: autobus IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.12, 23:52
                > > Gość portalu: hehe napisał(a):
                > > I tyle w temacie (jeżeli ktoś myśli - wyciąga wnioski).
                > > A jeżeli ktoś jest zapalczywy, a mózg wystawia na allegro w kategorii
                > > - nowe / nieużywane, może już sobie po moim poście dopisać - spisek
                > > PO, kleru albo Mormonów. Wali mnie to.

>

> Walą to w ciebie informacje

Widzisz. Potwierdzasz.
                Zero merytoryki - tylko strzały w jaja od Ciebie.
                Sam nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
                Wymyślasz jakieś bzdety, jakby PO miało coś do transportu tesco czy auchan. Bredzisz i to właśnie chciałem powiedzieć w wierszu powyżej. Zwykłe biznesowe ruchy. Ktoś nie płacił lub nie kupił transportu i go nie ma do tesco, a ty teorie polityczne uprawiasz. Odpręż się troszeczkę.

>> których nie potrafisz przyswoić ze zrozumieniem.

Stary, ja ich nie przyswajam.
                Ja to po prostu znam/wiem i próbuję wytłumaczyć.

>> MPK nie ma więc jak MZUK mógł świadczyć usługę na podstawie umowy
                >> której nie zawarł?

Ty jesteś ograniczony, czy naprawdę się droczysz.
                TOŻ wyżej mówię tłuku (!!!), który prawi mi o czytaniu ze zrozumieniem, że pewnie nie ma umowy (zgasła /zerwana) to i nie ma transportu do TESCO.
                Kur... chwilami naprawdę zaczynam być za aborcją!

> > Z MPK jesteś, że taki masz głupi tok rozumowania?

To jakiś wstyd?
                Dokładnie.
                Byłem z MPK.
                Wcześniej z WPK, MZK itd.
                Przepracowałem w tej firmie 25 lat.
                Znam ją od kotłowni (jeszcze na starej zajezdni) po dzisiejszą stację CNG na Ludowej.
                Nie mędrkuj więc (do tego głupio), tylko posłuchaj kogoś, kto wie - a nie słyszał na mieście.
                • Gość: Kier Re: autobus IP: *.sattom.pl 09.01.12, 14:43
                  Byłem z MPK.
                  Wcześniej z WPK, MZK itd.
                  Przepracowałem w tej firmie 25 lat.
                  Znam ją od kotłowni (jeszcze na starej zajezdni) po dzisiejszą stację CNG na Ludowej.

To Ty zwykły fizol jesteś. Co ty możesz wiedzieć o tym co się działo i dzieje na "górze". Zapewne jesteś jednym z tych którym pokazywali cały czas palcem co mają robić.
                  • Gość: hehe Re: autobus IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.12, 14:59
                    > To Ty zwykły fizol jesteś.

I tej wersji się trzymajmy. :)

Tobie będzie lepiej na duchu.
                    Dowartościujesz się z zza szkiełka monitora pojechałeś po fizolu (yes!),
                    a ja będę miał święty spokój z niereformowalnym dziecięciem Neo ;)

zdróweczka
          • Gość: hehe Re: autobus IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.01.12, 21:56
            >> Pewnie wiele takich bajek masz na wytłumaczenie patologii
            >> dot. MPK i całego układu PO w Wałbrzychu.

Nie mam interesu "tłumaczenia" patologii. Mam to gdzieś.
            Jest to forum. Jedni pierniczą jak potłuczeni, mając zerową wiedzę i IQ stułbi.
            Inni wiedzą więcej i chcą się tym podzielić - po to jest forum.

Najbardziej boli ślepota na argumenty, więc Tobie nie zamierzam niczego udowadniać,
            ani tłumaczyć, bo na moje argumenty nie podpierasz się niczym sensownym tylko, tekstem - bajki.

Uruchom jednak mózg jeszcze na sekundkę.
            1. Wożenie pasażerów, to usługa płatna - bezdyskusyjnie.
            2. Market płaci - przewoźnik bez łachy wykonuje za co mu płacą.

Co mamy?
            W zasadzie - czego nie mamy (?)
            Nie mamy transportu do marketów, więc, albo
            1. Markety nie płacą.
            2. Umowy zgasły.
            3. Stawka MPK była za duża, by markety to zaakceptowały (zerwano umowy).

Innych wariantów nie ma Kolego.
            Nie uwierzę w to, że umowy obowiązują, markety płacą a MPK nie wozi, bo - coś tam (nie ma autobusów :). Konia to wali. Pewnie byłby rejwach w mediach. Nikt w biznesie nie pozwoli sobie na dymanie płacąc (z pewnością nie pozwoliłyby sobie na to markety).

I tyle w temacie (jeżeli ktoś myśli - wyciąga wnioski).
            A jeżeli ktoś jest zapalczywy, a mózg wystawia na allegro w kategorii - nowe / nieużywane, może już sobie po moim poście dopisać - spisek PO, kleru albo Mormonów. Wali mnie to.
            • Gość: ma~ Re: autobus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.12, 12:09
              Po kiego taki jazgot - linię Tesco i Auchan obługuje juz Białas - widać zgodził się na stawki marketów. Inną sprawą jest to ilu jego klientów sobie kulnie się pod market za free i podrepce do domu na Podzamek :).
              • Gość: mirella Re: autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 15:57
                jest juz rozklad jazdy w necie?od kiedy juz autobus jezdzi?
                • Gość: Białas Re: autobus IP: *.sattom.pl 11.01.12, 21:23
                  jaki autobus? matoły nie wierzcie we wszystko co tu inne tępaki piszą
      • Gość: Wałbrzyszanin Re: autobus IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 17:00
        Zgadzam się.
        • Gość: dociekiwy Re: autobus IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.12, 17:13
          nie ma i nie bedzie - prezydent zabronił Pięknemu wydawać zezwoleń, nawet MZUK nie dostanie ludzie mają popier.dalać z buta i płacić za bilety bo jest kryzys

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka