Dodaj do ulubionych

Chrzest Dziecka bez ślubu

IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 19:56
Pomóżcie!!!
Mój ksiądz z obrzeży Wałbrzycha nie zgodził się gdy przyszłam do niego prosić o chrzest dla Mojej Córki;(
Jestem z ojcem dziecka, ale nie widzimy potrzeby, a może raczej nie jesteśmy "gotowi" na ślub.
Czy znacie jakiegoś Księdza, który się "zlituje"...bo przecież czemu jest winne dziecko???...
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 20:31
      Parafia Św. Barbary. Podjedź do kancelarii i pogadaj. proboszcz to złoty człowiek i jedyny (z tego co słyszę) na cały Wałbrzych który nigdy nie żąda kasy zawsze jest co łaska. Ja też nie mam ślubu (kościelnego jedynie cywilny) a moją małą ochrzcił już 10 lat temu. Wtedy mówilismy, że zbieramy na ślub, jednak jak wiadomo z miesiąca na miesiąc się przekładało terminy bo zawsze coś ważniejszego z kasą wypadło i tak zleciło parę lat az w końcu uznaliśmy że w sumie jest ok tak jak jest.

Poszukaj w necie informacji o godzinach i dniach w jakich jest czynna parafia i podejdź. Okolice Nowego Miasta jakby cuś ;)

Powodzenia :)
      • Gość: Aga Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 20:34
        "(...)Poszukaj w necie informacji o godzinach i dniach w jakich jest czynna parafia <-----
        • Gość: łoooo Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 20:38
          Cha, cha, prowokator.
          Referendum się skończyło wsiadają na KK
          Spadaj.
          • Gość: m Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 10:59
            Coooo??? Widze że ktos tu ma problemy ze sobą...
      • Gość: Mama Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 10:58
        A dokładnie do którego Księdza się kierować???:)
        • Gość: Aga Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 11:20
          Głową tej parafii jest proboszcz ks. prałat, kan. Ludwik Hawrylewicz i to z nim rozmawiaj - dusza człowiek. Jest też młodziutki ksiądz niestety nie wiem jak się nazywa - taki szczuplutki, ciemnowłosy w okularach, też bardzo fajny, tyle tylko że nie wiem czy z nim coś załatwisz. Uderz lepiej od razu do proboszcza.
          Tu masz info na temat dni i godzin otwarcia kancelarii :

KANCELARIA CZYNNA
          WE WTORKI, PIĄTKI I SOBOTY

OD 16.00 DO 17.50*

* nie dotyczy pierwszych piątków, świąt itp.
          musiałam skopiować z ich strony bo link nie chciał wejść.

Pozdrawiam i życzę powodzonka :)
    • 57jurand Re: Chrzest Dziecka bez ślubu 25.06.12, 21:25
      Dlaczego chcecie oznakować swoje dziecko toć to nie cielak z stada.Postępujecie w brew wierze a dla pozoru chcecie je wcielić do katolickiej sekty z której już nigdy się nie wypisze .Moja
      wnuczka ma ponad roczek i mam nadzieję że nigdy nie zostanie jakimkolwiek wyznaniowcem chyba że sama dokona tego wyboru jako dorosła osoba. Mój syn dorasta bez chrztu i nie narzeka .Dodam jeszcze że gdybyście zostali katolikami z własnej woli to na pewno przestrzegalibyście zasad wiary i nie było by dziś problemów.
      • Gość: Mama Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 11:01
        Dzięki za pomoc
        • Gość: ktoś Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.12, 11:41
          Piaskowa góra kościół na górce biały chyba.Za byłym sklepem grosz.
    • Gość: exmachina Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 12:48
      A po co niewinne dziecko wciskać w tryby katomaszyny ? Niech dorosłe samo podejmie decyzję. A klechą nie ma co się przejmować. Są Księża i są klechy ...
      • Gość: ona Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 16:33
        Proponuję kościół na Sobięcinie , to przede wszystkim wspaniali ludzie i naprawdę nie robią problemów .
        • Gość: Marchewa Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.12, 20:24
          Kościół na Podgórzu - parafia Św. Franciszka, przy ul. Skłodowskiej, albo Poznańskej (nie jestem pewna dokładnie). Miałam ten sam problem, czyli brak ślubu. Tamtejszy ksiądz nie robił żadnego problemu i ochrzcił mi synka. A jeszcze dodam, że mój partner nawet nie ma bierzmowania. Pozdrawiam.
          • Gość: kermit Re: Chrzest Dziecka bez ślubu IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 23:18
            Nie kumam!!!! Chcecie iść ze swym dzieckiem do kościoła i tam przysięgać, że m.in wyrzekacie się grzechu, że będziecie wychowywać swe dziecko w wierze chrześcijańskiej itd. Jednocześnie deklarujecie się, że grzech w rozumieniu chrześcijaństwa - to dla Was normalka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka