Dodaj do ulubionych

ale obciach

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 14:38
.Sport.pl > Trójmiasto > Lechia Gdańsk ..Bandycki napad kiboli Arki Gdynia na... siedmioletnich piłkarzy Lechii Gdańsk
Podczas turnieju piłkarskiego w Redzie kilkunastoosobowa grupa kiboli Arki Gdynia zaatakowała piłkarzy Lechii Gdańsk z rocznika... 2004! Kibole pobili rodziców, którzy stanęli w obronie dzieci.
W ogólnopolskim turnieju halowym, który w niedzielę odbył się w Redzie, grały dzieci do lat 9. Lechia przyjechała z zespołem z rocznika 2004, a więc z drużyną siedmiolatków.
Według relacji świadków ok. godz. 16 do hali wtargnęła grupa pseudokibiców Arki, którzy rzucili się na młodziutkich piłkarzy Lechii.
- Siedzieliśmy akurat w szatni, ale kiedy tylko usłyszeliśmy krzyki, wybiegliśmy z niej. Grupa ok. 15 bandytów w wieku 20-30 lat, niektórzy w kominiarkach, zdzierało koszulki Lechii z naszych dzieci, zabierali im opaski i szaliki. W obronie dzieci natychmiast stanęli rodzice, kiedy wybiegłem z szatni jeden z nich leżał już zakrwawiony na podłodze - relacjonuje trener młodych piłkarzy Lechii Grzegorz Grzegorczyk i dodaje: - Płacz dzieci był porażający.
Kibole pobili trzech rodziców, jeden z nich, który ucierpiał najbardziej, trafił do pomorskiego Centrum Traumatologii w Gdańsku.
- Podszedł do mnie jeden z napastników i powiedział, żebym oddał szalik. Nie zgodziłem się, więc najpierw mnie szarpnął, a potem uderzył. Upadłem. Wtedy podbiegli do mnie kolejni chuligani, zaczęli mnie kopać po głowie i krzyczeć "Arka Gdynia". Potem uciekli - mówi Krzysztof Bohdan, jeden z rodziców.
- Choć posterunek policji znajduje się w odległości zaledwie 100 m od hali, radiowóz pojawił się dopiero 20 minut po zdarzenia. A następny dopiero po kolejnych 20 minutach. Dla nas był to oczywiście koniec turnieju, dzieci nie były w stanie grać, a nawet rozmawiać z mamą czy tatą - mówi Grzegorczyk.
- Zdarzenie trwało kilkanaście sekund. Ustalamy, kim byli sprawcy. Ma nam w tym pomóc zapis ze szkolnego monitoringu - mówi asp. sztab. Wiesław Krause z Komendy Powiatowej Policji w Wejherowie, która bada sprawę. Zeznania na policji złoży też organizator turnieju.

Młodzi piłkarze Lechii na pewno będą potrzebowali pomocy psychologa.

- To nieuniknione. 90 proc. dzieci nie przespało nocy, nadal nie rozumieją, co się właściwie stało. Jak mamy im wytłumaczyć, że to byli tylko bandyci, że zabawa w piłkę wcale tak nie wygląda - pyta trener Lechii.

Podobne zdarzenie było w Wałbrzychu kibole górnika napadli juniorów Śląska Wrocław oraz Zagłębia Wałbrzych . co można powiedzieć o tych ludziach ,dno dno dno
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: ale obciach IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 14:41
      www.sport.pl/sport-trojmiasto/1,111904,11135519,Bandycki_napad_kiboli_Arki_Gdynia_na____siedmioletnich.html
    • Gość: staryzaglebiak Re: ale obciach IP: *.240.154.85.omantel.net.om 13.02.12, 14:43
      Podobne zdarzenie było w Wałbrzychu kibole górnika napadli juniorów Śląska Wrocław oraz Zagłębia Wałbrzych . co można powiedzieć o tych ludziach ,dno dno dno

Coz,wszyscy wiemy ze Gornik nigdy nie mial prawdziwych kibicow tylko tepych kiboli!
      ZAGLEBIE RULES!
      • Gość: F11 Re: ale obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 14:53
        Jedyna nadzieja w tym, że albo się wkrótce wszyscy powybijacie albo was wytrują w tym dzikim kraju. Innego wyjścia nie ma.
      • Gość: takaprawda Re: ale obciach IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 13.02.12, 14:55
        Zaatakowali rodziców młodzików z Gdańska - dwóm spośród kibicujących ojców zabrali ich klubowe szaliki. Trzeci z ojców, który nie chciał oddać szalika, został przez nich uderzony.
        Jak chciał sparing to go miał :-)

trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11133796,Kibole_Arki_pobili_rodzicow_mlodych_pilkarzy_Lechii.html
        • Gość: Karl Re: ale obciach IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.12, 15:19
          Faktycznie, należało mu się, nie chciał oddać swojej własności. Takich co nie chcą oddawać swojej własności powinno się rutynowo napierdzielać.
          • Gość: takaprawda Re: ale obciach IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 13.02.12, 16:50
            Skroić szalik kibica, a ukraść szalik ( pas materiału służący do owijania szyi ) to dwie różne rzeczy.
        • Gość: ksg Re: ale obciach IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 15:20
          nasze bracia z areczki som potengom zrobili porzondek w mjescie
          • Gość: normalny Re: ale obciach IP: *.play-internet.pl 13.02.12, 19:35
            ty ksg jesteś debilem tak samo jak ci wszyscy zakompleksieni kibole .
    • Gość: gość Re: ale obciach IP: *.internetia.net.pl 13.02.12, 23:35
      Zapraszamy do Wrocławia kiboli Górnika! Pokażcie jacy jesteście twardzi. Już nie raz zdarzało się jak spie...liscie przed Śląskiem że mało gowno gaci wam nie rozerwało i nie tylko we Wrocławiu, co ciekawe :) Bohaterzy :)
      • Gość: Nabojka Śląsk Re: ale obciach IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.02.12, 08:19
        Hahaha. Czarne Pazury to tak naprawde banda tchorzliwych dzieciakow. Ci z ktorymi mozna bylo na ustawke pojsc siedza albo nie zyja. Teraz to takie pomietła bez honoru. Wpadnijcie do Wrocławia. Możecie razem z arka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka