Dodaj do ulubionych

NOKIA 5230 NAVI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 19:32
witam wszystkich serdecznie mam mały problem z navigacją szukam pomocy wiem że jest za darmo w tym telefonie ....telefon kupiłem za granicą i nie wie czy tu w polsce będzie działać poprosił bym o jakieś ustawienia dziękuje ...
Obserwuj wątek
    • Gość: do jasia Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:26
      A oczywiście navi w tym telefonie jest za darmo. Tylko używanie jej jest płatne. Chyba że, wykupisz pakiet internetowy wtedy dane będą pobierane z wykupionej paczki. Nie stosuj za granicą bo się bardzo zdziwisz kosztami.
    • Gość: HM_ Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.12, 08:59
      Szukaj w telefonie aplikacji Ovi Maps lub Nokia Maps. Wszystkie telefony Nokii mają nawigację za darmo. Być może masz zainstalowaną aplikację ale nie masz zainstalowanych map. Wybierzesz i zainstalujesz je za darmo przy pomocy komputera i Ovi Suite lub Nokia Suite.
      • Gość: do HM Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 25.01.12, 09:58
        Przecież ktoś u góry napisał wyraźnie że, navi jest za darmo. Tylko za jej używanie będziesz płacił. Tak jak z telefonem.:) Dostajesz za 1zł ale za rozmowy musisz płacić? Czy to już jasne?
        • Gość: walet_pikowy Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.12, 12:38
          Jeśli chodzi o Navi i korzystanie z tej funkcji oraz aktualizacje map przez kompa to wszystko jest całkowicie za darmo pod warunkiem że opcja połączenia z internetem w ustawieniach navi ustawisz offline. W ten sposób nie będziesz korzystał z A-GPS czyli troszkę dłużej potrwa ustalenie pozycji początkowej GPS.Pozdrawiam.
          • Gość: walet_pikowy Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.12, 12:41
            I jeszcze jedno.Za granicą też spokojnie można używać tej navi bez żadnych kosztów pod warunkiem nieaktywnej funkcji A-GPS czyli konfiguracja jak napisałem poprzednio.Sam korzystałem więc mam 100% pewność.Narka.
            • Gość: do walet pikowy Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 25.01.12, 12:58
              To w takim razie walet pikowy dostaje nagrodę nobla w dziedzinie robienia ludzi w bambuko.
              Wytłumacz nam w takim razie szanowny panie walecie jak to korzystasz z darmowej nawigacji i w polsce i na obczyźnie skoro mapa ovi ma wielkość 100mb i żeby wytyczyć drogę od a do z potrzebuje tych danych ściągnąć z bazy OVI. Więc powiedz o zacny jakim sposobem w trybie offline ściąga Ci te mapy?
              • Gość: walet_pikowy Re: NOKIA 5230 NAVI IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.01.12, 23:22
                Zasada działanie navi w Nokia 5320 jest identyczna jak w nawigacji stricte samochodowej.Mapy są na karcie pamięci i z tych map korzysta nawigacja w obu przypadkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka