Dodaj do ulubionych

Jazda lewym pasem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 15:44
Mam prośbę do naszych instruktorów nauki jazdy . Proszę kłaść nacisk na wytworzenie nawyku jazdy prawym pasem (co jest zresztą obowiązkiem wynikającym z KD). Jeżdżę dużo i zauważyłam ,że kurczowo uczepieni lewego pasa nawet na dwupsmówkach są niestety kobiety (niezależnie od wieku) oraz starsi panowie (z wiekiem tracą testosteron upodobniając się do Kobiet :) ) Panowie instruktorzy plis to od Was zależy czy ten bezsensowny nawyk zacznie zanikać.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Jazda lewym pasem IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 16:02
      jak naprawisz wszystkie prawe pasy zeby nie były dziurawe to ten nawyk bedzie zanikał.
      • Gość: qwerty Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.06.12, 16:06
        Otóż to! ... trafił w samo sedno!
    • Gość: klabe Re: Jazda lewym pasem IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 16:31
      jeszcze dodałbym wszystkich Dawaj SWinio
      u nich na wiosce nie ma dwupasmówek, to chociaż w Wałbrzychu sobie pojeżdżą
      • Gość: wałbrzyszanin Re: Jazda lewym pasem IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 11.06.12, 16:37
        Jeżeli według was wsiowe dupki jadąc dwupasmówką na podzamczu, rusinowie, na świebodzice na prawym pasie są dziury to chyba u was w głowie. Przecież wy jeździć nie umiecie i macie za złe że, wy w starych pomiętych autach sprzed 20 lat a młodzi ładnymi nowymi fordami, skodami itp. I szlak was trafia stare dziady.:) hehe
        • Gość: ... Re: Jazda lewym pasem IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 18:41
          a al. al de gaulle'a to niby równa jak stół? To samo jest na sikorskiego.
          Kolego jedz wrocławska po prawej stronie a nie trzymając się środka.

Chyba, że twój golf z cofnietym licznikiem ma takie dobre zawieszenie, ze nie odróżniasz dziury w ulicy od dziury w siedzeniu po przejechaniu 0,5 mln km.
          • Gość: .... Re: Jazda lewym pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 18:53
            Tylko wieśniactwo i niedorozwoje jeżdżą lewym pasem po tym najłatwiej ich poznać ,no i po parkowaniu zajmują przeważnie dwa miejsca zeby im nikt ich schrotów nie obił :))))).
            Ci ,których stać na samochód wiedza do czego on służy ,wieśniactwu tylko do szpanowanie ,wieśtunin go i mycia :))))
          • Gość: Wałbrzyszanin Re: Jazda lewym pasem IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.12, 16:43
            Gość portalu: ... napisał(a):

> a al. al de gaulle'a to niby równa jak stół?

Zły przykład, furmanie.
            Na de Gaulle'a oba pasy są akurat w identycznym stanie, więc jazda prawym jest jak najbardziej wskazana. Lewym wcale nie jest lepiej. Podobnie na Sikorskiego, ale co ja będę burakom tłumaczył?
            • Gość: ... Re: Jazda lewym pasem IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 17:07
              nie tłumacz się bo masz golfa
    • Gość: z Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.06.12, 00:08
      do autorki postu: adres twojej petycji chyba nie ten - więc żwawo naciskaj tam gdzie naciskać należy. A gdzie?, skoro wiesz co to KD (ale twoja wiedza jest poniżej krytyki - zapoznaj się z całym przepisem dot. ruchu prawostronnego), to też powinnaś wiedzieć co to WRD ( nie myl z rwd). Do zobaczenia na dwupasmówce ( a co to takiego - w KD nie znalazłem).
      • Gość: faun popołudniowy Re: Jazda lewym pasem IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 06:04
        po komentarzu widać że jesteś ze Świdnicy
        • Gość: aaaa Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.06.12, 15:10
          w terenie zabudowanym 50km/h więc nie ma dla mnie znaczenia którym pasem jadę,no fakt ford autem marzeń hahahaahahahaahaha
          • Gość: hahaha Re: Jazda lewym pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 16:37
            z ,aaaa typowe zaściankowe ciemniactwo . 50/godz ale ty jeopie masz obowiązek jazdy możliwie blisko prawej krawędzi jezdni zapamiętaj to sobie ciemniaku raz na zawsze!!!! (nie mówię o przypadku gdy są dziury bo nikt normalny nie będzie po nich jechał) Jak spotkasz się ze mną na tej dwupasmówce to skończy się twoje kozactwo ...nie wierzysz ? To prowokuj dalej los .
            • Gość: Dymitr Re: Jazda lewym pasem IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 17:18
              No niech mi ktoś powie, że Wałbrzych nie jest przepełniony debilami.
              Chyba , ze pała sygnowana "hahaha" jest z Wrocławia.
              • Gość: hahaahahahahaahaah Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.06.12, 19:58
                tak debilu w kodeksie o ruch drogowym jest napisane ,ze dziury na jezdni zwalniają od przestrzegania przepisów,sam sobie zaprzeczasz haaaaaahahahaahahahaahaaahaahahaah
                • Gość: .... Re: Jazda lewym pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 23:50
                  Debilem jesteś ty właśnie kodeks jest dla ludzi ograniczonych takich jak ty ćwoku pozostali oprócz kodeksu kierują się zdrowym rozsądkiem i jeśli tylko mozna to omijają dziury . Czyniąc to myślą bo mają rozum w przeciwieństwie do ciebie głąbie.
                  • Gość: .............. Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.12, 06:52
                    kieruj się zdrowym rozsądkiem i idź do psychiatry lecz się
                    • Gość: driver Re: Jazda lewym pasem IP: 217.33.154.* 13.06.12, 07:24
                      Chyba największe dziury są na Podwalu,tam większość jeździ lewym pasem.
                      • Gość: sde Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.12, 07:43
                        jest tylko za rzadko jest śmietnik wystawiany ,Zapraszamy do nas,Straż Miejską z Policję wraz z radarem a zacznę jeździć prawym pasem ,co by jak zwolennicy lewego pasa mogli rozwinąć skrzydła . amen
              • Gość: to prawda Re: Jazda lewym pasem IP: *.play-internet.pl 13.06.12, 07:35
                Wałbrzych jest przepełniony debilami ze Świdnicy
    • Gość: uuu Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.06.12, 12:25
      ja bym chciał przy okazji postu poprosić o coś innego
      jadąc z wysockiego na Sikorskiego na światłach jak się skręca proszę was ludzie jak się zapali dla was zielone tam są trzy pasy do wykorzystania a wszystkie małpki tylko na prawy wjeżdżają usprawniajmy ruch
    • Gość: z Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.06.12, 00:09
      Apel do wszystkich zwolenników jazdy pasem prawym i do autorki nika: po tych waszych wypocinach i durnej filozofii należy przyjąć, że wiedza na temat KD jest w stanie kiepskim . W Świdnicy, Wrocławiu, Poznaniu i całej Europie jeżdzi się wszystkimi pasami ruchu dla danego kierunku jazdy bez względu na natęzenie ruchu ,wieku kierowcy ,dziury srury itd. Proponuję więc pozostać w Wałbrzychu i najbliższych okolicach. A może zorganizujecie grupe społeczną i pasy lewe oraz inne niż prawe w Wałbrzychy: DO LIKWIDACJI.
      • Gość: opa Re: Jazda lewym pasem IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 00:45
        To pojedz swoim lanosem niemiecką autobahną lewym skrajnym pasem. Gwarantowane, że dupy ci zrobią garaż jak dopieprzy w ciebie szkop w lamborgini jadąc 280/h. Niemiec się uśmieje, ADAC też. Jego zabiorą a tobie dopieprzą strafe za zanieczyszczenie środowiska złomem.
        • Gość: lolo Re: Jazda lewym pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 06:38
          ja też mam prośbę...;) jak małpki zjeżdżają z Wańkowicza na Andersa (mijankę) i chcą jechać w lewo do centrum to do k... nędzy nie blokować tych co jadą do Szczawna w prawo! spier... do osi jezdni ,nie stać na środku!!
          • Gość: bhy Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.06.12, 07:13
            Porównanie niemieckiej autostrady do drug w Wałbrzychu to mała przesada, porównaj sobie Wrocław i np Berlin we wrocku trudno spotkać kierowce bez względu którym pasem jedzie, by stosował się do ograniczeń prędkości , w berlinie nie ważne czy to będzie jechał ferrari czy porsche,prawym,lewym pasem ograniczenie to świętość.Dlatego wkurzają mnie ignoranci,mistrzowie lewego pasa,miasto to nie tor wyścigowy.A lewy pas taki jak np Podzamczu umożliwi bezkolizyjny skręt w w lewo .
            • Gość: gosc Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.06.12, 09:45
              Lewy pas jest tylko do wyprzedzania, a obwodnica podzamcza jest wystarczająco długa, żeby jeździć po niej prawidłowo. Ja jak widzę taką sierotę, jadącą lewym pasem to nieraz zwalniam i wjeżdżam przed niego również na lewy pas i zwalniam jeszcze bardziej. O dziwo skutkuje ta metoda i sierota posłusznie zmienia pas na prawy.
            • Gość: Policjant Re: Jazda lewym pasem IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.12, 09:49
              Nie ulega najmniejszej wątpliwości ,ze w Polsce jest ruch PRAWOSTRONNY i uporczywa jazda lewym pasem w chwili gdy prawy jest wolny a nie zamierzamy skręcać w lewo w odległości około 100 m będzie karana mandatem karnym za utrudnienie ruchu innym użytkownikom ruchu drogowego ! Wszelkim filozofom polecam lekturę Kodeksu Drogowego bo za niewiedzę połączoną z głupotą się płaci .
              • Gość: gosc Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.06.12, 12:51
                Jadąc rondem tesco w kierunku Podzamcza włączamy się do ruchu lewym pasem, więc czy skręcając 100 metrów dalej w lewo na Podzamcze muszę zjechać na prawo czy mogę jechać od ronda tesco cały czas lewym pasem, jeśli jest spory ruch aut z prawej strony? Miałem niedawno taki właśnie przypadek, że wyjeżdzałem z ronda w kierunku Podzamcza, a gość jadąc z Piaskowej i mijając rondo z prawej strony zaczął wyzywać, że zajmuję lewy pas i jadę zbyt wolno, chociaż miałem 50 km/h po opuszczeniu ronda.
              • Gość: z Re: Jazda lewym pasem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.06.12, 17:06
                do Policjanta: najpierw pomyśl potem pisz. Jak należy rozumieć to, że jadąc lewym pasem będę utrudniał ruch innym kierującym - to znaczy że inni kierujacy, kiedy jadę 50km/godz. moga korzystać z lewego pasa ? a ja nie ? Nauczyłeś się wkręcać żarówkę, jak nie to do nauki a nie przy komputerze czas marnować.Poza tym "uporczywa jazda", "... w odległości około 100 m" takich określeń brak w kodeksie a więc weż do ręki kodeks drogowy a nie jakiś komiks.
                • Gość: kier. Re: Jazda lewym pasem IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 16.06.12, 19:18
                  A Ty miałeś kodeks w ręce ? Czy tam nie pisze po której stronie jezdni nalezy jeździć ?
                  W Polsce na medycynie i przepisach ruchu drogowego to wszyscy sie znają.
                  Tylko dlaczego u nas jest najwięcej wypadków ?
                • Gość: ups Re: Jazda lewym pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 00:39
                  z juz ci pisali ,ze jesteś "inteligentny inaczej " ? Nie powiem ci żebyś się nad sobą zastanowił ...bo to cie stanowczo przerasta :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka